Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
1352
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Galaxy S21 5G 128GB Amerika ve Türkiye Fiyat Farkı
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Samsung Galaxy S21 5G - 128GB Dual Sim telefon alıp da 4 yıldır kullandığım Galaxy S10+ dan kurtulayım dedim.

Amerika'daki Best Buy fiyatı: $870 dolar
Türkiye'deki Hepsiburada fiyatı ise tax free de alırsam yani 8% daha indirim olunca $643 dolar

Türkiye'deki çift hatlı ama Best Buy'daki tek hatlı
Türkiye'deki 2 yıl garantili ama Best Buy'daki 1 yıl garantili
Türkiye'deki IMEI kaydı otomatik yapılmış ama Best Buy'daki kayıtsız.

Hemen hemen $237 dolar daha ucuz oluyor Türkiye'de. (New York'ta yaşadığım için dolar ile alıyorum telefonları)

Best Buy:
https://www.bestbuy.com/site/reviews/samsung-galaxy-s21-5g-128gb-unlocked-phantom-gray/6441105


Hepsıburada:
https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-s21-5g-128-gb-samsung-turkiye-garantili-p-HBV000017C1KJ


Yaza doğru bir geleyim de alayım Türkiye'den...

:D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 7 Aralık 2022; 21:32:27 >

E
2 yıl
Yarbay

Fiyat farkı iyi de exynos işlemcili olmasının bir zararı yok değil mi? Her durumda çift hat lazımsa bir önemi yok tabi :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Zaten ben root'ladığım için Snapdragon kullanmıyorum dostum. Ya Allah aşkına ha i5 ha i7, ne farkı var ki günlük kullanımda :) Snapdragon da root yapmak mümkünse snapdragon da olur problem değil ama çift hat olmaması üzücü.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Exfat
W
2 yıl
Yarbay

İnsanların bilgilenmesi açısından başlığı daha vurucu yapabilir misiniz? Mesela Amerikada S21in daha pahalı olması gibi. Çünkü Trde vergiler öyle bir orana geldi ki firmalar nasıl indirim yapacaklarını şaşırdılar..



S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1-2 yıl eski modeller Türkiye'de çok indirimli oluyor. Heleki yurtdışında oturumun varsa Türkiye'den tax free alabiliyorsun. Üstelik dolar bazında fiyatlar Amerika'dan daha uygun.



T
2 yıl
Yarbay

Samsung yıllardır zaten TR'ye özel fiyatlandırma yapıyor. Ayrıca Amerikan menşeili ürünlerde ek ÖTV var ülkemizde bu yüzden iphone'lar ile fark daha açık. Bu farkı Apple yemiyor devlet yiyor. TR'den alacağınız S21 cihazda Amerika'ya göre 1-2 adet 5G band'ının eksik olacağını ve en önemlisi USA'e özel mmWave band'ının olmayacağını unutmayın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bilgi için çok teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi mmW 28 Ghz band olmayacak ancak ben 7 yıldır New York'ta yaşayan birisi olarak rahatlıkla söylemek istiyorum ki bu bandların çoğu Amerika'da da yok zaten :) bir gelip kendiniz görürsünüz umarım, iphone 12 pro telefonum New York'ta saat başı bağlantıyı kaybediyordu. S10+ model telefonumsa şuan Verizon ve T-Mobile çift hat takılı olmasına rağmen hala beni aradıklarında 30'ar dakikalık çevrim dışı gözüktüğüm anlar oluyor gün içinde.

