Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2046
Cevap
16831
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Gündeme dair (3. sayfa)
T
2 yıl
Yarbay

"modern" tanımı iğneyle tutturulan, sağlık bilimi denilerek bilim yapılmaya çalışılan "modern tıp" biyolojik yaşamın gerçeklerini açıklamaktan uzak, yalnızca medikal ürün, ilaç, hap, serum, aşı, laboratuvar ekipmanları, test cubukları gibi tüketim odaklı, yıllık para döndürme amaçlı şeylere odaklı bir işletmecilik sistemi esasında.

İngiliz araştırmacı Philippa Uwins, İsviçreli Homeopati doktoru Jean Elmiger, Fransız veteriner yazar Eric Ancelet, Dr. Barre Paul Lando, 20.yy'da araştırmacı Gaston Naessens, Günther Enderlein... bunlar biyolojik yaşamı, yeryüzündeki örnekler üzerinde gözlemler deneylerle açıklamaya çalıştı.

İşte o çalışmalar, neden aşının ilacın herkeste aynı etkiyi yapmadığına ilişkin ipuçları da veriyor.

Bu arada, İngiltere aşı pasaportu, maske, uzaktan çalışma gibi Covid adı altında getirilen yasaları kaldırıyor:

https://forum.donanimhaber.com/ingiltere-asi-pasaportu-maske-uzaktan-calisma-gibi-covid-onlemlerini-kaldiracak-20-ocak-2022--151772877#151772877





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 21 Ocak 2022; 14:4:21 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Boyle birsey gercekten varmi?

https://medbed.com/de/



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
T
2 yıl
Yarbay

Esasında Android de gerçek özgür bir sistem değil.
Özgüre en yakın donanım Purism adlı firmanın ürettiği Librem 5 adlı el telefonu olabilir:
https://en.wikipedia.org/wiki/Librem
Librem 5, bir Linux sürümü olan PureOS 'u çalıştırabiliyor böylelikle tümüyle özgür bir el telefonunu, giysin üzerinde taşıyabiliyorsun.

Not: Yukardaki gönderide gereksiz yere hiçbir Arapça / Farsça sözcük kullanılmamıştır. Cep Telefonu, yerine El Telefonu o yüzden dedim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Olaylari takip etmek bizleri nelerin bekledigini hesaplamak adina önemlidir bence. Salgindada ayni sekilde herseyi yakindan takip ederek gerceklerden kopmamaya calistim. Yasadigim yerde asisiz oldugum icin büyük ayrimciliklara maruz kaldim. Zorunlu asi yasasi cikip yürürülüge girmesine ragmen tek doz dahi asi olmadim. Hakkimizi aradik her sekilde ve simdi geri adim attilar. Bircok insan kacari yok diye asi olmaya kostu. Hersey oyun olsa bile bundan etkileniyoruz, bizim kanimiz ve paramiz uzerinden dönüyor bu oyunlar. 5 ay berbere gifdemedim asi sertifikam yok diye, Restoranlarda oturup yemek yasakti. Gida marketleri disinda hicbir yerden alisveris yapamadim online harici. Belki TR gibi bu kurallarin gevsek oldugu bir yerde yasasam senin kadar takmazdim ama burda öyle bir sans yoktu. AB icinde gecerli Covid Sertifikalari calismalari baslatildi hatta tamamlandi. Kisa bir süre icinde AB de dijital paraya gecilip asi sertifikasi olmayanlar paralarini bile istedikleri gibi kullanamayacaklar. Simdilik bu proje rafa kalksada gerekli altyapi online durumda.

Ilgili sitenin linki
https://www.uwv.nl/particulieren/mijnuwv/index.aspx


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

https://forum.donanimhaber.com/babam-kalp-krizi-gecirdi-vefat-etti-covid-ilaclari-ile-ilgisi-olabilir-mi--152109855 konusuna gönderdiğim mesaj silinmiş!

Silinen mesaj aynen altta. Görüldüğü üzere hiçbir kural dışı argo söz yok, özel bir kişi ya da kuruluşu ad vererek aşağılama yok. Yalnızca düşünce ile bilgi var. Forum düşünceye, bilgiye karşı durmaya mı başladı yoksa :)

-------------------------------------------------

Geçmiş olsun.

Hocam en sıradan ilaçların bile odukça sakıncalı yan etkileri vardır.

