Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
8896
Tıklama
0
Öne Çıkarma
hak mahrumiyeti olan araba satışı
Z
12 yıl (1267 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

merhabalar
beğendiğim araçta hak mahrumiyeti görünüyor. 1o gün evvel sahibi ile görüşmüştüm bu durumu düzeltebilir misiniz diye,halledeceğini söylemişti. bugün yine devlet sitesine baktığımda hak mahrumiyeti görünüyor ıng bankında.
kenidisi yurt içi seyahat işlerinde olduğundan arabayı bu hafta içi alacağımı düşünüyorum. kafamı kurcalayan hak mahrumiyetli aracın satışı olur mu? başıma herhangi bir bela açar mı?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



A
12 yıl (2476 mesaj)
Binbaşı

Hak mahrumiyeti, yani diğer adı ili "ipotekli" olarak hiçbir araç alım satımı yapılamaz.
Notere gittiğiniz zaman "araç rehinli" diye sizi geri çevirecekler. Bırakın rehini vergi borcu veya sisteme yansımış trafik borcu bile olsa satış yapılmıyor.

Size düşen alacağınız aracı iyi araştırmanız, kazası vs. varmı diye?
Ahbap dost ilişkisi ile araç almayın. Aracı arkadaşınızdan bile alsanız servis raporu alın.
Çok yakın bir örnek: " Bir öğretmen arkadaşım, aynı okulda çalışan başka bir öğretmenden araç alıyor ve ikisi arasında ki dostluğa arkadaşlığa güvenerek araç alımı yapıyor. Sorduğu sadece " aracın birşeyi yok dimi". Cevap doğal olarak " hiçbirşeyi yok" oluyor. 3-5 ay sonra bu arkadaşım sıkışıyor ve aracı satışa çıkarıyor. Alacak kişi gelip aracını ekspertiz yaptırıyor ve 2-3 parça değişen, kazalı bir araç. Nerdeyse Pert bir araç. Modeli Palio idi, 16 bine almıştı ve 9 a zor sattı. Hem ihtiyacı vardı hemde kazalı araç. Dikkat etmek lazım yani.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
12 yıl (1267 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

yok ben aracı tabi ki servise götüreceğim. araç sahibini tanımam etmem. ayrıca söyledikelrinin harici bir şey çıkarsa servis ücretini karşılayacağını söyledi.

en azından şunu yapmalı mıyım?; serviste sorun çıkmaz ise tüm parayı ödemeden yakında ki vergi dairesinde hak mahrumiyeti kaldırılmış mı kaldırılmamış mı onu öğrenmeliyim galiba



K
12 yıl (14464 mesaj)
Yarbay

Konustugunuz herseyi yaziya dokun.
Saticinin arac hakkindaki beyani alim satim sartlari vs.
Sakin adama borcunu kapatmasi icin para vermeyin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
12 yıl (1267 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

aynen dediğiniz gibi yaparım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.