Az önce gene buna benzer bir konu görüp çileden çıktım. Kadınlar neden bilim/sanat/felsefede erkekler kadar adını duyurmamış? Bu yüzden o konuya yaptığım yorumu buraya da yazmak istedim. Erkekler bilimle beraber hırsızlık, cinayet gibi suçlarda da oransal olarak kadınlardan üstün. Bu durumda kadınları iyi varlıklar sayarken erkekleri saldırgan ve geneli kötü olan bir topluluk olarak mı saymalıyız? Arkadaşlar din, töre, gelenek, baskı, kurallar ve erkeğin fiziksel gücünün etkisindeki kadınların gerçekten geçmişte bilimde ilerlemesini mi bekliyordunuz? Ki doğduklarından beri görevlerinin ev işi, çocuk bakmak vb. işler olduğu öğretilen kadınların? Karşı koysanız bile sonunuz ya ölüm olacak ya da ölümden beter. Ki buna rağmen kadınlar zamanla ölüme bile karşı çıkıp toplumda yer almış, çalışan ve üreten varlıklar olmuşlar. Bilim kadını deyince aklınıza tek gelen kadın Marie Curie. Belki onu da eşiyle beraber işleri yürüttüğü için bu kadar duymuşuzdur. Hiç Rosalind Franklin'i duydunuz mu? Duymazsınız, çünkü o dönemlerde kadınların ön plana çıkması imkansıza yakın bir durumdu. Kadınlar özellikle son yıllarda iyice atağa geçip pozitif bilimler olsun, sosyal bilimler olsun her türlü konuda hatrı sayılır bir yer almış durumdalar. Ha bu oran %20-%80 gibi uç noktalar da değil. Sayısal olarak neredeyse eşitler-eşitlenmek üzereler-hatta bazılarında üstünler. Amacım burada kadın erkek karşılaştırması veya kim daha üstün tartışması değil. Bence ikisi farklı yönleri olan ve birbirlerini tamamlayan iki farklı cinsiyet. Ancak gerçek hayatında tek yaptığı bilgisayar oyunu oynamak veya kız tavlamaya çalışmak olan tiplerin sürekli burada 'erkekler bilimde sanatta daha üstün ya hehe' tarzı konuşmaları insanı sinirlendiriyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Beni en başa ekle.Arabayla 100 metre önünde giden ve sola sinyal veren adamı biçen kadın şoför tanıyorum. Zaten bu kadın kısmının profesörleri bile bir telefonla paraları valize koyup valizi de çöp kutusunun yanına bırakmıştır. Daha ne bekleyebiliriz bunlardan.En kralı bile ne halde
Beni en başa ekle.Arabayla 100 metre önünde giden ve sola sinyal veren adamı biçen kadın şoför tanıyorum. Zaten bu kadın kısmının profesörleri bile bir telefonla paraları valize koyup valizi de çöp kutusunun yanına bırakmıştır. Daha ne bekleyebiliriz bunlardan.En kralı bile ne halde
Kadın zekası bilim ve üretimle uğraşmaya erkekten daha az yatkındır. Bu onlar aşağılık demek değildir. Farklı görevlerimize göre farklı yetkinliklerimiz var.
Kimi kastettiğini bilmiyorum.Ama ben de anti feminist olduğum için yorumda bulunayım.Öncelikle yaptığın yorumda ön yargılı biri olduğunu açıkça göstermişsin ve sadece ad hominem yapmışsın. İkincisi benim çok fazla sevgilim oldu.Yani düşündüğünün tam aksine.Söylediğinin aksine feminist erkekler beta olduğu için kızlarla sevgili olamıyor genelde, sadece arkadaşı oluyorlar o kızların.Konu kadınların IQ sunun düşük olduğu ile alakalı değil.Konuyu açan kişi kadınların eser verememesinden bahsetmiş,bunu da kanıtlarla sunmuş.Konu bunun üzerine, ama erkek düşmanı feministler manipülasyon yapmaya ve kadınların üstün olduğunu savunmaya gelmişler.Yorumlara bakarsan anlarsın zaten.
İmza kısmında dinsiz olduğunu ima eden söz paylaşmışsın ama sen farkında değilsin ki kendin de dine inanıyorsun.Feminizm dogmatik bir dindir,literatürü ve belli başlı kalıpları vardır, aynı bildiğimiz dinler gibi.Hayatı belli başlı kavramlar üzerinden açıklamaya çalışır,feministlerin saç renkleri boyalı,burun piercingi vs hep birbirine yakın.Bunun sebebi feminist indoctrinate dir. Celal Şengör ün de dediği gibi marksizm,komünizm vs bunlar hep modern dinlerdir, çünkü dogmatiktir.
Feminizmin bir din olduğu ile alakalı Kanadalı cinsiyet eşitliği aktivisti Karen Straughan'ı bir dinle derim , eğer ki iyi seviyede ingilizcen varsa. Link:https://www.youtube.com/watch?v=bUPxRYWpglQ
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.