Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
2915
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HP DV 9097 EA incelemeleri
C
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Makinanın özelliklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz veya çoğunuz biliyordur.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/1090731-4511061-4511063-4511063-4511063-12435586-77963631.html

Uzun süre masaüstü(commodore dan beri) kullanmış,overclock ile epeyce iştigal etmiş biri olarak ilk defa dizüstü kullanıyorum.

T7200 cpu,2gb ram,512mb 7600 vga 2*120gb hard diske sahip güçlü bir makina;

Herkesin bildiği Hp kasa kalitesine ve etkileyici dizaynına sahip.

Duyuyor gibi oluyorum:) tiiiyy sesi varmı? sorularını...pilde iken arada var,direk akıma takıldığında çok ender yapıyor.

RightMark cpu clock utility den yardım alıyorum.

Rahatsız olan arkadaşlara saygı duymakla birlikte,,,her güzelin kusuru hesabı ben çok rahatsız olmuyorum.

Yüksek konfigürasyonlu makinelerden çok sessizlik beklememek lazım.

Beni rahatsız eden optik sürücü sesi oluyor arada,ama okuyup yazamadığı medyaya rastlamadım henüz.

Ses ise her medyada değil,,,sanırım zorlandığı medyalarda kendini zorluyor :)

Media center ve uzaktan kumanda kullanmak keyifli,,,

Oyunlarda ki performansı süper,,,ekran bana göre gayet kaliteli ama keşke 1680/1050 olsaydı,,,

Birkaç test yaptım ve fikir vermek için paylaşmak istedim.

Önce default bir kaç test koyduktan sonra,,,,vga oc li birkaç ss de vereyim....2k1 direk oc lidir def 21 civarı almıştı,,

diğerlerinin def. ve oc li sonuçları var zaten

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



K
17 yıl
Çavuş

aynı laptoptan bende kullanıyorum her yönden çok memnunum birkaç sorum cpu sıcaklığını görmek için RightMark cpu clock utility değilde hp nin kendi yazılımı var mı? Belli bir sıcaklığı geçince uyarı verecek falan? bazen farkında olmadan laptopun alt tarafındaki fan ve ısı çıkış kısmını kapatıyorum, işlemci aşırı ısınıyor. Bunun için bir uyarı verecek bir program arıyorum.



D
17 yıl
Teğmen

Bende de 28 kasımdan beri kullanıyorum. Çok güzel bir notebook. Ancak ısı sorunu cok ciddi boyutta. Normal çalışmada everest ile ölçümlere göre cpu 38 ile 45 derece arasında, grafik işlemci ise 66 derece. hard diskler 41 ve 49 derece. Bunlar da sorun yok. Ancak bu notebook u entertaintment PC olarak satıyorlar. Üzerinde 7600 GeForce kart var. Oyun oynamak istendiğinde ısı sorunu başlıyor. Mesela company of heros oyununu test ettim. cpu 88 - 90, grafik kartı 75 dereceye cıkıyor. Yaklasık 15 dakika oynayınca, notebook kendisini kapatıyor. Total war 2: Bunda da ısı degerleri benzer. Ama en az 40 dakika oynanırsa kendini kapatma oluyor. Tabi bu arada tün fanlar cılgınca calısıyor. Havalandırma konumlandırmasında hiç bir sorun yok. Ve mavi ışıkların oldugu kısımda sol tarafta neredeyse el değmeyecek kadar ısı oluşuyor. Sizler de durum nasıl? Acaba sorun bana mı özel? Deneme imkanınız olur yazarsanız sevinirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yüzbaşı

slm imzamdaki laptopu kullanıyorum bahsettiğin sıcaklık laptopun bulunduğu yerin sıcaklığı ile de ilgili olabilir. bir de oynadığın oyunları maksimum değerlerde oynaman da etken sayılabilir. ben carbonu en ileri seviyenin bir altında oynuyorum ve grafik kartı daha 70'i görmedi. en fazla 67'i gördüm. kendi kendini kapatması laptopun biraz düşündürücü. eğer bu sadece oyun oynarken oluyorsa bir şey diyemem ama diğer uygulamalarda da kendini kapatıyorsa laptop ta sorun olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
17 yıl
Teğmen

Bilgisayarın çalışma koşullarında ve ortamda hiç bir sorun yok. Her bilgisayarın çalışmayı arzu edeceği bir ortam :) Normal çalışmada herhangi bir kapanma sorunu yok. Ama grafik işlemci bu durumda 65 derecede sabit sıcaklıkta duruyor. işlemciler ise 39 derecede. Bilgisayarın en cok ısınan yeri olan sol üst kısım (mavi isikların oldugu yerdeki ızgara) ılıkla sıcak arası. Ama cpu yükünü yuzde 100 e getirirsen, sıcaklık 80 dereceye geliyor cpu larda kısa sürede ve burası ciddi anlamda ısınıyor. Fan hiç susmadan calısmaya baslıyor ama herhangi bir kapanma olmuyor. Eger herhangi bir oyunu ara vermeden oynamaya kalkarsan, oyuna gore degismekle birlikte, en cok 15 dakika icinde kendisini kapatiyor. Mutlaka ara verip sogumayı beklemek gerekiyor. Eger bu normal ise, bu bilgisayari entertaintment pc yazarak satmaları bence dogru değil. Bir başka dikkat cekici seyde, guc kaynagı neredeyse el degmeyecek kadar ısınıyor. Ama bu ikinci HP notebook um oldugundan bunun normal oldugunu düşünüyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
17 yıl
Yüzbaşı

sanırım donanımsal bir sorun var. servise gösterdin mi ya da yardım aldın mı bununla ilgili olarak?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
17 yıl
Teğmen

