Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
18
Cevap
1589
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Google, Android kullanıcılarını uyardı: APK'lar tehlikeli
A
8 ay
Yarbay
Konu Sahibi

Google, Android kullanıcılarını uyardı: APK'lar tehlikeli
Mobil cihazlardaki sideloading (yandan yükleme) özelliği, bir süredir teknoloji dünyasının gündeminde. Öyle ki Android kullanıcılarına yeni kısıtlamalar getirilirken, Apple'ın karşı çıktığı bu karardan geri adım atacağı söyleniyor. Son olarak Google'dan da konu hakkında çarpıcı bir açıklama paylaşıldı.



Google, Android kullanıcılarını uyardı



Bilmeyenler için Android işletim sistemi, tanıtıldığı ilk günden bu yana üçüncü taraf uygulamalara ve uygulama mağazalarına destek sunuyor. Ancak geçtiğimiz haftalarda Google, APK'lar özelinde yeni bir güvenlik sürecini devreye aldı. Bu tartışmaların ortasında Google CEO'su Sundar Pichai ise, Android kullanıcıları için önemli bir yorumda bulundu.



Konuyla ilgili CEO Pichai, ''Telefonunuzu tamamen tehlikeye atmanıza izin vermek istemiyoruz. Bu, telefonunuza kötü amaçlı yazılım yükleyebilir. Dolayısıyla güvenliğinizi gerçekten tehlikeye atabilir. '' dedi. Kısaca Google, bu işlevsellik her ne kadar esneklik sağlasa da dikkatsizce kullanıldığında güvenlik ihlallerine yol açabileceğini söylüyor. Ancak Android'in mevcut politikası düşünüldüğünde, bunun biraz şaşırtıcı olduğunu belirtelim. 



İyi olan şu ki Pichai, Android’de Play Store dışından uygulama yüklenmesine daima izin verileceğini belirtti. Ancak artan güvenlik endişeleri, bu işlevsellik üzerinde daha fazla sınırlamaya neden olabilir. 



Ayrıca Bkz.Google Chrome, bellek tasarrufu için olasılıkları hesaplayacak: İşte yeni özellik



Ayrıca benzer bir ikilemin Apple cephesinde de yaşandığını belirtelim. Şirket uzun süredir sideloading (yandan yükleme) sürecine karşı çıksa da, hem uygulama geliştiricilerinin baskısı hem de AB'nin Dijital Hizmetler Yasası (DMA) nedeniye bu karardan geri atıldığını görebiliriz. Hatta yakın tarihli iOS 17.2 beta kodlarında sideloading'e (yan yüklemeyi) dair önemli ipuçları ortaya çıkmıştı.




Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/11/18/google-ceo-warns-android-users/

 Haberi Portalda Gör

APK, Android kullanıcılarını uyardı: Google Tehlikeli
Yoruma Git
denile - 8 ay +38
ilerde br gün, androide apk kurmak yasak olsa, o gün ya ios a geçerim ya da eski rom yüklerim

android kullanmamın en büyük sebeperlinden ikisi apk kurmak ve ileri ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı fettah7ve7 - 8 ay +26
Yoruma Git
Yorumun Devamı Seto-Kaiba - 8 ay +10
F
8 ay
Yüzbaşı

ilerde br gün, androide apk kurmak yasak olsa, o gün ya ios a geçerim ya da eski rom yüklerim

android kullanmamın en büyük sebeperlinden ikisi apk kurmak ve ileri özelleştirilebilir arayüz. arayüz olmasa da olur ama apk kuramamak kötü olacaktır



Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
8 ay
Yüzbaşı

APK, Android kullanıcılarını uyardı: Google Tehlikeli



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 ay
Binbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=tAZragH0i54

Uçurumdan aşağı atlayabilirsiniz, yürümenizi istemiyoruz.
Arabayla kaza yapabilirsiniz, araba sürmenizi istemiyoruz.
Elektrik akımına kapılabilirsiniz, elektrik kulanmayınız.

Bu zihniyet tam olarak bu, fakat nedeni bizi düşünmeleri değil, google play tekelini(%30 elini sürmeden komisyon almak güzel geliyor tabi) korumaya çalışmaları, kendini çok zeki sanan hintli google patronu insanları aptal yerine koymayı bıraksın önce. Google play zararlı yazılım deposu, önce kendi marketlerini güvenli hale getirsinler, sonra sahte sitelerle dolu arama motorunu adam etsinler.


