Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
119
Cevap
8585
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Hacettepe (Beytepe Kampüsü) ve Bilgisayar Mühendisliği Dersleri
L
8 ay
Teğmen
Konu Sahibi

Üst edit: Atladığım bir şey varsa ya da genel kampüs/hazırlık/bölümle ilgili sorularınızı sorabilirsiniz hoca sayısı gibi bölüm sitesinde olan şeyleri eklemedim.

Konusunu açsam mı diye emin olamadım ama ilk defa geldiğimizde bilmediğimiz üst sınıflara 50 kez sorduğumuz baya bir şey vardı o yüzden yardımı dokunur diye düşünüyorum.


- - - - - - KAMPÜS - - - - - -

Beytepe Kampüsü Ankaranın güneyinde, merkezden gidince odtü ve bilkentten sonra yer alır. Toplamda çok büyük arazisi olmasına rağmen binaların %99'u merkezde toplanmıştır, doğu batı gibi ayrılmamış çevresi orman şeklinde, bu bence iyi bir şey çünkü istediğiniz her yere kısa sürede gidebilirsiniz. kampüs ana girişine giderken birkaç bina merkezi alanın yürünmeyecek kadar dışarısında , ama bölüm binası değiller, kız kyk yurdu, beyaz ev lokantası, olimpik yüzme salonu, kongre salonu bulunuyor. Kongre salonunda kariyer fuarı gibi büyük etkinlikler düzenleniyor. Girişlerde öğrenci kartı kontrolü yapılır, ormanın içinden dediğim binaların yanından geçerek merkezi yere ulaşırsınız. Duraktan indiğinizde sağ tarafınızda yurtlar, öğrenci evleri ve stadyumdan oluşan manzarayla karşılaşırsınız. (Bu bölgeye ikinci bir kız kyk yurdu da bu yıl yapıldı ama genel olarak öğrenci evleri yoğunlukta) Spor bilimleri dışında bütün bölümler ise diğer tarafta kalıyor. 
Yalnız kampüs ankaranın geri kalan yerlerine göre biraz uzak, metrodan indikten sonra ring leri kullanmalısınız ki otobüslerde sabahları ve akşamları aşırı kalabalık oluyor, akşamları biraz beklemek gerekebilir maalesef, o yüzden mümkün olduğunca iş çıkışına denk gelmemeye çalışıyoruz.

Geçen seneye göre baya bir yemek, oyun salonu vs işletmeleri geri açıldı, yemekhane hakkında ise pek iyi konuşamayacağım, haftada 1-2 güzel yemek onun dışındakiler pek iyi değil diyebilirim, ilk günler sıra olur ama normal zamanda artık çok fazla sıra beklemiyoruz.

Yurtlar, 2 kız KYK'sı, 4 kişilik yurtlar ve 2 kişilik öğrenci evleri bulunuyor, ben önceden 2 kişiliklerde kalıyordum, fiyat olarak uygun ama herkese çıkmayabiliyor maalesef, bir de çok iyi diyemem, yıl boyunca ısınma vs problemleri yaşanmıştı yine de 2 kişilik olması biraz daha konforlu yapıyor. Sayı olarak kız yurdu sayısı daha fazla, yurt çıkma ihtimali ise maalesef kesin değil. Bunlar dışında 1 karışık ve 1 Kız yurdu olmak üzere 2 de özel yurt var ama geç kalınca fiyatlar yüksek olabiliyor.


- - - - - - BÖLÜM - - - - - -

Geçen sene bölümün resmi kulübünün videosu:https://www.youtube.com/watch?si=0poG8dL_MuyxPscc&v=pBYWJPQU4KY&feature=youtu.be

Bölüm ilk 3 sınıf zorunlu dersler listesi: (Gömülü sistemler veya sinyal ve sistemler gibi "daha donanıma yakın" diyebileceğimiz dersler zorunlu değil, hocaların çok büyük bir kısmının data ya da ML, Computer Vision tarzı alanlarda uğraşları var. Seçmeli dersler BBM4xx şeklinde 3. ve 4. sınıfta alınabiliyor, her dönem değişiyor genelde ne açıldığı bu dönem 12 tane seçmeli vardı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bunların yanında 4. Sınıfta da proje dersi, teknoloji seminerleri gibi zorunlu dersler de var.

