Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
385
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HTC'nin bildirim çubuğuna reklam gönderdiği iddiası büyük tartışmalara yol açtı
O
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi


HTC'nin bildirim çubuğuna reklam gönderdiği iddiası büyük tartışmalara yol açtı


 

HTC son zamanlarda istediği seviyede satışlar yapamıyor. Kötü gidişatı durdurmak isteyen Tayvanlı üretici hakkında çıkan son iddialar ise gidişatın pek de parlak olmadığını gösteriyor.

 

Dün akşam Reddit üzerinde başlayan bir tartışma kısa süre içerisinde oldukça popüler bir hale geldi. Bir HTC One kullanıcısı bildirim çubuğunu aşağı kaydırınca gördüğü reklamı internet ortamına taşıyarak tartışmayı başlattı. Kullanıcının eklediği görselde Fantastik Dörtlü filminin afişi ve gösterime gireceği tarih bildirim çubuğunda büyük bir yer kaplıyor. 

 

Benzer şekilde reklamlar görmeye başlayan diğer kullanıcılarında  tartışmaya katılması olayın bir nebze çözülmesinin önünü açtı. Kullanıcılar HTC'nin arayüzüne entegre ettiği Blinkfeed uygulamasında bu konuyla ilgili bazı ayarların bulunduğunu ve bu ayarların kapatılmasıyla artık reklam gösterilmediğini fark etti. 

 

Tartışmalara baktığımızda özelleştirilmiş arayüz kullanan, cihazını root eden ve hatta HTC'ye ait bazı özel uygulamaları donduran kullanıcılar bile reklamları gördüğünü iddia ediyor. Reklam ayarının eklenmesinin yanında direk açık vaziyette gelmesi kullanıcıları rahatsız eden asıl önemli unsur gibi gözüküyor. Şimdilik bölgeye özel olduğu düşünülen reklamlara gelen tepkiye HTC'nin nasıl bir tepki vereceği merak konusu. 

 

HTC'nin bildirim çubuğuna reklam gönderdiği iddiası büyük tartışmalara yol açtı 

Reddit kullanıcısının yüklediği ekran görüntüsü 


 Haberi Portalda Gör

S
9 yıl
Yüzbaşı

Herkesin telefonuna kimse karışamaz.




K
9 yıl
Yarbay

telefona yazılım olarak gömülmüş olabilir yoksa o kadarzaman çıkmayıp birden çıkması zor...




Z
9 yıl
Er

Madem kazanamıyorlar o zmn şampiyonlar liginde ne işleri var Tayvanda gömümü varmış




E
9 yıl
Binbaşı

Galaxy S4 mini kullanıyorum.Bir kaç ay önce Samsung'da bildirim merkezine Digiturk reklamı göndermişti.




D
9 yıl
Yarbay

Redditte fena olay oldu bu. İnsanlar haklı olarak para verdikleri cihazda bu şekilde reklam gösterilmesine karşılar. Ayrıca Android'te oemler reklam gösteremez. Google lisansları ellerinden alacağı için tema üzerinden reklam yapıyorlar. Samsung da yapmıştı Iron Man'de.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
9 yıl
Yarbay

O tam olarak reklam sayilmazki ordaki simge htc temalar uygulamasinin simgesi yeni tema eklenmis onun bildirimi bildirimleri kaparsa yeni tema bidldirimi almaz..tipki herhangi bi uygulamadan bildrm almak istemeyince kapatmak gibi




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.