Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1034
Cevap
62501
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU] (14. sayfa)
D
5 yıl
Yarbay

Yediğiniz içtiğiniz size kalsın beyler optimizasyondan bahsedin bol bol. Ayarları kurcalayın iyice :) Ben daha yeni indirmeye başlıyorum oyunu maalesef. Benim GPU ağlayacak muhtemelen..



S
5 yıl
Yarbay

iade edemesinler diye oyunun ilk açılışına 2 saatlik loading ekranı koymuşlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

Akşama 20.00da yayında olacağımhttps://www.youtube.com/channel/UC8HJiwRwtO8BrwTnfcJrz1g



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
5 yıl
Binbaşı

Şimdilik driver kurmadan bir test edeceğim. bakalım ne kadar çöp, 5700xt performansı yazarım.

< Resime gitmek için tıklayın >



T
5 yıl
Yarbay

Oyun dosyaları açıldıktan sonra herhangi bir ek indirme yani ilk gün güncellemesi yok.Oyuna girdikten sonra daha öne bahsettiğim gölgelendirici önbellekleme işlemi başlayacak.Bu işlem ekran kartı sürücüsü değişmediği sürece tek seferlik bu nedenle oyuna girmeden önce ekran kartı sürücüsünü güncellemek gerekiyor diğer türlü tekrarlanacaktır.Shader işlemi sisteme bağlı olarak 10 dk ve üzerinde sürebilir fakat bu süreçte işlemci kullanımı %100 bu nedenle olası bir stabilite sorununda süreç içerisinde sistem crashe düşebilir.Bu nedenle overclock vs varsa stabil olduğundan emin olmak gerekiyor.Shader işlemi 10 dk da bitti ve ardından bir oyun içi benchmark çalıştırarak performansa baktım.1440P ve Ultimate Quality ayarlarında ortalama olarak 74 FPS lik bir değer elde ettim.Benchmark sonuçlarına göre optimize şu an iyi seviyede görünüyor.Oyun içinde herhangi bir fps limitide yok.Bunuda belirtmek istiyorum.



B
5 yıl
Yarbay

RX 5700 XT bir oyunda daha kalitesini konuşturmuş. RX 5700 XT, 1080p horizon zero dawn ULTRA ayarlarda rtx 2080i geçmiş.
Videoyu izlemek için tıklayınız


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

Ya kardeşim ben kendi grafik ayarlarımı kendim yapacağım sal beni. 10 dakika oldu daha %30'ta. Her grafik ayarıyla sırayla benchmark felan yapıyor sanırım.

< Resime gitmek için tıklayın >



A
5 yıl
Yarbay

terminatör hocam iyi ki mesajını gördüm yoksa direk giriyordum oyuna :D da gene yüklüyor o gölgelendirme şeysini :/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arman09 -- 7 Ağustos 2020; 18:58:33 >

A
5 yıl
Yüzbaşı

Hocam rdr2'de de benzer muhabbet var, 5700 2070s ile eşdeğer performans veriyor ancak bu 5700'ün başarısı değil oyunun optimizasyonunun kötülüğünü gösteriyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bilgennyk
S
5 yıl
Yarbay

GTX1660S R5 1600 1080p high ayarlarda 50 fps veriyor


edit : Reflection ve Clouds ı Medium yaptım 60-75 arası gidip geliyor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 7 Ağustos 2020; 19:9:28 >

L
5 yıl
Yarbay

Hocam ironi filan yapıyorsundur umarım ya da yanlış yazdın. Rtx 2080i derken Rtx 2080 ile kafa kafaya Rtx 2070 ve 2070s’i geçmiş 2-3 Fps farkla.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bilgennyk
İ
5 yıl
Yüzbaşı

15-20 dakikalık oynayışın ardından, rtx 2060 icin sunu söyleyebilirim:
oyun borderless baslıyor sanırım onu fulscreen yapmanız gerek. digital foundry özellikle belirtmişti bunu.
yine digital foundry belirttigi gibi ara sahnelerde, ya da normal yürürken takılmalar mevcut.
rtx 2060 ile original yani ps 4 denk ayarlarda 75-95 fps alıyorum. henüz cok kurcalamadım.
ultra ayarlarda 60-65 fps alıyorum yine. işlemci i5 9400f bu arada. aynı sisteme sahip kişilere yardımcı olur diye yazdım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 7 Ağustos 2020; 19:12:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

oyuna girerken bir yükleme daha yapıyor %60 da crash verdi ve kapandı şimdi baştan başlıyorum çözümü var mı ekran kartı driver da güncel :/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

Ben oyuna bile giremedim save için gerekli alan yok diyor 400 küsür gb ssd de yer var.



B
5 yıl
Yarbay

Hocam 1 fps 1 fpsdir fanboyluk böyle yapılır
Şaka bi yana evet öyle, oyunun optimizasyonunun çok başarılı olmadığını da gösterir ama bu tarz büyük yapımlarda amd farkını koyuyor, bu bir gerçek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Lion_Army @Androge0s
M
5 yıl
Yarbay

Edit: Oyunu oynayamıyorum, her açışımda mağaradayken donuyor atıyor oyundan. 3 kere aç kapa yaptım. Tebrikler gerilla geyms.

< Resime gitmek için tıklayın >



Gtx 1060& Ryzen 5 2600 benchmark

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuharremAylar -- 7 Ağustos 2020; 19:21:23 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

1440P Ultimate Quality Oyun içi Benchmark



Oyundaki değerlerde bu şekilde yani benchmark üzerinden optimal ayarları belirleyebilirsiniz.Ayrıca daha önce bahsettikleri üzere Anisotropic Filtering oyun içinde çalışmıyor onuda sürücüden açıp aktif edebilirsiniz.Animasyonların 30 fps olarak çalışması dışında optimizasyon olarak çıkışı öncesi yazıldığı kadar sorunlu görünmüyor.Bu arada oyunun 1440P Ultimate kalite ayarlarında 10.5 GB ekran kartı belleği kullandığını ek olarak belirtmek istiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 7 Ağustos 2020; 19:28:31 >

W
5 yıl
Moderatör

RTX 2060 Kendi ayarladığı ayarlar ile böyle bir sonuç çıktı. Şimdi biraz kurcalayıp en düzgün ayarı bulmaya çalışacağım. Başlangıçta olan intronun geçilmemesi çok kötü olmuş.


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

A
5 yıl
Yarbay

Oyunun ilk açılış bölümünde kapıdan adam çıkmasıyla beni de 2 kez attı.Her girdiğimde kayıt yapılamıyor hatası veriyor şimdi de hiç girmiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @MuharremAylar
A
5 yıl
Yarbay

oyunu oynamaya başladım 90+ fps alıyorum rtx 2070s ile 1080 p ayarlarda kapılardan geçerken 52 falan düşüyordu bende vns-c açtım ve fpsi 60 a sabitledim şuanda sabit ultrada 60 alıyorum