İlginçtir ki Freebsd linux uyumluluk katmanı kullanarak oyun performansında ubuntudan daha hızlı görünüyor. Yokmu aranızda diğer dağıtımlarla bu tarz bir benchmark karşılaştırması yapabilecek kimse?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Gentoo demişken, Pardus 2005'te Gentoo sürümü olarak çıktı. Kaynak: https://distrowatch.com/?newsid=02328 Ancak bağımsız sürüm olarak reklamı yapıldı. Yani bu Linux aynı zamanda bir spam :)
Gentoo demişken, Pardus 2005'te Gentoo sürümü olarak çıktı. Kaynak: https://distrowatch.com/?newsid=02328 Ancak bağımsız sürüm olarak reklamı yapıldı. Yani bu Linux aynı zamanda bir spam :)
O daha önceden sizin de söylediğiniz gibi gentoo tabanlıydı ama yüzyılın icadı türk linux'u olarak pazarlanıyordu. Bir de gentoo tabanlı isis linux var onu da teröristler kullanıyormuş
2012'de FreeBSD 8.0 cıkmıştı fakat benim PC'ye en cok 7.4 sürümü uymuştu. 8.0'ın tahminen kernel'inde ufak bi uyumsuzluk vardı. Fakat 7.4'de en ufak uyumsuzluk yoktu. O yüzden donanımınıza göre en uyumlu versiyonu seçmelisin. Bu tür işlerde bazen herşeyi silbaştan yeniden yapmak gerekebiliyor.
Swap Linux'ta zorunlu diye biliyorum; OS'nin tasarımında cok önemli yere sahip Swap. Ben Linux veya FreeBSD fark etmez, RAM kaç GB ise o kadar Swap ayırıyorum genelde.
İlginçtir ki Freebsd linux uyumluluk katmanı kullanarak oyun performansında ubuntudan daha hızlı görünüyor.
Yokmu aranızda diğer dağıtımlarla bu tarz bir benchmark karşılaştırması yapabilecek kimse?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.