Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
390
Cevap
293814
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: İÇ DUVAR ISI YALITIM (2. sayfa)
G
15 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: alperenugur
sayın gökseller yazdığınız yazıda

Boya tarzında yalıtım ürünlerinde ısı iletim katsayısından bahsetmek aslında yanlıştır,2-3 kat uygularsınız ve ne kadar ısı tuttuğunu veya geçirdiğini kontrol edebilirsiniz...
su bazlı boyalara göre 4 kat daha fazla (0,1292 W/mK termal iletkenliği azaltığı ispatlanmıştır,
Standart EN 12667). kendi ürününüz icin verilen degerse,,,,


Üçüncü yöntem ise nanokaplamalar ile, binalarda ısıyı duvarlardan geri reflekte ederek yapılacak ısı yalıtımıdır. Bunun için de ısı yalıtımını sağlayan boyalar kullanılmaktadır.Isı iletim katsayıları 0.010-0.025 W/mK.... ifadeler bir celiski degilmidir yada benmi yanlıs anladım

sahsım adına hicbir yalıtımı olmayan bir binada kendi dairem icin, ic duvarlarda kullanılabilecek yalıtım cesitlerine bakıyorum dairem kare seklinde 90mtk ve iki cephelidir ortalama ne kadar sözü gecen üründen kullanmam gerekir ( kendi dıscephemede uygularsam ) tesekkürler


Sayın alperenugur ;ısı iletim katsayısınınn ölçülmesinin çeşitli metotları var (plaka metodu-peltier kullanarak-SIVI ve GAZLARIN ISI İLETİM KATSAYILARININ ÖLÇÜLMESİ ürün hem ısı yalıtımı sağlıyor hemde sıvı bu yüzden ölçülebilirliği tam net değil ama verdiğim değerler doğru ( ısı yalıtımını sağlayan boyalar kullanılmaktadır.Isı iletim katsayıları 0.010-0.025 W/mK....) diğğer yalıtım malzemelerinin ne kadar ısı gecirmediğinin testini yapabiliyormuyuz HAYIR...ama likit yalıtım malzemelerinde bu mümkün bir plaka üstüne uygulayın,alttan ısı verin ve bakın...bu yüzden ısı iletim katsayılarına takılmak yanlış demek istemiştim...
http://www.dailymotion.com/video/xc5scg_nanocoats



G
15 yıl
Teğmen

O
15 yıl
Er

sevgili arkadaşlar,
İçten yalıtım dıştan yalıtıma göre (ısı yalıtımını baz alırsak) her zaman daha avantajlıdır.Çünkü,
Isı yalıtımında amaç ısıyı yansıtmaktır.Daha da önemlisi ısıyı muhafaza etmektir.Kışın ısıtmaya çalıştığımız yer evimizin içidir.Aslında gayemiz evimizin içindeki havayı ısıtmak olmalıdır.Bunun için içerden yalıtım yaptırarak ürettiğimiz ısıyı içerde muhafaza etmeye çalışmalıyız.Çünkü hava akımı sıcaktan soğuğa doğru olur.Yani kışın pencereyi açtığımızda soğuk hava içeri girmez ,sıcak hava soğuk havaya doğru hareket eder böylece ortamın sıcaklığı düşer.Yani yalıtımda amaç sıcak havayı muhafaza etmektir.
Ayrıca içerden yalıtımda bina yönetimini yalıtım yaptırmaya ikna etmenize gerek yoktur,kendi yalıtımınızı kendinizin seçtiği yalıtım malzemesiyle yapabilirsiniz.
Sizce hala dışardan yapılan yalıtım daha mı avantajlıdır?
Peki şöyle bir örnek vereyim. Anadoluda köy evlerinde insanlar duvarlara halı asardı sizce bunun nedeni dekoratif olması mıydı?Tabiki hayır!Anadoluda insanlar yalıtımı çoktan çözmüşlerdi.Duvarlara astıkları halı içerdeki sıcak havayı muhafaza ediyordu çünkü.(Bir reflektör gibi ısıyı ortama geri yansıtıp duvarların ısıyı emmesine engel oluyordu.Çünkü duvarları boşu boşuna ısıtıp,havaya para saçacakları durumları yoktu.Isı tasarrufunu çok önceden keşfetmişlerdi.)
Bir örnek daha vereyim.Büyüklerimiz duvara sırtını yaslama duvar çeker derler?Sizce bunun nedeni nedir?
Bunun nedeni şudur:Vücudumuz ısı üretir.Beton duvar iletkendir.Duvara sırtımızı yasladığımızda vücudumuzun ürettiği ısıyı çeker.Bu yüzden üşüme hissederiz.
Şunu demek istiyorum aslında,
Yani dışardan yapacağımız yalıtımda ısınmak için harcadığımız enerjinin çok büyük bir kısmını duvarları tavanları boşu boşuna ısıtmaya harcarız ve duvarları ısıtmaya çalışmak için bir hayli enerji harcarız.Ama dikkatinizi çekerim saatler geçti hala duvarları ısıtıyoruz ama ortamın havası soğuk neden çünkü daha duvarları ısıtmaya çalışıyoruz neden peki boşu boşuna enerji harcayalım?Öyle gerekiyor herkes öle yapıyoor çünkü.
Bu mantıksız son derece gülünç bir olay olmasına rağmen çoğu insan hala dışardan yalıtımın daha avantajlı olduğunu savunmaktadır.İçerden yalıtım her zaman daha avantajlıdır ama doğru malzemeyi seçmek içerden yalıtım yaptırırken çok önemli bir husustur.Doğru yalıtım malzemesini seçmek için aşağıda sıraladığım özelliklere sahip olmasına dikkat edin.
1-Duvarlarda nem rutubet, yoğuşma ve iç yüzey terleme gibi problemlerinizin meydana gelmemesi ve iyi iç hava kalitesi için içerden yapacağınız yalıtımda mutlaka ve mutlaka nefes alan yalıtım malzemelerini seçmelisiniz.
2-İçerden yaptırcağınız yalıtımda yangın yüküne etkisi olmayan malzemeleri kullanmak zorundasınız.
3-İçerden yapacağınız yalıtımda doğal yalıtım malzemelerini (çimento içermeyen)tercih etmelisiniz.Çimento içeren bir yalıtım malzemesinin ekolojik olması imkansızdır.
4-Yekpare yalıtım yapan malzemeleri seçin.(Daha etkili yalıtım için.)Çünkü yekpare olmayan yalıtım uygulamalarında ısı köprülerinin oluşması engellenemez.Isı köprüleri ısı transferinin en yoğun olduğu yerlerdir.Yekpare olmayan bir yalıtım malzemesiyle içerden yalıtım yaptırsanız bile istediğiniz ısı tasarrufunu elde edemezsiniz.
Yukarı belirtmiş olduğum özelliklere sahip,benim de tecrübe ettiğim türkiyenin çimento katkısız,doğal,her türlü yüzeye(cam,ahşap dahil) sıva gibi uygulanabilen türkiyenin ilk yalıtım yapan koruma harcı styronit doğal yalıtım malzemesini örnek verebilirim.
Duvarları ısıtmadan sıva kalınlıkarında(min kalınlıklarda) yalnızca ortamın havasını ısıtarak %80 e varan ısı tasarrufu sağlayabiliyorsunuz.
İçerden yaptıkları yalıtımına biomantolama diyorlar.styronit biomantolama
www.styronit.com


