Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 2 mobil kullanıcı
7599
Cevap
326500
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: ★ General Mobile GM 9 Pro ★ ANA KONU ★ Android Q Beta Kayıtları başladı! (120. sayfa)
D
6 yıl
Teğmen

Yüz tanıma varmı yok mu diyenlere...https://www.youtube.com/watch?v=xSJhGwkWPxw



T
6 yıl
Binbaşı

Bu cihaz da yüz tanıma var ve ben kullanıyorum heee donanımsal olarak olan cihazlar gibi değil yazılımsal bir tanıma ama bazen işimi görüyor. Nasıl çalıştığına gelince smart Lock yüzünüzü tanımlayın çift tıklama ile ekranı açtığınızda yüzünüzü arıyor bulursa kilidi kaldırıyor bulamazsa parmak izi veya giriş şifresi istiyor olay bundan ibaret



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

Teşekkürler hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cevatcakir
T
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kurtar72

Arkadaşlar herkese merhaba, bende üç yıllık Samsung Note 4 var ve çok kısıtlı kullanmama karşın günde iki kez pili doldurmadan hizmet vermiyor. Anlayacağınız pirizlere akraba oldum. Hele çatır, çatır kullanayım dersem abartısız 3 kez dolum yapmam gerekiyor. Tamam kaleminden, görüntüsüne kamerasından ses niteliğine üstün bir model ama, o özellikleri kullanamadıktan sonra bir değeri olmuyor. Yeni pil alanlar da, pillerin üretimi eski tarih olduğu için piller rafta da, eskiyormuş yine aynı hesaba geliyor. Ben de, emektarı telefonun pilini çok tüketecek kadar kurcalamayan babama verip, kendime hazır indirimde 1.500TL. iken, bir tane “General Mobile GM9 Pro” alayım dedim. Aşağıda maddeler biçiminde birkaç sorum olacak yanıtlarsanız işime yarar.


1) Note 4’de alışık olduğum tüm verilerimi (yazı uygulaması, videolar, resim, ses vs…) tek erişim noktası olan “Dosyalarım” adı altında bir Dosya Yöneticisi Uygulaması var mı?

2) En tedirgin olduğum konu eski modellerde olduğu gibi, usb kablo girişi ileride laçkalaşıp sorun çıkartıp servislik yapar mı?

3) Görüşme sırasında karşıdakine sesin kısık, kısık gitmesi bir seri sorunu mu, donanımsal mı, yoksa yazılım güncellemesi ile, giderilebilecek önemsiz bir sorun mu?

4) Çift tıkla ekran uyandırma işlevi barındırıyor mu?

5) Telefon pili dolarken aşırı ısınıyor mu?

6) Her ne kadar OIS olmasa da, sınıfında ender EIS ile, 4K çekim yapabilen ve bunu da, yüzüne gözüne bulaştırmadan yapan bir video kaydedicisi var gibi, görünüyor. En azından, izlediğim inceleme videolarından edindiğim izlenim kadarıyla OIS olmadan bu kadar net fotoğraf alabilen başka bir modele rastlamadım. 2.500TL.’lik OIS olan Nokia 8 bile, bu kadar net değil, zaten kamerada sınıfından çok, eski sancak modellerle kapışabilecek kadar iyi. En az 7-8 sitede çekilmiş fotoğrafları inceledim büyütünce bile, ayrıntılarda bir kayıp yok ve renk gerçekçiliği çok iyi geldi bana ne solgun, ne de, yağlı boya misali abartılı. Rahatlıkla afiş bastırabiliriz çekimleri baya net. Sorum bu EIS yalnızca videolarda mı çalışıyor, fotoğraf çekimlerine bir katkısı var mı?

7) Kablosuz (Wi-Fi) çekim gücü nasıl? Bu konuda emektar Note 4 beni hiç yarı yolda bırakmadı. Zıpkın gibi, bilgisayarımdan hep daha hızlı bağlanmıştır ağa. Video izlerken bugüne dek eğer, bağlantı hızı iyi ise, su gibi akmıştır. Sizde, durum nedir?

8) Ses gücü ve gürlüğünden çok söz edilmiş. Annemdeki Samsung J7 Pro’nun ses gücü de, çok ama internette bir video özellikle müzik dinlerken eski açık hava sinemalarında seslerin yankılanıp birbirine karışması, derinden gelmesi müthiş rahatsız ediyor video sesini hoparlöre verince mağaradaymış gibi yankı oluyor. İşte, orta sınıf ne olacaktı ki, dedirtiyor. Özetle, ses gücü ve gürlüğü var ama, nitelikli değil. Galiba, “General Mobile GM9 Pro”da “24-bit/192kHz “ standardı yok. Sizde, durum nedir?

9) Bulutut ve NFC kablosuz veri aktarım hızları nasıl, hızlı sayılır mı?

Evde C-Türü usb girişi olan tek telefon benim olacak diğerleri, Micro usb olduğu için elimi attığım kabloyu özgürce kullanamayacağım. Mecbur kablo ucunu hep yanımda taşımak zorunda kalacağım en kafaya taktığım konu bu. Çünkü millet en az 2-3yıl telefon değiştirmez. Evin kelaynağı olacağım alırsam resmen yalnızım artık:((

Lite dizilerinden öteden beri haz etmem. Ya işlemci rezil olur ya pili, ya ekranı ya da kamerayı kötü yaparlar. En gıcık olduğum da, modemin “ac” yani, 5Ghz özellikli olmamasıdır. Genelde %80’inin modeminde “ac” olmaz. Şu ana kadar anımsayabildiklerim bunlar. Sanırım, indirimin nedeni Huawei ve Şaomi’nin Lite dizileri ile, rekabeti yitirmesinden ötürü. Elbette, marka algısının getirdiği eski modellerde yaptığı hatalar da, eklenince tüketici yoğurdu üfleyerek yedi, kendini sağlama aldı ve GM9 Pro’ya kuşkulu davrandı. Onlar da, satış kaygısına girip istemeyerek de, olsa zorunlu bir indirime gittiler. Yanılmıyorsam durumun özeti bu. Yanıt verip, bilgilendirme yapanlara şimdiden teşekkürler.
Sorularınızın cevaplarını bilmiyorum ama Note4 kullanıcısıyım bugün bu cihazdan alma niyetim var. Deneyip göreceğiz vakalım ne kadar başarılı.



H
6 yıl
Yüzbaşı

Ustam telefonu almak istiyorum,acaba neden bu kadar kötüleniyor Gm,sizce almalı mıyım,kullanımda pişman olduğunuz bir şey oldu mu teşekkürler ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Burak4218
B
6 yıl
Teğmen

Tek sıkıntım saf Android oluşu. Görsel olarak çok sade. Ama çok akıcı. Bu yüzden gözardı edip telefonun keyfine bakıyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hilter
D
6 yıl
Yarbay

İkinci el mate 9 çok daha iyi bir seçim 1600e bulunabilir. Tüketim toplumu olduğumuz için illa sıfır istiyoruz.
Not: Telefoncuda inceledim Mate 9 kullanıyorum, kesinlikle daha iyi her konuda. Gerçi mate 8 bile daha iyi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Kutudan kılıf mı çıktı hocam? O kadar inceleme izledim hiçbirinden çıkmıyor? Şeffaf silikon gibi mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Baveran
B
6 yıl
Yarbay

Çıktı hocam şeffaf, standart silikon kılıf, bende şaşırdım, siz yinede alın her kutuda çıkmayabilir, çabuk eskiyor kılıflar zaten



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kefelon
K
6 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

Cihaz kargolanmadı daha, büyük ihtimalle pazartesiye kalacak. Bir kargolasınlar da sonra kılıfımı alayım Sağolun bilgilendirme için. Deneyimlerinizi bekliyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Baveran
H
6 yıl
Yüzbaşı

Ben saf android kullanmadım nedir kötü yanı acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Burak4218
B
6 yıl
Teğmen

Hocam diğer arayüzlerdeki ekstralar bu arayüzde yok. Misal telefonu sessize almak için illa ses tuşlarını kullanmak gerekiyor. Ama ben bu sorunu Quick settings programıyla çözdüm. Kullanışlı kısayolları üst kısımdaki çubuğa ekeyebiliyorsunuz. Bu ufak bir örnek. Benim ikinci Android one telefonum bu daha önceki mi A1'di. Yaklaşık 7ay kullandım. Bir süre sonra sadelik hoşuma gitmiyor. Fiyatların yüksek oluşu nedeniyle birazda taksit nedeniyle aldım. Alabiliyorsanız huaiwe mate 20 lite e bakabilirsiniz ama orta sınıf olduğu için o fiyatlara çıkmak doğru gelmiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hilter
M
6 yıl
Yüzbaşı

hayırlı olsun hocam bende fiyat iyice düşünce almayı düşünüyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @Baveran
N
6 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: HanDar05

Gold diye satılan telefon resmen pembe Bunun grisi,siyahı ne zaman gelir acaba
Büyük ihtimalle MWC 2019'da yeni modelle birlikte diğer renk seçeneklerini de tanıtıp satışa çıkarırlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Yarbay

Bu kulaklar neler duydu hocam. Çalışana huawei sat derler o satar. Bi arkadaşım vardı vitrifiye ürünleri satardı lavobadan bahsediyor bi yerde anti hijyenik dedi. Karşısında ki de bir şeyden anlamıyor. Sonra dedim ki anti hijyenik ne la dedim. Temiz olması gereken şeyi pislik ile övüyorsun. Bilinçli tüketici olmak zorundayız. Bundan dolayı forumlardan çıkamıyoruz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @şakir varlı
M
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Hocam ben yerli elektronik ürünleri tercih ve tavsiye etmiyorum.

Hele ki GM, Casper falan asla...

Alıntıları Göster
Mesaj alındı hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ş
6 yıl
Er

Gerçekten öyle hocam, gerçekten öyle...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oktayakgoz
B
6 yıl
Teğmen

Mate 10 lite beş para etmez. Bir ara kullandım gm 9 pro ile kıyaslaması teknolojik özürlüktür. Yeni alan ya da alacak arkadaşlardan ricam lütfen düşük fiyat bulunca gülmesinler içime oturuyor. 2300'e aldım ben 😂



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @şakir varlı
Ş
6 yıl
Er

Orda bir tane yaşlı amca vardı ona reklamını yapıyordu Huawei yetkilisiyim diyen kişi yazık garibim muhtemelen alacak mate 10 lite



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Burak4218
B
6 yıl
Yarbay

Arkadaşlar sanal tuşların yerlerini değiştirme yok mu yoksa ben mi bulamadım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.