Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
117
Cevap
14521
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: İcra hk. (4. sayfa)
D
2 yıl (3405 mesaj)
Binbaşı

Yapılandırmaya bakın bankayla anlaşın ziraat kredi kartımı öyle yapmıştım muğla şubesi çok yardımcıydı sağolsunlar.

okul dönemleri kyk kredi hesabım vardı kullananlar bilir eksiye düşüyordu o hesap. ben 5 tl lik asgari ödemeyi unuttum 2 ay ödememiştim avukat bey aradı sonra :) 5 tl için avukata vermişlerdi. toplam borcuda 1200 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. vezneye gidip bütün parayı ödemiştim hey gidi hey.
findekste hála gözüküyor bu olay 6.seneye girdik be :)
en kötü olayı: kanuni takip yazmakta hála





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 19 Haziran 2024; 21:11:45 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
2 yıl (4837 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

İlk icra dosyası Halkbank tarafından açılmış görünüyor.
Bakalım eve gelecekler mi..
Bu süre zarfında ciddi anlamda gelir kaybına uğramış durumdayım.Tam saldım kısacası.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 30 Temmuz 2024; 16:4:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 yıl (14272 mesaj)
Yarbay

hocam selamlar öncelikle geçmiş olsun..malesef aynı durumdayız..allah yardımcımız olsun cümleten..

son durum nedir acaba gelen giden oldu mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rfssfr
R
2 yıl (4837 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Zor bir dönem herkes için.Amin cümlemize inşallah.
İcra'dan tebligat geldi geçen haftalarda.Beklemedeyim.
İkinci bir bankada daha dosyam açıldı.Mesaj atıp duruyorlar.Arıyorlar.Bu borç benim ödeyeceğim desen de faizi işlet desen de dinleyen yok :)
Daha gelen giden olmadı bana.Maaşa haciz gönderin diyorsun ohoo iş öyle çok uzar diyorlar.Bunu söylediler gerçekten.Hemen tahsilatın peşindeler. Bir arkadaşım nerden öğrendiyse öğrenmiş kredi kullanalım kapatalım diyor ama ödeme de zorluk çekeceğim için mahçup olmak istemiyorum.Maaşa haciz gelmedikçe benim olayım çözülmez.

Süreç nasıl ilerliyor bir sonra ki aşama nedir fikrim yok.

Ama tavsiyem Asgari tutarı 2 ayda bir ödeyip süreci uzatmanızdır.Benim imkanım olmadı.Niye haber etmedin diyenler oldu ama herkesin paraya ihtiyacı var.Kimseden para istenecek ortamda değiliz. Ahbaplıklarıma zarar gelsin istemem.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Makale_Helvetia
M
2 yıl (14272 mesaj)
Yarbay

hocam keşke benim borcum da 100bin civarı olsa da 2 ayda bir ödeyebilerek süreci uzatacak gücüm olsa.. :)

3 bankaya borcum var. toplamı 800k civarında. enpara'da 700bin civarı var kart,krediler ek hesap herşey dahil

diğer iki banka (denizbank,iş bankası) onlarda fazla bir borç yok, yani ödeyip kapatabileceğim meblalar

enpara'da gecikmeler mevcut, takribi 25-30 gün sonra ben de yasal takip sürecine gireceğim, denizbank ve iş bankasında gene kartların asgarisini ödeyerek döndürebiliyorum, ama borç yükünün olduğu enpara'da tıkanmış durumdayım.


enpara yapılandırma teklif ediyor ama sağolsunlar 120klik kredi borcunu 12 ay taksitle 200k olarak geri alıyor. O yüzden yapılandırmaya hiç bulaşmadım. Süreci sıfırlamak için yapabilirdim ama zaten ödeyemeyeceğim için hiç bulaşmadım.

normal şartlarda icraya bile gitse bu borcu ödeyebilmem mümkün değil, üzerime birşey yok. En azından bu bankanın borcu varlığa devretmesini bekleyeceğim, başka türlü ödeyemem.

Diğer ikisini de bir şekilde kapatacağım artık. Malesef borç alacak kimsem yok benim de, zaten olsa da yüzümü eğip isteyemem şu saatten sonra.

Bir arkadaşım da aynı durumda, teb'e borcu var, 6 ay sonra varlık şirketine sattılar borcunu. Şimdi onlarla pazarlık yapıp kapatmaya çalışacak. Tek dileğim umarım benim de borcumu bu kadar kısa sürede devrederler varlığa..

Kollarımızı açtık bekliyoruz bakalım nasıl ilerleyecek süreç.. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rfssfr
M
2 yıl (2 mesaj)
Er

Hocam son durumun nedir? Süreç nasıl ilerliyor?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Makale_Helvetia
O
Doğum gününü kutla!
2 yıl (90 mesaj)
Onbaşı

arkadaşlar yazılanları görünce ev haczi hakkında bilgi vermek istedim. artık ev haczi için mahkemeden onay alıp gelmeleri gerekiyor, evde haczedecekleri şeyler de nakit para ve altın vb şeyler. avukatlar genelde insanları telaşlandırıp ödeme almak için hiçbir şey elde edemeyeceklerini bildikleri halde ev haczini denerler, şu anki harçlar 1000 lira civarı bir işlem ücreti var bunu daireye yatırıp evinize memur ve kendi personellerini yollarlar, memur genelde haczedeceği bir şey olmadığını bildiğinden kapıdan içeri dahi girmez. sizi ödeme yapmaya zorlamaktır aslında amaç, böyle bir duruma düşerseniz çekinmeyin, gelen memura buyrun haczini yapın derseniz hacze kabil mal yoktur diye tutanak tutup çıkacaktır. avukat da üzerinize mal mülk varsa oradan yoksa maaş hacziyle alacağını tahsil etmeye çalışacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl (34682 mesaj)
Yarbay