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
14 yıl
Onbaşı

ilk önce ilginize teşekkürler....
Eski 30 yıllık bir bina oldugu için temel nasıl bir temel onu bilemeyecegim ama altta bodrum falan yok.ve bahçeyle aynı seviyede zeminim..Evin bütün çevresinde direnaj borusu vardır..ve belirgin biryerden nem almıyor....Zeminden gelen bir rutubet var.mesela dolaplarımın alt kısmında 5 6 parmak nemden dolayı renk degişikligi var....
Bir mimar arkadaşım .Straforla kaplayıp laminant parke yapmayı teklif etti.Özelikle laminant hiç aklıma yatmıyor....
Bu arada yalıtımla nette sörf yaparken bazı malzemelere rastladım....Göz atarsanız sevinirim....
http://www.mekayalitim.com/Thermocoat-Zemin-356.html
http://www.mekayalitim.com/PVC-SU-YALITIMI-557.html
fiat araştırması yapmadım.İnşalah astarı yüzünden pahalı bir şey degildir.....Yatak odası boyutları 6x7
Şu anda fotografını çekemem annecigim hasta hastahanedeyim ama eve döner dönmez dışardan çekip yollarım....
< Resime gitmek için tıklayın >umarım foto yüklenmiştir.Sol traf yatak odası kısmı.Orda pencere 1myüksekliktedir...140 eninde bir pencere vardır.
tekrardan teşekkürler....

quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Orijinalden alıntı: banux
Merhaba....Arkadaşlar hepinizin problemi duvarlarla ilgili....Benim sorunum zeminle .
Zemin katta oturuyorum.


Merhaba,
Zemin katta olduğunuzu belirtmişsiniz. Zemin katta temel durumu, temel kalınlığı, temelin ve bahsettiğiniz odanın toprakla olan temas durumu nedir? O odadaki nem duvarlarda mı? Temel kenarlarında drenaj yapılmış mı?
Özelikli su çıkan zeminlerde etkin su yalıtımı için bohçalama denen temel yalıtımı yapılmaktadır. Tabi bu temel betonunu dökmeden önce yapılan bir işlem, şu an sizin bunu yama şansınız yok. Ama binanın temel kenarlarını kazdırıp drenaj borusu döşeyebilirsiniz. Duvar yüzeyini kaplama vs tarzı çözümlerin hiç birisi su için çözüm değildir.
Birde evin temel ve yan duvarlarını, toprak/bahçe ile olan temas durumunu gösteren bir resim eklerseniz daha net çözüm üretmek mümkün olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Binbaşı

Şap üzerinde arada boşluk olacak şekilde tahta döşeme var ve tahta üzerinde nemlenme/yoğuşma varsa bunun temelden gelme ihtimali biraz düşüktür. Bahsettiğiniz yerde suyun temelden gelip gelmediği kesin olarak ekarte edilmelidir. Ona göre çözüm üretmek gerekir. Nemli yerlerde imkan varsa bir kaç tahta söküp şapı kontrol edin. Hatta şapta bir miktar kazıma yapıp suyun zeminden gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Zeminden gelmiyorsa çözüm kolaydır: gerek thermocoat vb malzeme ile ve gerekse XPS veye EPS ile ısıyalıtımı yapılabilir ve yoğuşma engellenir.
Eğer zeminden su geliyorsa Thermocoat vb malzemelerle suyu engellemek mümkün değil kanaatimce. Çünkü Thermocoat vb mazlemelerin dış sıva için kullanılan türleri hidrofobik özellik taşımakta ve suyu doğrudan geçirmemektedir. Ancak bu malzeme altında biriken su bir süre sonra gözeneklerinden geçebilir veya su malzemenin deforme olmasına ve zeminde yapışma yerinden ayrılmasına neden olabilir.
Zeminden sürekli su gelişi varsa kesin bi çözüm çok zor. Temel kenarlarında etkin bir drenaj bir nebze temel altındaki suyu azaltır. Ancak bunda temelin şeklide çok önemlidir: basit tekil temellerde pabuçlar arası boşluk da tokrakla doldurulduğu için temel kenarındaki drenajda pek fazla işe yaramaz.
Temelden su gelişi kesin ise havuz vs. türü yerlerde kullanılan çimento esaslı yarı esnek su yapıtım malzemeleri var.http://www.sika.com.tr/ gibi.
Veya silikon/kauçuk esaslı su yalıtım malzemeleri var: sutut gibi.
Ayrıca maliyet olarak daha pahalı olan ve uygulandığı zeminde beton ile çok iyi özdeşleşen ve su çıkışını tamemen kesen malzemeler de var.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
14 yıl
Yarbay

