Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
420
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hasan Ünver kimdir
P
10 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Hasan Ünver 2004 yılında Yalçın Demir’in yerine geldiğinde herkesin aklında ki soru, Acaba nasıl olacak ? Nevşehir’e Niğdeli bir başkan nasıl olacak sorusuydu. Ancak Hasan Ünver, Nevşehir için üstün bir gayret sergileyerek 10 yıl içinde Nevşehir’in simasını çağdaş yolda ilerletti.

Hasan Ünver’in yerel seçim Karnesi

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Nevşehir’de tüm oyların yüzde 44,7′sini alarak ilk defa başkan oldu.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise Nevşehir’de 24 bin 645 oy ile oy oranını yaklaşık 8 puan artırdı. Yani Nevşehir’de ki tüm oyların yüzde 52,8′ini aldı.

Hasan Ünver kimdir ?

22.08.1963 tarihinde doğdu.

İmam Hatip Lisesi ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

Devletin çeşitli kademelerinde görev yaptı. Ülkemizin sayılı basın-yayın kuruluşlarında idarecilik dâhil birçok görevde bulundu.

Nevşehir sevdalısı bir insan olarak, 1996 yılında ilimizde bir özel televizyon kanalı müdürlüğü görevini yürütmekte iken “Nevşehir’e Organize Sanayi ve Damat İbrahim Paşa Üniversitesi’nin açılması konusunda” bir kampanya başlattı. Kampanyaya duyarlı Nevşehir halkı oldukça yoğun bir ilgi gösterdi ve 50 bin imza ile katılım sağladı. Hasan Ünver, bu konuda ilk adımlardan birinin atılmasına öncülük etti.

Nevşehir haber ve reklâm ajansı kurdu. Duyarlı bir Nevşehir vatandaşı olarak çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşuna üye oldu. Nevşehir’in hakkını her platformda savunma gayreti gösterdi. Nevşehir’de AK Parti’nin kuruluşunda öncülük etti ve AK Parti Kurucu İl Başkanlığı görevini başarıyla sürdürdü.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve Nevşehir Belediye Başkanlığı’na çok yüksek bir oy oranı ile seçildi. Bu tarihten günümüze kadar yaklaşık 8 yıldır Nevşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Hasan Ünver’in “Nevşehirli Damat İbrahim Paşa, Eserleri ve Ölümü” adlı bir de yayınlanmış kitabı bulunmaktadır.

Seçildiği günden bugüne; Nevşehir’i, yerel yönetim hizmetlerinde modern çağın en etkin hizmetleri ile tanıştırmış ve çalışmalarını sürdürmüştür. Böylesine büyük hazinelere sahip bu kenti ve içinde yaşayan tüm insanları, her alanda daha ileri seviye götürebilecek yatırımlara imza atmış ve bu konuda çalışmalara devam etmektedir.

Öncelikli olarak inanacaksınız, inançla inandığınızı gerçeğe dönüştürmeye çalışacaksınız, prensibi tüm çalışmalarda en etkili yöntem olarak uygulamaya koymuştur. Şehrimizi her alanda ülkemizde ve tüm dünyada örnek bir şehir haline getirmek yolunda yoğun çaba sarf etmeye devam etmektedir.

Nevşehir Belediyesine bir hedef koymuş ve bunu şu şekilde ifade etmiştir: “Nevşehir Belediyesinin hedefi, hizmetlerin her vatandaşımıza yeterince ulaştığı, kimsenin ihmal edilmediği, kimsenin imtiyazının olmadığı ve adalet duygusunun şehrimizin her köşesinde bütün vatandaşlarımız tarafından hissedildiği güçlü NEVŞEHİR’dir.”

Nevşehir’e sevdasını her fırsatta dile getiren ve Nevşehir halkının yapılan hizmetlerin en güzeline layık olduğunu, ifade eden Hasan Ünver, Nevşehir’i çağdaş standartları yüksek, huzur dolu, şirin bir il haline getirmek amacıyla bütün gücünü harcadığını ve harcayacağının sözünü vermektedir.

kaynak:http://www.nevsehirden.com/hasan-unverin-yerel-secim-karnesi.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pog -- 6 Aralık 2013; 23:28:52 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.