Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1222
Tıklama
0
Öne Çıkarma
GS60 2QE Windows geriyükleme sorunu
O
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bir problemden ötürü Windows'u en yakın geriyükleme noktasına döndürdüm. Fakat o sırada yüklü olmayan bazı uygulamalar geriyükleme sonrasında yüklüymüş gibi görünüyor ve çalışmıyor. Kaldırmak istediğimde Windows Sürücü Modeli şeklinde bir pencere açılıyor ve bulunamayan bir dosyayı browse etmemi söylüyor. Ne yapabilirim? iTunes, Java vb. gibi programları şuanda ne silebiliyorum ne de üstüne tekrar kurulum yapabiliyorum.



B
9 yıl
Binbaşı

Yedeklerini aldıktan sonra temiz bir windows kurarsan sorun kalmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Formatlamak dışında bir çözüm arıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @burak74
0
9 yıl
Binbaşı

O programların hem program files dizinlerinde hem de application data bölümündeki tüm dosya ve klasörlerini kaldırırsan belki halledebilirsin.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
P
9 yıl
Yüzbaşı

CCleaner deneyin,bi registry temizliği işinizi görecektir. Olmadı,program adlarını registry'de aratıp her giriyi silebilirsiniz. Tabi önce registry yedeği alın.



O
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Tüm dosyaları tamamen kaldırdım. Ona rağmen saçmalıyor. Örneğin java şuan yüklü olmamasına rağmen tarayıcı javayı kurulu sanıyor ve yükleme sihirbazını çalıştırdığımda java zaten yüklü diye uyarı verip kapanıyor. Halbuki java ile alakalı tüm dosyalar silinmiş durumda. Kayıt defterinden de temizlendi hepsi.




Bu mesajda bahsedilenler: @07ONUR
O
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Zaten CCleaner Pro kullanıcısıyım. CCleaner sorunu çözmüyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Yüzbaşı

Denetim masası'ndan kaldırma işlemi yaptığınızda çıkan pencereyi paylaşabilir misiniz? TrustedInstaller problemi gibi göründü bana


Bu mesaja 1 cevap geldi.
0
9 yıl
Binbaşı

Eski tune-up utilies şimdiki avg tune-up programının kaldırılamayan programları kaldırmaya yarayan bir aracı vardı. Hala var mı bilmiyorum ama hemen programın deneme sürümünü indirip bir de onu deneyebilirsin belki.

Onun içinde ayrıca registry cleaner vb. araçlar var belki işe yarar, denemekten zarar gelmez.

Bir de, spesifik olarak kaldıramadığın/kuramadığın programların sorununu ingilizce olarak internette arayıp çözüm bulabilirsin. Yani bence java gibi programların gerektiğinde manuel olarak nasıl kaldırılıcağına dair illaki bilgi vardır, başkalarının başına gelmiştir.

Bir de mutlaka, microsoft'un şu fix'ini dene:

https://support.microsoft.com/mats/Program_Install_and_Uninstall?wa=wsignin1.0


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Aslında bilgisayarla içli dışlı bir kullanıcıyımdır. Forumlarda konu başlığı açtıysam internette araştıracak başka döküman bulamadığımdan yaparım. Konuyu biraz daha aydınlatayım: Geri yükleme noktası metodunu kullanmadan önce bilgisayarıma bulaşan malware tarzı bir programı temizlemek için birçok kişinin tavsiye ettiği bir temizleme aracını kullandım. Sonra o araç gitti driverlarımı bozdu. İnternet bağlantımı kopardı. Düzeltemeyince ben de çareyi geri yükleme noktası işinde bulmaya çalıştım. İnternet bağlantım geri geldi. Fakat bu sefer de kayıt defteri çıldırdı. Geri yükleme noktasının oluşturulduğu tarihte yüklü olmayan programlar saçma sapan hatalar verdiler ve silinmeyi reddettiler, üstüne tekrar da kurdurtmadı. Yine sürücüler çıldırdı bir sürü problem oldu. Bazı programları zor yoldan 3. parti uninstaller programlarıyla tamamen kaldırıp tekrar yükleyebildim. Mesela iTunes(gerçi açınca 10 saniye sonra hata raporu veriyor ama çaktırma) için çözüm buldum ve zaten iTools kullandığım için bir problem yaşamıyorum. Steam ile de cebelleştim, Chrome'la da keza öyle. Yine de bu java işini çözemedim. Bilgisayarda içinde "java" kelimesi geçen dosya bile yok. Fakat buna rağmen Java installer çalıştırdığımda tarayıcımda zaten yüklü olduğu uyarısını veriyor. Java'nın sitesine girip version check'e tıklıyorum. Bu sefer de bu işlem için bilgisayarıma Java yüklemem gerektiği uyarısını alıyorum.

İşin başka bir boyutu, artık tanımadığım etmediğim cleanerlardan, registry fixerlardan, bilumum 3. parti zart zurt araçlarından korkar oldum. Bir malware için çektiğim sıkıntılara bak. Ayrıca linkini verdiğiniz aracı ve daha farklılarını kullandım. Bir işe yaradığı yok.


Son olarak @djbaha135 ekran görüntüsü alabileceğim bir uygulama kalmadı. Hepsini 3. parti araçlarla force-uninstall edip kayıt defterinden de sildim. Ayrıca 16 yıldır bilgisayarla içli dışlıyım, ben böyle hatayı hayatımda ilk kez alıyorum. Benzer sıkıntıyla karşılaşan kimse de bulamadım. "Windows Sürücü Modeli" diye arattığım zaman daha farklı sıkıntılarla karşılaşan kullanıcılar var ve onların çözümleri basit. Benimkiyle alakasız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @07ONUR , @djbaha135
0
9 yıl
Binbaşı

Malware'den kurtulmak için hangi programı kullanmıştın? Ben 10 senedir Kaspersky kullanıyorum, hiçbir zaman yarı yolda bırakmadı beni. Hiçbir zaman bilgisayarı formatlamamı gerektirecek bir hata da yaşamadım. Özellikle Vista ile birlikte format tarihe karıştı gibi birşey.

Ekran görüntüsü alabileceğim uygulama dahi yok diyorsun, peki printscreen yapıp paint'e atamıyor musun paint de mi bozuldu ya? Formatlayacaksın o zaman, çok da çaren kalmamış gibi. Bilgisayarın içinde java geçen dosya olmayabilir ancak illaki bir yerde probleme yol açan bir dosyası ya da kayıt girdisi kalmıştır. Bahsettiğim programı (tune-up utilities) eskiden yıllarca kullandım, artık gerek duymuyorum ama hiçbir sorun yaşatmamıştı geçmişte.

Virüs için kaspersky antivirüs veya internet security'yi tavsiye ederim, antivirüs kullanmazsan da internet bağlantını engelleyen, virüs programlarını kurdurtmayan zararlılar bilgisayarına bulaştığı takdirde bilgisayarı güvenli modda açıp kaspersky virüs removal tool ile taratman %100'e yakın sorunsuz bir şekilde virüsten kurtaracaktır seni. Ücretsiz ve günlük olarak yayınlanan bir araç olduğu için temizleme yapacağında güncel sürümü indirmen gerekir.

Ben hala problemin formatsız çözülebileceğini düşünsem de senin durumunda formatlamak çözmeye çalışmaktan çok daha kısa ve uğraşsız olacak gibi gözüküyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ekran görüntüsü alamıyorum derken problemli kısımları 3. parti uninstaller programlarıyla sağlıksız yoldan sildiğimi ve kayıt defterinden yine bu programlarla temizlediğimi anlatmaya çalışmıştım orda.

Yani elimde size verebileceğim bir görsel yok. Ekran görüntüsü nasıl alınır biliyorum, yapmayın lütfen.

Virüs konusunda ise yıllardır Avast! Free Antivirus kullanıyorum. Aslında tam koruma sağlayan bir çözüm değil. Fakat alışkanlıktan süregelen bir durum sadece. Warez olayı için de Spybot Search & Destroy favorilerimdendir. Fakat Spybot gerçek zamanlı koruma sağlamıyor. Tarama yöntemiyle çalışıyor.

Format konusunda ise beklemek niyetindeyim. Windows 10 çıkınca Win8.1 üzerinden ücretsiz geçiş şansımız olacak. Ben de eğer yapabilirsem ve MSI sürücüleri elverirse Windows 10 temiz kurulumu yapmayı düşünüyorum. O zaman tüm sıkıntıları çözmüş olurum. Ama günü kurtaramıyorum malesef.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsbourneReynolds -- 23 Şubat 2015; 23:55:35 >


Bu mesajda bahsedilenler: @07ONUR
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.