Temelden gelen suyu engelleme çok zordur. Hangi malzemeyi kullanırsanız kullanın zamanla özelliğini yitirdiğinden tekrar sorun yaratacaktır. Bunun için drenaj gibi köklü çözümlere gitmede yarar var.
Su izolayonu için önereceğim firmalar arasında Koster ilk sırlarda yer alır. Uygulaması pahalı gibi görünse de, sorun. Malzemeleri piyasadan alıp, kullanım koşullarına uygun siz de yaptırabilirsiniz.
http://www.koster.com.tr/urunler.asp


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Şap üzerinde arada boşluk olacak şekilde tahta döşeme var ve tahta üzerinde nemlenme/yoğuşma varsa bunun temelden gelme ihtimali biraz düşüktür. Bahsettiğiniz yerde suyun temelden gelip gelmediği kesin olarak ekarte edilmelidir. Ona göre çözüm üretmek gerekir. Nemli yerlerde imkan varsa bir kaç tahta söküp şapı kontrol edin. Hatta şapta bir miktar kazıma yapıp suyun zeminden gelip gelmediğini anlayabilirsiniz. Zeminden gelmiyorsa çözüm kolaydır: gerek thermocoat vb malzeme ile ve gerekse XPS veye EPS ile ısıyalıtımı yapılabilir ve yoğuşma engellenir.
Eğer zeminden su geliyorsa Thermocoat vb malzemelerle suyu engellemek mümkün değil kanaatimce. Çünkü Thermocoat vb mazlemelerin dış sıva için kullanılan türleri hidrofobik özellik taşımakta ve suyu doğrudan geçirmemektedir. Ancak bu malzeme altında biriken su bir süre sonra gözeneklerinden geçebilir veya su malzemenin deforme olmasına ve zeminde yapışma yerinden ayrılmasına neden olabilir.
Zeminden sürekli su gelişi varsa kesin bi çözüm çok zor. Temel kenarlarında etkin bir drenaj bir nebze temel altındaki suyu azaltır. Ancak bunda temelin şeklide çok önemlidir: basit tekil temellerde pabuçlar arası boşluk da tokrakla doldurulduğu için temel kenarındaki drenajda pek fazla işe yaramaz.
Temelden su gelişi kesin ise havuz vs. türü yerlerde kullanılan çimento esaslı yarı esnek su yapıtım malzemeleri var.http://www.sika.com.tr/ gibi.
Veya silikon/kauçuk esaslı su yalıtım malzemeleri var: sutut gibi.
Ayrıca maliyet olarak daha pahalı olan ve uygulandığı zeminde beton ile çok iyi özdeşleşen ve su çıkışını tamemen kesen malzemeler de var.

Verdiginiz bilgiler için teşekkürler....Benim parlak fikirlerim çöpe atıldı...Önümde zor bir problem oldugunu iyice anladım...
Büyük bir ihtimalle sorunun temelde.2 sene evvel apt kanalizasyon boruları degişti.Karşı dairemin altından geçiyordu.Ve komşumun dedigine göre temelde görünen yerler sırılsıklammış.
Apt sakinleri zemini elden geçirme işine girmeyeceklerdir eminim...Çatı bile 5 senedir sorunlu yaptırmıyorlar...
Önerdiginiz malzemeleri araştıracagım....(beton ile çok iyi özdeşleşen ve su çıkışını tamemen kesen malzemeler de var.)bu bahsettiginiz malzemenin ismini ögrenebilirmiyim....yapılacak yer çok büyük degil daha iyi olcaksa en azından%50 rutubetten kurtaracaksa düşünebilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: sserin

Temelden gelen suyu engelleme çok zordur. Hangi malzemeyi kullanırsanız kullanın zamanla özelliğini yitirdiğinden tekrar sorun yaratacaktır. Bunun için drenaj gibi köklü çözümlere gitmede yarar var.
Su izolayonu için önereceğim firmalar arasında Koster ilk sırlarda yer alır. Uygulaması pahalı gibi görünse de, sorun. Malzemeleri piyasadan alıp, kullanım koşullarına uygun siz de yaptırabilirsiniz.
http://www.koster.com.tr/urunler.asp

Drenajı temele yapmak gerek galiba...bu da zor benim için....hatta imkansız.......Koster araştıracagım teşekkürller....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banux -- 2 Nisan 2011; 2:27:17 >

R
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: banux
(beton ile çok iyi özdeşleşen ve su çıkışını tamemen kesen malzemeler de var.)bu bahsettiginiz malzemenin ismini ögrenebilirmiyim...


http://www.izolikit.com/tr
http://www.koster.com.tr/detayli_urun_bilgileri.asp?grupno=1&GrupAdi=Cimento-Esasli-Su-Yalitimi#NB-Sistem
Bu iki ürünü bir inceleyin.
Özellikle Köster NB sistemi yapı fuarında görmüştüm. Firmanın iddiası suyu her iki yönde kestiği yönünde idi.

Ama tekrar bilirteyimki temelden su geliyorsa uzun vade kesin çözüm palyatif yöntemlerle mümkün değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 2 Nisan 2011; 23:47:01 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: gokseller

- XPS-Ekstrüde polistren levhaların kullanımı insan sağlığına zararlı olduğu için Avrupa?da yasaklanmıştır.

- XPS-Ekstrüde polistren levhalar insan sağlığı için zararlı zehirli gazlarla üretilmektedir.

- XPS-Ekstrüde polistren levhalar binalarda kullanıldığında gaz çıkışı insan sağlığını tehdit eder.

- XPS-Ekstrüde polistren levhalar kullanıldığında gaz alarmları devreye girmektedir.

- XPS-Ekstrüde polistren levhalar çevreye ve doğaya zararlıdır.



Bu konulara açıklık getirmek için üründe kullanılan şişirici gazlar ile ilgili ulusal, uluslararası antlaşmalar, kanunlar, yönetmelikler ile ilgili bilgileri kısaca özetlemeye çalışacağız.



Ekstrüde polistren köpük 1940?lı yılların başında, Amerika?da askeri amaçlı talep üzerine yüzer sallar için üretilmiştir. 1960?lı yıllarda ise Avrupa?da üretimine başlanan ekstrüde polistren köpükler o tarihlerde CFC (chloroflorokarbon) gazları ile şişirilmekteydi. Eylül 1987?de Kanada?nın Montreal kentinde, ozonu tahrip eden maddelerin kullanımının kontrol altına alınması için 24 ülke ve Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında protokol yapılmıştır. Protokolde CFC?lerin belirli süreç içinde kullanımının azaltılması ve hatta tamamen yasaklanması karara bağlanmıştır. Ozon tabakasında meydana gelen tahribatın değerlendirilmesi ve araştırılması için 1987 yılında Montreal Protokolü?nü değerlendirme amacıyla 1990 yılında Londra?da 54 ülkenin (Türkiye dahil) katılımıyla yeni kararlar alınmıştır. Bu kararlarda Montreal?de alınan kararlar desteklenmiş ve CFC gazları için azaltma takvimi başlatılmıştır. Söz konusu gazlar sadece XPS üretimine yönelik gazlar değildir. Klima sistemlerinde soğutucu akışkan, aerosollerde itici gaz, elektronik devre üretiminde temizleyici akışkan başta olmak üzere XPS üretiminde ve birçok alanda kullanılan ürünlerdir.



Ülkemizde 1995 yılına kadar üç XPS üretim tesisi kurulmuş ve kurulan tüm tesislerde düşük ozon delme potansiyelleri (ODP) doğrultusunda HCFC gazları tercih edilmiş, CFC gazları XPS üretim amaçlı olarak ülkemizde hiç kullanılmamıştır. Montreal Protokolü?nde alınan kararlar doğrultusunda CFC türevi gazlar 1995 yılı sonuna kadar terkedilmiş ve ozon delme potansiyeli (ODP) yüzde 90?nın üzerinde azaltılmış olan HCFC (hidrochloroflorokarbon) gazları kullanılmaya başlanmıştır.



ODP skalasında CFC-12 gazının verdiği zarar ODP=1 olarak alınmıştır. Bugün için ülkemizde XPS üretimi için kullanılan HCFC 142b/22 karışımlarında bu değer ODP=0.055-0.065 arasında kalmaktadır. Bir başka deyişle HCFC gazlarının ozona zararlı etkileri yüzde 93,5-94,6 oranında azaltılmıştır.



Isı yalıtım malzemeleri, benzer gazlar yardımıyla üretilen diğer ürünlerden farklı olarak, kullanıldığı yapılarda kullanılan yakıtlardan çıkan ve sera etkisini artıran emisyonları (CO2, NOx, SOx) yapı ömrü boyunca azaltmaktadır. Montreal Protokolü?ne göre gelişmiş ülkelerde 2020 yılına kadar HCFC karışımları kullanımının yüzde 99,5 oranında azaltılması, 2030 yılında ise kullanımdan kaldırılması hedeflenmektedir. Protokol, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için 10 yıl ötelenmiş bir azaltma programı öngörmekte ve kullanılan miktarın 2015 yılı baz değerlerinde dondurularak 2040 tarihine kadar belirlenecek program dahilinde azaltılması ve kullanımdan kaldırılmasını benimsemektedir. Montreal Protokolü?ne imza koyan ülkeler bu hedef doğrultusunda kendi azaltma ve alternatif gazlara geçiş programlarını oluşturmuşlardır. Türkiye?den farklı olarak gelişmiş sanayiye sahip AB üyesi ülkeler, HCFC gazlarının kullanımını Montreal Protokolü takviminden önce, 2003 yılında kendi inisiyatifleri ile sonlandırmışlar ve üretime HFC, CO2 gibi alternatif gazlar ile devam etmektedirler. AB dışında Amerika, Rusya, Çin, Kanada, Japonya ve ülkemizde dahil olmak üzere birçok ülkede HCFC gazları ile aktif olarak XPS üretimi yapılmaktadır.



Monreal Protokolü?nü destekleyen ve taraflarının (CO2) eşdeğer emisyonlarını 2008-2012 yılları arasında 1990 seviyesinin ortalama yüzde 5 altına indirmesini hedefleyen diğer bir anlaşma ise Kyoto Protokolü?dür. Türkiye prensipte emisyon oranlarının azaltılması fikrine sıcak baktığını belirtmekle beraber ekonomik kalkınmasını yavaşlatacağı endişesiyle bu protokole imza atmamıştır. Dolayısıyla günümüzde sadece Montreal Protokolü çerçevesinde sınırlandırmalar ülkemiz için geçerlidir


Bu bilgi için teşekkürler. Ancak http://www.xpsturkiye.org/yapi_fuari.html sitesinde aşağıdaki bilgi veriliyor ve bu konunun ciddi şekilde yorumlanması gerektiğini düşünüyorum. Sağlıklı mı sağlıksız mı, hangisi doğru???



CE Markalı ve Çevre Dostu XPS Isı Yalıtım Ürünleri Hakkında Kamuoyu Bilgilendirmesi - 12 Mart 2008

Isı yalıtımıyla sağlanacak olan enerji tasarrufu enerji ithalatımızın yaklaşık 5’te birini oluşturmaktadır. Ülkemizdeki binaların yaklaşık yüzde 92’sinde ısı yalıtımı olmaması nedeniyle, kaybedilen enerjinin maliyeti yılda yaklaşık olarak 7 milyar dolara yükselmiştir. Bu durumda binalarımızda ısı yalıtımı uygulaması, ülkemizin acil önlem planları arasında yer almaktadır. Etkin uygulamalar yapılmaya başlanmıştır ve devam etmektedir. Ancak bu noktada; doğru malzeme ile yapılacak doğru uygulamalar önem kazanmaktadır. Bir diğer tehlike, uluslararası ortamda kendini ispat etmiş ürünlerin kulaktan dolma bilgilerle ve merdiven altı üreticiler tarafından karalanmaya çalışılmasıdır.