Bir arkadaş burun akıntısı için doktora gitti, doktor burun spreyi verdi, prospektüste yan etkilerde "glokom, katarakt yapabilir" diyordu!
Başka bir arkadaş hafif öksürdüğü için doktora gitti doktor öksürük şurubu vermiş, prospektüsde doz aşımı miyokardit geçiyordu!
Forumdan bi arkadaş 5 yıl önce doktorun verdiği antibiyotikten almış, aldığı gibi beyninde çınlama (tinnitus) başlamış, 5 yıldır sürüyor dedi.

Aşı ile serum alındığında yan etkiler daha yüksek olabilir.

Ameliyat ise tüm ilaçlardan daha risklidir. Doğal yollardan iyileşmek dururken ameliyat olmak hem gereksiz hem risktir.

Doğal biçimde yaşamak, beslenmek, yıkın verici hastaıkların tümünden uzak durmayı sağlar. Burun akıntısı, öksürük, mide bulanması, soğuk algınlığı, grip, bunlar gövdenin geçici hastalıklarıdır ilaç / aşı alınmasını gerektirmez. Yürek sağlık sorunları duragan yaşam biçimi (sedentary life style) ile de yakından ilişkilidir. Motoru sürekli rölantide çalışan otomobil düşünün. Otomobil arasıra kulllanılmalı. Haftada yalnızca 1-2 gün, günde 5 an, hafif egzersiz bile tekdüze çalışmaktan yorulmuş yüregi kendisine getirir. Avrupa'da (Rusya dahil) her kentte en az bir kapalı yüzme havuzu vardır, devlet yapar uygun fiyattan işletir. Nedeni kişilerin kış sogugunda da yüzerek egzersiz yapabilmesi için. Bizde onların yerine dev gibi hastaneler var. Mesajı anladınız.

Eski işyerimdeki yöneticimiz anlatmıştı. Adı herkesçe iyi bilinen bir hastaneler zincirine bağlı bir hastanenin Genel Müdürlük pozisyonu için iş görüşmesine gitmiş, orada "yıllık 800 ameliyat kotamız var, bu kotayı tutturmanız gerekiyor" demişler. Mesajı anladınız.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Dostum fizyolojik açıdan sağlıklı olmanı ben senden cok isterim ancak bunun için zihinsel seziş, usbilim, bilgi, bilinç, sezgi gibi biraz daha derin kaynaklar gerekli. Bi boğaz ağrısı, bi öksürük bi enerjisizlik sonrası "Kovid Oldummm" diyorsan bu kaynaklar yetersiz demektir bu zihinsel yapı ile sağlıklı olman zor :)
Deutsches ÄrzteBlatt 20-Sep-2002 orjinal PDF dokumanı, 160KB, ufak boyut indir bak:

https://disk.yandex.com/i/lD2WnibW66P4ig

Bu dokumanı alıntı JPEG olarak ilk gönderen sendin, ben o alıntıdan orjinalini buldum. Baya aydınlatıcı bi dokuman. Böylesine bi dokumanı bulup gönderen senin, o dokumanda anlatılan "sağlık dümenleri" ne gelmen dolayısıyla o denli güldüm :) Gülmem ile sana bunu anlatmak istedim :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
T
2 yıl
Yarbay

Ben "hastalık yok" demedim ki :) Burun akıntısı, öksürük, bogaz agrısı, enerjisizlik, eklem ağrıması, birkaç gün günboyu yatakta dinlenme gereksinimi, iş yapamama... bunlar hep vardı :) 2 yıldır bunların adı Cavit Ondokuz oldu dedim bi tek :) Hastalık yok demedim :) Öyle dediğim iletiyi, iletide "hastalık yok" tümcesini gösterebilir misin :)

Hocam bu arada,

https://forum.donanimhaber.com/babam-kalp-krizi-gecirdi-vefat-etti-covid-ilaclari-ile-ilgisi-olabilir-mi--152109855

konusunda silinen mesajımı Türkiye'nin Kaptanı sildirmiş görünüyor. Bugün attığı mesajdan öyle anlaşılıyor. Bu Kaptan benim mesajları sildirmek için foruma gelio bir tek sanırım :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
T
2 yıl
Yarbay

