Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
2601
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Heroic Legend of Arslan
A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Legend of Galactic Heroes roman serisinin yazarının bir diğer çok tutulan eseri olan Heroic Legend of Arslan'ın, geçen yıl Full Metal Alchemist'in yaratıcısı Hiromu Arakawa tarafından hazırlanmaya başlayan Manga'sından yeni bir Anime serisine adapte edileceği duyuruldu. Heroic Legend of Arslan 1991-1993 arasında 6 bölümlük başarılı bir OVA uyarlamasına da sahipti.

Pers imparatorluğunun tarihinden hareketle hazırlanan, politika ve askeri stratejiler üzerine ağırlıklı olarak eğilen bu tarihi-fantezi kurgunun konusu kısaca şöyle:

Pers imparatorluğunun üstünde kara bulutlar dolaşmaktadır. İşgalci Lusitania ordularının sınıra dayanması üzerine savaş kaçınılmaz hale gelmiştir. Fakat Pers ordusu mareşalinin yeğeni olan askeri danışman Daryoon gerek işgalcilerinin ordularının çok iyi süvari birliklerine sahip olmasından, hem de ani şekilde çok yoğun bir sis bastırmasından dolayı ilk saldıran taraf olmayı onaylamadığını söyler. Lord Kharlaan'ın pohpohlamaları ile sağlıklı düşünemez hale gelmiş Kral III. Andragoras öfkelenir ve Daryoon'u tüm yetkilerinden azlederek huzurundan kovar. Tahtın varisi Arslan babasıyla beraber savaşa gider fakat hem bastıran sis, hem düşmanın yangın çıkartarak birlikleri çembere alması, hem de Kharlaan'ın kendi komutasındaki birliklerle krala ihanet etmesi üzerine büyük bir yenilgi gerçekleşir. Daryoon, Kharlaan'ın bu ihanetini hayatıyla ödetmeye kararlıdır fakat etrafı sarılınca intikam yemini ederek prensi korumak üzere geri gitmek zorunda kalır. Arslan ve Daryoon güvenecek kimseleri kalmamış şekilde bir çıkar yol ararken kaderin bir oyunu ile yolları her biri farklı geçmiş ve karakterlerden dört kişiyle kesişir: Çocuk hizmetkar Elam, sarayın eski tarihçisi ve danışmanıyken sürgüne gönderilen bilge Narsus, paralı askerlik ve ozanlık yapan hilekar Guibu, savaşçı rahibe Farangis. Kendisine sadık birliklerden bir ordu toparlamak için zamanları sınırlıdır zira başkenti teslim almış, iyi donanımlı ve eğitimli 300 000 kişilik bir işgal ordusu sözkonusudur. Arslan'ın ve yoldaşlarının mücadelesi onun ülkesinin kurtuluşu yada yokoluşu arasındaki çizgiyi belirleyecektir. Öte yandan Kharlaan'la tekrar kaşılaşmaları Arslan'ın haberi bile olmayan eski bir takım gerçekleri su yüzüne çıkartacaktır.

Arslan Senki OVA'larının çok da uzak olmayan bir zamanda Blu Ray'inin de çıktığını haber vermiş olalım. Zamanının en iyi seiyuu kadrosuna sahip olmasından dolayı yeni serinin eskisini bu yönüyle aşabileceğini sanmıyorum ama bekleyip göreceğiz.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

C
9 yıl
Binbaşı

yeni çizimin haline bakıp yine paku romi gider diyesim var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
9 yıl
Yarbay

Hikaye Tanaka Yoshiki çizimler Arakawa Hiromu olmasına rağmen çok under-rated kalmamış mı? @Akuma_Blade sen bilirsin kurguda eksiklikler mi var?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Akuma_Blade
A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İlk bölüm 5 Nisan'da, bekleyip göreceğiz. Henüz uzun fragman çıkmadı bu arada, sadece teaser'in teaser'i gibi bir spot var.

[DHTUBE=https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl]

Yeni seiyuu'lardan Yusuke Kobayashi (Witch Craft Works'un Honoka Takamiya'sı) Arslan'ı seslendirecek. Yoshimasa Hosoya (Uchuu Senkan Yamato 2199'un Saburo Kato'su) Daryoon'u seslendiriyor. Bu ikisi daha çok yan karakter seslendirmiş, henüz yeni sayılabilecek isimler. Daisuke Namikawa (Black Lagoon'un Rock'u, Ulquiorra Schiffer'ı, Persona 4'ün Yu Narukami'si) Narsus'u ve Natsuki Hane (Aldnoah Zero'nun Inaho Kaizuka'sı) Elam'ı seslendiriyor olacak. Kadronun yan karakterlerinin bilhassa başroldekilerden daha bilinen isimlerce seslendirileceğini çıkartabilsek de halen ilk uyarlamanın Shiuchi Ikeda'lı, Kazuki Yao'lu, Kazuhiko Inoue'li, Kaneto Shiozawa'lı, Akio Ootsuka'lı, Masako Katsuki'li vs kadrosuna yaklaşamayacak gibi.