Kısaca XPS olarak adlandırılan Ekstrude Polistiren Isı Yalıtım Levhaları, homojen hücre yapısı sayesinde ısı yalıtım değeri yüksek, sudan ve nemden etkilenmeyen, kullanıldığı yapı elemanına göre yoğuşmayı önleyecek şekilde optimum buhar difüzyon direncine sahip, ileri teknoloji ürünü bir ısı yalıtım malzemesidir. XPS Isı Yalıtım Levhalarının, ısıtma ve soğutma harcamalarında ortalama olarak yüzde 50 ve üzerinde tasarruf sağladıkları bilimsel olarak ispatlanmıştır. XPS Levhalar diğer ısı yalıtım malzemeleri ile kıyaslandığında, en düşük su emme değerleri ve mekanik dayanımları sayesinde yapı ömrü boyunca performanslarını sürdürmekte, ıslanma, ezilme, ufalanma ve dağılma sorunları yaşamamaktadırlar. B1 sınıfı zor alev alan yangın dayanımları sayesinde ve birlikte kullanıldıkları çimento bazlı sıva, alçı sıva ve alçı karton levha ürünlerle birlikte her tür yapı elemanında tüm dünyada güvenle kullanılmaktadır.

Son 5 yıldır XPS ısı yalıtım ürünlerinin, zehirli gazlar içerdiği için kanserojen ve sağlığa zararlı olduğu ve XPS ürünlerinin kullanımının AB ülkelerinde yasaklanmış olduğu iddiaları, sektörümüzde sıkça konuşulmaktadır. Bu yazımızda hem bu iddialara bilimsel bir açıklama getirmek hem de XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği olarak 2008 yılı sonunda CE markalı ürünlere geçme kararımızı sektörümüz ve kamuoyu ile paylaşmak amacındayız.

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri olarak 2008 yılı sonunda HCFC gazının kullanımını sonlandırarak CE markalı ürünlere geçme konusunda karar aldık ve en geç 2008 yılı sonunda ülkemizde CE markalı XPS ürünler üretiliyor olacak. Yine sektör olarak, Çevre Bakanlığı ile yapılan çalışmaların sonucunda 2009 yılı başından itibaren HCFC şişirme gazları ithalatında kota uygulanmasına başlanacaktır. Bilindiği üzere HCFC şişirme gazları, XPS Isı Yalıtım Levhaları üretiminin yanı sıra Poliüretan Isı Yalıtım Köpüğü, soğutma ve iklimlendirme cihazlarında da kullanılmaktadır.

XPS Isı Yalıtım Levhalarının üretiminde, ülkemizde üretimine başlanan 1995 yılından bu yana, şişirme gazı olarak yüzde 95 gibi büyük bir oranda HCFC gazı kullanılmaktadır ve bu gazlar Avrupa Birliği müktesebatına göre tehlikeli maddeler (Dangerous Substances) sınıfında yer almamaktadır. HCFC gazları CFC’lere oranla ozon etkisi yaklaşık yüzde 96,5 oranında azaltılmış gazlardır. Bu tarihte ülkemizde CFC gazı kullanımı yasal olmasına ve birçok sektörde kullanılmasına rağmen, XPS üreticileri olarak o tarihte AB ülkelerinde kullanılmakta olan ve 1992 yılından 2004 yılına kadar kullanılmış olan HCFC gazı ile üretime başlanmıştır. Şu anda başta Amerika olmak üzere Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Doğu Avrupa ülkelerinde yani AB ülkeleri dışındaki tüm ülkelerde de XPS ürünleri halen HCFC ve hatta CFC şişirme gazlarıyla üretilmektedir. HCFC gazının bazı ülkelerde 2010 yılına kadar, Montreal protokolüne taraf olan gelişmekte olan ülkelerde ise 2016 yılına kadar kullanımı yasaldır ve insan sağlığı açısından hiçbir tehlike oluşturmamaktadır. AB ülkeleri, Kyoto protokolüne taraf olmaları sebebiyle 2004 yılında şişirme gazı olarak HCFC kullanımını bırakıp HFC ve CO2 kullanımına geçtiler ve halen CE markalı XPS Isı Yalıtım Ürünleri bu şişirme gazları ile üretilmektedir. Bu değişimin sebebi, HCFC şişirme gazlarının zehirli ve kanserojen bir gaz olması değil, bu ülkelerin KYOTO protokolüne taraf olmalarından doğan ozon tabakası ile ilgili taahhütleridir. XPS Isı Yalıtım Levhalarının hiçbir ülkede kullanımı yasaklanmamıştır.

Sektörümüze ve kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
14 yıl
Binbaşı

Bir dehttp://www.hekimpor.com/surekli-sorulan-sorular sitesinde 10 soruda EPS ve çevre konusu irdelenmiş.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mantolamaci

< Resime gitmek için tıklayın >

Manto plate'yi duydunuz mu , Henüz yeni bir ürün olmasına rağman 11 yıllık AR-GE çalışması mevcuttur, ürünün tüm resmi belgeleri ( tse , atom enerji mühendisliği, Tubitak desteği ) bir çok belgesi mevcut

ısı da ve soğukta %60,ın üzerinde bir enerji tasarrufu sağlamak mümkün.

Ürünün tüm teknik kısımlarınıhttp://isiyalitim.org/yalitim-sayfalari-manto-plate-hazir-isi-yalitim-sivasi buradan okuyabilirsiniz.

Projeler kısımlarında referanslarımız mevcut,

Heleki bu üründen ev içerisinde bohçalama sistemi yaparsanız kışın o soğuk dönemler'de parke üzerine çıplak ayakla basabilirsiniz ( doğalgaz faturanızın nekadar az geleceğinden hiç bahsetmiyorum bile )

biz bu ürünü ev içerisinde merdiven mermerleri ve parke altlarına uyguluyoruz çıplak ayakla oda sıcaklığını hissedebiliyorsunuz..

Ürünü incelemenizi tavsiye ediyoruz iddaalarımızın her zaman arkadasındayız.

Kesinlikle çimento esaslı değildir hazır konsantre ürün, açıp sadece karıştırmak gerekli. Çimento esaslı olmadığı için bina oturumlarında ve uzun zaman sonra çatlamalar söz konusu olmaz.

