Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 1 mobil kullanıcı
1561
Cevap
50104
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: HTC ONE (E8) [ANDROID MARSHMALLOW 6.0.1 - SENSE 7 Güncellemesi geldi] (76. sayfa)
M
9 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Levissi

Cevapta Biraz geciktim ama tesadüfen faydası da oldu. 4.5G başvurumun hepsini yapmıştım. HTC Türkiyeden sonra teknosa ile de görüştüm. Şu aşamada telefonların 4.5G bağlanamayacağını ama operatörlerle görüşmelerin devam ettiğini önümüzdeki günlerde sorunun ortadan kalkacağını söylediler. ( oyalama taktiği de olabilir.)
tesadüfün faydasına gelince hafta sonu AVM'ye sinemaya gitmiştim seansı kaçırınca bir sonraki seansı beklerken telefon ile oyalanıyordum. Bir de baktım benim E8 4G olmuş hemen hız testi yaptım. 33,37mbps download 11,96 mbps upload sonucu çıktı. Haliyle sevindim tabii.
Film bitti eve döndüm hop tekrar 3G şaşkınım sabah işe geldim bir de orada baktım gene 3G AVM ye bir daha gittim 4G. Buyur burdan yak.
kullandığım operatörün baz istasyonlarına bakan arkadaşım olunca ona sordum. (sorunumdan da haberi var) Verdiği cevap 4G nin her yerde olduğu ama AVMdeki baz istasyonunun anten tipinin farklı olduğuydu. Yani Forumda da bir arkadaş yazmıştı 4G bir geldi, bir gitti diye Anten farkındandır O.
Sonra 3Ghız testi yaptım herkes 4.5G'ye geçince benimki de resmen 3.5G olmuş download 23,34mbps, upload 3,27mbps

Özel bir cevaba gelirsek alighieri arkadaşım ilgine teşekkür ederim. Başvurusak kazanacağımıza adım gibi eminim. Bulunduğum ilçenin Tüketici hakem heyetine başvurdum. 2 telefon tek fatura aldığımız için onların yetkisini aşıyormuş. Direk dava açmam gerekiyormuş ve o davada il merkezinden açılıyormuş. Devlet memuru adamım ilçeden ile gitmem 3 saat, 3 saat de dönüşü var.
Kaderime razı olmaktan başka çarem yok. Tekrar ilgine teşekkür ederim.

Ben sorun olarak gördüğünüz şey ne onu anlamadım? Telefon LTE destekli. Yani 4G Zaten 4,5g diye birsey yok. Bizim ülke 4g alt yapısını biraz daha geliştirip 4g hızlarını biraz daha arttırmış oldu yani 4,5 g dedikleri uydurma bir isim aslında 4g. Telefonun 3g çekmesi normal her yerde 4G verimli çekmiyor ki. Cihazda otomatik olarak 3g ye geçiyor. Benim bildiğim bu 4g hızları cihazin modem modeli ile ilgili. Cat4,Cat6 filan yazar. E8 in LTE si Cat4 50/150 mbps. Ben 4g de hiç bir sorun yaşamadım. Genelde hep 4g çekiyor ve verimli hızlı. Bazı yerlerdede 3g ye düşüyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
9 yıl
Çavuş

E8 telefonların bir kısmı 4G bağlanmıyor sorun bu. Örneğin bizim telefonlar Brightstar dist. ürün teknosadan alındı. Sorun olduğunu HTC Türkiye ve Teknosada kabul ediyor. Nihayetinde Türkiyede yaşadığımız için mağdur olan da doğal olarak son kullanıcı olarak biziz.
Yani Seninle bir yerde aynı masada oturduğumuzda senin E8'in 4G bağlantıyı sağlarken bizimkisi 3G duruşundan taviz vermiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @metallish
|
9 yıl
Yüzbaşı

E8 ile quick charge 2.0 destekli sarj adaptörü kullanan var mi? Ben destekleyen bir adaptör aldim ama hizli sarj seçeneği çikmadi menüde?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Çavuş

Ben kullanıyorum. Bir seçenek çıkmıyor ki direk hızlı şarj ediyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: |RS|

E8 ile quick charge 2.0 destekli sarj adaptörü kullanan var mi? Ben destekleyen bir adaptör aldim ama hizli sarj seçeneği çikmadi menüde?

Ben de kullanıyorum, normal şarj aletinden hızlı ediyor, kilit ekranında hızla şarj oluyor diyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

|
9 yıl
Yüzbaşı

Samsunglarda hizli şarj seceneği devreye alinip iptal edilebiliyordu güç menüsünden, o yüzden sormuştum. Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Er

Benim ciazsa e8 4g sadece belli noktalarda kullaniliyor sokkata. Balkonda. Genelde hep h ibaresi ile kullaniyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Er

Bu arada e8 kullanan arkadaslar ben ciazi hala kitkatta kullaniyorum hala guncelleme yok lolipop yuklememi tavsiye edermisiniz herhangi bir yazilim sorunuyla karsilasan varmi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
9 yıl
Yüzbaşı

Selam, telefonunu satmak isteyen varsa Ankara da elden teslim alabilirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
9 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetkardes06

Selam, telefonunu satmak isteyen varsa Ankara da elden teslim alabilirim.

Özelden yazdım size



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
9 yıl
Yarbay

Selam dostlar telefonum 20 günlük servis macerasının ardından tekrar elime geçti. USB girişi ve ekran değişmişti hatadan dolayı. Geldiği gibi güncellemelere bakınca Android 6.0'ı gördüm kurdum hiç konuya göz atmadan. Arada bir 4G çekiyor görünüyor ama hiç hız testi falan yapmadım. Geçerli hız da oldukça yeterli bana göre. Android 6.0 ile birlikte batarya süresi bariz bir şekilde uzaldı benim cihazda 4G açık halde.



