Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
567
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Geri kaçıran otomatik vitese kalın yağ koymak ?
X
2 yıl (1422 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

otomatik vites aracım normalin dışında bildiğin düz yolda sanki boştaymış gibi geri kaçırıyor. araç rölantide geri kaçırıyor ama ilk çalışmada rölanti henüz 1000-1100 de iken sorun olmuyor, sonra 500-600 lere gelince motor devri şanzımanı yeteri kadar dolduramadığı için D konumuna alsan bile yürümüyor hatta geri kaçıyor en ufak eğimde.

bir usta kalın yağ koyalım epey azalır dedi. aklıma yattı biraz çünkü kalın yağ daha zor akacak şanzıman vites konumundan yağ zor boşalacak. hem zararı var hem geri kaçırmayı azaltacak.

var mı tavsiyeniz ?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



D
2 yıl (4400 mesaj)
Yarbay

o ustayı eşek sudan gelene kadar dövmek lazım, kalın yağ ne koyacakmış geri zekalı, otomatik şanzımanların tek yağı var atf diye geçiyor o da aracın markasına ve model yılına göre ambalajda hangi araçlara uygun olduğu yazar



S
2 yıl (3448 mesaj)
Yarbay

Aracın rölanti devri düşüktür. Ayarlanabiliyorsa 700-750 civarına getirtin değilse şanzıman bilgisayara bağlanacak boşta ve D de basınç değerleri olması gereken değerde mi bakılacak. Yağını değiştirtmeyin 30-40k masraf çıkartır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.