Bu arada Türkçe'ye sokuşturulmuş Arapça sözcükleri araştırırken kimi sürprizlerle karşılaşıyorum. Örnein "sahne" sözcüğü TDK sözlüğünde arapça kökenli olarak geçiyor ancakhttps://www.etymonline.com/search?q=scene 'dan bakınca bu sözcük latince scaena ile yunanca'daki skene 'den gelmekte. 14. yy'da fransızcaya scéene olarak geçmiş. Tümüyle latin kökenli bu sözcük bellli ki sahne olarak Türkçeleştirilmiş ancak TDK bunu arapçadan gelmiş gibi yapıyor. Bu ancak her bir nesi, Araplara var etme alışkanlığının sonucu olabilir. Bu bilim degil, sözbilim, dil bilim değil, bu belli bir topluma yalakalıktır, TDK yaptığı için kurumsal yalakalıktır.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Bu benzin zamları sonrası Reyizci de varlıklı bir abimiz "iyi oldu yollar tenhalaştı" dedi :) Abimiz yollarda rahat gezmekten dolayı mutlu :)

Ben otomobili hobi amaçlı kullanıyorum. Gereksinim amaçlı istesem de kullanamam cunku aracım 2 kişilik spor bir model :)



Covid bölümünden ben de uzaklaştırılanca, Covid bölümün belirli kişiler daha cok gelmeye başlamış.
Forumcular "ne güzel istediğimiz türde kişiler geliyor" diye seviniyordur :)

Şimdi son gönderenlerde senin adı görünce baktım:https://forum.donanimhaber.com/yan-etki-yok-bu-asilar-sahane--152069182-2#152264464

biri Rusya ile Abd anlaştı vs demek ABD' nin bilerek piyasaya sürdüğü söylemler demiş. Üffff her yerinden beyin fışkıyor yoruma bak be :) forumcuların istediği tipler, istediği tipte yorumlarla IQ rekorları uçuşuyor be :)

bu kişilere laf anlatmaya çalışmışsın :) bence kendi kendilerine bırakmalı, nasıl olsa kendi forumları :)

kendi forumlarında yazıp kendilerini iyi sansınlar. tepe tepe kullansınlar forumlarını :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Anlattiklarim hakkinda cogu zaman belge atmasamda, anlattiklarimin hicbiri belgesiz degildir. Link direkmen Alman Parlamentosunun resmi sitesindendir.

https://www.bundestag.de/resource/blob/880040/b78aedc909645ad7528bcfcf3fe198b3/WD-3-199-21-pdf-data.pdf





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 27 Mart 2022; 2:18:21 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dünya capinda Bulasici Asi calismalari icin Bilimtakimlari kurulmus durumda. Bu gruplar Bulasici Asilar üzerinde calisiyorlar. Böylelikle Asi karsitlarininda sonu getirilmis olacak. Bu Asilar sayesinde sürü bagisikligi hedefleniyor. Cünkü gelecekte Corona Genasilarini olmayanlara, bu asilari olanlardan bulasacak. Asilarin ilk ciktigi dönem bu konuda ortaya cikan birtakim syölemler Faktencheck adli teyit siteleri tarafindan yalanlanmisti. Bu komplo teoriside böylelikle dogru cikmis oluyor. Asilar bundan böyle Biyolojik silah gibi olacaklar.

Üstelik bu haberin kaynaklarida Anaakim Medyasi
https://www.iflscience.com/health-and-medicine/scientists-are-working-on-contagious-vaccines



_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Burda konu Bulasici Asiya inanip inanmamak degil. Genetikasilarin ciktigi ilk dönemler bu tür savlarda bulunanlara karsi Teyit siteleri bunlari yalanlamisti. Simdi ise kendi kaynaklariyla dünyanin bircok yerinde bu tür asilar üzerinde calismalar yapildigi bilgisi veriliyor. Bu tür calisan bir asi mevcut. Genetik Asilarida ayni prensipte uygulamak istiyorlar.

Ben Allahin varligina inaniyorum. Neden cevaplamayim? saklamiyorumki! TR de yasayanlarin inanca bu kadar takintili olmasinida anlamiyorum. Ben inanirim sen inanmazsin beni senin inancin yada inanmayisin ilgilendirmez.

Dün gece Oscar ödülleri dagitilirken Will Smith Moderatore artistik sekilde bir tokat salladi. Salladigi tokadin yapmacik oldugu cok belli. Asagiya Oliver Pocher adli bir komedyene atilan tokadin videosunu koyuyorum, gercek tokat böyle olur.

https://www.youtube.com/watch?v=wURd4Fy7Ufo


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ben eger TR nin C.Baskani olsam, minarelerden okunan ezanlari megafonsuz okuturdum. Ciplak sesle, illa herkesin duymasina gerek yok, insanlarin Ceptelefonlari var alarmi kurar ve kimse namazi kacirmaz. Insanlar buna karsimi cikiyorlar ona göre dB ayarlar evde uyuyan bebekleri rahatsiz etmeyecek sekilde bir ses yuksekligine izin veririm. Islam yüksek sesle evde konusmayi bile yasaklar, insanlar rahatsiz olmasin diye.

Ezani sadece güzel okuyabilenler okumali.

Kuranda tek bir ayeti bile kabul etmemek, insanin dinden cikmasina sebep görülürken, faiz haram degil diyen biri daha öncede dedigim gibi isgüzarin tekidir. Onun islam adina konusma hakki yoktur.

80 darbesinde yasananlardan ateistlerimi sorumlu tutalim? Bu isler etiketleme ile bitmez. hem insanlar sagci solcu, siyah beyaz, kadin erkek, müslüman ateist diye ayristiriliyor ben TV izlemem diyorsun hemde Medyanin yaptigi propagandaya alet oluyorsun.

Bak su Alman Rapci insanlarin ne sekilde bölünüp yönetildiklerini yaptigi 1 dakikalik eylemle ne güzel anlatmis.

https://www.youtube.com/watch?v=PH51IcnVZeM


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Rusya nın d.gaz üretmesi bu alanda tekel ya da tek marka gibi olması da kuşkulu. Bir planlama gibi görülüyor. Aynen üretimde Çin Japon Alman gibi, bu gaz olayında da bir iş bölümü yapılmış gibi. İyi de doğal kaynaklarda da işbölümü nasıl yapılır bu yeraltından cıkmıyor mu, yer altından cıkıyorsa her yerde yer altı var, Avrupa nın da yeraltından cıkar bu , değil mi.

Bankacı bir arkadaş sanırım BAE ya da Kuveyt gibi bir yere sanırım iş gereği gtmiş. Diyordu ki, kuzey-güney boyunca çizgi cizilip ayrılmışcasına, çizginin batısında yalnızca petrol cıkıyor doğusunda yalnız d.gaz cıkıyor, cok ilginç gelmişti diyor.https://en.wikipedia.org/wiki/Schlumberger 'i hiç duydun mu? 120 ülkede petrol arama işi yapan firma :) Tavşan deliğini eşeledikçe (go down the rabbit hole ;) cok lginç nesler cıkıyor :)



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

153news.net e bakayım dedim gece gece uykum kaçmışken. Son 1-2 aydır Rus-Putin kuklasının savaş saçmalığı ile oyalanan gündem yeniden Cavit Ondokuzun aşılarına yönelmiş gibi göründü. 153news.net e girersen görebilirsin. Bu arada 153news.net e giriş Türkiyeden engelleniyor.

Peter McCullough Doktor, beyinde pıhtı yaptığını aşı üreticilerinin bile raporlarında geçtiğini söyledi. Şimdi olaya gel:https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_A._McCullough için daha 2. paragrafta "McCullough has promoted misinformation about COVID-19, the COVID-19 vaccine, and COVID-19 treatments" diyor :) :) :) Wikipedia kendisine "özgür ansiklopedi" diyor ancak McCullough bağlığını kilitlemiş ! :) Özgür ?

Bu forum da kendisine forum diyor :) GSM no su ile kurulmuş bi kulup. Kulubün yöneticileri kapıda bekçi :)

İstesem hemen yarın anonim GSM ile üye olabilirim. Ancak olmuyorum neden ? Cunku GSM ile üye olmak özgürlüğünden ödün vermeyi onaylamak da ondan ! Nitekim, kimileyin (ayda 1, 2 ayda 1) GSM kulüp bölümlerine bakkıyorum, üfff ... dayanılacak gibi değil. Yok, askere giderim, yeni birliklerle birlikte köyden gelmiş kişilerle konuşurum daha iyi hiç olmazsa kendini bi bok sanamaz o :) Düzeyini bilir de konuşur :) Anomim GSM bulma yöntemim ise kolay. Varoş bölgeye laptopumla gidip, gördüğüm kişilere 500TL gösterip "bir SMS alacağım, SMS geldiğinde sen bakmadan bana göstereceksin, sonra SMS'i sileceğim" hepsi bu :) Ancak bedava anonim GSM olsa, verseler bile bu siteye GSM üyesi olmam. Böyle kenarından takılırım, en cok.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yarbay

Alman yapı tasarımcı Conrad Fischer: Petrol hiç tükenmeyecek bir kaynak. Söyleşi videosu.
https://www.youtube.com/watch?v=nAmNs9nsIEs
Bu arad yapı tasarımcı Arapça deyimi ile mimar demişken.... Türkiye'de yapı tasarımcılık bir hiçtir. Mimar Sinan Cumuatı ya da Fransızca deyimiyle Üniversitesi, koca bir hiçtir. Ben bugün bir konut işyeri yaptırsam Türk yapı tasarımcı ile çalışmam.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Yarbay

Olay yalnızca aygıt türü degil. En iyi olayı da degil. Kaldı ki kötülük çoğu kez "iyi" görüntüsüne girer, Microsoft Google bir de sanırım Apple 'ın ortaklaşa geliştirdikleri "şifresiz" login sistemi var, ayrıntısına bakamadım ancak telefon, şifrenin yerini alacak, o da "iyi" bir nes tanıtılıyor, bunun arka planını düşünmeden iPhone gibi "elle şifre girmeyeceğim, şifreleri belleğimde tutmak zorunda kalmıyorum" diyerek destekleyecek misin, olay budur.

Değindiğim ay tutulmasına yol açtığı düşünülen ışık emici gök nesnesinin adı "Rahu"https://en.wikipedia.org/wiki/Rahu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 16 Mayıs 2022; 22:35:48 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bugun bir haber okudum gulsemmi aglasammi. Adamin biri tedavulde olan bir kilo bozuk parayi 70TL ye satti diye Turk Lirasinin itibarini zedelemekten tutuklanmis

Liranin itibarini dusuren degersizlestiren asil sorumlularsa ulkenin basindalar

https://m.ensonhaber.com/3-sayfa/istanbulda-tedavuldeki-paralari-satan-sahsa-gozalti





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 17 Mayıs 2022; 2:18:10 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

http://youtu.be/ML1aONC2sSQ



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
_
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Daha önce bahsettigim iki Bilim Adaminin dünyanin önde gelen Tarimsal ilac firmasi Ciba Geigy Firmasi icin yaptigi calismaktan söz etmek istiyorum. Isvicreli Bilimadamlari Heinz Schürch ve Guida Ebner 1987 yilinda Firmalari icin bir arastirma uzerinde calisiyorlar. ALdiklari Misir Tohumunu Petri Kabinda Elektrostatik alan ortaminda yetisitiriyorlar. Petri kabina mikroplar ekliyorlar. Misirlar Genetiklerinde bulunan ilk dönemlerindeki gibi bir Misir Dali bir dalda 5-6 Adet Misir tanesi veriyor. Bu Misirlar suanki hemcinslerine göre oldukca dolgun ve güclü oluyor. Arastirmayi Alablik üzerinde devam ettiriyorlar. Ayni sekilde DIsi Bir Alablaiktan aldiklari yumurtlari Elektrostatik ortamda Baliklarin cikmasi saglaniyor. Yetisen Baliklar Alabalik cinsinin ilk nesli gibi oluyor ceneleri daha belirgin, uzun ve güclü hemcinslerinden cok daha hareketli ve belirgin renklere sahip oldukca güclü ve iri Alabaliklar yetisiyor. Bilimadamlari bu yaptiklari arastirma ile hicbir Genetik veya Hormonsal destekler kullanmadan canlinin genetiginde sakli olan ilk nesli gibi saglikli ve güclü nesiller yetistirmenin Elelktrostatik alanla mumkun oldugunu ortaya cikariyorlar. Gunumuzde acligi önlemek adina Genetigi degismis tohumlari kisir olan bitki ve hayvanlara hic gerek olmadigi görülüp Elektrostatik alanla daha saglikli bitki ve canlilarin yetismesini saglamanin mumkun oldugu görülüyor. Üstelik bu sekilde yetisen Bitkilerin hicbir Gübre ve ilacada ihtiyaci olmadigi görüldügünden Arastrimayi fonlayan Ilac Firmasi arastirmayi rafa kaldirip patentleri yasakliyor. Daha sonra bu iki bilimadaminin cocuklari patentleri uzerlerine gecirip ücretsiz olarak Afrikada kullanilmak uzere kullanima sunuyorlar.
https://www.psiram.com/de/index.php/Urzeit-Code
https://www.zentrum-der-gesundheit.de/bibliothek/sonstige-informationen/weitere-informationen/urzeit-code-ia





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 9 Haziran 2022; 11:57:44 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.