Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
644
Tıklama
0
Öne Çıkarma
HDD normalden fazla dolu gözüküyor
S
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar;

SORUN;

1.Win10 sistemli bilgisayara sahibim. Sistem dosyaları C:/‘de SSDde yüklü. Arşivlerim, oyunların bir kısmı, fotoğraflar vs ise D:/‘de HDDde yüklü.

2.HDD şu anda EK-1’de görüldüğü üzere; gizli dosyalar ve gizli sistem dosyaları da seçili halde toplam boyut olarak 629 GB.
< Resime gitmek için tıklayın >

3.HDD’de 818 GB’lık doluluk var gözüküyor. EK-2

< Resime gitmek için tıklayın >

4.Aradaki fark 189 GB’ı halen çözüme kavuşturamadım. Normalde olması gereken boş alan 302 GB.


UYGULANAN YÖNTEMLER

1.Virüs taraması,

2.Sürücü en iyi duruma getirme,

3.Disk temizleme,

4.Advanced System Care adlı program ile Sypware kaldırma, Kayıt Düzeltme, Gizlilik Süpürme, Çöpdosya Temizliği, Sistem Eniyileme, Güvenlik Savunma, Disk Birleştirme, Güvenlik Analizi taraması yapılıp otomatik düzeltme,

5.Disk ayırma, birleştirme işlemi gerçekleştirildi.

NOT:
Forumda sorunun çözümünü aradığımda konu oldukça dağınıktı.
Başlığın temiz ve sağlıklı olması için açık, anlaşılır yazdım. Tavsiyeleriniz üzerine editleme yapılacaktır. Aynı sorunu yaşayan arkadaşların hızlı çözüme kavuşması hedeflenmiştir.

KANAAT:
Dosyaların büyük çoğunluğunu videolar oluşturuyor. Tek tek videoları topladığımda yaklaşık disk doluluk oranı ile hemen hemen uyum sağlıyor. Dolayısıyla tümünü seçip özellikler’den toplam boyuta bakınca bilgisayarın yanlış hesapladığı kanaati oluştu. Yine de ekstra tavsiyeler söz konusu olursa uygulayacağım. EK-3

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak-Tr -- 9 Mayıs 2019; 1:40:49 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
5 yıl
Yüzbaşı

Bu bilgisayar > sağ tık > Özellikler > gelişmiş sistem ayarları > sistem koruması sekmesi > D'yi seçin > Yapılandır > varsa geri yükleme noktalarını silin ve En çok kullanımı sıfıra çekin, ardından bu disk için sistem korumasını devre dışı bırakın.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl
Yüzbaşı

Bu işlem çözüm olacaktır



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @WaxKitten
S
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Uygulandı, ancak yine aynı durum. Sistem koruması devre dışıydı, en çok kullanım da 0 olarak ayarlıydı. Sadece geri yükleme noktası -varsa- silindi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @WaxKitten
O
5 yıl
Yarbay

genelde dosyaları seçip özellikler diyip boyuta bakınca pek doğru olmuyor orada yazan değer. bilgisayarda yazan değere bakın siz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Valla, bi 10-20 GB fark olsa umursamazdım ancak arada 180 GB fark var. Bu kadar olunca fark dert edindim kendime.

Ama dediğin gibi tek tek boyutları toplayınca yaklaşık değere yaklaşıyor. Bilgisayar doğru hesaplayamıyor olabilir sağ tık, özelliklerden.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak-Tr -- 9 Mayıs 2019; 1:42:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oguz298
O
5 yıl
Yarbay

tuneup utilites yada win 10 managerda detaylı hdd analizi var.oraya bakarak hangi klasörlerin daha çok alan kapladığını görebilir oraya erişerek silebilirsin.bu arada elin değerse temiz kurulum yap



J
5 yıl
Yarbay

benim usb diskimde verdı böyle bir durum 300gb bilgi 600gb görünüyordu hatta sildim birşeyler değişmedi.diski biçimlendirip bilgileri tekrar kopyaladım o zaman dosya boyutu ve boş alan doğru gösterdi. bence bu diskin bir süre içinden yazma silme işlemi yaptıkça sildiğininde biraz kırıntıları kslıyor olsa gerek.malum data kurtarmada boş diskten veri çıkarıyorlar silinmiş olsa bile. ben buna bağlıyorum durumu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Yarbay

Arkadaşlar bu sorunu bende taşınabilir hdd de yaşıyorum. Normalde hdd nin içinde klasörlerin toplamında 530 GB veri gözüküyor ancak bilgisayarımdan sağ tıklayıp özelliklerden baktığımda 850 GB kullanılan alan gösteriyor. Çözüm bulan arkadaşlar varsa tavsiyelerinizi bende bekliyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.