Son zamanlarda bu tekel anlayışına microsoftunda katıldığını belirtmek isterim, her ne kadar uygulama bazında olmasada, kernel mode driver yüklemek için sürücünüzü microsofta gönderip imzalatmanız gerekiyor. Öncesinde kendi kod imzalama sertifikanız ile imzalamanız gerekirken, sonrasında microsoftun yayınladığı cross-cert sertifikasıylada imzalamanız gerekiyordu, 2021den bu yana bu sertifikalar hiç yayınlamıyor ve kendilerine sürücüyü göndermek gerekiyor. Aksi taktirde sürücüyü yükleyemiyorsunuz.
(Bu bir açıdan iyi bir açıdan kötü, sistemi manipüle eden kötü niyetli kullanıcılar durdurulsada, platformdaki iyi niyetli hareket ve geliştirme özgürlüğünü kısıtladığını düşünüyorum.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 19 Kasım 2023; 12:27:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
8 ay
Binbaşı

Bunu her bir b... izleme ekler iken, geriye dönük desteğin gereksiz yere erken sonlandırılmasına izin verir iken düşünecektin.




E
8 ay
Yarbay

Sideloading %99 ait olduğu kısım streaming/müzik uygulamalarını yasadışı kullanma, emülatör kullanma ki bu da yasa dışı, ücretli uygulama/oyunları satın almadan kullanma bu da yasa dışı.



Can hıraç sideloadingi savunmaya geçmeden önce. Uygulama geliştiricileri Spotify %0 komisyon vermemek adına evdeki arpadan olursa hiç şaşırmam. Maalesef bazı şeyler denetim olarak kalmalı öteki türlü ucu kaçar.




K
8 ay
Yarbay

O kadar tehlikeli ki bozulan Samsung Camera apk'sını yükleyemiyoruz. Mal gibi servise yollattırmaya çalışıyorlar...




D
8 ay
Yarbay

Ya sizene apk kullanan kullansın. Kısıtlayında iosa geçelim.

Dakika durmam daha madem ikiside kısıtlı o zaman iosu seçerim. Ben özgürlüğü için android windows kullanıyorum. Kısıtlama olursa alternatifler doğar her zaman.




G
8 ay
Yüzbaşı

korsancı uyardı yakalandınız kaçın...





Bu mesajda bahsedilenler: @denile
G
8 ay
Yüzbaşı

dedi hırsız... çalmak suç diye çingene olur heralde...



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fettah7ve7
4
8 ay
Yarbay

Google doğru diyor fakat Apk kuranlar kabul etmiyor bilseler kırılmış apklar içinde neler var arka sistemde neler yapıyor kurmazlar daha (: nette belgeseli vardı galiba youtubedemi neydi ufacık bir Apk ile telefonun rootuna erişiyordu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

L
8 ay
Teğmen

Apk nin bundan haberi var mı?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

K
8 ay
Yarbay

umarım dava eder.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @detecktion
S
8 ay
Binbaşı

yakın zamanda apple da store dışından uygulama kurulmasına izin verecek. yapı tam olarak nasıl olacak bilmiyorum ama apple güvenliği çok boş bırakmaz gibi geliyor. android tarafında da sanki apple'dan bir duyum aldılar da benzerini yapma peşindeler. kısıtlama getireceğiz ama önceden de ufak ufak uyarıyoruz der gibi.
https://www.donanimhaber.com/iphone-lara-app-store-disindan-uygulama-yukleme-geliyor--170924



Y
8 ay
Yüzbaşı

İzin açılırken bile uyarıyor. Zaten bilerek yüklüyoruz. Sorun olmaması gerekir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İ
8 ay
Teğmen

Bence bunun tek sebebi var, Hükümet baskısı sebebiyle Huawei'n Google uygulamalarını yüklemesini engellemek. ABD'ye kalsa hemen önünü kapatır fakat kapatmak Google'ın işine gelmez. Bu sefer Huawei'n kendi servisleri gelişir, rakip olur.




D
8 ay
Yüzbaşı

APK kullanmayacaksam seni kullanmamın bir anlamı kalmıyor andro



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
8 ay
Yarbay

Dostum APK tavsiyelerini alırım. Olmaza olmaz dediklerini Pm ile yazabilir misin?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fettah7ve7