Manga'yı henüz okumadım ama FMA hayranlarını çekmek için Hiromu Arakawa'yı tercih etmişler gibi geldi bana.

< Resime gitmek için tıklayın >

Seri Nisan ayında yayına başlayacak fakat stüdyo olarak Studio Pierrot'un seçilmiş olması beni hayal kırıklığına uğrattı. Ufotable yada Producton IG olaydı iyiydi.

Yönetmen Noruyuki Abe olacak bu arada. Gakko no Kaidan, Kuroshitsuji 3. sezon, Yu Yu Hakusho, Great Teacher Onizuka, Flame of Recca ve Bleach'den tanıyoruz kendisini.

Bekleyip göreceğiz dediğim gibi, en azından TV serisi olacağından takibe değer görünüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
9 yıl
Yarbay

İlk iki bölüm oldukça başarılıydı bence, güzel bir giriş yaptı anime.Giderek daha da kalitenin artıcağını düşünüyorum.Daha hikaye oturma aşamasında, o yüzden tam anime için yorum yapamayacak olsak da, tam istediğim tarzda olucak gibi duruyor.Çizimler gayet başarılı.Biraz çizerin de aynı olmasının etkisiyle FMA karakterlerine benzelemeler oluyor ama pek sorun değil.Legend of Galactic Heroes'in yazarının elinden çıkmasından dolayı ileriki bölümler için heyecan da yaratıyor.Bu sezon ilk kez çıkan animeler arasından tek beğendiğim anime.Umarım kalitesi artarak devam eder, mangasının okuyup, okumamak arasında baya kararsız kaldım, zira mangayı okumak animenin tadını götürücek.Yeni bölümleri bekliyorum bakalım..



M
9 yıl
Yarbay

Bence çok güzel bir anime,ilerledikçe daha da güzel olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

22 Temmuz'da yayınlanacak ilk Blu Ray volume'unda bir ek bölüm de olacak.

ANN


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

4 bölüm biriktirmiştim şimdi üst üste izledim baya güzelleşmeye başladı seri.

Tek sevmediğim şey isimler abi hiç bir ismi anlayamıyorum yeminle özellikle şu an saldıran devlete Lityumlular diyorum.

Şu an seride en çok merak ettiğim Lityum devleti nasıl bir devlet adamların garip gelenekleri var,barbar gibi gösterilseler de bence ilerde sempati duyabiliriz onlara.

Arslan'a gelirsek,bu çocuk nasıl efsane olacak bilmiyorum,çok silik bir tip bana kalırsa.Narsus'u çok sevdim, strateji uzmanı.Adam Türkleri bile birbirine kırdırmış.

Türk ve Turan devletlerinin adı geçti sanırım 5.bölümde şaşırdım belki ilerde tekrar görebiliriz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Matt Jeevas -- 16 Mayıs 2015; 17:02:03 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Yarbay

25 bölümü 3-4 günde içtim. Gerçekten de güzel bir anime olmuş. Anadolu, Doğu, Orta Doğu, Asya'yı bir güzel çorba yapmışlar iyi olmuş. Askerî stratejileri, politikaları, ideolojileri ve savaşı içermesi gerçekten de ağızda hoş bir tat bırakıyor. Müzikleri de hoş. Animenin ritmi de genellikle istikrarlı. Hani ritm çok fazla değişkenlik göstermiyor ve oldukça iyi. Biraz daha yüksek ritmli olsa daha iyi olurdu bence ama böyle de çok iyi. Anime kültürünün dışında savaş sahneleri ve kurguları biraz Hollywood savaş filmlerini de anımsatıyor. İlk açılış müziği oldukça hoşuma gitti. İlk kapanış müziği de fena değil. Ancak daha sonra değişen açılış ve kapanış müzikleri hoşuma gitmedi.

Hikaye yarıda kaldı. Dedim 25 bölüm ne güzel bitmiştir filan ama hikaye yarıda. Kim bilir ne zaman gelir. Keşke 25 bölümde hikayeyi bitirselermiş.



K
8 yıl
Yarbay

Anime fena değil de ana karakter haddinden fazla ezik. Tamam animelerden alıştık artık bu tarz karakterlere ama bu iyice abartı olmuş. İzleyecekler bunu göz önünde bulundursun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl
Teğmen

Arslan ezik ama yanındakiler de uçmuş bildiğin, Daryoon öyle ki adama çizik atılmıyor neredeyse, bir ordu adamın arasında kalsa çok rahat kurtulur.Bir de olayları çok basit alıyorlar, taktikler saat gibi hiç teklemeden işliyor, sanki çocuklara tarih sevgisi aşılamak için yapılmış bir yapım gibi. Mesela son kuşatmada kaleye sızma olayı falan bana mantıklı gelmedi ne bileyim. Gene izledim devamı gelince de izlerim herhalde ama ilk sezonuyla biraz tozpembe bir yapım gibi geldi bana.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.