Garanti olarak bina ömrüne eş değer.

Bu ürünü sadece ve sadece 1 cm olarak uygulama yeterlidir %60 ve üzeri enerji tasarrufu sağlamanız kaçınılmaz.

http://www.isiyalitim.org

muhtemelen mantosürden ayrılan grupsunuz ,arkadaşlar ben evimde 6 - 7 çuval mantosür kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim tek yaptığı tüm yüzeylere iyi yapışmaka ama izolassyon falan hikaye evin bir kısmını içerden xps ile yalıtım yaptım bazı yerlerde xps ile bu mantosürü yan yana yaptım ,xps ile yaptığım yerde sulanma ( yoğuşma ) kesildi mantosür ile yaptığım yerde kesilmedi bu tip şeylere inanmayın ,sorunumu bildirdiğimde e mail atmışlar dönüp arıyorum değişik değişik cevaplar ama asla çözüm yok


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Çavuş

bi inşaat mühendisi arkadaşım izotermo dene bir ürün tavsiye etti.
http://vimeo.com/45823498

bunun hakkında bilgisi olan var mı



9
13 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mantolamaci

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

quote:

Orijinalden alıntı: mantolamaci

quote:

Orijinalden alıntı: alperen_69

siz o firmadan ayrılıp kurulmadınızmı onu söyleyiverin

Bizim ürünümüz Asıl formülü hayat getiren kişiye ait asal formüldür, bahsettiğiniz marka bizden ayrılan ve aynı ürünü yapmaya çalışan bir kuruluştur bir çok bölgede de aynı şikayetler mevcuttur ama kesinlikle bizim ürünümüzden bu tür şikayetler olmamaktadır , siz ne iş yapıyorsunuz yeriniz nerede. uygulamacımısınız yoksa kullanıcı mı bu bilgileri verirseniz size daha detaylı yardımcı olurum.

ben bursadayım makine mühendisiyim uygulayanda direk benim ,mantosür denen firma daha önce açılmış ve ondan ayrılan bir grup olduğunu çok iyi biliyorum sanırım sizsiniz ,sizinlede telefonda görüştüm biz onlardan ayrıldık demiştiniz direk sizmisiniz bilemem ama ayrılmadan önceki formülle çalışırken neden böyle savunuyordunuz formülü

Sayın mühendis bey ; görüştüğünüz kişi ben değildim ama görüşmüş olduğunuz kişinin size ne şekilde hangisini savunduğunu bilemiyorum bir yanlış anlaşılmada olabilir taktir edersiniz ki bir takım ticari mevzuları herkese açık olan yerlerde paylaşmak ticari ahlaka aykırı olduğundan dolayıwww.isiyalitim.org adresinden bize bir mail atarak iletişim bilgilerinizi iletirseniz sizinle bizzat görüşmek isterim sabit numara olması önceliğimiz. iyi akşamlar

arkadaşım baştan özğr dileyerek. karışmak istemiyorum ama arkadaş açık sormuş tanımam etmem kendisini. inanın şimdi hatırladım.

arkadaş buraya sormuşsa bence sizde buradan cevap verin. ekmeğinizdi kabul ama arkadaşta açıkça bir şey sormuş. tamam 3. olarak ben pislik yemeye razıyım. ama arkadaşın sorduğu doğru.. geçen gün vecta satan bir arkadaş gördüm hemde bu forumda reklamı vardı.. tıkladım ggidiyorda açtı reklamı. adama yazdım. dedim kardeş günaha girme. adam birkez cevap verdi. aynen reklamı atmış mailden. dedim bilmiyorsunuz.. inceleyin dedim burdaki vecta konusunu.. satmak istiyorsanız hala satın. adam inanın satışı durdurdu.. bende adamı takdir ettim. inanın sizn malınıza kötü demek isteme ama arkadaş açıkça sormuş. sorma tarzıda yanlış olabilir mümkündür. ama bizler bu forumda takır takır neyse onu yazmaktan taraftayız. ve sorup yazıyoruz. sizinde zarar görmenizi istemem şahsen. ama o malzeme gerçekten iyi değilsede günah girmenizide istemem. siz bu işin içndeyken çok çabuk doğru olanı bulursunuz.

butür malzemelerde baya uzun zaman önce hep incelendi forumda. o açıdan az evelki yazımda beğenmediğimi yazdım. özür ve selamlarımla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
12 yıl
Çavuş

Ekim 2011'de yeni yaptırıp taşındığım, dıştan izolasyonlu evde geçen kış odalardan biri hiç ısınmıyordu. Bu yıl kışa girmeden önce 110 cm'lik panel radyatörü 180 cm ile değiştirdim. Sonra da radyatörcüden tesadüfen öğrendiğim aşağıdaki ürünü uygulattım.

http://www.ridas.com.tr/tr/urunler_canli_siva.php?cat_id=4

4 duvarı ve tavanı komple kaplattım. Herşeyden önce ürünün uygulanması çok kolay. Kırma, dökme, akma, damlama, kirlenme yok. 2-3 günlük kuruma süresinden sonra kokusu da gidiyor ve duvarlar sanki ince bir halıyla kaplanmış gibi oluyor. Oldu da birşey yaptı, çizildi, soyuldu mu? Biraz suyla ıslatıyorsunuz, elinizle şöyle biraz sıvazlayıp düzeltiyorsunuz, saç kurutma makinesiyle de kuruttunuz mu eskiden farkı kalmıyor.

Sonuç olarak, diğer odalar kadar olmasa da yine de geçen seneye göre çok büyük fark var ve soğuk hava deposu gibi olan oda şu an rahat oturulabilir halde.

