Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
140
Cevap
8090
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Huawei, kendi mobil işletim sistemini önümüzdeki 6 ay içerisinde tanıtabilir
C
6 yıl (892 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Huawei tüketici kolu CEO’su Richard Yu’nun şirket içi bir mesajlaşmasından sızdırılanlara göre firma kendi mobil işletim sistemini bu sonbahar aylarında tanıtabilir. Kendi işletim sistemiyle ilgili olarak henüz herhangi bir açıklama yapmayan Huawei, artan ticaret savaşı baskısıyla çalışmalarını hızlandırmış olabilir.
Özel bir WeChat grubunda meydana gelen konuşmalar, firmanın kendi mobil işletim sistemini önümüzdeki 6 ay içerisinde tanıtacağını ifade ediyor. Bu durum, Google’ın Huawei ile olan anlaşmalarını bozmasıyla birlikte kaçınılmazdı denilebilir.
Şimdiye kadar kendi uygulama ekosistemini ve kendi işletim sistemini geliştirdiği bilinen ve bunu saklamayan Huawei, Google ile olması muhtemel problemleri aslında öngörüyordu diyebiliriz. Bu öngörü sayesinde firma, önceki çalışmalarının üzerine daha fazla eğilerek tamamen kendine ait işletim sistemini yakın zamanda tanıtacaktır.
Huawei’nin mobil işletim sistemi Android Open Source Project üzerine mi inşa ediliyor yoksa tamamen farklı bir tabandan mı gelecek henüz bilinmiyor. Şimdiye kadar yazılım konusunda kullanıcıların ağırlıklı ifadelerine göre pek de güçlü olmayan Huawei, çoğunlukla anavatanı Çin’e odaklandığı için dünyanın geri kalanıyla uyumsuz olduğu iddia ediliyor.
 

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Nasıl kendisinden önceki dev markaları sonradan gelip sarsdıysa yazılımda da android den daha iyisini yaparlarsa şaşırmam.
Yoruma Git
por favor - 6 yıl +70
Bu söylediğine cidden inanıyor musun?

Mobil işletim sisteminin yeni yeni ortaya çıktığı yıllarda bile çoğu tutmadı, şimdi tutar mı sence? (örnek: Samsung'un Badası)
...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Black Code - 6 yıl +32
X
6 yıl (885 mesaj)
Yüzbaşı

Kötü komşu ev sahibi yapar misali, kısa veya orta vadede, amerika yaptığına pişman olacak.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
6 yıl (9874 mesaj)
Yarbay

app marketlerden faydalanamazsa çöp




G
6 yıl (18200 mesaj)
Yarbay

Huawei'den vazgeçmem çok güzel telefon üretiyor adamlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl (7227 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: xAdli

Kötü komşu ev sahibi yapar misali, kısa veya orta vadede, amerika yaptığına pişman olacak.
Bu söylediğine cidden inanıyor musun?

Mobil işletim sisteminin yeni yeni ortaya çıktığı yıllarda bile çoğu tutmadı, şimdi tutar mı sence? (örnek: Samsung'un Badası)


Geçmiş olsun, bu saatten sonra Huawei telefon olayı bitmiştir. Kullanıcılarına Allah sabır versin!

Zira 6000-7000 TL'den millete dayadılar. Tüketicinin ne suçu var?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 7 cevap geldi.
P
6 yıl (38402 mesaj)
Yarbay

Nasıl kendisinden önceki dev markaları sonradan gelip sarsdıysa yazılımda da android den daha iyisini yaparlarsa şaşırmam.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
G
6 yıl (716 mesaj)
Yüzbaşı

Huawei eğer kendi işletim sistemini geliştirirse çok iyi olur.Belki bu yeni işletim sistemine başka şirketler de katılır ve bu şekilde orta-uzun vadede Google'ın işletim sistemlerinden kurtulmuş oluruz.

