Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
153
Cevap
30334
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Gamescom 2011 - Pro Evolution Soccer 2012
K
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: C.@.N


quote:

Orijinalden alıntı: ByAliTR


quote:

Orijinalden alıntı: parkae

Zamanında, Pes'in çılgın attın dönemlerde -ki bu dönem pes 3-4-5-6- vakitleri, etrafımda Fifa oynayan, "FIFA çok iyi be abi!" diyen kafalara çok acırdım. Çünkü biliyordum ki oyunun iyisine değil, bağımlılıklarına önem veriyordu bu adamlar...

Pes 2008 ve aynı anda çıkan Fifa 08 sonrası -ki yeni nesile çıkan ilk pes ve fifa oyunları- baktım ki Fifa bu işi almış ve en az 5-6 yıl sonrasına taşımış, ben de usul usul Fifa kanadına geçiş yaptım.

Şimdi şunu çok büyük bir objektiflik ve rahatlık içinde söylüyorum ki; Pes 2012, konsollara yapılmış ilk Fifa olan Fifa 08'in yarısı kalitede dahi değil. Animasyonlar, sesler, grafikler ve oyun mekaniği Fifa'nın tam 4 yıl gerisinde. Yalan olmasın, Fifa 08 dahi bu oyuna değişilmezken FIFA 12'nin hem satışlarda, hem de kalite olarak Konami cephesini bir kez daha ezim ezim ezeceğini, tabir-i caizse kepaze edeceğini düşünüyorum.


En isabetli yorumlardan birisini yapmışsın kardeşim, teşekkür ederim. Dediklerine birebir katılıyorum. Pes, next gen olayından sonra büyük bir çöküş yaşıyor, bir türlü dikiş tutturamadılar. Bir sene önce yapmış oldukları yeniliği, diğer sene kaldırıp, ondan sonraki sene tekrar ekliyor. Böyle garip bir kısır döngü de var.

Bir aralar çokca konusu geçmişti, Pes 6 oyununu yapan çalışanlardan, bir kaçını sanırım ea sport transfer etti diye haberler yayınlanmıştı. Ve bu haberler doğru olsa gerek ki, fifa çağ atlamış olarak tekrar futbol piyasasına dönüş yapmış oldu.


Genel olarak aynı görüşte olmakla beraber, Fifa 08 ile Pes 2012 yi kıyaslamayı biraz abartılı buldum.

Sonuç olarak bu nesilde EA daha doğru işler yaptı (yapıyor) ve son 3-4 yıldır bunun meyvelerini topluyor.


PC versiyonları için konuşuyorum bence pes 2012 demonun oynanabilirliği Fifa 11'den daha iyi.

Fifa 11'de orta yaptığında adam hep aynı yerde altıpas köşegeninde bekliyor...orta türleri çok çeşitli değil...pes 2012'de ise istediğin noktaya orta açabiliyorsun...böylelikle karambol vs daha çok oluşuyor keyifli anlar yaşanıyor.her ortada farklı sayıda oyuncu farklı yerlerde bekliyor.bunların olmaması.Fifa 11 için büyük eksiklik

Ayrıca pas sistemini fifa 11'de assisted yaptığında 3 adam önünde iken ortadaki adama veremiyorsun.ya en yakına ya da en uzaktakine giidyor.bu da büyük eksiklik.Ve çok süratli biçimde paslaşabiliyorsun.Adam arkası dönükken bile mükemmel pas verebiliyor.tık tık tık çok süratli paslaşabiliyorsun bu gerçekçi değil.oyuncunun topu kontrol etmesi gerekir gerçekte.Pes 2012'de denerseniz oyuncunun topu kontrol ettiğini görürsünüz.tabii ki gelişine pas ta var ama o kadar isabetli gitmemeli....fifa 11'de pasları manuel'e alınca ise iyice saçmalıyor.adamın önüne bile pas atamıyorsun.Pes 2012'de 5 seçenek var.0-1-2-3-4 diye.4'e getirdiğinde paslaşa fifa 11'deki gib oluyor.1'e getirdiğnde ise mükemmel hale geliyor.istediğin noktaya istediğin süratte paslar atabiliyorsn.alışması zor ama çok keyifli bir ayar.

Top sürmede de pes 2012'de büyük devrim var.Adam boş alanlarda ayağından daha fazla açıyor topu.Fifa 11'dede sağ analogla bunu ayarlayabiliyoruz o da bu konuda gayet başarılı ama pes 2012'de bu konuda gelişme görmek güzel.Örneğin kalabalık kısımlarda pes'te adam ayağından topu fazla açmıyor.

Bunun dışında pes 2012'nin en büyük artıısı(ki 2011'de de çok büyük artıydı) oyuncuların özelleştiirilmesi....Fifa'da tüm yetenekli oyuncular aynı şekilde çalım atıyorlar.Ama pes'te messi ve Christiano Ronaldo'yu alınca tam olarak gerçekte oldukları şekilde top sürüyorlar.Topu alışları ayaklarından açışları hatta çalım türleri bile kendine özgü.Xavi-İniesta da o şekilde.Hatta ARda turan ve Alex DE Souza dahi özelleştirilmiş.Pes 2012'de de bu şekilde olacağı Man.U'yu alınca Rooney'den belli :)

Yine oynanabilirlik olarak bir artı da Fifa 11'deki gibi havadan ara pası ve marsilya ruleti çok etkin değil.Fifa 11'de maşallah her havadan pas kaleci ile karşı karşıya bırakıyor.Bunun acil düzeltilmesi lazım.Fifa 10'da da aşırtma şut bug gibiydi.Bu tip sorunlar pes'te pek olmuyor.Hep aynı tip gollerin atılması hiç hoş değil.dediğim gibi zaten fifa 11'de orta yaparak doğru düzgün pozisyon dahi hazırlanamıyor.

Ayrıca Atmosfer olarak da fifa 11'i yakalamaya yaklaşmış pes.Seyirciler 3D sonunda :).Kenarda teknik direktörün el kol hareketleri dahi var kameramanlar vs'de gözüküyor.fifa 11'de atkı şovları vs muazzam.

Bence bu forumdakilerin en büyük problemi iki oyunu da tam olarak oynamadan fikir sahibi olmaları...1-2 maçla hemen bir yargıya varmaları ve vardıkları yargıyı sonuna kadar savunmaları.Senin için söylemiyorum gayet objektif olmuşsun.Pes 2012'ye şans veirlmesi gerektiğini düşünüyorum.Şimdi bu adamlar next gen ile bilmemneyle o kadar yoğrulmuşlar ki pes 2012 inanılmaz bile olsa kabul etmeyecekler.Al oyna yap bir 50 maç ondan sonra yargıya var.

Fifa 12'yi de sabırsızlıkla beklediğimi söylemeliyim.Ama Fifa 11'deki eksiklikleri içerirse sıkıcı bir oyun olacağını düşünüyorum.Dediğim gibi özellikle futbolcu özelleştirmelerini mutlaka koymaları gerekiyor.Bakalım bir çıksın onu da deneyeceğiz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
14 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Beyler dünyada xbox ve ps de encok oynanan futbol oyunu pes daha neyın derdindesiniz fifa her zaman pesin gerisindedir fifayı evdekı kucuk cocuklar oynar acıkcası


sesli güldüm



S
14 yıl
Teğmen

arkadaslar soylenenlerı ıyı dınlersenız ınsanların ne demeye calıstıgını daha ıyı anlarsınız . pes bu sene gercekten ıyı olmus hatta gercekten son 3 senenın en ıyı pes ı dıyebılırım bende ama suda var pes son 4 senedır yerın dıbınde yane bu su demek oluyor pes fifa dan daha ıyı olmamıs pes 2012 pes 2011 den daha ıyı olmus yane aslında konamı kendı kendını gecmıs fifa yı deıl . Videonn sonlarına dogru erdınc ın soledıı gıbı daha kat etmesı gereken cok yol var fifayı gecebılmesı ıcın . fifa 12 gercekten cok ıyı olmus 50 dk lık vıdeosu sıtede yayınlandı oradan bakarsanızanlarsınız .


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Yarbay

PES'in yaptığına "kapak" dersek
FIFA'nınkine de "doğalgaz vanası" diyebiliriz.



S
14 yıl
Teğmen

Şu kapağı kapatalım da hava almasın haşırt :)
"FIFA 12, PES 2012'den daha gerçekçi görünüyor." - Shingo Seabass ...



S
14 yıl
Yarbay

Zamanında, Pes'in çılgın attın dönemlerde -ki bu dönem pes 3-4-5-6- vakitleri, etrafımda Fifa oynayan, "FIFA çok iyi be abi!" diyen kafalara çok acırdım. Çünkü biliyordum ki oyunun iyisine değil, bağımlılıklarına önem veriyordu bu adamlar...

Pes 2008 ve aynı anda çıkan Fifa 08 sonrası -ki yeni nesile çıkan ilk pes ve fifa oyunları- baktım ki Fifa bu işi almış ve en az 5-6 yıl sonrasına taşımış, ben de usul usul Fifa kanadına geçiş yaptım.

Şimdi şunu çok büyük bir objektiflik ve rahatlık içinde söylüyorum ki; Pes 2012, konsollara yapılmış ilk Fifa olan Fifa 08'in yarısı kalitede dahi değil. Animasyonlar, sesler, grafikler ve oyun mekaniği Fifa'nın tam 4 yıl gerisinde. Yalan olmasın, Fifa 08 dahi bu oyuna değişilmezken FIFA 12'nin hem satışlarda, hem de kalite olarak Konami cephesini bir kez daha ezim ezim ezeceğini, tabir-i caizse kepaze edeceğini düşünüyorum.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Bende yeni indirdim 2 maç yaptım ama 2011 den fark göremedim. Yine fifaya kaldık.


Arkadaşım bir değişiklik yok diyorsan kusura bakma ancak bir psikiyatriste görünmende fayda var çünkü algılama sorunun olabilir ciddiyim....iyi yada kötü ancak değişiklik algılanmayacak gibi değil kardeşim...



O
14 yıl
Yüzbaşı

pes çiler demoyu bi indirin lütfen :) en büyük kapak odur


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay

buraya gelipte oyunu yerden yere vurmayın. pes oynamayı beceremeyenler Oynanabirlik yok Oynanabirlik yok diye sızlanıyordu. konami 2012 de cevap vermiş al sana grafik al sana Oynanabirlik. bu senede atmosfer yok atmosfer yok diye sızlanmalar başlar. 2013 de konamiden cavap gelir. 2014 te sızlanacak bişey kalmaz ağlamalar başlar.fifayı metin şentürk bile oynayabilir. pas tuşuna bassın yeterli. nasılsa paslar cuk diye adama gidiyor. kaleye geldiğindede yanındaki arkadaşı şuta bas desin tamamdır. fifa meziyet isteyen bir oyun değil. kolaya kaçmayın. bakın konami sızlanıp kolaya kaçanları da düşünmüş bu sene. bu seneki slogan PES 12 den vurmuş nokta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
14 yıl
Yüzbaşı

Ben FIFAcı yada PESçi değilim her iki oyunuda alıp oynuyorum ancak sürekli dillere pelesenk ettiğiniz şu "pasa bas hep yerini bulur" safsatası hakkında bir yorum yapmak farz göründü kendi açımdan FIFA ile ilgili. Çünkü FIFA'yı yeren herkesin ilk iddiası bu oluyor

Eğer wireless control settingsten tüm ayarları "assisted" yerine "manual" yaparsanız, hangi pas siz adam gibi 360 derece kontrol ile yön verip şiddetini incelikle ayarlamadıktan sonra yerine gidiyormuş, yada hangi şut, orta yerine gidiyormuş bir görmek isterim . Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. O yüzden biraz araştırıp sonra eleştirelim.

Bu tıpkı siz nasıl oyun seviyesini amatör, pro. vs. seçebiliyorsanız, onun gibi birşey. Bunu zorlaştırıp kolaylaştırmak oyuncuya bırakılmış. Online oynarken de bunu belirleyebiliyorsunuz. Eğer kontrolleri manual seçerek bir oda açarsanız rakibinizde manual oynamak zorunda kalır



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
14 yıl
Er

Ne!!Pesteki yüzler gerçekçi değil mi?Youtube Pes Fifa yüz karşılaştırmalarına bir bakın bakalım.Ben FIFA 09'daki hezimetin sonrasında Pes'e geçtim.Fifa'da kaleciyle karşı karşıya kaldığında kesin goldü.Hiç taktik yok bir şey yok.FIFA 11 demosuna bakıyım dedim.Kötü Grafikler,karışık arayüz.Boşuna konuşmayın.PES Taktik ve Takım oyunudur.FIFA Bireysel bir oyundur.



C
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

FifacıLara kapak
Haşşırrt :)


Nereye kapak yapıyosun sen ya :D her sene aynı oyunu çıkaran konami bile FİFA PES'den daha gerçekçidir diye açıklama yaptı.Fanboyluğu bırak hangisi daha güzelse onu oyna.Yada istersen ikisinide oynayabilirsin sana kalmış ama fanboyluğun hiçbir mantığı yok oyununu oyna sus otur yerinde. !


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Binbaşı

F
14 yıl
Yüzbaşı

B
14 yıl
Yarbay

görüntüler çok hoşuma gitti maça giriş özellikle ,hangisinin iyi kötü olması geri planda benim için ikisinide oynuyacağım kesin en azından merak ederek yani.
Bu düşüncem bf3 ve cod içinde geçerli hepsini oynarım ben. I am gamer :)



B
14 yıl
Yarbay

sen fifa izledinmi kapak diyosun



N
14 yıl
Er

taraftarlar gine berbat cok kötüü karton hepsii



B
14 yıl
Yarbay

gelişme var ancak hala fifayı geçememişler :(



S
14 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Beyler dünyada xbox ve ps de encok oynanan futbol oyunu pes daha neyın derdindesiniz fifa her zaman pesin gerisindedir fifayı evdekı kucuk cocuklar oynar acıkcası


bu bılgıyı kımden aldıysan seni çikolata verip kandırmıs



J
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mafia_yeralti

japonlar futbolda bir numara 9 yıldır pes oynuyom fifada ıynuyom bazen fifa çook basit bi oyun yapısına sahip hele o fifa 11 de sewinmeler iğrençdi yha ıııııy..d


Aynennnn çok iğrennç yhaa walla.