Hangi seçmeliler var sorusuna örnek olması açısından 2024 Bahar dönemi açılan seçmeliler:

https://mini.donanimhaber.com/images/upfiles/3112023/2c6d2057-11b9-40ba-b035-23da1c34c658.jpeg
https://www.cs.hacettepe.edu.tr/#courseschedule_undergraduate


Mezunlar: Ülke içinde büyük bir bölümü HAVELSAN başta olmak üzere savunma sanayide, TÜBİTAK'ta, popüler özel şirketlerden Siemens, Trendyol, Huawei, Picus Security, Jotform, Udemy, Taleworlds gibi yerlerde; yurt dışında ise Apple, ASML, Booking.com gibi yerlerde çalışan Hacettepe bilgisayarlı bulmak mümkündür, yakın zamanda bölüm birincisi Amazona gitmişti. Genel olaraksa Hollanda, Almanya, İngiltere ağırlıklı yurt dışında.

Ders Seçimi: Belki ilk defa gelenler için belki de diğer ünilerde farklı olabilir diye yazıyorum, okul açılmadan 1 hafta önce almanız gereken dersleri Hacettepe ders sisteminden (BİLSİS) almanız gerekir, dersin hocasını isteğinize göre seçebiliyorsunuz, ama o an herkes aynı anda sisteme girdiği için sistemin çökmesi ya da o şubenin tamamen dolması gibi sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz, tam bir karmaşa yani ders seçimi. Tabi ki istediğimiz kadar ders alamıyoruz, ilk sene her dönem maksimum 30 AKTS alabilirsiniz, eğer önceden İngilizceden falan muaf olduysanız akts boşluğu açılıyor bununla da üst sınıftan ya da seçmeli az aktsli dersleri alabilirsiniz (ben MUH103 - 104 aldım)

- - - - - - GÜZ DÖNEMİ - - - - - -

▪️BBM101: Introduction to Programming dersi, Python dili ile temel programlama dersleri verilir (fonksiyonlar listeler, sözlükler, bazı kütüphaneler vs), sınavları klasiktir ve çıktı bulma, kağıda kod yazma tarzı olur. 6 AKTS'lik bir ders (Hacettepe kredi yerine AKTS-ECTS kullanılır ve bütün hesaplamalar bunun üzerinden ilerler) o yüzden ortalamayı ciddi ölçüde etkiliyor ve bağlı ders olduğu için ayrıca önemli, bu ders ve bu dersin 2. Dönem muadili olan BBM102 (8 AKTS) dersi üst sınıf derslerini açan bir anahtar niteliğinde olduğu için ne yapıp edip geçmek lazım, ama zaten sınavlar aşırı zor değil, sadece anlatılan slaytlara detaylıca çalışmak ve atıyorum liste metotlarını deneye deneye akılda oturtmak gerek.
Zaten bu dersin ve 2. dönem versiyonunun toplam 14 Akts olması ortalama açısından önemi açıklıyor.

▪️BBM103: Üstteki dersin laboratuvarı ders, o haftaya kadar işlenen konularla ilgili ödevler ve assignmentlar verilir, bir dönemde 5 assignment ve yoklama niyetine alınan quizler vardır ve gittikçe puana daha fazla etki eder her assignment. Assignmentlar şu an deneyimlediğimiz kadarıyla yorucu, rahat 10-15+ saat süren ödevler olabiliyor ve genellikle 2 hafta süresi oluyor. Quizler de haftalık olarak dersin hemen ardından verilir ve o gün bitirmemiz istenir, bunun anlamı o gününüz quizi bitirmekle geçiyor, çok kolay sayılmazlar üstelik belirli sayıda quiz göndermezseniz (sanırım 3 ya da 4 tane) dersten kalmış sayılırsınız. Devamsızlık dışında kalmalarda büte giriyorsunuz, büt için de fazladan 1 assignment çözüp bunun belli bir puan oranı notunuza ekleniyor, ama tatili 3 4 günlük zor assignmentlarla harcamaya değmez kesinlikle.
Lab dersi ama online olarak işleniyor, zaten çok fazla konu anlatımı olmadığı için mantıklı olsa da sınıf ortamında yardımlaşarak öğrenmenin daha iyi olacağı kanaatindeyim, dersi asistanlar veriyor. Bu konudaki 1. Sınıf derslerinden ödev verilen tek ders bu. 4 AKTS, ama bağlı ders olduğu için kalmamak gerekir.

▪️BBM105: Introduction to Computer Engineering. 4 yıl boyunca CS alanında işlenen derslerin haftalık 'özeti' şeklinde tasarlanmıştır, keyifli bir ders, insanın bölüme merak duymasını sağlıyor. İlk sınavı da ortalamaydı zorluk açısından, zaten 2 AKTS bir ders ve yoklama alınmıyor, ama tavsiye ederim katılmayı. Yine kaynak kitaplardan çalışmak yararlı olabilir çünkü ilk görünce çok fazla bilinmeyen kavram oluyor ve haftada 1 ders olduğu için genelde arka planda kalıyor. Bu yıl derse katılım çok olmadı çünkü yoğun bir günün sonuna denk gelmişti dersin saati, o yüzden çok yorucu oluyor.

▪️MAT123: İsminden de anlaşılabileceği üzere matematik dersi, fonksiyonlar gibi konulardan başlanıp Limit Türev İntegral... diye konular gider. İlk Sınavı aşırı zor değildi ama bu dersin olayı, normalde ODTÜ gibi okullarda ikinci dönem işlenen Dizi ve Serilerin bizde ilk dönem işlenmesi, o yüzden konu yükü olarak zorlaşıyor. 6 AKTS olduğu için bu derse de dikkat etmek lazım. Değişken olabilir ama haftalık 3 gün olan derslerden 1 günü soru çözüm için ayırıyoruz, bölüm binası yerine amfide tüm şubeler birleşik işleniyor bu soru çözümü ve yoklama alınmıyor, yine de tekrar niteliğinde olduğu için iyi oluyor. Calculus kitabından konu çalışıp sınavları paylaşılan ünilerin çıkmışlarına bakarsanız yüksek alır geçersiniz.

▪️FİZ137: Fizik dersi, Lisedeki mekanik konularının detaylıca işlendiği bir ders, sınavları popüler bir şekilde çok zordur, çok soru çözseniz bile yetmez, konunun mantığını ve türev-integralli ispatlarını çok iyi bilmeniz gerekir. İlk vizede A alan bile yoktu artık zorluk buradan belli olur. 5 AKTS

▪️TKD103: Türkçe dersi, haftada 1 online olarak işlenir, haftalık olarak slaytlardan not çıkarır son hafta da kitaba göz atarsanız zor ders değil. (Haftalık video serisi izleyip not çıkarıyoruz ama akşam olması ve yoklama alınması planları bozuyor (akşamüstü kampüste etkinlik vs varsa yarıda kalıyor gibi)) Bu yıl kimya mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği olarak aynı oturumda işliyoruz dersleri.

▪️BEB650: Temel Bilgi ve İletişim Teknolojileri(?) diye bir ders ama ders bile işlenmiyor, düz bilgisayarda Word Excel hakkında bilgi içeren bir ders, zaten çoğu kişi sene başında sınava girerek muaf olup geçiyor. Muaf olmazsanız haftalık etkinlik yapılıyor ve sınavı da oluyor.

▪️ING111: İngilizce dersi ama hazırlık notuyla muaf olduğum için hiçbir fikrim yok. Muafiyet sınavından belli bir notun üstünde alırsanız o notla bu dersi verip geçebiliyorsunuz.

▪️MUH103: İş sağlığı ve güvenliği dersi, aslında 2. Sınıfta görülüyor ama üstten alıyoruz genelde. Ders bir tuhaf, yani haftada 1 online hoca slayttan okuyor, dümdüz ezber, işte bir şeylerin kanun numarası, şunu bulan kişi, ilk yardım eğitim süreleri vs vs oturup ezberlemek gereken bir ders. Benim C1 gelmişti ama 1 kredi zaten A gelse de çok bir şey değişmeyecekti.

- - - - - - - BAHAR DÖNEMİ - - - - - - -

▪️BBM102: Java ile Nesne Yönelimli Programlama (OOP). İsminden anlaşılabileceğini düşünüyorum, ilk dönemle her şey aynı sadece programlama dili farklı, Python gibi kolay bir dilden geçince ilk başta afallıyor insan ama assignmentlarla birlikte alışılıyor. Yalnız dersin olayı 5 değil 6 değil tam 8 AKTS :) Yani ne yapıp ne edip bunu halletmek lazım, sınavlar klasik çıktı bulma, kod tamamlama, hata bulma gibi şeyler, neredeyse her detayı çok iyi bilmek, bilgisayarın başına oturup her ihtimali denemek lazım, yoksa kodun çıktısının istendiği sorularda küçük bir detay puan kaybına yol açabiliyor. İlk vize ortalaması 51 ve en yüksek notun 85 olması biraz durumu açıklıyor, detayları bilmek lazım bu da soru çözerek değil ancak kodlama tecrübesiyle öne çıkıyor. Dersleri ise keyifli geçiyor o konuda bir sıkıntımız yok. Ama dediğim gibi en zorlu yer sınavlardaki neredeyse hiçbir yerde örneği olmayan output soruları oluyor, yani oturup 4 5 tane class tanımlayıp şunu şöyle yaparsam ne olur hata çıkar mı vs diye tek tek denemek gerekiyor.

▪️BBM104: Üstteki dersin laboratuvar dersi, farklı bir şey yok, 2 haftalık assignment ve arada bir quiz veriliyor yapıp gönderiyoruz, biraz benlik bir şey de olabilir ama çok fazla zaman alıyor (15-20 saat) Cidden bu dönemin en yorucu dersi ama ne kadar zor o kadar öğretici, zaten bölümün olmazsa olmazlarından biri. Beğendiğim bir şeyse eskiden quizler için aynı gün içinde yapılması bekleniyordu, şimdi ise 2 gün veriyorlar, eskisine göre çok daha rahat oldu. Üstteki dersin laboratuvarı dedim ama ödevlerde kullanılan birçok şeyi (kütüphaneler vs) kendiniz öğrenmeniz gerekiyor, bu da sanırım bölümün doğasında olan bir şey.
Ödevlerimizden birisi basit atari tarzı oyun yapmaktı, diğeri de Shortest path algoritmalarına benzer bir şey ortaya koymaktı. Düşünmesi zor ama geliştiren ödevler. Sadece biraz geç açıklanıyor assignment sonuçları. Yani şu ana kadar 9 10 ödev vardı 2 gün sonra dönem bitiyor ama halen 7 8 tanesi açıklanmadı bile. Puanlandırma olayı biraz sert, tıpatıp doğru outputu vermediniz ya da ödevde istenilen kavramı kullanmadınız, sıfır notuyla karşılaşma ihtimaliniz var, bu ne kadar gerekli okuyana bırakıyorum.

▪️MAT124: Calculus 2 ağırlıklı matematik dersi, ilk dönem konularına ek olarak vektörler, parametrik denklemler, çift değişkenli fonksiyonlar, bunların limiti türevi integrali görülüyor. İlk dönem liseden kalma bilgiyle halloluyordu ama bunda mantığı biraz daha anlamak önemli, cuma günleri soru çözüm dersi yapılıyor, yoklama alınmasa da kesinlikle tavsiye ederim, o haftayı özetleyip kendiniz daha rahat devam ediyorsunuz, onun dışında dersleri takip etmek önemli çünkü konu kopunca toparlaması çok zor oluyor, 6 AKTS.

▪️FIZ138: Lisedeki Elektrik ve Manyetizma konularının biraz daha kompleks versiyonu, formüllerine kadar evet bunu hatırlıyorum dedirten ama her konuda formül çıkarmak için integral ve ek formül bilinmesi gereken bir ders, sık sık pratik yapmak gerekiyor. Vizeleri bana yine zorlu gelmişti, slaytlarda geçen en ufak bir şeyin sorulduğu üniversitede her konu başlığında geçen ispatları zaman ayırıp öğrenmek lazım.


▪️FIZ117: Fizik laboratuvarı dersi, yani, gruplara ayrılıp her hafta bir deney yapıp o dersin bitimine kadar rapor hazırlamanız lazım, deneyler lise konularından hallice, ama rapor hazırlama ve grafik çizmek çok detay isteyen şeyler (zaten hesap makinesi gerekiyor) ve bütün bunları 3 saatte yapmanız lazım. Final sınavında şimdiye kadar yapılan deneylerden kura ile bir deney çekilir ve - tek başına- hocaların gözü önünde deney yapılır. Grafik çizme vs konularında kritik bir hata yaparsanız çok fazla not kırılıyor.
Açıkçası bu dersi aldığıma pek memnun değilim, yani micrometer ile bir şey ölçmek ya da eğik düzlemle g hesaplamak bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak nerede işime yarayacak bilen aydınlatsın. Ve bu kadar uğraş sadece 2 AKTS için. Deneylerden keyif alan da var almayan da var, şayet bazı deneyler benim de hoşuma gitti ama bir sınıfta 110 kişi dokuzar kişilik gruplarla deney yapmak çok sıkıyor. Deneye gelinmediği gün telafi alınıyor ve sonradan o deneyi yapmak gerekiyor. Eğer 2'den fazla telafi deneyi olursa geçmiş olsun, F1.
Final sınavı ise konular hakkında bilgi sahibi olunca geçilebilir düzeyde, kurada çektiğiniz deneyin başına gidiyorsunuz önünüzde kağıt var( bazıları teorik bazıları deney kurulumu ve ona bağlı grafik gerektiren sorular). 40dk içinde soruları yapıp çıkıyorsunuz.

▪️TKD104: Türkçe dersinin 2. Dönemi, hiçbir fark yok, online video izleme. 2 AKTS. Konular lise edebiyatından tanıdık.

▪️MÜH104: Bu da aynı şekilde hoca online haftada bir ders açıp slaytlardan devam ediyor. 1 AKTS. İş yerindeki semboller, koruyucu kıyafetler, tedbirler gibi konular. Yani bilgisayar mühendisliğiyle doğrudan alakalı değil ama karşımıza çıkar illa. Sınavı da geçmesi kolay yüksek alması zor türden.


▫️Bölüm gerek etiketiyle gerek hocalarının çok iyi olmasıyla ve zorlu öğretici ödevlerle öne çıkıyor, bölümün yanı sıra üniversitenin getirdiği tanınırlıkla da network işiniz kolaylaşıyor çünkü neredeyse her zaman bir kariyer fuarı, popüler şirketlerin etkinlikleri, konuşmacılar vs oluyor. Köklü okul / bölüm olma avantajı Hocaların çalıştıkları yerlerin ve mezunların konularıyla ön plana çıkıyor.

▫️Bir eleştirim öğrenci işlerine olacak, her ne kadar şu an çok ilgilendirmese de önemli duyuruları çok geç yayınlıyorlar, örneğin bir ara savunma sanayi 101 seçmeli dersi başvuruları başlamış savunma sanayi tarafından, 10 günlük bu duyuruyu son 3 saat kala attılar, doğal olarak kaçırdık başvuruyu, yani 10 gün bekleyip son gün bugün bitecek yazmak pek etkili bir şey değil gibi. Ulusal staj, yarışmalar gibi şeyleri de biraz geç duyurdular.

Bir de benim anlamadığım şey, diğer ünilerde final sonuçlarını açıklıyorlar (hatta bazıları öğrencinin kağıtlarını sisteme de yüklüyor, büyük rahatlık) bizde vizeleri öğreniyoruz, bölüm dışı derslerde ise finalden kaç aldığımızı bilmiyoruz, sadece o dönem hangi harf notu gelmiş onu öğreniyoruz, tamam da ben neden final notumu öğrenemiyorum, belki beklediğimden az geldi nasıl anlayacam? Zaten kalmış 2 gün ben hangi ara notumu öğreneceğim de itiraz yapacağım? Yani ilk yıl havuz dersleri kelimenin tam anlamıyla bitse de gitsek şeklinde gidiyor. Burada tavsiyem, vizeler gelmeden 3 4 hafta önce o anki konulara kadar bakmak, sonra aynı şeyi vize haftasında yapmak, Fizik ve matematik için kendi bilinir kitaplarını çözmüştüm, bence faydalı olmuşlardı.

▫️Derslerin saatlerini seçemiyoruz genelde tüm şubeler aynı anda işleniyor, bazı günler 2 ders için kampüs dışından gelip gitmek yorucu oluyor ama o zamanlarda genellikle kütüphanede çalışarak ya da etkinlik vs varsa onu bekleyerek değerlendiriyoruz.

▫️Bölüm %100 İngilizce, fakat bölüm derslerinde Türkçe sorsanız da sıkıntı edilmez, zaten yakın zamana kadar bölüm Türkçe eğitim veriyordu (2014)

▫️Matematikteki soru çözüm dersi dışında 'neredeyse' bütün yüzyüze dersler bölüm binamızda işleniyor. Diğer üniversitelerdeki gibi karma bölümler karma derslikler olmuyor, havuz derslerini bile herkes kendi bölüm binasında görüyor. Yani derslerde sadece CS/AI öğrencileri olur.

Ayrıca ODTÜ ve Bilkent'in aksine havuz dersleri her bölüm için ayrı hazırlanıyor. Bölümler arası not adaletsizliğini kaldırmak için 10 yıldır uygulanan bir şeymiş bu, ne kadar yararlı pek bilmiyorum, ayrıca bölüm dışı dersler için belirli bir çan sistemi de yok. Türkçe dersinden 80 aldım A1 gelsin diyemiyoruz maalesef. Zaten final notunu bile bilemiyoruz kaldı ki çan var mı yok mu onu bilelim.

▫️Yapay zeka mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği ilk yıl %90 aynı dersleri alırlar ama mesela üstte bahsettiğim BBM105 yerine farklı bir ders alıyorlar, bu farklılıklar üst sınıflarda daha da çoğalıyor.

▫️Bölüme başlamadan önce temel programlama bilgisinin olmasının (zorunlu değil ama) gerçekten çok faydası var, öbür türlü online üzerinden ödev verilen bir derste her şeyi yeni yeni anlamak çok zor oluyor, o yüzden önceden bakmayı tavsiye ederim ama abartıp çok da kafa karıştırmaya gerek yok. Diğer dersler için de vizelere daha var deyip bakmamak çok riskli, çünkü gerçekten yetişmiyor, 2 günde bilmem kaç slayt işleniyor ve arkada kalıyor, 1 ay kala düzenli çalışmalara başlamak iyi olur.

▫️BBM101/102 ve Fizik için 2 vize 1 final, diğerleri için 1 vize 1 final geçerlidir, ödev verilen tek dersin BBM103/104 olduğunu tekrar edeyim.

Önemsiz bir detay olsa da binalar birazcık eski, bölümün aday sitesi de pek güncel değil, bence bir elden geçmeye ihtiyacı var buraların. Bir de programlama ödevleri nasıl olacak bilmiyorum ama daha detaylı açıklanabilirdi, neden bu notu aldık vs, çünkü çok geç açıklanıyor.

Derslikler amfide değil normal sınıflarda işleniyor, açılan şube sayısı az, dersi alan öğrenci sayısı fazla olunca da sınıfta ders dinlemek daha zorlaşıyor,fakat bu genelde bölüm dışı derslerde yaşanıyor.

▫️Kulüpler baya bir aktiflik gösteriyor (mühendislik odaklı olanlar). Teknofest yarışmalara giren takımlarımız var, geçen sene bildiklerim arasında teknofestte bir şampiyon bir de finalist var. Onun dışında Hacettepe'nin kendi programlama yarışmaları da teknik olarak gelişmek isteyenler için güzel bir test yeri. (Ödülleri de sağlam ama tabi rakipler güçlü . Zaten böyle kulüplere girmek için az da olsa bir konu hakkında fikriniz olması gerekiyor)
Kulüpler konusunda tavsiyem sosyallik açısından güzel, benim baya bir kişiye tanımamı sağlamıştır ama ilk başta (hazırlıkta falan) heves edip (bir de öve öve anlatırlar ilk haftalarda) birden çok yarışmaya içeriğini tam olarak bilmeden katılmayın. Geçmiş başarılarını sorun, gerçekten ilgi alanınız mı emin olun çünkü 1 yıl boyunca onunla uğraşmanız gerekecek.

▪️Bizim bölümde Çap maalesef yapılamıyor, yandalda istatistik, endüstri mühendisliği gibi bölümler var.

