Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
593
Tıklama
0
Öne Çıkarma
hassas elektronik devre (pda) tamiri ?
Z
18 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

elimdeki imate jam marka pocket pc nin board u ve ekranı sorunsuz çalışmakta fakat board ve ekran arasındaki bağlantının socket ve pinlerinde sorun var. sorun kabaca sıkılık gevşeklik ve pinlerde ve sockette yıpranma şeklinde tarif edilebilir.her bir uç arası mesafe 1mm den az oldukça hassas bir bağlantı. pinlerde hafif pürüz olduğundan kağıt ya da benzeri maddelerle dolgu yapmak işe yaramıyor. bu bağlantı problemini çözebilecek ya da bu konuda bana yol gösterebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >

not: zaman zaman renkli çizgiler halinde görüntü elde edebiliyorum. ben aleti ilk açtığımda sorun aşırı parlak bir ekran ve titreme idi. şu anda malesef bu hale geldi.



M
18 yıl
Yarbay

Sorun soğuk lehimdenmi kaynaklanıyor. Yani temassızlık gibi bir şeymi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
18 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Sorun soğuk lehimdenmi kaynaklanıyor. Yani temassızlık gibi bir şeymi.


benim tespitlerime göre sadece temassızlık. dolgu yapmayı denedim bir anlık sonuç alabildim ancak şu anda dolgu yapmak ta fayda etmiyor. telefoncu bir arkadaşa göstermiştim mikroskopla baktıklarında pinlerde zımpara izine benzer bir şey farketmişler.
ben pinleri silgi ile silmeyi ve socketteki boşluğu kagıt ile gidermeye çalıştım ancak kesin sonuç alamadım. kesin olarak hem sockette gevşeklik hem de pinlerde yıpranma sorunu var.



M
18 yıl
Binbaşı

hocam o bağlantı şeridinin diğer ucu nasıl, o da soketli ise şeridin yenisini bulabilirsen değiştir diyecem. o haliyle tamir zor gözüküyo!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
18 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

şeridin diğer ucu socketli değil malesef. ekran komple değiştirilebilir ancak o da hem zor bulunur hem de pahalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
18 yıl
Binbaşı

hocam ozaman mümkünse şöyle yap.

şeridin ucundaki hasarlı, incelmiş kısmı bir iki milim kadar kes. eğer kesince pinler kaplamalı kalacaksa hassas bi yöntemle kaplamayı sıyır ama pin malzemesini inceltme yine. bu aklı veriyorum ama saçma olabilir fotoğrafların çok bulanık sadece şeridin ucunu büyük ve net makro çekebilirsen verdiğim fikrin olup olmayacağını söylerim.

ben bu yöntemle bikaç tamirat yaptım ama şerit daha kabaydı sanki!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 8 Nisan 2006; 15:16:48 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.