Hepsi hikaye anlayacağınız o bandların 4G'nin, 5G'nin. Wifi yoksa iletişim berbat Amerika'da. Hele yüksek katlı binaların içinde hiç çekmiyor telefonlar. Aramayı bile wifi calling ile yapıyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheBCD
T
2 yıl
Yarbay

2019'da manhattan'da bulundum hocam ben de. Bir kaç günden sonra ulan Turkcell'in gözünü seveyim demiştim. Hep 3-5 diş LTE vardı ama veri hızları berbattı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sensaura
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam şöyle gerçekçi düşünürsek veri hızı falan da bi yere kadar, resmen telefon çekmiyor, arandığında ya da aramaya çalıştığında sinyal yok, çok sinir bozucu bir durum. Gün içinde 7-8 tane telesekreter mesajı alıyorum, kaç kişi aramış telefonlar çekmemiş. İş ortamında çok büyük sorun gerçekten. Bu yüzden whatsapp business kullanıyoruz inşaat mühendisiyim ve bütün taşeronlarla whatsapptan iletişim kuruyoruz yoksa 5G - 4G falan New York'ta hikaye.

Hatta 4 yıl önce road trip yaptık arkadaşlarla, Boston'dan San Fransisco'ya kadar 30 günlük bir gezi. Yol boyunca çok az yerde telefon çekiyordu, eyaletler arası dinlenme yerlerine wifi koymuşlar oralardan Navigasyon'da arama yapıyorduk harita için. Yollarda MC Donalds arıyorduk internet çeken yer olsa da emaillere baksak diye :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheBCD
W
2 yıl
Yarbay

ABD koskoca kıta yani iki eyalet arası biraz bol keseden sallayayım bir türkiye demek. Uçsuz bucaksız çöller kırlar ormanlar vs. Telefonların çekmemesi normal bence. Daha türkiye de bile o kadar yatırım yapılmasına rağmen zar zor çekiyor çoğu yerde. ABD istese yatırıma boğar telekom sektörünü ama işte yapmıyorlar demekki. Hiç abd de bulunmadım ama internetten öğrendiğim bilgiler bu yönde.




Bu mesajda bahsedilenler: @sensaura
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Dostum eyaletler arası yolculuklarda haklısın, ben de sorun etmedim zaten onu. Ama New York'un göbeği Manhattan'da çekmeyen telefonlar, kopan LTE bağlantıları falan sinir bozucu gercekten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Çavuş

Amerikada şebeke vericileri ve cihazlardaki alıcı chipset entegresinden dolayı yüksek çekim kalite sorunu yaşanmaktadır. Uzun yıllar bende bulundum ve anakart entegrelerinde chipset analiz mühendisleri ile çalışma fırsatım olmuştu.




Bu mesajda bahsedilenler: @sensaura
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam $45,000 dolar verip aldigim Amerikan Mali sifir aracin orta konsol kontrol butonundan zangir zangir ses geliyor yolda. Amerikan mali alacak kadar aptal degilim mi demisti Bosch? Oyle bir sey vardi sanki :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 28 Aralık 2022; 17:6:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
2 yıl
Yarbay

Sanırım ilk acemiliğinize geldi, genelde Japon ya da Koreye yönelir yerliler bile .

Eskiden AT&T ülke genelinde en iyi çeken idi. Değişmediyse onu tavsiye ederim. Binalarda el-mecbur wificalling..




Bu mesajda bahsedilenler: @sensaura
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam 2023 model Japon arabasi Mazda-CX 50 aldim ama o da Alabama üretimi çıktı iyi mi
Napalım şansımız yokmuş, 2 seneye satarım Japon bir modelini alırım artık.




Bu mesajda bahsedilenler: @weneorn
S
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

S21 5G 128GB buldum refurbished, $280 dolara aldım hem e sim var hem ilave sim takmak mümkün, yani çift hatlı. 6.2 inch tam istediğim gibi ele avuca sığıyor. Cuma gelecek bakalım 90 gün içinde iade hakkım da var beğenmezsem. S21 Plus da vardı $330 dolara, ben küçük istediğim için S21 5G istedim. 95% aynı zaten, sadece batarya fark ediyor o da büuük ekran daha çok güç çekeceği için süreler yüne aynı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
2 yıl
Yarbay

Ülkemiz her konuda Avrupa, Amerika, Kanada'dan uygun ve ucuz.
Fakirlik kader değil bilinçli bir tercihtir.
Ben zengin olmayı tercih ettim. 😂



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.