Umarim bir donanimsal ariza yoktur. Servise en son çare olarak gitmek niyetindeyim. zira bir önceki notebook hp5298ea idi. e harfi calismadigi için klavye sorunu var diye servise başvurmuştum. Serviste klavye haricinde ana kart da değiştirilecek dendi. 26 işgünü bekledikten sonra (bir aydan fazla bir süreydi) nihayet gerekli değişiklikleri yaptılar. Sorunlar gitti gibi görünmekle birlikte, servisten geldikten sonra farkettim ki, 1) artık notebook HP olarak değil, compaq olarak açılıyor 2) bios a girildiğinde 5298 ile ilgili olan hp seri nosu silinmiş, yerine belirsiz karekterler cıkıyordu. 3) kasaya el değdiğinde hafif bir el gıdıklaması şeklinde elektrik kaçağı oluyordu. 4) en kötüsü servisten geldikten iki hafta sonra 2GB olan ram in 1 GB olarak göründüğünü farkettim. Ram slotu temassızlık yapıyordu sanırım zira notebook bazen 2 GB i görüyor ama genelde 1 GB olarak görüyordu.

Şimdi bu kadar kötü deneyimi yaşayıp siz olsanız çok gerekmedikçe hp servisine gidermisiniz? Alınalı henüz iki ay olmamış bir notebook yine serviste en az bir bucuk ay bekleyecek ve de anakart değişitirilirse bu yaşadıklarımı bir kere daha yaşamamın kaçınılmaz olacağını düşünüyorum. O yüzden başka bir 9097 sahibi bu sorunun benzerini yaşamadığını yazana kadar servise gitmek istemiyorum.

Not: Bahsi geçen servis, HP nin tüketici merkez servisi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 yıl
Teğmen

makinanın konfigürasyonlarına bakıldığında çok üstün olduğu açık ama böyle bir sistemde fan sesinin ve ısınma probleminin had safhada olacağı açık.kendi görüşüm şudur ki;bu modeli Pav 5000(5280 5287) lere tercih etmek için büyük ayırt edici bir neden olmalı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
17 yıl
Teğmen

Bu notebook normal iş kullaniminda ısı olarak herhangi bir sorun çıkarmadı. Yazilim ile ugrasiyorum. Aynı anda 6 adet visual studio 2005 iki adet visual studio 2003 projelerle açık, ayrıca arka planda sql 2005 ve sql2000 çalışıyor. Bu halde cpu ısıları en fazla 45 dereceye gelebiliyor. Is için kullanırken sorun yok. Ancak,

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF06b/1090731-4511061-4511063-4511063-4511063-12435586-77963631.html

adresine bakarsanız HP kendi sitesinde bu notebook u, "...HP Pavilion Media Center dv9097ea Eğlence Dizüstü Bilgisayarı..." olarak lanse ediyor. Zaten, notebook ta oyunlar için yüksek performanslı 512MB 7600 geforce kullanılmış. Şimdi bu yazılara bakarak iş yanında oyunda oynayabilirim diye alınan bir bilgisyardan, kesintisiz hizmet beklemek hakkımız değil mi? Bu şekilde bir aleti ısıdan dolayı kendisini kapatmasın diye düşük özelliklerde çalıştırmak bence çok anlamsız. Zira ya bu sitelerinde belirtilmeli, yada bu sadece yüksek performanslı iş bilgisayarı olarak satılmalı. Ama bu şekilde web sitesinde lanse edilmesi, kanımca en hafif deyimiyle tüketiciyi yanıltmaktır.

5000 serisine neden tercihe gelince, Üç sebebi var. Esas kullanım amacım iş oldugundan benim için veri güvenliği ve ekran büyüklüğü çok önemli. Bu modelde, 120 GB lık iki hard disk var. İkincisi, ekran 17 inch. Üçüncüsü, ekranın full klavye oluşu yani kendi bünyesinde numerik kay pad e sahip olması.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
17 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Çok kasan oyunları pek oynamadım,,,zaten artık uzun süre oynayamıyorum da....

Simüiasyon severim ve MS 2004 de problem yaşamadım....far cry,call of duty 1gibi oyunlarda da sorun yok...

Daha sonra çıkanları da denemedim....