Herhangi bir nedenle plakalı yalıtım yaptıramıyorsanız tavsiye ederim. Uygulaması kolay, alan kaybı yok, prizleri bile sökmenize gerek yok, rötuşu kolay. Sadece maliyeti biraz yüksek. Metrekare fiyatı model tercihine göre 15-30 TL arasında değişiyor. Ben 60 m2 için 20 TL'den 1200 TL verdim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: cihatc75

Ekim 2011'de yeni yaptırıp taşındığım, dıştan izolasyonlu evde geçen kış odalardan biri hiç ısınmıyordu. Bu yıl kışa girmeden önce 110 cm'lik panel radyatörü 180 cm ile değiştirdim. Sonra da radyatörcüden tesadüfen öğrendiğim aşağıdaki ürünü uygulattım.

http://www.ridas.com.tr/tr/urunler_canli_siva.php?cat_id=4

4 duvarı ve tavanı komple kaplattım. Herşeyden önce ürünün uygulanması çok kolay. Kırma, dökme, akma, damlama, kirlenme yok. 2-3 günlük kuruma süresinden sonra kokusu da gidiyor ve duvarlar sanki ince bir halıyla kaplanmış gibi oluyor. Oldu da birşey yaptı, çizildi, soyuldu mu? Biraz suyla ıslatıyorsunuz, elinizle şöyle biraz sıvazlayıp düzeltiyorsunuz, saç kurutma makinesiyle de kuruttunuz mu eskiden farkı kalmıyor.

Sonuç olarak, diğer odalar kadar olmasa da yine de geçen seneye göre çok büyük fark var ve soğuk hava deposu gibi olan oda şu an rahat oturulabilir halde.

Herhangi bir nedenle plakalı yalıtım yaptıramıyorsanız tavsiye ederim. Uygulaması kolay, alan kaybı yok, prizleri bile sökmenize gerek yok, rötuşu kolay. Sadece maliyeti biraz yüksek. Metrekare fiyatı model tercihine göre 15-30 TL arasında değişiyor. Ben 60 m2 için 20 TL'den 1200 TL verdim.

izobozz diye malzeme var bildiğin keçe. bu onamı benziyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: loko

bende İnternette Araştırma yaparken herkes gibi bir Malzeme buldum.Çok kolay uygulanır ve Tozda yapmayan bu Malzeme ile uygulama yapınca tüm sorunlarımız halloluyor.Malzeme havadan ibaret ve Maliyeti çok düşük.Havayı alıp odaya uyguluyorsunuz o kadar.

Arkadaşlar burada faydalı paylaşımlardan çok Ürün reklamı yapılıyor.Ürünü bilmeyenler alıp kullanıyor ve zarara ugruyor.Lütfen üç-beş kuruş kazanma ugruna Vatandaşı kandırmayalım.Forumdaki Arkadaşlarada Tavsiyem sadece ürünü alıp kullanmış olanların Tavsiyelerine deger vermeniz olacak.

Bayisi olduğumuz ve sürekli kullandığımız bir ürün hakkında ne kadar çok bilgiye sahip olabiliriz bu bellidir değil mi . Kullanıpta fayda gördüğümüz ürünü bir bayi olarak tanıtımını yapamayacakmıyız.

Faydası varki ürünü öneriyoruz arkasındayız

Buyurun : www.isiyalitim.org referansları bakın, ki daha fazla var eklenecek

Ürünlerin nasıl kullanılacağı hakkında tüm detaylı bilgileri tarafımızdan edinebilirsiniz , Ayrıca uygulama olarak MANTO PLATE ustası da gönderiririz.

MANTO PLATE hazır ısı yalıtım sıvasını iç duvarlardan 5mm - tavan ve zemin dahil yapın farkı görün.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mantolamaci

quote:

Orijinalden alıntı: loko

bende İnternette Araştırma yaparken herkes gibi bir Malzeme buldum.Çok kolay uygulanır ve Tozda yapmayan bu Malzeme ile uygulama yapınca tüm sorunlarımız halloluyor.Malzeme havadan ibaret ve Maliyeti çok düşük.Havayı alıp odaya uyguluyorsunuz o kadar.

Arkadaşlar burada faydalı paylaşımlardan çok Ürün reklamı yapılıyor.Ürünü bilmeyenler alıp kullanıyor ve zarara ugruyor.Lütfen üç-beş kuruş kazanma ugruna Vatandaşı kandırmayalım.Forumdaki Arkadaşlarada Tavsiyem sadece ürünü alıp kullanmış olanların Tavsiyelerine deger vermeniz olacak.

Bayisi olduğumuz ve sürekli kullandığımız bir ürün hakkında ne kadar çok bilgiye sahip olabiliriz bu bellidir değil mi . Kullanıpta fayda gördüğümüz ürünü bir bayi olarak tanıtımını yapamayacakmıyız.

Faydası varki ürünü öneriyoruz arkasındayız

Buyurun : www.isiyalitim.org referansları bakın, ki daha fazla var eklenecek

Ürünlerin nasıl kullanılacağı hakkında tüm detaylı bilgileri tarafımızdan edinebilirsiniz , Ayrıca uygulama olarak MANTO PLATE ustası da gönderiririz.

MANTO PLATE hazır ısı yalıtım sıvasını iç duvarlardan 5mm - tavan ve zemin dahil yapın farkı görün.

Vatandaşa 0,3 ile 1cm arası sıva ile Isı yalıtımı olur demek yanıltmaktır.Bende İnşaat alanında faaliyetteyim ve Sıva türü Isı yalıtım uygulamaların ancak İç cephede bir Nebze olsun faydalı oldugu kanısındayım.Kendi oturdugumuz Binamıza 5cm Taşyünü ile Mantolama yapmamıza ragmen daha kalın olması düşüncesindeyim.Duvarlar ne kadar kalın o kadar çok Isı yalıtımı olur.İş bu kadar basit.Yok boya ile yalıtım olur yok ...coat ile yalıtım olur v.s şeyler en kolay yoldan para kazanma yollarıdır.Yapı Fuarlarında bu Tür ürünler ilgi görmüyor.Vatandaş bilinçlendikçe neyin daha faydalı oldugunu ögrenecek.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
12 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: loko

quote:

Orijinalden alıntı: mantolamaci

quote:

Orijinalden alıntı: loko

bende İnternette Araştırma yaparken herkes gibi bir Malzeme buldum.Çok kolay uygulanır ve Tozda yapmayan bu Malzeme ile uygulama yapınca tüm sorunlarımız halloluyor.Malzeme havadan ibaret ve Maliyeti çok düşük.Havayı alıp odaya uyguluyorsunuz o kadar.

