Merhabalar, intel core i5-4200m model işlemciye sahibim. işlemci 2.5ghz temel frekansa sahip. boostla 3.1 ghz'a çıkabilmekte. Fakat bilgisayar boş yükte dahi turbo boost açık bir şekilde çalışmakta. Bu sebeple daha fazla ısınma yaşıyor.BIOS' üzerinden doğrudan boost özelliğini kapatamadım. Program vasıtasıyla yapmaktan da çekindim açıkcası. Bir kaç tane kaynakta elle kayıt defteri de kullanılarak bu ayar kapatılıyordu. Ben en pratik yöntemlerden biri olan güç planı oluşturup işlemci ordan işlemci güç yönetiminden>işlemci en yüksek kullanım durumunu %90'da sınırladım. Bu ayarlada bilgisayarım 2.4 ghz temel frekansta çalışmakta.Sorum şu yapılandırmanın olumsuz etkisi olur mu ? Bunu daha sağlıklı kılabilmek için farklı methodlarla mı bu işlemi gerçekleştirmem gerekiyor? Mesela oyun testi gerçekleştirdim 10 dk gözlemledim yaklaşık bir 10 derece fark etti fakat öyle ciddi bir fps düşüşü gözlemlemedim. Turbo boost özelliğini kapatmak istediğime kanaat getirdim. Bu konuda en sağlıklı yöntem konusunda tavsiyenizi bekliyorum. teşekkürler
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
işlemci 2.5ghz temel frekansa sahip. boostla 3.1 ghz'a çıkabilmekte. Fakat bilgisayar boş yükte dahi turbo boost açık bir şekilde çalışmakta.
Bu sebeple daha fazla ısınma yaşıyor.BIOS' üzerinden doğrudan boost özelliğini kapatamadım. Program vasıtasıyla yapmaktan da çekindim açıkcası.
Bir kaç tane kaynakta elle kayıt defteri de kullanılarak bu ayar kapatılıyordu. Ben en pratik yöntemlerden biri olan güç planı oluşturup işlemci ordan işlemci güç yönetiminden>işlemci en yüksek kullanım durumunu %90'da sınırladım. Bu ayarlada bilgisayarım 2.4 ghz temel frekansta çalışmakta.Sorum şu yapılandırmanın olumsuz etkisi olur mu ? Bunu daha sağlıklı kılabilmek için farklı methodlarla mı bu işlemi gerçekleştirmem gerekiyor?
Mesela oyun testi gerçekleştirdim 10 dk gözlemledim yaklaşık bir 10 derece fark etti fakat öyle ciddi bir fps düşüşü gözlemlemedim. Turbo boost özelliğini kapatmak istediğime kanaat getirdim. Bu konuda en sağlıklı yöntem konusunda tavsiyenizi bekliyorum.
teşekkürler
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 25 Aralık 2020; 13:48:9 >