Bu konuda tecrübeleriniz var ise daha detaylıca yazar mısınız hocam herkes faydalansın. Teşekkür ediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @olcay2078
G
2 yıl (34682 mesaj)
Yarbay

Hocam sizi arayan avukatlık bürosunun uslubu nasıldı? Size karşı kaba mı davrandılar yoksa her şey normal miydi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rfssfr
R
2 yıl (4837 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Uslupta en ufak bir sorun yoktu. Bir kaç avukatlık bürosu ile görüştüm bu süreçte. Ben rahatsız edici bir tavır göremedim.
Ps:Aba altında sopa gösterenlere tepkim sert olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 5 Eylül 2024; 9:42:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34
-
2 yıl (13852 mesaj)
Yarbay

Kredi kartlarını icraya düşmeden 2-3 ay ödemedikten sonra hemen şubeye gidip yapılandırma talebinde bulunun. Devlet bankaları 12 ay ile sınırlı, özel bankalar kriterlerine göre 24-36-48-60'aya kadar yapılandırıyor. İcra geldiği zaman iş başka boyutlara geçiyor.



M
2 yıl (14272 mesaj)
Yarbay

15-20 gün kadar sürem kaldı daha sonra kanuni takip başlayacak. haftada 2-3 defa arıyorlar durumu öğrenmek için. Onun dışında birşey yok henüz. ödeyebileceğim meblalar olsa hiç dert etmem en azından 2-3 ayda bir taksit öder geçerim ama ipin ucu kaçtı bir kere malesef..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mehmetbelevi
-
2 yıl (13852 mesaj)
Yarbay

Hocam sizin borç 700-800k civarı var sanırım, öncelikle sabırlar dilerim.Bence artık ödeyemiyorsanız tek yapabileceğiniz şey icra'ya düşmek. Şöyle ki icraya düşünce sırası ile borçlarınız ödenecek. Örneğin 10 bankaya borç varsa sıraya konulacak ilk 1.banka borcu ile başlayacak onun borcu bitince 2.ye geçecek vs maaşınızın belli bir kısmına sadece haciz gelebilir. Örneğin 50k alıyorsanız 15k'sı aylık borca kesilir. Tabi bu süreçte faizler nasıl ilerler bilmiyorum sırada bekleyenlerin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Makale_Helvetia
G
2 yıl (34682 mesaj)
Yarbay

Hocam insallah bu tarz olumsuz bir deneyiminiz olmaz.




Bu mesajda bahsedilenler: @rfssfr
M
2 yıl (14272 mesaj)
Yarbay

çok teşekkür ederim hocam keşke hiç bulaşmasaydım kredi vs. ama olan oldu artık.. toplam 3 bankaya borç var, denizbank ve iş bankası ödenebilecek seviyede ama bütün yok enpara'da malesef, oraya toplam 750k falan var. parça parça krediler, k.kartı ve ek hesap olarak. onu icraya düşürecem zaten kaçarı yok. Ardından varlığa devrini bekleyeceğim zaten üzerine %24 faiz de bindirecekler, bu hali ile ödeyemiyorsam onu hiç ödeyemem :) gene süreç şekillendikçe burada güncelleme yaparım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-PoseidoN-
G
2 yıl (34682 mesaj)
Yarbay

Hocam Allah yardımcınız olsun. Süreçleri buradan aktarmayı lütfen ihmal etmeyin hocam herkesin bilgilenmesi adına. Allah yardımcınız olsun hocam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Makale_Helvetia
G
2 yıl (34682 mesaj)
Yarbay

Allah yardımcınız olsun inşallah her şey yoluna girer en kısa zamanda hocam


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Makale_Helvetia
S
2 yıl (953 mesaj)
Yüzbaşı

Arkadaşlar borç gırtlağa dayandı. Ödeyemiyorum artık. Size bir sor soracağım. Bir sürü parça parça krediler var. Çoğu enparada. Diğer ikiside tebde. Lakin şöyle bir durum var ben bu kredileri veya kredi kartı borçlarını iki ayda bir ödesem ne olur ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl (953 mesaj)
Yüzbaşı

Peki hocam. Maaşı farklı bankadan alıyorum. İcraya düştüğümde farklı bankadan çekemezler diye biliyorum. İcraya düşeceğim. Hakkımda hayırlısı. Zor geçecek ne yazik ki süreç. İkametgahı da değiştireceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zenmate
S
2 yıl (953 mesaj)
Yüzbaşı

Hocam daha alacaklı bir başvuruda bulunmadı. Yani daha borçlarımı ödememezlik yapmadım. Bu aydan sonra başlayacak. Ayrıca 1 ay ödemedikten sonra yapılandırma durumu geldi. Daha yeni 60 aya kadar yapılandırılabiliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34