Arkadaşlar burada faydalı paylaşımlardan çok Ürün reklamı yapılıyor.Ürünü bilmeyenler alıp kullanıyor ve zarara ugruyor.Lütfen üç-beş kuruş kazanma ugruna Vatandaşı kandırmayalım.Forumdaki Arkadaşlarada Tavsiyem sadece ürünü alıp kullanmış olanların Tavsiyelerine deger vermeniz olacak.

Bayisi olduğumuz ve sürekli kullandığımız bir ürün hakkında ne kadar çok bilgiye sahip olabiliriz bu bellidir değil mi . Kullanıpta fayda gördüğümüz ürünü bir bayi olarak tanıtımını yapamayacakmıyız.

Faydası varki ürünü öneriyoruz arkasındayız

Buyurun : www.isiyalitim.org referansları bakın, ki daha fazla var eklenecek

Ürünlerin nasıl kullanılacağı hakkında tüm detaylı bilgileri tarafımızdan edinebilirsiniz , Ayrıca uygulama olarak MANTO PLATE ustası da gönderiririz.

MANTO PLATE hazır ısı yalıtım sıvasını iç duvarlardan 5mm - tavan ve zemin dahil yapın farkı görün.

Vatandaşa 0,3 ile 1cm arası sıva ile Isı yalıtımı olur demek yanıltmaktır.Bende İnşaat alanında faaliyetteyim ve Sıva türü Isı yalıtım uygulamaların ancak İç cephede bir Nebze olsun faydalı oldugu kanısındayım.Kendi oturdugumuz Binamıza 5cm Taşyünü ile Mantolama yapmamıza ragmen daha kalın olması düşüncesindeyim.Duvarlar ne kadar kalın o kadar çok Isı yalıtımı olur.İş bu kadar basit.Yok boya ile yalıtım olur yok ...coat ile yalıtım olur v.s şeyler en kolay yoldan para kazanma yollarıdır.Yapı Fuarlarında bu Tür ürünler ilgi görmüyor.Vatandaş bilinçlendikçe neyin daha faydalı oldugunu ögrenecek.

Bunun yanıltmakla ne ilgisi var , O zaman ilk çıkan bilgisayarlar daha iyi olması gerekmez mi devasal bir boyutta ama sadece toplama ve çıkarma işlemleri yapıyorlardı. Karşılaştırmayı yada iyiyi kötüyü boyutla ölçemezsiniz...

Demekki formül gelişmiş demekki teknoloji gelişmiş,

Fransada bir müstakil binaya Manto plate uygulandı uygulanmadan önceki ısı kayıplarını Termal kamera ile çekim yaptılar.

Yalıtım yapılmamış Termal çekim
< Resime gitmek için tıklayın >

Yalıtımı Manto plate ile yapıldıktan sonraki Termal çekim
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



alperen_69 ; Kullandığınız ürünün Manto plate ile hiç bir ilgisi yoktur,


Biz söylediklerimizin arkasındayız doğru uygulama da manto plate %50den fazla enerji tasarrufu sağlıyor,
sağlamadığına dair çok iddia ediyorsanız PARA iade garantili uygulama yaparız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: loko

quote:

Orijinalden alıntı: mantolamaci

quote:

Orijinalden alıntı: loko

bende İnternette Araştırma yaparken herkes gibi bir Malzeme buldum.Çok kolay uygulanır ve Tozda yapmayan bu Malzeme ile uygulama yapınca tüm sorunlarımız halloluyor.Malzeme havadan ibaret ve Maliyeti çok düşük.Havayı alıp odaya uyguluyorsunuz o kadar.

Arkadaşlar burada faydalı paylaşımlardan çok Ürün reklamı yapılıyor.Ürünü bilmeyenler alıp kullanıyor ve zarara ugruyor.Lütfen üç-beş kuruş kazanma ugruna Vatandaşı kandırmayalım.Forumdaki Arkadaşlarada Tavsiyem sadece ürünü alıp kullanmış olanların Tavsiyelerine deger vermeniz olacak.

Bayisi olduğumuz ve sürekli kullandığımız bir ürün hakkında ne kadar çok bilgiye sahip olabiliriz bu bellidir değil mi . Kullanıpta fayda gördüğümüz ürünü bir bayi olarak tanıtımını yapamayacakmıyız.

Faydası varki ürünü öneriyoruz arkasındayız

Buyurun : www.isiyalitim.org referansları bakın, ki daha fazla var eklenecek

Ürünlerin nasıl kullanılacağı hakkında tüm detaylı bilgileri tarafımızdan edinebilirsiniz , Ayrıca uygulama olarak MANTO PLATE ustası da gönderiririz.

MANTO PLATE hazır ısı yalıtım sıvasını iç duvarlardan 5mm - tavan ve zemin dahil yapın farkı görün.

Vatandaşa 0,3 ile 1cm arası sıva ile Isı yalıtımı olur demek yanıltmaktır.Bende İnşaat alanında faaliyetteyim ve Sıva türü Isı yalıtım uygulamaların ancak İç cephede bir Nebze olsun faydalı oldugu kanısındayım.Kendi oturdugumuz Binamıza 5cm Taşyünü ile Mantolama yapmamıza ragmen daha kalın olması düşüncesindeyim.Duvarlar ne kadar kalın o kadar çok Isı yalıtımı olur.İş bu kadar basit.Yok boya ile yalıtım olur yok ...coat ile yalıtım olur v.s şeyler en kolay yoldan para kazanma yollarıdır.Yapı Fuarlarında bu Tür ürünler ilgi görmüyor.Vatandaş bilinçlendikçe neyin daha faydalı oldugunu ögrenecek.

peki sayın loko içerden ısi yalıtımında ne kullanalım,kalınlığı ne olmalı.bursada oturuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.