Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1251
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Harekete duyarlı sensör yerine basit yapı
M
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, hırsız alarmı veya oyuncaklarda vb. yerlerde kullanılan bilyeli yaylı veyahut cıvalı anahtar yerine yabancı sitede gördüğüm yapıyı paylaşmak istedim. Dileyen işine yarayan hemen kullanır ya da arşive atar. Bir nevi cep tellerde kullanılan mems, ivmeölçerin daha kaba hali. Sabit görünümlü hareketli parça :).
Bu ve benzeri araçları paylaşmanızı diler iyi günler dilerim.

http://circuits-projects.blogspot.com/2012/06/cheapest-ever-motion-sensor.html
https://www.elektormagazine.com/magazine/elektor-201107/19675

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 27 Ekim 2020; 1:37:58 >

K
5 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

İç kısımdan geçen tel il dış kısımdaki bakır bileziğin arasındaki iletken köpük malzemenin basınca karşı direnç değiştirmesinin kullanıldığı bir proje olarak yazılmış. Nasıl bir köpükmüş bu denli hassas işe yaramış???

Ayrıca tek boyut tek eksen ölçüm. dıştaki bakır bileziği iki parça ve ayrık olarak kullansa çift devre ile sadece hareketin olduğunu değil aynı zamanda yönünü de tayin eder. Hangi tarafta direnç değişiyorsa hareket yönü ortaya çıkardı.



M
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

ESD - antistatik diye biliyorum, iletken yani.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.