Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
346
Cevap
17187
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Gebze Teknik Üniversitesi(GYTE) Bilgisayar Mühendisliği 2015
R
10 yıl
Teğmen

GYTE Bilgisayar Mühendisliği eğitimi açısından Boğaziçi ve İTÜ ile beraber Türkiye'de ilk 3'tedir. Bunu ben değil alanında deha olmuş, yurtdışında doktora yapmış hocalarımız söylüyor. Öğrenciyle inanılmaz ilgili bir akademik kadro var. Hocaya gece saat 2'de ödevle ilgili bir mail attığınızda saat 4'te geri dönüş alabiliyorsunuz mesela.

Dersler çok ağır bu da bir gerçek tabii. Aynı çalışmayla başka okullarda BA üzeri notla geçebileceğiniz dersten burada FF ile kalabiliyorsunuz. Aslında olması gereken bu. Özellikle programlama derslerinde her hafta ödev var. Bu ödev sistemi Türkiye'de çok nadir uygulanıyordur bence. Ama emin olun o ödevleri yapınca, derse vakit harcayınca en gerizekalı öğrenci bile çok iyi anlıyor anlatılanı. Üst dönemlerden daha 3., 4. sınıfta bir part time işe girip 1500 lira maaş alanları görünce öğrenciyi zorlamanın faydalarını görmüş oluyor insan, diğer okullarda bilgisayar mühendisliği okuyanlara kıyasla çok çok daha donanımlı oluyorsunuz. Yaptığınız ödevleri, projeleri anlatınca şaşırıyorlar.

Evet adı duyulmamış olabilir, evet kampüsü ve ulaşımı kötü olabilir (Bu sene Marmaray Pendik'e kadar açılacak, 1-2 sene sonra durmaksızın Kazlıçeşme'ye kadar gidecek. Durak da bölüm binasına 7-8 dk uzaklıkta) ama üst dönemden arkadaşınıza daha okul bitmeden Garanti bankasından iş teklifi geldiğinde anlıyorsunuz nasıl bir okulda okuduğunuzu. O nedenle sıralamanız 50K civarındaysa (bence bu sene sıralama artacak) ve bilgisayar mühendisliği düşünüyorsanız hiç düşünmeden yazın burayı. Ama öncesinde eğer yakın bir yerde oturuyorsanız tercih öncesi okula bir uğrayın ve hocalarla görüşün bölüm hakkında daha ayrıntılı bilgi alın.


Bu mesaja 5 cevap geldi.
GYTE Bilgisayar Mühendisliği eğitimi açısından Boğaziçi ve İTÜ ile beraber Türkiye'de ilk 3'tedir. Bunu ben değil alanında deha olmuş, yurtdışında doktora yapmış hocal...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ResultanteImportante - 10 yıl +8
eger puaniniz yetiyorsa daha fazla dusunmeden yazin derim, yalniz sunuda soylemem de fayda var (gercekten cok cok zor, uzatmadan bitirebilmek her ogrencinin harci degil.) bilgisayar muhendisligi diyorsaniz ilk 3: İTÜ-BOĞAZİÇİ-GYTE (konu da zaten gereken açıklama fazlasıyla yapılmış, üstüne pek birşey söyleme gereği duymuyorum.)

buarada ulaşımı birazcık sıkıntılı, lakin aldığınız eğitim ve mezun olduktan sonra aranılan eleman konumuna gelmek isteyen varsa, devede kulağı sorun etmeyektir, buarada son duruma baktımda puanı önce ki yıllara nazaran düşüş gerçekleştirmiş, oda bizim kısmetimize
Yoruma Git
Yorumun Devamı ytumatmuh - 10 yıl +5
A
10 yıl
Binbaşı

Selamun Aleyküm beyler.

Güzel bir tartışma var burada. Bu sene Gyte'de 4. senesine giren biri olarak ben de dahil olmak istiyorum konuşmanıza. Yazılanların çoğunu olmasa da bir kısmını okudum. Alp kardeşimin söylediklerinde haklılık payı var hemen üstüne gitmeyin. Eğitim başka bir şey tanınmışlık ve markalaşma başka bir şey. Her ne kadar bu düşünceyi sevmesem de ne yazık ki Türkiye'de yaşıyoruz ve markanın eğitimden önce geldiğini düşünen işverenlerle çalışacağız. Bu yüzden Gyte markalaşamamış bir üniversite. Bunun da ona olumsuz yönde bir etkisi oluyor.

Böyle bir giriş yaptıktan sonra varsa sorunuz 4 senedir Gyte'de olan biri olarak objektif bir biçimde yanıtlayayım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
10 yıl
Teğmen

Arkadaşlar ben okulun bilgisayar mühendisli için eğitimine güveniyorum nerede olursa olsun okulun eğitimini kimse kötülemeye hakkı yok !! Küçük bir araştırma ile bile bunu anlayabilirsiniz . Yukarda arkadaş bahsetmiş istediğiniz üniversiteye gidin gyte bil müh nasıl diye hocalarına sorun bir tane allahın kulu oranın eğitimi kötü derse beni bulun.
Bir örnek bu siteden bakarsanız mezunların hangi alanlarda çalıştıklarına görürsünüz:http://www.kariyer.net/kariyer-haritasi#univsecim
Bilgisayar mühendisliği için genelde en önemli alanlar ar-ge yazılım mühendisliği gibi alanlardır tabi bilgi işlem gibi alanlar var ama pek tavsiye edilmez.
Siz siteden daha ayrıntılı bakabilirsiniz

gyte bil müh mezunları:
%33 arge %26 mühendislik işlerinde çalışıyorlar

Burdan sonraki istatistiklere dikkat, bilgi işlemde çalışmak içinmi bilgisyar mühendisi oldunuz :D :D

iyte bil müh mezunları:
%42 bilgi işlem %26 mühendislik

kocaeli mezunları:
%47 bilgi işlem %18 arge

ytü mezunları
%57 bilgi işlem %14 mühendislik

marmara mezunları
%58 bilgi işlem %12 mühendislik

daha devam edebilirim işin özü bu EĞİTİMİNE LAF ETMEDEN ÖNCE BİRAZ ARAŞTIRIN...


-- Kimseyede şunu demiyorum ben 20 bin 30 bin. olmuş burayı yaz ama 40 binlerden sonrakiler için bilgisayar bölümünde kocaeli istanbul marmara veya anadolu daki bir yeri yazicağınıza bir düşünün.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karahan1992 -- 3 Temmuz 2014; 0:16:52 >

Y
10 yıl
Teğmen

eger puaniniz yetiyorsa daha fazla dusunmeden yazin derim, yalniz sunuda soylemem de fayda var (gercekten cok cok zor, uzatmadan bitirebilmek her ogrencinin harci degil.) bilgisayar muhendisligi diyorsaniz ilk 3: İTÜ-BOĞAZİÇİ-GYTE (konu da zaten gereken açıklama fazlasıyla yapılmış, üstüne pek birşey söyleme gereği duymuyorum.)

buarada ulaşımı birazcık sıkıntılı, lakin aldığınız eğitim ve mezun olduktan sonra aranılan eleman konumuna gelmek isteyen varsa, devede kulağı sorun etmeyektir, buarada son duruma baktımda puanı önce ki yıllara nazaran düşüş gerçekleştirmiş, oda bizim kısmetimize





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytumatmuh -- 14 Temmuz 2014; 16:13:51 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dendimon -- 6 Temmuz 2015; 21:53:23 >

-
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ikidnapwaffles

Merhaba,
Öncelikle ben Bilgisayar Mühendisliği bana göre mi öncelikle bunu öğrenmek istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım sizce? İnternetten C# dersleri izlemeye başladım, başka neler yapabilirim? Ayrıca ileride evden de çalışabilme imkanım olsun istiyorum, (en azından haftanın birkaç günü) bu mümkün mü?