Ama Huawei'nin açık kaynak ve veri gizliliği ilkelerinden vazgeçmemesi lazım.Güvenilir ve herkesin ulaşabileceği bir işletim sistemi herkesin yararına olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37A42C87E -- 22 Mayıs 2019; 12:43:14 >

Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl (1550 mesaj)
Binbaşı

Güzel haber, bu arada ek bilgi namına:

" Google’ın geçtiğimiz günlerde Huawei’yle ortaklığını bitirmesinin ardından bir başka hamle de Microsoft’tan geldi. Microsoft Huawei’nin Windows dizüstü bilgisayarlarını kendi internet mağazalarından kaldırdı."


Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/huaweiye-bir-yaptirim-da-microsofttan-geldi-4890140/


paylaşayım dedim, bu adımlar daha başlangıç gibi duruyor. Çıkarım olarak Huawei eğer androide altenatif geliştirecekse aynı zamanda windowsada alternatif geliştiriceği yönünde bir mantıkla düşünmek hatalı olmaz. Peki Huawei aynı anda hem Microsoft'a hem Google'a kafa tutabilir mi? Rekabete girerse başarılı olabilir mi? Zaman gösterecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 22 Mayıs 2019; 12:58:35 >


S
6 yıl (34394 mesaj)
Yarbay

Huawei ne yaparsa yapsin acik kaynak koda donmelidir. Meselenin ozu denetelebilirliktir.

Bu haber biraz eskimis lakin iddia edilen Z Projesi sadece Cin topraklari icin dusunulmus ve yillardir da ugrasiyorlarmis ve pek te hazir degilmis. Zaten ciksa da yine de kapali olacaktir. Adamlarda kaynak kodlari acma bootloader i acma isini kendi islemcisi ile yapinca olayin rengi degisiyor.
https://9to5google.com/2019/05/21/huawei-project-z-android/
https://www.xda-developers.com/huawei-android-alternative-fall-2019/




A
6 yıl (8580 mesaj)
Yarbay

YouTube WhatsApp Facebook Twitter Instagram Google Uygulamaları her türlü destek vermeyecektir

Bunların olmadığı telefona 7000 lirayi hangi enayi verir



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
6 yıl (108062 mesaj)
Yarbay

amerika "abi yenemiyoruz madem hırsız diyip çamur atalım" - çin "ramazan ramazan hak yiyorlar". şimdi bu kalıbı her yer de kullanın hşçgo...




A
6 yıl (8580 mesaj)
Yarbay

Bir de Samsung Xiaomi oneplus destek falan vermez

Adamların rakibi piyasadan siliniyor niye yardım etsin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

P
6 yıl (27995 mesaj)
Yarbay

Huawei, Çin ve açık kaynak kodu : D

Türkiye'de ASELSAN gibi özel kurumlarimizda mutlaka önlem almalı bu yeni işletim sistemine .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 22 Mayıs 2019; 12:53:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ALKaraca
P
6 yıl (9849 mesaj)
Yarbay

Eskiden Huawei denince akla modem markası falan gelirdi. Ufak yaşlarda böyle bilirdik. Nasıl telefon sektöründe buralara gelindiyse aynı şekilde neden olmasın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl (716 mesaj)
Yüzbaşı

Biraz zor ama Huawei bu ilkeleri benimsemeli.Eğer benimserse güzel olur.
Aselsan gibi kurumlarda veri hırsızları Android,Ios,Windows gibi işletim sistemlerine karşı önlem alınmamış buna da önlem almazlar,geçer gider.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
6 yıl (27995 mesaj)
Yarbay

Huawei doğrudan çin Devleti'nin koludur. Ona özel bir şirket gibi bakılmaz. Turksatin yaptığı telefonların Yunan istihbarat kurumlarında kullanılmaması gerektiği gibi Huawei cihazları önemli fikri mulklerimizin olduğu yerlerden uzak tutmanız son derece önemli

Çin'de yaşanan sansür ve baskıyı görseydim bana hak verirdin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ALKaraca
I
6 yıl (5887 mesaj)
Yarbay

Huawei bitmiştlr. Geçmiş olsun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl (7227 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: AREryilmaz

Bu mesaj silindi.
O ayrı... Avrupa fiyatları da ucuz sayılmaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >