Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2046
Cevap
16781
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Gündeme dair (2. sayfa)
_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir ulkenin gazetecileri emir eri gibi aldigi emirleri yaziyor ise ve o yazdiklari haberlerle aslinda gazetecilik degil Stand Upcilik yapmalari gerektigini anlamiyorlarsa ve maaslari herseylerinden fazlaysa o ulke tam gaz duvara karsi yol aliyor demektir.

Bir Gazeteci eski basbakanin mirascisinin bir kutucuk maske icin dunyanin obur ucuna ucakla seyahat ettigine inanmamizi istiyor. Yani 3 kurusluk
Maske icin binlerce dolarlik masrafa girmis, ne desek bilemedim. Biz kilif uydurmayin demiyoruz ama uydurdugunuz kilif minarenin hilalini ortemiyor. Insan akliyla bu kadarda dalfa gecilmezki, bunlara ustun cesaret odulu vermek gerekir.

Neyse getirin secim sandiklarini birsey denicezz…





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Haziran 2021; 22:18:11 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bugün bir müjde aciklanmis, eskiden Müjde diye bayan coraplari vardi en azindan bayanlar satin alip corap diye giyer birseye yarardi. Simdiki Müjdeler sadece laf, Laayyn birakk! Artik iyimser bakis acisinda Polyannayi solladilar. Yanginin ortasinda olsaniz, bedavadan isiniyorsunuz diyecekler. Birde 2023 Yili var, hep ilerde bir tarih atanip, o tarihi bekleyin taktigi. Efenim 2023 te Lozan bitecek, yeralti dogal kaynaklarimizi kullanabilecegizzzz. Layyn biraakkk! 2023 te secimler var ve birileri sadece zaman kazanmak istiyor. Lozan savas sonrasi yapilmis bir anlasmadir ve 100 yilla sinirli degildir, taki yeni bir savasla yeniden duzenlenene dek gecerlidir. Yeralti dogal kaynaklarimizi kullanamadigimizda dogru degil, Bor nerden cikiyor peki diye sormazlarmi hic? Layyyn biraakkk.

Herzaman kimsenin isine yaramayan bir müjde, görünmeyen bir düsman ve beklemeniz istenen ileri bir tarih mevcuttur. Layynn birakk ehhheeeyyyyy!



_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Günün fikrasi;

Ekonomi Temmuz Agustos ayinda ataga kalkacakmis. Almani Amerikalisi Ingilizi tum isi gucu birakip yolladiklari turistlerin parasiyla ataga kalkan ekonomimizi kiskanacaklarmis. Buna inanmayan Fedoncu hainmis. En azindan bu seferki tarih biraz daha yakin. Cumadan beri ucup kaciyoruz hemde kanatsiz. Bir iktidar dusununki kendi secmeninin akliyla belden altina vururcasina dalga gecsin.
Basimiza ne geliyorsa mujdelerden geliyor. Mali goturen Yandaş A.Ş. . Fakirin oyuyla Zenginler zenginlesirken, fakirler fakirlikte Master yapiyor.

Umut varmi derseniz yok, birzamanlar Baykalin bir sozu vardi hic aklimdan cikmaz: AKP kendi derin Devletini kurmaya calisiyor demisti. Aslinda bu sozle CHP derin devletini itiraf etmisti. Evet simdi AKP derin devleti var ama tabansiz bir Parti oldugu icin kagit para uzerine kurulu bir derinlik, uflesen dagilacak. Simdiden birbirlerini satmaya basladilar ve kendi kendini yok edecek. Muhalefetse sadece izliyor cokuslerine hiz vermekten cekiniyor.

Yarin nolur baska bir Partinin derin devleti gelir. Yalniz dogru soylemek gerekirse devlet hicbir zaman bu kadar aciz durumda kalmamisti. Verin gazi yetmiyorsa ver mehteri.
Lan Birakk!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 5 Haziran 2021; 21:36:40 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Köşe yazısı gibi oldu bu konu :)

Keyifle okuyorum.

Bu arada başka forumlarda (örneğin ShiftDelete.Net / sdn) böyle bir forum üyesinin istediği şekilde gönderi yapabildiği Üye Blog gibi bir özelliği var. Tabi ki belli bir kıdem ve puanı olanlara o imkanı sağlıyorlardır.

sdn, forum adına baya iyi işler yapıyor. Buradaki gibi, Konu Dışı, Gündem ve Siyaset bölümleri de var ve oralara gönderi yapabilmek için GSM onayı gibi birşey de istemiyorlar. 2000'lerdeki gerçek forum ruhunu devam ettiriyorlar. sdn'e girdiğimde forumda olduğumu hatırlıyorum.

Konuya gelecek olursak: Derin devlet, devlet diye bize sunulan bu tüm politikacı takımının arkasındaki, politikacı kuklalarının iplerini elinde tutan kuklaları oynatan kişiler. Aynı sekilde, Tesla, Microsoft, Amazon, Walmart, VW, Facebook, Walgreen, vs tüm büyük şirketlerin de arkasındaki kişiler. Böyle söyleyince bir anda herkesin kahraman politikacısı ve kahraman şirket CEO'su bir anda kukla olduğu için, coğu kişi derin hayal kırıklığına ugruyor, bunu kabul etmiyor. Düşünsene milyarlarca dolarlık yatırımlar yapan vizyon dahiyanesi Elon Musk, baronların kumanda ettiği pilli bebek, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, Tayyip Erdoğan ile aynı maaşı alan politika tiyatrosu oyuncusu. Ben bir adım daha ileri giderek, Fenevbahçe, Beşik Jimnastikçileri, Salatasaray gibi takımlardaki oyuncuların telaffuz edilen 10 milyar avro transfer ücreti aldıklarını da düşünmüyorum. futbol işinin bir şov olduğunu düşünürsek manşetlerde "Sneijder GS'a 10 milyon avroya transfer odu" tam bir şov demek. Kenara 10 avro koyamayan aç tiplerin manşette bu haberleri görerek aç aklını doyurması için. Aynı durum, italya'daki Juventus, uk'deki manchester united vs diger takımlar için de, USA'daki basketbol takım oyuncuları için de geçerli. Michael Jordan'ın serveti 1 milyar dolarmış, bunu küfürlü espriyle yorumlamak isterdim :) Bir de bu futbolcu ve basketçi takımı, politik ve sosyal gelişmelerde örneğin çakma terör olaylarında, bu covid yaygarasında vs politikacıların tiyatro oyunculuğuna destek figüran oyunculugu amaçlı da kullanılıyorlar,ne de olsa onları takip eden, milyonlarca kişi var. Kobe Bryant çakma bi helikopter kazasında öldü. Haha. Derin devlet işte bu kandırık düzenden cok başka cok farklı birşey olmamalı. Derin devlet alenen karşımızda.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Evvet sevgili Gereksiz Dostlarim, bu Pazara yeni bir Video ile uyandik. Artik bir bakima aliskanlik yapti bu durum, malum Bünye 3 hafta ayni seyi tekrarlarsa aliskanlik yapiyor bilirsiniz.

Bugune yine yeni seyler ogrendik, en onemlisi bu Maskeli Beslerin sadece ulkeyi degil ayni sekilde din kardesligi ve kan kardesliginden yuruyup ihaleler aldigimiz Azerbaycan, Balkanlar ve Kuzey Afrikayida yaptiklari ihale atamalariyla Ümmetce hortumlandiklarini. Yani uzulmeyelim yalniz degilmisiz!

Dindarlik dediler millet Ateist Deist oldu, Milliyetcilik dediler, milliyetcilik ayaklar altinda kaldi, Ümmet dediler, ümmetide dusman ettiler. Ondan sonra dis gucler hainler vs. Hep dis gucler dedik bir yere varamadik, bir kerede ic guclermi desek?

Dusunun bir Milletvekili Tefecilerin gozunu korkutmasi icin mafyadan yardim istedigi ve Mafya elebasininsa ben bu islerden cekildim artik parasi neyse ben vereyim dedigi bir ulkedeyiz. Insanin akli sasiyor bu nasil bir ortam, tam bir kavram kargasasi. Bu kaos evrendeki kaostanda beter. En azindan evren ve doganin belli kurallari var bunlar kanun kuralda tanimiyorlar.

Bunlar el attiklari her yeri kurutuyorlar. Ellerine firsat gectimi birtakim zenginlere onlarin Holdinglerine cokup talan etmekten geri durmuyorlar. Bunlari yaparkende milletin verdigi oylardan guc alip milli iradeyi kotu emellerine alet ediyorlar. Bu duzen altinda calan az calirsa hapse atilir cok calarsa bas taci yapilir.

Devlet Bankasinin sagladigi milyar dolara yakin kredi Pambik ailesi icin verilmis, vay anasini Gereksiz dostlarim.

Yukarda arkadas cok daha yukarilara cikmis ama bana gore bizdekiler o en ust tepedekilerin yaramaz cocugu adeta. Kendilerine devlet yonetme gorevi verilmis, onlarsa simarik cocuk gibi, tum imkanlari paraya cevirmek icin etik veya degil, yasal veya yasal olmaksizina bakmadan hicbirseyden geri durmamislar. Ondan sonra meydanlara cikip bizi gisganiyorlar deyi naralar atiyorlar. Kiskanirlar tabi Sizi ama bizi degil. Cunku onlarda insan ve Size bakip devlet makamini hicbir engel tanimadan ne sekilde kotuye kullandiginizi degil Biden, Pablo Escobar bile kiskanir.

Bizimkilerin derinligi sandiginiz gibi devlet derinligi degil. Kagit paradan kurulu para havuzlarinin derinligi kadar. Kagit para uzerine kurulu hicbir duzenin omru uzun olmaz, davasida olmaz. Tek tutunacaklari dal iktidari ellerinde tutmak, kaybettikleri an davalarida derinlikleride duzenleride biter yok olur. Olan herzamanki gibi millete olur. Onlar ermis muradina biz cikalim kerevetine.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 6 Haziran 2021; 16:27:12 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Organize Suc Örgütü Lideri, Devleti organize sekilde sogana cevirenleri teshir etmeye devam ediyor . Kim Mafya, kim suc örgütü belli degil gereksiz kardeslerim. Aacayip seyler oluyor yine, Habercisinden derincisine hepsi ayar yiyor. Mazotcusu, Bozacisi (Koka), yancisi, kacakcisi hepsi teshir oldu, Yeni bir kacakcilik rotasi pardon ticaret rotasi olusturmalari artik sart oldu.



_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Fransiz Cumbabasi Macrona tokat atilmis. Bir an dedim „ulan bunudami Peker tokatladi“ , zamaninda bizim Reisle cok ugrasmisti. Emniyette MV doven adam Fransada Fransiz Cumbabasina ne yapmaz heleki arkasinda ona Bakanlar varsa

Sonra bir uyandim, ülen dedim Peker Fransada olamaz, arkasinda ona Bakanlarda yok artik. Neyse oyle birsey olsa bu Pazarki Sabah Cimnastigi videosunda anlatir. Oyle olursa varya yandik bu is uluslararasi boyuta uzanir ve Savas cikar. Filler tepinirken yine olan garibana olur. Neyseki arkamizda Maduro ve Kankisi var. Aradaki uzak mesafeyide Toz Peynir tasiyan yuk Gemileriyle kapayacagiz insaallah.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

3. paragraftaki din,milliyet, ümmet, dış güçler,ekonominin durumu, halkın yoksullaşması (Türkiye'de çalışan nüfusun %70'i asgari ücret kazanıyor) vs özetleyip bir sonuç çıkarmak gerekirse: Reyizciler için bunların hiçbirisinin önemi yok. Youtube'ta o konuların (ekonomi, politikalar, yolsuzluklar vs) sokaktaki vatandaşa sorulduğu bir sokak röportajı seyrediyordum. Özellikle ilgilendiğimden değil, bazı akşamlar Youtube'ta önerilenler kısmında çıktığı için öylesine tıklıyorum fakat bir de "sokak yalan söylemez" o sebepten de kısaca seyrediyorum. mikrofon uzatılan hemen her vatandaş ülkenin berbat şartlarını eleştiriyor, fakat vatandaş artık tamamen bitik olduğu için reyiz'i dolaylı veya dolaysız daha sert eleştiriyor. "c.başkanına eleştiriden hapse atılsa hapiste belki daha rahat şartlarda olacak, o da var. Neyse, o videolardan birinde altta yorumlarda birinin yorumunu gördüm "ne derseniz deyin Kanal İstanbul yapılacak, o kadar" diyor başka birşey demiyordu. Tam Reyizci için vatandaşın aç olmasının falan önemi yok, önemli olan "Yol yaptı" lakırdısının yanına "Kanal yaptı" da diyebilmek. Daha sonra tarih kitaplarına "2 denizi birleştirerek önceki siyasetçilerin hayal bile edemediğini ederek, Karadenizle Marmarayı birleştiren deha, böylesi ancak 5000 yılda bir gelir" diye önce bi güzel yağlanır sonra da "istanbul boğazının askeri stratejik önemine karşı Kanal İstanbul Hamlesi" diye olaya bir de ciddiyet katılır. Olay kapanır. Nasıl özet ama :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 8 Haziran 2021; 22:37:29 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ya su rahmetli Kemal Sunalin Zübük filmi aslinda ulkenin icinde bulundugu durumu cok iyi özetlemis. Filmi basa sarip surekli tekrardan izliyoruz ulkece. Cunku o filmin icindekiler biziz ve o yillardan bu yana degisen hicbirsey olmamis. Akil yerini ideolojilere birakmis. Akilciliktan uzak ideolojiler pesinde surukleniyor millet.

Kanal Istanbul konusu bile akilcilik cercevesinde degilde ideolojil mantiksizlik cercevesinde tartisiliyor. Bugun Istanbulu ortadan boleni diyuramazsiniz, bunlar yarin tutarlar ulkeyide ortadan ikiye bolen kanal yaparlar. Bati Karadenizden Antalyaya uzanan, ordan egeye bu isin sonu gelmez. Bu isin cevre, doga, jeolojik alanda tartisilmasi gereken noktalari var, ama bunu bilimadamlari haric herkes tartisiyor. Biri yapacaz der oburu olmaz. Lan bu ulkenin bu tur projeleri akilcilik cercevesinde tartisacak olurunu olmazini olcup bicecek uzman ve bilimadamlari yokmu? Niye bu konuyu sehirdeki Mericlerle, koydeki teyzeler tartisiyor. Onlarinkide tartisma degil ya, isdik yarisi.

Tum bu kanal ve kopru projelerimin arkasinda aslinda Çin var. Ipek yolu uzerindeki tum liman kanal kopruleri Çin yaptiriyor bircogu onlara ait. Amaclari urettikleri mali 18 saatte Avrupaya hizli trenlerle tasimak. Bize dusense uretmekten vazgecmek, fabrikalari ve tarimi iflas ettirip karsiliginda bu kopruleri yemek ve Çinden satin almak.

Istanbul dolmus patlayacak halen daha tum yatirim oraya anlamak mumkun degil. Deniz bile olanlara dayanamadi herseyi kustu. Doga bile alarm veriyor, halen daha yanlisa dikine gidiliyor. Nasilsa yarin olacak bir felakette sadece Pardon deyip yirtarlar.

Bakin Peker son videosunda ne dedi „Marhaba TeleVole, ahahahah“ saka saka. Peker dediki gelecek videoda devletten para calinamayacak sistem nasil olur onu anlatacagim. Organize suc orgutu lideri bize duzgun isleyen sistemi anlatacak. Yasa koyanlarsa kendi koyduklari yasalari delmek icin binbir takla atacak, insanin akli sasiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 9 Haziran 2021; 0:12:55 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

.
3 yıl
Teğmen

Köfteci Yusuf'da çalışıyorum. Çok yoruluyorum. Bu da benim gündemim.



_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bugun Avrupa ve dunyanin bircok ulkesinde aktif olan 800 kisilik buyuk bir uyusturucu cetesi cokertildi. Ne yazikki bu haberi bizim basinda goremedik.
Daha cok Araplar ve Sirplardan olusan cete uyusturucuyu Avrupadan Suudi Arabistana ve Ortadoguya getirerek satiyordu. Operasyonda 8 Ton kokain 2 Ton Amfetamin ve tonlarca Marihuana ele gecirildi.

Operasyon bircok Avrupa ulkesinPolisi ve FBI isbirligiyle yapildi. Operasyonun en can alici noktasiysa Uyusturucu cetesinin Anom adli Kripto telefonlar kullanmasiydi. Telefon ve mesaj uygulamasi olmayan bu telefonlarda hesapmakinasi uygulamasina sakli sadece ayni telefonu kullananlarin kullanabildigi bir haberlesme uygulamasi uzerinden yapiyorlardi. Yapniz bu telefonlarin kullandigin serverlerdan biri bir 3. dunya ulkesindeydi ve veriler hukumet yetkililerin talep ettigi takdirde verileri paylasiyordu. Ayni sekilde tam olarak guvenli degildi ve bazi bilgiler giogle servislerine gonderilmekteydi. FBI tum verileri kendi serverlarina gonderip 25Milyindan fazal mesaj ve sesli gorusmelerin sifresini cozdu.

Avustralyadan Amerika ve ordan Ortadoguya ve Bati balkanlara uzanan operasyon bircok devletin ortak calismasi ve FBI isbirligiyle gerceklesti.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
.
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Bugun Avrupa ve dunyanin bircok ulkesinde aktif olan 800 kisilik buyuk bir uyusturucu cetesi cokertildi. Ne yazikki bu haberi bizim basinda goremedik.
Daha cok Araplar ve Sirplardan olusan cete uyusturucuyu Avrupadan Suudi Arabistana ve Ortadoguya getirerek satiyordu. Operasyonda 8 Ton kokain 2 Ton Amfetamin ve tonlarca Marihuana ele gecirildi.

Operasyon bircok Avrupa ulkesinPolisi ve FBI isbirligiyle yapildi. Operasyonun en can alici noktasiysa Uyusturucu cetesinin Anom adli Kripto telefonlar kullanmasiydi. Telefon ve mesaj uygulamasi olmayan bu telefonlarda hesapmakinasi uygulamasina sakli sadece ayni telefonu kullananlarin kullanabildigi bir haberlesme uygulamasi uzerinden yapiyorlardi. Yapniz bu telefonlarin kullandigin serverlerdan biri bir 3. dunya ulkesindeydi ve veriler hukumet yetkililerin talep ettigi takdirde verileri paylasiyordu. Ayni sekilde tam olarak guvenli degildi ve bazi bilgiler giogle servislerine gonderilmekteydi. FBI tum verileri kendi serverlarina gonderip 25Milyindan fazal mesaj ve sesli gorusmelerin sifresini cozdu.

Avustralyadan Amerika ve ordan Ortadoguya ve Bati balkanlara uzanan operasyon bircok devletin ortak calismasi ve FBI isbirligiyle gerceklesti.
Var mı kafayı güzel yapan bir şeyler?



.
3 yıl
Teğmen

Xanax 3 tane hap üst üste atınca anana bacına küfür etseler gülermişin.

Ekşi sözlükde biri öyle yazmış. Bu yasal uyuşturucuların reçetesini almak çok zor tabi. Doktorlar yazmıyor renkli reçete UYUŞTURUCU katagorisindeki ilaçları.

Apranax Plus isimli ağrı kesicide de ''Kodein'' denen narkotik madde varmış. Gene reçetesiz satılmıyor. Aksi takdirde uyuşturucu niyetine kullanılır zaten. Kodein, Afyondan üretilen narkotik bir madde.

Eczaneler uyuşturucu yuvası ama reçetesiz alamıyorsun. Orası ayrı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 10 Haziran 2021; 2:33:40 >

.
3 yıl
Teğmen

Psikatri doktoruna gittin mi dandik antidepresan ilaçlar yazıyorlar. Ve bu ilaçlar zaten normal reçete, kontrole tabi olmayan ilaçlar. Yani bu dandik antidepresan ilaçları zaten eczaneden reçetesiz bile alabiliyorsun. Basit ilaçlar.

Atarax da reçetesiz satılıyor ama 2 kutu için mi Atarax kafa yapıyor (60 tane hap). Tabi Xanax'ın yanında bir uyuşturucu değeri yok. Orası ayrı konu.

Xanax'ı hiçbir şekilde reçetesiz alamazsın. Doktor da YAZMAZ ayrıca...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 10 Haziran 2021; 2:42:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Gecenin 2 sinde mesaj yazmissin, bu saatte uyumazsan tabikide Antidepresan yutarsin . Gece uyuki hapi yutmayasin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @....DevoN....
T
3 yıl
Yarbay

geceleri güneş uzaklaşır. güneş enerji odağıdır, o uzaklaşınca tüm canlıların enejisi düşer. o düşük enerji ile ayakta durmak sağlığı bozar. uzansanız da fark etmez, o saatte uyumadığınız sürece sağlığınız bozulur. uyku en büyük iyileştiricidir, vücut uykudayken iyileşir. hastanede yatan insan uyku ile kendi imkanları ile iyileşir, fakat bunun adı doktor ve ilac iyileştirdi olur. depresan ilaçları ile iyilreştiğini, hatta enerji kazandığını sanan insanlar var. Bunu nasıl tarif etsem bilemedim ki. Atalarımızın yatıp uyuduğu gece saatlerinde TV başında birşeyler yiyoruz. Uyuyamayınca depresan uyku ilacı içip uyuyoruz. TV'de badem bıyıklı bi Sağlık Bakanı nın dediğini dinleyen yığınlara birşey anlatmak da faydasız. Bu arada gündeme dair: Bakanlık diye birşey de ilerde kalmayacak örneğn Sağlık Bakanlığı "Cumhurbaşkanlığı Sağlık Başkanlığı" Savunma Bakanlığı "Cumhurbaşkanlığı Savunma Başkanlığı" gibi isim değişiklikleri yapılmaya başlandı bile. Hap içip yatan kişilere buradaki anlamını ve açılımını anlatmaya çalışmak da faydasız.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_
_
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

@….DeVoN…. Bak sana diyor yat uyu.

