Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
1009
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fsp 700w psu sessizleştirme
S
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Belki de bu tarz konular çok konuşuldu ancak güncellik açısından ve merakımdan dolayı konu açma ihtiyacı duydum.

FSP FSP700-60AHBC 700W 80+ PFC psuya sahibim diğer bileşenlerim ve fanları sessizleştirmeme rağmen psumun sesini duyuyorum ve sessizleştirmeye karar verdim.

Basit bir fan takmayı düşünmüyorum kasamla beraber gelen nzxt fanlardan birini ya da arctic p12 alıp takmayı düşünüyorum ancak bu fanlar da yüksek devirde döndüklerinde ses yapıyorlar bu nedenle

-ya çevirici ile düşük devirde bağlayacağım
-ya lehimleyerek psunun fan kablolarına bağlayacağım(2 yollu kablolar)(pek istemiyorum çünkü bu şekilde fanın soketini bozmuş olacağım)
-ya da psu fanını anakart üzerinden kontrollü bağlayacağım.

Öncelikle hangi seçeneği önerirsiniz?
fanı düşük devirde çalıştırmam halinde psu zarar görür mü? (görmez diyemezsiniz tabiiki ancak nasıl test edebilirim)


Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.


edit: Biraz nette bakınca fspnin psu fanı seçiminden kaynaklı böyle sesli çalıştığını öğrendim.
psunun içerisindeki fan kablosunu söktüm ve 3pin soket bağladım bu sokete de kasanın içerisinden çıkan nzxt fanı taktım.
ses konusunda gayet memnunum. iki fanı yan yana çalıştırıp elimi tuttuğumda hemen hemen aynı havayı hissettim.
Ama tabiiki şimdi daha temkinli yaklaşıyorum psuya.
işlemciyi cpu-z ve ekran kartını furmark ile aynı anda strese soktuğumda (işlemci 65-ekran kartı 67derecede) psunu hafif ısındığını farkettim(not: diğer fandayken malesef bu şekilde kontrol etmemiştim) sizce sorun yaratabilecek bi durumla karşılaşır mıyım?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simien -- 3 Şubat 2020; 20:24:5 >

S
5 yıl
Yarbay

Bütçeniz varsa belli watt'a kadar fan açmayan psular var. Aşağıdaki linkte açıklamalar yapılmış bir bakın isterseniz.
https://forum.donanimhaber.com/sifir-ses-0db-fansiz-sistem-sessiz-bilgisayar-kurmak-isteyenler-donanim-tavsiye-ve-inceleme--122749432#122749432



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.