Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
396
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Herkesin bir doğrusunun olması mutlak doğruyu ortadan kaldırır mı?
O
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Selamlar,

Anlatacağım olayla alakalı bazı yerleri hatırlayamayıp konuyla alakalı aynı doğrultuda kendi yorumlarımı katabileceğimi belirtmek isterim. Neyse efenim buyrun.
Geçenlerde minibüste gidiyorum ve benden yaklaşık 2 3 yaş daha genç biriyle kimyamız tutmuş olacak ki başladık sohbet etmeye. Efenim konular üst üste gide dursun geldik kadın ve erkek olgularına. Bu arkadaş dedi ki erkek ırkı üstün bir ırktır. Kadınlar ise bu dünyada erkekler için gönderilmiş bir hediyedir. Bu hayatın anlamını da kadınlarla girdiğimiz cinsel ilişkiler oluşturur. Yani yapmamız gereken mümkün olduğu kadar testesteron salgılamak. Bunu da dünyanın doğduğu günden bugüne kadar bu şekilde geldiği olgusuna bağladı sonunda.

Şimdi benim hayattaki tek belirgin özelliğim düşünmektir. Sürekli düşünüp doğru dediğimiz olguyu bulmaya çalışırım. Bunun dışında sıradan, basit bir insanım. Bu arkadaşla konuştuğum konuda benim daha farklı düşüncelerim var ve o an şunu farkettim. Bu insan bu fikirleri kendi doğrusu belirlemiş ve ardından onu mutlak doğru olarak kabul etmiş. Ben ise kendi düşüncelerimi mutlak doğru zannerdim hep. Ancak bu arkadaş inancıyla benim mutlak doğru dediğim şeyi yıktı. Peki şimdi size soru. Tek bir doğrunun olmadığı, milyarlarca doğrunun olduğu bir dünyada doğru kelimesinin bile aslında mutlak doğru olmayacağı göz önüne alınırsa, saf bir samimiyetten, bencil ( kendi doğruları peşinde koşan ) olmayan herhangi bir insandan bahsedebilir miyiz? Birini değiştirmeye çalışsak bile ( hadi yaptınız diyelim ) aslında o kişinin yıkılan doğrularının yerine kendisinin dolaylı yada dolaysız oluşturacağı doğrular geçmeyecek mi? O zaman neden burada parmaklarınızı yoruyorsunuz sayın Donanım Haber üyeleri? Neden hala bir şeyleri değiştirmeye çalışıyoruz? Yada kendimizi mi kandırıyoruz?

Geceniz güzel olsun.



G
4 yıl
Teğmen

bu evrimsel psikolojiyi ele alan bir durumdur, mutlak bir doğrudan bahsedilemez fakat hipergami diye bir gerçek var.

kadının tek yumurtalığı, erkeğin ise günde binlerce sperm oluşturduğunu düşünürsek aslında kadının erkek /partner seçiminin erkeklere göre daha keskin olduğunu söylemeliyim.

bilim dışında ontolojik,bilinçsel tavırlar sadece tez ve antitez ikilisinden oluşur bu bağlamda mutlak bir doğrudan değil, sonlu/sonsuz bir diyalektikten bahsedebiliriz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
4 yıl
Yüzbaşı

amacımız doğru denilen şeyleri yıkmaya çalışırken, hiç bir doğruya dahil olmamak değil, daha doğru olan şeye ulaşmak, ulaştırmak. bu yüzden parmaklarımızı durduracak bir sebep göremiyorum şahsen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.