Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
18665
Cevap
870535
Tıklama
36
Öne Çıkarma
Cevap: '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (934. sayfa)
K
geçen hafta (22568 mesaj)
Yarbay

O makinenin portafiltresi mumkun degil 30 gr kahveyi alsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gabba
G
geçen hafta (148 mesaj)
Teğmen

Yanlış anlaşıldı. Siz 15gr kahve koyduğunuzda espressonuz 30gr olacak. Her 1gr kahve için 2gr espresso yani.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @krstarica
K
geçen hafta (22568 mesaj)
Yarbay

Tamamdir hocam, yanlis anlamisim bende.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gabba
K
geçen hafta (22568 mesaj)
Yarbay

Cesitlikten degil, bayatlıktan o. Mumkunse kavurucudan alın direkt, beklememiş kahve olmali. Bayat kahve buyuk oranda mide rahatsizliği yapacaktir.

2. faktör klorojenik asit ancak bundan ziyade kahveyi aksine açık yani klorojenik asiti daha yüksek seçmeyi özellikle tercih edin. Nedeni ise, es geçilen klorojenik asiti yüksek, Kenya, Etiopya, Kolombiya, Rwanda gibi ülkelerin kahveleri nispeten asidiktir. Gövdesi nispeten, kolombiya hariç düşük ve canli tat profilini haizdir.

Bu kahvelerin koyu kavrumunu ve özellikle demlerken dikkatsizce espressodan uzun cikti alir, haşlar ya da v60 filtrede french presste yuksek sicakliklarda uzun sure demleeseniz klorojenik asit bozunup, kinik aside dönuşecektir. Daha yuksek klorojenik asit daha yuksek kinik asit demek. Kinik asitte asil mideyi rahatsiz eden asit turudür. Bunu transyağ gibi düz mantık dusunebilirsiniz.

Yani acik kavrum, 92-91 santigratta demleme ve 3 4 dk gecmeyecek demleme alin. Espressoyu da yoğun ve kademe ayaro varsa çok sıcak olmayacak sekilde alin.

4. kafein orani, kafein de mideyi bi noktada rahatsiz eder. Genelde hqssasiyet bunadir. Bunu da günde 1 2 kupayi geçmeyecek şekilde ayarlayin. Aliskanliginizi bilemem ancak her fincan az cok 10 ml/1mg kafein icerir. Bu da maksimum günde yarim litre filtre kahve tuketimi ile bizleri sinirlar ustu illa ki tolere ediliyor ancak rahatsizlik verecektir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Winter Is Coming
B
3 gün (3473 mesaj)
Binbaşı

Makina arayanlara ılık fırsat

https://forum.donanimhaber.com/ninja-luxe-caf-espresso-makinesi-21804--162486493



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.