Gectigimiz haftalarda Coronaya karsi bagisiklik antikor testi yaptirmistim. Sonuc gecen geldi ve Pozitif buna gore bunye antikor uretmis iyi oranda. Hasta oldugumu hatirlamiyorum demek normal grip gibi gecirmisim.

Cevre cok onemlidir ve insanlara bazi isaretler verir. Simdi deniz salyasiyla ugrasiyorlar. Ulen o salya birgunde olusmadi, doldurdular Istanbulu tum fabrika artiklarina para alip goz yumdular simdi yuzeydeki salyayi temizliyorlar. Bosuna yuzeyi temizlemeyin once denizi pisletmesine goz yumdugunuz fabrikalari denetleyin. Cevre bile bunlarin yonetimine kusmaya basladiysa artik gerisini siz dusunun.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @vonderplanitz
.
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Gecenin 2 sinde mesaj yazmissin, bu saatte uyumazsan tabikide Antidepresan yutarsin . Gece uyuki hapi yutmayasin.
10 saat işde ayakta çalışıyorum. Ayaklarımın ağrısından uyuyamıyorum zaten. Can çekişiyorum yatakda ayak ağrısından.

Çalışırsak güya erken uyurmuşuz. Yalan....Ayaklarının ağrısından nereye uyuyon lan

Sabah 5'e kadar ayak ağrısından uykuya dalamıyorum 10 saat işde ayakta çalıştıkdan sonra. Sabah 10 buçukda da uyanıyorum iş için. Az uyuyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 10 Haziran 2021; 23:0:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
.
3 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

geceleri güneş uzaklaşır. güneş enerji odağıdır, o uzaklaşınca tüm canlıların enejisi düşer. o düşük enerji ile ayakta durmak sağlığı bozar. uzansanız da fark etmez, o saatte uyumadığınız sürece sağlığınız bozulur. uyku en büyük iyileştiricidir, vücut uykudayken iyileşir. hastanede yatan insan uyku ile kendi imkanları ile iyileşir, fakat bunun adı doktor ve ilac iyileştirdi olur. depresan ilaçları ile iyilreştiğini, hatta enerji kazandığını sanan insanlar var. Bunu nasıl tarif etsem bilemedim ki. Atalarımızın yatıp uyuduğu gece saatlerinde TV başında birşeyler yiyoruz. Uyuyamayınca depresan uyku ilacı içip uyuyoruz. TV'de badem bıyıklı bi Sağlık Bakanı nın dediğini dinleyen yığınlara birşey anlatmak da faydasız. Bu arada gündeme dair: Bakanlık diye birşey de ilerde kalmayacak örneğn Sağlık Bakanlığı "Cumhurbaşkanlığı Sağlık Başkanlığı" Savunma Bakanlığı "Cumhurbaşkanlığı Savunma Başkanlığı" gibi isim değişiklikleri yapılmaya başlandı bile. Hap içip yatan kişilere buradaki anlamını ve açılımını anlatmaya çalışmak da faydasız.
Güneşin uzaklaşıp yakınlaşması yıl içinde olan bir şey. Dünya 1 yılda Güneşin etrafında dönüyor ve elips biçiminde bir yörüngesi olduğundan bu 1 yıl süre zarfında uzaklaşıp yakınlaşıyor.

Gece gündüz dünyanın kendi etrafında dönesi sonucu biz güneşi hareket ediyormuş gibi görmemiz sonucu oluyor. Uzak ve Yakın ile bir ilgisi yok. Dediğin olay 1 sene içinde oluyor uzaklaşıp yakınlaşma olayı. Dünya, Güneşin etrafında dönüyor bu süre zarfında.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 10 Haziran 2021; 23:7:8 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
.
3 yıl
Teğmen

Hap yutmak zararlı da 10 saat ayakta çalışmak zararlı değil mi sanki?


Bu mesaja 1 cevap geldi.