GYTE ile ilgili kısma gelirsek;
1)Ben pek sıkıntıya gelebilen bir insan değilim ve GYTE konusundaki en büyük korkum bu. Kazanır da gidersem derslerde başarısız olmaktan korkuyorum, sıkıntıya gelebilen bir insan olmadığım için fazla ders de çalışamıyorum.
2) Okul pek sosyal değilmiş, ben de pek sosyal değilim gerçi. Ama Tiyatro Topluluğu aktif midir, oraya katılabilir miyim, hazırlık senesinden alırlar mı beni?
3) Bilgisayar Mühendisliğindeki kız/erkek oranı nedir?
4) Neden bazı insanlar kötülerken bazıları çok övüyor? (Ben de sözde çok iyi bir okuldan mezunum ama biz öğrencilerine sorun beş para etmez deriz, üstüne üstlük de öğrenciyi boşuna zorlarlar ve OBP yüzünden geriletirler. Aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.)
5) Okuldaki insan kalitesi nasıl? Dünya görüşü olsun, kültürel birikim olsun vb.)
6) Yatay geçişle başka üniversiteye geçme imkanları nasıl?

Dün Doğuş Üniversitesine bugün de İstanbul Ticaret Üniversitesine gittim ve ikisinin de bölüm başkanı bana kendi üniversitelerinden ziyade GYTE'yi tercih etmemin daha iyi olacağını söylediler. Ancak dershanedeki rehber öğretmenim GYTE 55 bin ile aldığı için oradaki insan kalitesinin benimkinden düşük olacağını ve mutlu olamayacağımı söylüyor. (Sanki insanın kalitesini üniversite sınavından aldığı puan belirlermiş gibi.)

Aklıma gelirse daha eklerim, şimdiden teşekkür ederim. :)



Fazla ders calısamıyorasn GYTE -IYTE tercih etmeden 2-3 defa fazladan dusunmen gerek. Gerek ogrenmen için gerek proje yapman için bolca calısıp arastırma yapman gerekiyor ayrıca can alıcı odevlerdende can alıcı kadar oldugundan bir hayli zorlayacaktır seni.Ha bir sekilde yaptın calısmanı arastırmanı odevini de yaptın fakat diger derslere yetişip onlara calısman için fazla vakit ayıramayabilirisin eger çalışma problemin varsa. GYTE de eğitim gercekten zordur zorlayıcıdır.

Bu seneki tiyatro toplulugu genelde hazırlık ogrencilerinden oluşmuşltur. yani yeni gelenlerde katılabiliyor elbette ayrıca hazırlık bitip bolume gectigin zaman tiyatroya vakit ayırman zor olabilir. Ek olarak bu sene tiyatro toplulugunun yeni kadrosuyla cıkardıgı oyun İzmir de Gebze de ve İTÜ de İStanbulda bir yerde daha oynunu sergiledi , yanlış hatırlamıyorsam. Hazırlık zamnında sosyalasecek boyle ufak topluluklar bulabilrsin kendine.Bu da demektir sosyallik senin elinde, Beklentilere gore bu sosyallik can sıkıntılı veya güzel bir hal alabilir.

Sayısını oranını tam kestiremiyorum fakat ben gayet yeterli bir sayı oldugnu dusnuyorum. Muhendislik fakultesi oldugu pek belli olmuyor gibi. belki 4 te 1 belki 3 te 1 dir. Bu sayının fazla olmasını istanbula yakınlıgına baglıyorum, kıznı sehir dısına gondermek istemyen aileler istanbul olmayınca tercihi gebze den yana kullanıyorlar (Okulda genel durum boyle gibi, bu yuzden okulda bolca yakınan insan gorebilrsiniz. gerek sosyallikten gerek fiziki sartlardan. cunku beklentiler cıvıl cıvıl bir kampus olabiliyor.)

4-
Sende hiç bilmeden boyle bir yere gelsen sende kotulersin emin ol, cogu insan arastırmadan tercih ediyor haliyle cok iyi bir kampus havası bekliyor cunku adamımız universite kazanmıs hayat artık enfes guzel olması gerekir. abartacak olursak filmlerde gordugu guzel sahneyi goremyen insanlar boyle bir durum ortaya cıkıyor. Egitim kalitesinin iyiligini ve kaliteli mezun verdigini kimse yalanlayamaz. Bu sartları arastırmalısın iyice sadece GYTE için degil her universite için arastırmalısın. Kimse gittigi yeri begenmez hep daha iyisni ister. kotulerkende illa abartılır. Tercih edecekler objektif sekilde gercekleri suzerek neyin ne olduguna karar vermesi gerekir. HEr soylenene koru korune inanmak cahillikten baska birsey olmaz zaten.

5- i pas geçiyorum. İnsan heryerde insandırdiyerekten. ve herturlu insan heryerde vardır. arkadas ortamın sana gore sekillenecektir. seni ilgilendiren ksım orasıdır diye dusunuyorum.

6-
Yatay geçiş yapman zor, bilgisayar ve elektronik ise zordur. Diğerlerini bilmiyorum .cunku ortalmaa yapmak zordur.
LYS puanlarına gore yatay gecişler var onunla bir ihtmal punun tuttugu yere geçiş yapabiliyorsun tekrardan. Oyle bir geçiş sansı olaiblir.

şunu birdaha alıntılayayım
quote:

Dün Doğuş Üniversitesine bugün de İstanbul Ticaret Üniversitesine gittim ve ikisinin de bölüm başkanı bana kendi üniversitelerinden ziyade GYTE'yi tercih etmemin daha iyi olacağını söylediler. Ancak dershanedeki rehber öğretmenim GYTE 55 bin ile aldığı için oradaki insan kalitesinin benimkinden düşük olacağını ve mutlu olamayacağımı söylüyor. (Sanki insanın kalitesini üniversite sınavından aldığı puan belirlermiş gibi.)

GYTE yi bilen biliyor lafı burada işte, eğitim alanında daha iyi olacagından bahsetmişler ben bunu YTU hocalrından birkac kez duydum. Dersana hocaları robot gibi galiba hep boyle devam ediyor puana sıralamaya gore tercih yapma sevdaları, birşey diyemiyorum.Parantez içine alarak durumu ozetlemişssin sen, basit bir sınavla insanları sınıflandırmak sacma olur bence.



quote:

Orijinalden alıntı: Mæster


quote:

Orijinalden alıntı: _brknt

Maester ortaya bir iddia atıyorsun kanıtla o zaman

Allah askina 65k ile alan bir yerin 22k ile alan bir yerden daha iyi egitim sundugunu soyluyorsunuz. Abartmanin da bir siniri var. Bence kanitlamasi gereken sizlersiniz.

65k ile alan yerin 22 k ile alan yerden dahakaliteli oldugnu nasıl kanıtlayabiliyrsun?rakamlara takılmayada gerek yok. sıralaması yuksek olan biryer daha kalitelidir daha iyidir hadi orayı yazalım uste diyen ilk dersane hocası kimdir saygılarımı gonderiyorum



-
10 yıl
Yüzbaşı

forumda gezerken denk geldim gecen yıl yazmıs bir arkadasımız(hayallerintakimi), alıntılayayım dedim.

quote:

GYTE Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olarak (Bu yıl 2 bitti :) ) ben cevap vereyim madde madde açıklayayım hatta :)

* Hocaları uçuk kaçıktır alanında tanınmış ün yapmış Tübitakla birebir bağlantıları bulunan hepsinin yurtdışı akademik kariyeri Türkiye'dekinden fazla olan ve bu yüzden lisans öğrencilerini oldukça zorlayan bir akademik kadroya sahiptir.

* Ben girdiğimde %30 İngilizce idi fakat yavaş yavaş %100'e doğru gidiliyor, bölüm dersleri zaten tamamen İngilizce.

* Bilgisayar mühendisliği diğer bölümlere oranla asosyal olmayı zaten gerektirir fakat GYTE'de bilgisayar mühendisliği okuyup 4 yılda sıkıntısız bir şekilde mezun olmak istiyorsanız diğer GYTE öğrencilerine göre biraz daha asosyal olmayı göze almalısınız (Dost acı söyler)

* Bölüm derslerinde hatta bazen işin cılkı çıkartılıp Ekonomi, İnkılap tarzı derslerde dahi her hafta ödev verilir, proje verilir ve sürekli bir yoğunluk yaşarsınız yetiştirmeniz gereken ödevleriniz projeleriniz olur bazen bir hafta plan yapıp haftasonu şuraya giderim diye plan yaparsınız gelen bir ödev/proje ile bütün hayalleriniz planlarınız suya düşebilir. Düzenli bir şekilde ödev yapabileceğinize inanıyorsanız buyrun çünkü ödevlerle dersi gerçekten öğrenir diğer üniversitelerdeki arkadaşlarınız vizelerden 1 gün sonrasında dersin adını dahi unuturken sizler 3. sınıfın yaz tatilinde 2. sınıfın konularını arkadaşlarınıza anlatırsınız, çünkü dersi her yönüyle sindire sindire öğrenirsiniz ödevlerle.

* Okulda benim girdiğim yıla nazaran sosyal açıdan imkanlar had safhada fakat bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerinde sosyallik açığı var resmen bu yüzden bölüm dışında sosyalliğinizi kendiniz yaratmalı kulüplere girmeli, farklı insanlarla tanışmalısınız sosyal birisiyseniz.

* Vizeler orta ve zor seviye, finaller kazık bütler ise daha da kazık olur diğer üniversitelerin aksine. Yatayım da bütte geçerim zihniyeti sökmez GYTE'de sürekli çalışmanız gerekir.

* Moraliniz bozulur, saçınız ağarır, hocalara zaman zaman küfredersiniz ama başka bir üniversitedeki adam IDE'nin ne olduğunu bilmezken sizin projeler geliştirdiğinizi öğrendiğindeki yüz ifadesi herşeyi unutturur size.

* Kısaca GYTE'nin %90'ının kabul ettiği şekilde en zor bölümü olan Bilgisayar Mühendisliği mezun olduktan sonra da en kolay iş bulduran bölümüdür.

Aklıma geldikçe yazarım kontrol etmeden yazdım okunamayan Türkçe'm için özür dilerim.



N
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: intiharsaldirisi

quote:

Orijinalden alıntı: Nicolai Tesla

quote:

Orijinalden alıntı: intiharsaldirisi

quote:

Orijinalden alıntı: Dendimon

quote:

Orijinalden alıntı: intiharsaldirisi

burayı yazmayı düşünüyordum caydım istanbul üni gelmezse mezuna kalırım daha iyi

neden caydığınızı sorabilir miyim?

istanbulda oturuyorum her gün gidip gelmek zor olur herhalde ne bileyim adam gibi ulaşım nasıl bilmiyorum bile bide çok zormuş ulaşım sorun olmasa yine düşünürdüm ama hem çok zor hem ulaşım bok gibi ise gelemem yani ne yapayım istanbul üni tutarsa mutlu olrum olmazsa seneye kalırım

< Resime gitmek için tıklayın >

Marmaray'ın okulun içinde durağı var. Haritadan nereye kaddar ulaştığını göebilirsiniz. Açılacaktı 18 indi açıldımı bilmiyorum.

nerdeee 2017 diyo

Sen ne sanıyorsun kendini anlamadım, herife bak zar zor 38k sıralama yapmış, sanki ilk 10da beyefendi okula gel diye yalvarıyoruz. Yok düşünüyordum şimdi hayatta yazmam ban ban ban, yok taa 2017 de ban ban ban. Yürü git gelme buraya çok dayak yersin burada.



D
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: alp95

tabi kardeş tabi rahat rahat odtü'lü seviyesine gelirsin...sen kendini kandırmaya devam et sen kendini geliştirirken odtü'lü vücut geliştiriyor sanki,çok ilginç bir düşünce yapısı var bu adamlarda kendilerini forumlarda tatmin edicez diye bilgi alma amacı taşıyan tercih için harıl harıl objektif bilgi arıyan kardeşleri yalan yanlış yönlendirip günahlarına girecekler.

gerçekten sadece kötülemek adına boş konuşuyorsun hiçbir konu hakkında bilgin yok bari susta millete engel olma ya


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Teğmen

Eğitim olarak ilk 10 bin de tercih edebilecek bir üniversite ama işin bir de gerçek boyutu var marka değil. Sosyal imkanlar, ulaşım kısıtlı. Bir üniversiteyi üniversite yapan sadece eğitimi değildir. Eğer dolu dolu bir öğrencilik istiyorsanız pek tavsiye etmiyorum ama ben gerçekten mühendislik yapacam boş ver sosyal ortamı çevreyi o zaman hiç düşünmeden yazın. Dersler ağırdır, hocalar çok zorlar ama mezun olduğunuzda çok faydasını görürsünüz. Eğer sabrederseniz üniversitede yapamadığınızı çalışmaya başladıktan sonra yaparsınız.



E
10 yıl
Er

yazılanlardan konuşulanlardan videolardan en çok da o bitirme ile alakalı hocanın çektiği videodan etkilenerek ilk 3 tutmayacak ytu ve itu yazarak sonrasından gebze bil. yazdım bilgisayarı gerçekten çok istiyordum sıralama 39k doğru tercih yaptığımı düşünüyorum :)) şimdiden saygılar abilerim :)

gerçekten çok iyi bi üniversite gibi inşallah hayırlsı olur :))


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı

Beyler hep derslerden ve okul puanlarından konuşmuşsunuz. Bunlar okulun ilk bir kaç senesi tabi güzel şeyler ama hep derste bir yere kadar. Aranızda hiç maceraperest yok mu hiç sporla uğraşan yok mu ? Bir sabah kalkıp ya şöyle uzun bir bisiklet turuna çıksam 400-500 km Türkiye'yi gezsem hatta yetmese daha da ilerletip yurt dışına çıksam oraları gezsem hem de bunları yaparken hiç para harcamasam hepsini okul karşılasa !! diyeninizi görmedim ben.

Ben karada gidemem denizi severim derseniz okulun kürek takımına gelin altınıza 80 bin €'luk tekne verelim Türkiye Şampiyona'sı , Üniversitelerarası Şampiyona'ya katılalım. (Gyte 2013 sene üni şampiyonu 2012 senesi Türkiye 2.olmuş bir takımdır) Hatta yurt içi sarmasın yurt dışına çıkalım dünyaya meydan okuyalım diyeninizi de görmedim ben . Geçen ay Hırvatistan'daydık orada Oxford, Cambridge, Zurich, Viyana, Helsinki, Krakow, Budapeşte, Aachen Teknik vs dünyanın 4 bir tarafından gelmiş 24 üni takımı ile yarışalım Türklerin gücünü gösterelim diyeninizi de görmedim. (Gyte Kürek Takımı 2012 de Fransa'da grup 1.si oldu 2013'dee Polonya'da Avrupa 8.oldu 2014 Hırvatistan'da Dünya 14.oldu)


Eğer siz de benim gibi düşünüyorsanız okulu kazandıktan sonra beni bulun.



G
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: egemenxx

quote:

Orijinalden alıntı: -MamadouNiang-

< Resime gitmek için tıklayın >

Tercihimi yaptım, sıralamam 54k. İstek sırasına göre dizdiğim için tam bir ölü tercih listesi oldu. İnşallah GYTE'yi kazanırım o olmazsa Uluslararası Antalya Üniversitesi(103k) olacak gibi.

sıralama saçma olsa da gyte tutar bence

bu tercihte azdan çoka yazma olayı kesinlikle yanlış..İstediğini yazıcaksın sıralamasına bakmıcaksın bu sene ne olacağı belli değil.İstediğin sıraya göre yzıcaksın sıralama belli değil çünkü



M
10 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: avatar78

Kim o 430 puan alıp da gyte bilgisayar yazan merak ediyorum

İYTE Bilgisayar da 440 ile almış, vay anasını. DH'deki reklamın etkisi


yalnız ben sene başından beri istiyordum, DH reklamlarının etkisi yok yani
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuzTR -- 24 Temmuz 2014; 21:34:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
10 yıl
Yüzbaşı

güzel konu. Seneye %90 orada olacağım tabi ki tutarsa !


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Mæster


quote:

Orijinalden alıntı: Dendimon

quote:

Orijinalden alıntı: Mæster

Siralama 42k. Iyte PC ile farklari nedir? Bu siralamayla daha iyi hangi unilere gidebilirim?

o sıralamayla gidebileceğin en iyi iki üniversite GYTE yada IYTE 'dir bence. Eğitimlerini kıyaslayamam ama yer bakımından, istanbul'a olan yakınlığından, bilişim vadisi gibi etkenlerden dolayı GYTE daha mantıklı bir seçim.

Tamam tesekkurler. Ikisi de sosyal okullar degilmis ki hic umrumda degil ama gercekten ogrenciyi cok mu zorluyorlar? O kadar calismaya, zorlanmaya ugrasamam ben. 42k'yi bile neredeyse tamamen yatarak yaptim.

Çok zorluyorlar gerçekten az kalır. 1. sınıf 2. dönemden örnek veriyim. Her hafta ödev ve quizler vardı. Ödevler yüzünden diğer derslere dahi çalışamadığımız zamanlar oldu. Ama bu verilen ödevlerin hiçbiri boşu boşuna verilmiş ödevler olmuyor. Hepsinden bir şeyler öğreniyorsunuz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yüzbaşı

şu yanlışı düzelteyim 20k ile 50k arasında bariz bir seviye farkı yoktur sınava birdaha girilse 50k daki adamın geçmeyeceği ne malum o yüzden önce sevdiğin işi yapman önemli sıralamaya bakarak tercih yapmak değil


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mæster
A
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: elektrofck

quote:

Orijinalden alıntı: noktape

Selamun Aleyküm beyler.

Güzel bir tartışma var burada. Bu sene Gyte'de 4. senesine giren biri olarak ben de dahil olmak istiyorum konuşmanıza. Yazılanların çoğunu olmasa da bir kısmını okudum. Alp kardeşimin söylediklerinde haklılık payı var hemen üstüne gitmeyin. Eğitim başka bir şey tanınmışlık ve markalaşma başka bir şey. Her ne kadar bu düşünceyi sevmesem de ne yazık ki Türkiye'de yaşıyoruz ve markanın eğitimden önce geldiğini düşünen işverenlerle çalışacağız. Bu yüzden Gyte markalaşamamış bir üniversite. Bunun da ona olumsuz yönde bir etkisi oluyor.

Böyle bir giriş yaptıktan sonra varsa sorunuz 4 senedir Gyte'de olan biri olarak objektif bir biçimde yanıtlayayım.

hocam ben de elektronikte okuyorum da tamam birçok dezavantaj var sıralamaların düşmesi için ama 70k ile alması gerçekten de çok kötü değil mi? sizce bu sene nasıl olur elektronik sıralaması

Puanların düşmesini sadece okulla bağdaşlaştıramayız. Bu süre zarfında bir sürü yeni üniversite açıldı. Özellikle de İstanbul'da açılan özel üniversiteler puanları baya düşürdü. Eskiden zengin işi sayılan özel üniversitelere artık orta halli ailelerin de çocukları girebiliyor. Şehir dışında okutmak yerine ''çocuğum yanımda kalsın'' düşüncesi ile bu üniversitelere gönderilen bir çok öğrenci var.

Yukarıda bahsettiğim gerekçe dışında bir neden daha var ki o da bir önceki mesajımda söylediğim ''markalaşamama''.. Bu da Gyte'nin reklamının yapılmamasından dolayı puanlara negatif yönde yansıdı. Benim öngörüm bu sene 80 k sınırına dayanması.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Teğmen

Haha güzel komik eğlenceli
http://youtu.be/__0UpgGRLKE?t=19m55s





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmenn -- 3 Temmuz 2014; 1:46:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: _brknt

7 Dönemde bitirme ihtimalimiz varmı peki?

Bilgisayar muhendislinde ders yogunlugu fazla oldugnudan 7 donemde zor. 4 sınfta okuyan arkads varsa bu sorunu daha iyi cevaplayacakatır. Bence boyle bir yerde erken bitirmeyi dusunmemek gerekir, doneminde bitirmek iyi oalcaktır, iyi bir ortalama yapıyorsan ve kendini gosteriyorsan hocanın gozdesi oluyorsun ve bu sana cok iyi referans oluyor.