Üreticilerin ne dedikleri çok umurumda değil,,,onlar bizleri kandırmak ve mal satmak için varlar :)

Pazarlama tahsil eden varmı bilmiyorum ama,herhalde temel prensipleri " ürünün özelliklerini düzgün tanıtın,satmayı başarın,olabildiğince de dürüst olun" gibi bir

prensipleri var herhalde,,,o da düzgün olanların;

ön planda oyun düşünenler,laptop düşünmemeli

Mutlaka maddi olanaklarla ilgili,ama;oyun ve laptop vazgeçilmez ise yanına masüstü koymak gerekir diye düşünürüm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
17 yıl
Teğmen

Sozlerine tamamen katılıyorum. Ama içime bir kurt düştü. Acaba benim notebook arızalı mı? Yoksa bu tüm 9097ea larda böyle mi? Tipik davranış buysa mesele yok. Zaten esas kullanım amacım iş. Bu durumu makinayı zorlıyayım oyun performansı nasıl derken farkettim. Ettiğim den beri de son derece rahatsızım. Flight simulator X ile deneme yaptım. Default kurulum ayarları (ki son derece yüksek degerler) ile genelde ısınma olsa da kapatma olmuyor kolay kolay. Ancak, havayı fırtına ve yağmurlu seçersen, yeşilköyden havalanıp, bogazda sarıyer sırtlarında dönersen, sarıyerı geçer geçmez kapatıyor kendisini. Ama açık havada henüz kapatmadı. Rica etsem 2004 ile benzer bir deneme yapabilirmisin? Kapatma yapmasa bile bu test sırasında cpu ve grafik işlemci sıcaklıklarını öğrenebilirsen çok faydalı olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delphi911 -- 25 Ocak 2007; 23:27:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
17 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar Bende Bu Makinayı Almak İstiyorum Fakat Hiçbir Firmanın Stoklarında Yok Sizin Bildiğiniz Herhangi Bir Firma Varmı!


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
17 yıl
Yüzbaşı

S
17 yıl
Yüzbaşı

Şu Anda Baktım Yok.Dv9087 Var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 yıl
Er

Bu ürün süper bir ara modeldir kesinlikle katılıyorum fakat ürünü şu an piyasada bulmak mümkün olmadığı gibi şu an bu üründen daha iyi performans sergileyebilecek ve TOSHIBA güvencesi altında iyi bir model var tek handikapı bu ürüne nazaran 17" ekrana sahip olmaması..Ürün kodu A100-003 ve A100-599 modelleri ürünlerin avantajı da Vista premium işletim sistemine sahip olması



E
17 yıl
Yüzbaşı

EXA BİLGİSAYARIN sitesinde var görünüyor.



K
17 yıl
Çavuş

quote:

Orjinalden alıntı: delphi911

Bilgisayarın çalışma koşullarında ve ortamda hiç bir sorun yok. Her bilgisayarın çalışmayı arzu edeceği bir ortam :) Normal çalışmada herhangi bir kapanma sorunu yok. Ama grafik işlemci bu durumda 65 derecede sabit sıcaklıkta duruyor. işlemciler ise 39 derecede. Bilgisayarın en cok ısınan yeri olan sol üst kısım (mavi isikların oldugu yerdeki ızgara) ılıkla sıcak arası. Ama cpu yükünü yuzde 100 e getirirsen, sıcaklık 80 dereceye geliyor cpu larda kısa sürede ve burası ciddi anlamda ısınıyor. Fan hiç susmadan calısmaya baslıyor ama herhangi bir kapanma olmuyor. Eger herhangi bir oyunu ara vermeden oynamaya kalkarsan, oyuna gore degismekle birlikte, en cok 15 dakika icinde kendisini kapatiyor. Mutlaka ara verip sogumayı beklemek gerekiyor. Eger bu normal ise, bu bilgisayari entertaintment pc yazarak satmaları bence dogru değil. Bir başka dikkat cekici seyde, guc kaynagı neredeyse el degmeyecek kadar ısınıyor. Ama bu ikinci HP notebook um oldugundan bunun normal oldugunu düşünüyorum.



Merhaba , bahsettiğin sorun bendede oluyor. NFS carbon u detayları maksimum ayar ile oynadığımda belli süre sonra laptop kendi kendine kapanıyordu.Kapanma sonrası laptopta aşırı ısınma meydana geliyordu. Bu problem laptopun sol altta bulunan ısı çıkış ızgarasının tamamen kapanması sonrası oluşuyor.İşlemci ısısı dışarı verilemediği için cpu aşırı derecede ısınıyor ve bilgisayar otomatik kapanıyor. Ben bu sorunu havalandırma ızgaralarını hiçbirşekilde kapalı olmasına izin vermeyerek çözdüm.Laptopu yumuşak zemine yatakveya koltuğa koymuyorum veya dizimde laptopu ızgarayı kapatmayacak şekilde kullanıyorum. Buna dikkat edersen eğer bu sorundan kurtulursun. Yoksa donanımsal bir arıza değil bu.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.