Onun dışında Yapay Zeka, Mobil, Web vs aklınıza ne gelirse projelere katılabileceğiniz imkanlar kulüplerce düzenleniyor. Tabi çok da elzem değil kendi başınıza da bir şeyler ortaya koyuyorsunuz zaten bölümün amacı da bu ama bu başka bir konu.

Genel olarak zor mu dersek kolay değil, vizelere en az 3 hafta öncesinden çalışmaya başlamak lazım, ve bu sınavlar sonrasında da bu 1 hafta kendime tatil veriyorum demek bütlere göz kırpmak anlamına gelebilir :). Ama öyle gece gündüz çalış ortamı da yok. Yine de o kadar çalışıp sınavda kötü gittiğin durumlar oluyor.
2. Dönem ise biraz daha zorluyor, hedefler bir anda düşüyor falan kendimden biliyorum, ama aynı tempoyu devam ettirip özellikle programlama derslerine gereken önemi verirseniz iyi bir ortalamayla başlangıç yapabilirsiniz.

Dersler bu şekildeydi, ileride gerekli güncellemeleri yaparım ama şu an izlenimlerim olumlu yönde, hocalarımız oldukça ilgililer ve ana derslerimiz verimli geçiyor, o yüzden iyi diyebilirim, eksikler olabilir muhakkak ama şu an için iyi gidiyor çok şükür, inşallah iyi bir şekilde devam ederiz



Derslikler:
https://debi.hacettepe.edu.tr/birim/113456/derslikler

Bölüm sitesi:
https://www.cs.hacettepe.edu.tr/
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 21 Temmuz 2024; 17:54:21 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

kardeşim iyi ki bir konu açtın 20 yıldır upluyosun
Yoruma Git
Guest-D6C674A4F - 7 ay +19
I
8 ay
Yüzbaşı

Kanka ben bi konu açsam 5 sayfa yorum gelirdi

İşin içine polemik katmayınca kimse sallamıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

0
8 ay
Çavuş

Faydalı upppp



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
8 ay
Onbaşı

Leopard senin pfp güzeldi niye değiştin haşmetli hacettepe pfp'siydi. Ben beğenmiştim 🤟



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
8 ay
Teğmen
Konu Sahibi

Ben değiştiriyorum habire bir de desenli ppler güzel duruyor



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Panzer1437
L
8 ay
Teğmen
Konu Sahibi

Upp



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
8 ay
Er

TKD dersinde slaytlardan haftalık not almak kısmını okuyunca bilgisayarcıların neden sürekli fakülte birincisi olduğunu anladım. Ben konuları sınav günü öğle arasında öğrendim. Dönem bitince ben de yaparım belki.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
8 ay
Onbaşı

Up verelim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Y
8 ay
Teğmen

Dizi ve serileri niye pc cilere ilk baştan veriyorlar la sebebi ne





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yagizo1 -- 8 Aralık 2023; 19:33:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
8 ay
Teğmen
Konu Sahibi

Hiçbir fikrim yok ama bu dersi alan her bölüm için geçerli sanırım ee de de aynı şekil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Aralık 2023; 17:34:57 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yagizo1
Y
8 ay
Teğmen

Bizim bölüm dışında dizilerden giren ilk defa duyuyorum. Taylor falan gösterdiler mi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Leopard76
L
8 ay
Teğmen
Konu Sahibi

O konuya daha gelmedik integraldeyiz ama konularda var taylor mclaurin vs vs diye görmüştüm



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yagizo1
P
8 ay
Teğmen

Bilmem kaç sayının toplamını veren kod gibi şeylerde işe yaradigi içindir
Gerçi bunun için 5 dakikada formülü öğrenmek de yeterli
Ama eğitim de ihtiyaca göre verilmiyor zaten, gereksiz bir sürü şey var 17 senede.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pedri Pasta -- 8 Aralık 2023; 20:0:9 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
8 ay
Teğmen
Konu Sahibi






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 9 Aralık 2023; 1:3:34 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
8 ay
Teğmen

Up





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarveyinStajyeri -- 9 Aralık 2023; 1:5:57 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
8 ay
Yüzbaşı

Up



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
8 ay
Er

Up



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >