Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
216
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Grammarly’deki büyük açık kapatıldı
E
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Hemen her gün popüler yazılım veya donanımlarla ilgili bir açık haberi geliyor. Bu kez yazım hatalarını düzeltmesi ile tanınan Grammarly platformu kritik bir açıkla gündeme geldi.


 


Her şeyi kaydediyor


 


Hem web üzerinde eklentilerle hem de mobil tarafta uygulamalarla kullanılabilen Grammarly, eklenti tarafında bir açığa sahip. Bu kritik açık ziyaret ettiğiniz web sitelerinin hesabınıza erişebilmesine ve yazdığınız her şeyi okuyabilmesine neden oluyor.


 


Kritik açık nedeniyle kötü niyetli kişilerin dökümanlar, yazı geçmişi, loglar, tweetler veya blog yazıları gibi hemen her tür kayıtlı içeriğe erişebildikleri ifade ediliyor.


 


Ayrıca Bkz.Aviate Launcher yolun sonuna geldi

20 milyondan fazla kullanıcıya sahip Grammarly’deki bu açığı ilk olarak Google Project Zero ekibi fark etmiş. Ekip anında geliştiricileri uyarmış ve gerekli yama hazırlanmış. Yamanın yayınlanması ile birlikte de kritik açık kamuoyuna duyurulmuş.


 


Grammarly yaptığı açıklamada açık uyarısının ardından hızlı bir şekilde yamayı yayınladıklarını ve şu ana kadar bu açığı kullanarak kişisel verileri çalan herhangi bir hacker olmadığını belirtiyor. 


 

 Haberi Portalda Gör

M
6 yıl
Binbaşı

Ula nerde açık haberi olsa bu project zero ekibi duyyom




V
6 yıl
Yarbay

Ula bu Project Zero da ne ola ki?


Sıfır Projesi...


Yoksa....?




C
6 yıl
Yüzbaşı

Benim eklenti 2 şubat sürümü, yamalı olan o mu?




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.