Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
13
Cevap
13492
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Hi-Level, Syrox, Oem Alcor Flash bellek Tamiri 'Flash Disk Yazmaya karşı koruma Hatası' 'ÇÖZÜLDÜ'
D
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar elimde "yazmaya karşı korumalı" hatası veren bir hi level 8gb flash disk var. Geçen gün flash diske dosya kopyamalada sorun yaşamaya başladım. Dün de artık flash diske dosya atamıyor, biçimlendiremiyordum. Sürekli bu disk yazmaya karşı korumalı hatasını veriyordu. İnternetten "Flash disk yazmaya karşı korumalı hatası" diye arattıgım tüm bilgileri denedim ama biri hariç hiçbiri işe yaramadı. İşin en komik tarafı uzun uğraşlarca buldugum bilgi kolay ulaşılabilir biryerde de değildi. Sorunuma çare olan bilgiyi burda paylaşayım ki birileri benim gibi uğraşmasın istedim.
Eğer regedit düzeltme,bir iki format atma programı tavsiyeleri işinizi görmediyse bunu kesin denemelisiniz.Neyse gelelim Yazmaya karşı korumalı hatası veren flash diske yapacaklarımıza.
Çözüm flashın içindeki çipin yeniden programlanmasında yatıyor.Öncelikle çipin modelini ve versiyonunu öğrenmek için ChipGenius programını indirip çipin modelini bulmak. Benim çip alcor model çıktı. Ayrıca Çipin programlanması için gerekli linkte aynı sonuç sayfasında gösteriliyor.

Hi level içinhttp://flashboot.ru/files/alcor/ sitesine girip ChipGenius programının bize söylediği cipin modeline göre dogru programı arıyoruz. Site rusça oldugu için ben versiyon numarası yada buna benzer bir rakam geçen programları indirip denedim. Dogru programı bulup indirdikten sonra içindeki AlcorMP.exe yi çalıştırıyoruz. Sonrasında sizden flash diski çıkarıp tekrar takmanızı isteyecek. Eğer dogru yaptıysanız programın flashı aşagıdaki gibi görmesi lazım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Artık tek yapmanız gereken Start'a basıp beklemek. Bu işlem 20dk kadar sürüyor. Eğer indirdiğiniz program flash diskinizi görmüyor yada start'a bastıgınızda hata alıyorsanız büyük ihtimal yanlış versiyonu indirmişsinizdir. Kolay gelsin

GÜNCELLEME 06-06-2020

Elimde yine aynı hata veren alcor çipsetli Syrox metal 32GB flash bellek var. Yine aynı şekilde yukarıdaki linkten en son alcor uygulamasını indirip 2 saatlik bir flashlama ile çöp flash belleği hayata döndürdüm.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon Fighter -- 6 Haziran 2020; 18:45:52 >

H
9 yıl
Yarbay

Yardım için teşekkür ederim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
6 yıl
Onbaşı

reis adamsın... bu bilgi başka yerde de yok. helal olsun sana ...ş< Resime gitmek için tıklayın > şuan deniyorum...



N
6 yıl
Onbaşı

dediğini yaptım ama bu sefer de 16 gb lık flash disk 1 gb a düştü. yani şimdi 1 gb olarak görünüyor. ne yapmalıyım ???



N
6 yıl
Onbaşı

Doğru versiyon bulununca sıkıntısız şekilde düzeliyor Flash disk teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Binbaşı

Akrabalarımızdan biri de ucuz diye Hi Level marka usb alıp bu sorunla karşılaşmıştı.Sonrasında sorunu çözemedik ve diski çöpe attık
O günden beri Hi Level markasından uzak duruyorum,bu tarz sorunların oluşmaması için SanDisk gibi kaliteli markalar kullanmanızı tavsiye ederim.



Z
6 yıl
Binbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >

a101 de gelen hi-level 32gb usb sahte fake

ntfs olarak full biçimlendirin (hızlı biçimlendirme olmaz) (30dk filan çok yavaş biçimlendiriliyor) sona doğru biçimlendirilmedi hatası veriyor yani 32gb değil sahtedir. bikaç kez full ntfs biçimlendirmeyi denedim sonunda usb görünmez oldu disk takın diyor iade ettim.

fat32 olarak geliyor belli bir gb kadar çalışıyor sanırım deneyemedim iflas etti uzak durun deneyin iade edin elinizde kalmasın alanlar.

https://forum.donanimhaber.com/sahte-hafiza-kartlarina-dikkat-iste-gercek-ile-sahte-kartlari-ayirma-yontemleri--114036862-5#135169371

https://forum.donanimhaber.com/flash-disk-test-basligi--37184937-55



B
5 yıl
Er

Teşekkür ederim cok güzel anlatmışsınız yonteminizle sorunu çözüme ulaştırdım Flash diskim çalısıyor. Lakin ben kendimce şöyle bir kanıya vardım uzun ugraşlardan sonra ne kadar cip modelinize uygun Alcor uygulaması indirirseniz indirin hata veriyor son care olarak sitesine girip son versiyonu indirdiğinizde bu güncellenmiş ve tüm cip modellerini içinde barındırıyor düşüncesi ile son versiyonuyla çözüme ulaştım kısaca Flashdiskiniz uyumlumu diye kontrol edip uyumlu ise sorunu çözüyor. Ayrıca 16gb lik belleğim önceden 14 küsür gb gösteriyordu tüm işlemler sonucu ayırma birimi küçülmüş ve belleğimin kapessitesi arttı 15,3 gb oldu. Tekrar teşekkürler bilgi paylaştıkça çoğalır, mum dibini ışıtamaz ama yanındakı mum aydınlatır birbirlerinin dibini..



B
5 yıl
Er

ABİ BEN ÇİPİN MODELİNİ BULAMADIM SİTEDEDE YOKTU NASIL YAPCAM NE OLUUUR ACİLLLL



E
4 yıl
Yüzbaşı

kardeşim süpersin.oldu ve sorunsuz biçimlendirdim.


< Resime gitmek için tıklayın >



G
4 yıl
Teğmen

BEn bunu da dedenedim olmuyor . flash bellek alcor programı içinde de görünmüyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: goodboy89

BEn bunu da dedenedim olmuyor . flash bellek alcor programı içinde de görünmüyor
uygun alcor uygulaması illa ki oluyor. Bende yanlış versiyon alcor uygulamaları deneyip çalıştıramadığım syrox 32GB flash belleği çöpe atacaktım, sonra en son çıkan programı indirip deneyince çalıştı.



N
3 yıl
Teğmen

Disk yazmaya karşı korumalı şeklinde hata alıyordum bu yöntemi denedim düzeldi teşekkür ederim.



A
2 yıl
Yarbay

Elimde bu tür hata veren 64GB bir sd kart ve 64gb sandisk usb hafıza vardı. Ne yaptıysam yazma koruması kalkmadı. Aklıma nereden geldiyse bunları harddisklerden söktüğüm iki tane neodyum mıknatıs arasına koydum. Sonra da programı ile formatlamayı denedim.
SD kart format kabul etti ve kurtardım ama usb belleğe bir şey yapamadım
Bahsettiğim program bu
https://www.sdcard.org/downloads/formatter/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 27 Eylül 2022; 20:13:11 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.