P
9 yıl
Onbaşı

Bende aynı şekilde hala KitKat sürümü ile kullanmaya devam ediyorum. Cihazı Ocak ayında Teknosa'dan aldım.




Bu mesajda bahsedilenler: @aliterasyon
C
9 yıl
Er

itkat kullanan arkadaslar, hala android m'in gelecegine dair umutlumuyuz? Isik var mi isik?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: cengiz-83

quote:

Orijinalden alıntı: Vic Rattlehead

GÜNCELLEMEYİ YAPAMAYAN ARKADAŞLAR İÇİN:

Ben de yapamıyordum ve bu yöntemle başardım. Ancak; CİHAZDAKİ HER ŞEY SİLİNECEKTİR.

1 - Öncelikle bir microSD kartınızın olması gerekiyor.
2 -https://mega.co.nz/#!a9RXGJBC!sAeyAvwWGuT0WxZZlxB__slWtWyHP-a7ghaLHqtlsH4 linkteki zip'i indirip ismini 0PAJIMG yapıyoruz(dosya uzantıları açık ise 0PAJIMG.zip olacak)
3 - Dosyayı SD karta attıktan sonra kartı cihazımıza takıyor, cihazımızı kapatıyoruz ve SES KISMA + GÜÇ tuşlarına basılı tutarak Bootloader ekranında açıyoruz.
4 - Girer girmez güncelleme başlasın mı diye soracaktır. Ses açma tuşuna basıp onaylıyoruz.
5 - Yükleme esnasında birkaç kere kapanıp açılacaktır, merak etmeyin.
6 - Yükleme bittikten sonra cihaz KitKat olacaktır.
7 - Son olarak Ayarlar - Hakkında - Yazılım Güncellemeleri yoluyla önce Lollipop, sonra Marshmallow'a güncelleyebilirsiniz.

Not: Toplamda 4 OTA güncelleme olacaktır. Sırasıyla:

- Lollipop: 500-600 MB
- Stagefright yaması: 30-40 MB
- Marshmallow Hazırlık: 50-60 MB
- Marshmallow: 1.06 GB

Ekleme: Verdiğim link M8Sn - OPAJ300, yani Tek SIM Avrupa versiyonu içindir. ÇİFT SIM KULLANANLAR DENEMESİN!

Evet arkadaşlar en sonunda güncelleme problemini çözdüm. @Vic Rattlehead arkadaşımızın paylaştığı linkten dosyayı indirdim. Boş bir SD karta kopyalayıp dosya ismini sadece 0PAJIMG olarak değiştirdim (baştaki sıfır ''o'' değil.) telefona taktım. daha sonra telefonu kapatıp Bootloader ekranında açtım güncellemeye onay vererek yüklemeyi başlattım.

Güncelleme yaklaşık 10-15 dakika sürüyor ve sonunda telefon yine 4.4.2 oluyor. Fakat RUU versiyonu 1.06.401.1 oluyor ve daha sonra yazılım güncellemelerini kontrol ettiğinizde sırasıyla Lollipop ve Marsmallow geliyor.

Anladığım kadarıyla güncelleme alamamamızdaki sebep RUU (yazılım ) versiyonumuzun eski olmasından kaynaklanıyor. Bende 1.04.401 di.


Not: SD kartan güncellerken telefondaki her şey siliniyor.



Merhaba Arkadaşlar,

Kit kat tan android 6 ya geçiş ile ilgili bilgileri yukarıdaki mesajlarda bulabilirsin. Denemek istersen bilgin olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz-83 -- 17 Mayıs 2016; 9:25:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Peace16 , @clarknova
P
9 yıl
Onbaşı

Bende bu akşam deneyeceğim dosyayı şu anda indiriyorum. İnşallah bir sorun olmaz. Peki bunu yapınca cihaz garanti kapsamından çıkacak mı ? Garantiye verip birkaç hafta beklemek istemiyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cengiz-83
C
9 yıl
Teğmen

Hocam linkteki yazılım HTC nin kendi yazılımı yani custom ROM değil. garantiyle ilgili bir sıkıntı olmaz. Ben kendi telefonum da ve eşimin telefonun da hiç bir problem olmadan yaptım. İlk mesaj da anlattığım gibi
bu yazılımı yükleyince cihaz yine 4.4.2 olacak ama RUU versiyonu 1.06 oluyor ve daha sonta OTA üzerinden sırasıyla bütün güncellemeleri alıyor. (önce lollipop sonra Marshmallow )

Umarım sizde sorunsuz şekilde yükleyebilirsiniz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Peace16
P
9 yıl
Onbaşı

Cihazda gözle görülebilir değişiklikler oluyor mu ? Çünkü KitKat ile inanılmaz stabil çalışıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @cengiz-83
P
9 yıl
Onbaşı

Botloader ekranı bir türlü gelmiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cengiz-83
C
9 yıl
Teğmen

Hocam ayarlarda yanlış hatırlamıyorsam pil menusunde hızlı açılış diye bir seçenek var. Onu kapalı konuma getirin . Büyük ihtimal olacaktir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Peace16
P
9 yıl
Onbaşı

Yeniden başlat dedikten sonra ses kısma tuşuna bastım yeniden başlatılırken otomatik olarak botloader ekranı geldi ve şu anda tüm güncellemeleri yaptım. Yardımcı olarak herkese teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @cengiz-83