Yaklaşık 20bin TL lik bir bütçeyle 1 seneye yakındır 2. el bir araba bakıyordum. (Focus ve Astra modellerine) Çok acelem olmadığımdan gördüğüm her arabaya atlamadım. Tabi bu süreçte 4-5 arabayı gösterdik. Söylenilenlerin dışında değişen ve boyalı parçaları olduğu için vazgeçtik. Geçen bir tane araba için anlaştık. Alacağıma kesin gözüyle bakmıştım cuma günü için anlaşmıştık işlemler için ama o şahıs perşembe günü beni arayıp arabayı sattım buraya boşuna gelme haberin olsun diye arayınca artık 2. el araba alma ümidimin ve heyecanımın tamamen tükenmiş olduğunu anladım. (Ayrıca şimdiye kadar pek aceleci davranmadım çünkü arabaya pek ihtiyaç duymuyordum ya da ihtiyacım olduğumda babamın arabasıyla işlerimi hallediyordum ama artık araba bizim için önemli ve devamlı bir ihtiyaç haline dönüştü.) Bu sebeple de bugün sıfır araç alma kararı verdim.
Aklımda Focus III ilk gördüğümden beri vardı ve hemen Ford'un sitesine girdim. Kasıma özel 24000TL 24 ay sıfır faizli kredi imkanı yazısını görünce tamam işte aradığımı buldum dedim. İncelemelerim sonucu hem ihtiyaçlarıma hem de bütçeme hitap eden 1.6 trend X 4 Kapı modeli olduğuna karar verdim. Şu an elimde 25000TL lik bir bütçe mevcut ve arabanın ücreti 48.435TL.. (24 aylık süreçte ödeyeceğim taksitler beni zorlamayacak) Yarın gidip arabayı görmeyi ve test sürüşü yapmayı planlıyorum.
Model olarak kafamda bir soru işareti yok. İç mekanının dar olduğunu bunun dışında pek bir olumsuz yönünün olmadığını okudum kullanıcılarından ya da inceleyenlerden. Tasarımı benim o kadar çok hoşuma gidiyorki bu olumsuzluğu göz ardı ediyorum. Çünkü başka bir araç alsam biliyorum ki aklımda hep focus kalacak ve her gördüğümde içim cız edecek.
Benim sizlere sormak ve sizlerden öğrenmek istediğim liste fiyatından pazarlık yapma şansımız olur mu acaba ya da aracın yanında bazı hediyeler istesem kabul görür mü? (park sensörü gibi mesela) Bununla birlikte sizin bana yapmamı tavsiye ettiğiniz, dikkat etmem gereken bir şey var mı? İlk defa araç alacağım için her türlü önerileriniz benim için çok faydalı olacaktır.
Düzenleme: İyi bir kampanya yakaladığımdan dolayı aynı aracın style donanımının siparişini verdim..
(Son Durum) Düzenleme 2: Sipariş verdiğim aracımın gelmesi gecikti ve kampanyalı kredinin 2014 yılı itibariyle bitecek olması sebebiyle hali hazırda gümrükte bekleyen style donanım otomatik vites gümüş gri renkli araç için anlaştık. 31 Aralık itibariyle proforma fatura kesildi. Teslimat 2 hafta içerisinde..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmltnman -- 1 Ocak 2014; 17:59:29 >
Aklımda Focus III ilk gördüğümden beri vardı ve hemen Ford'un sitesine girdim. Kasıma özel 24000TL 24 ay sıfır faizli kredi imkanı yazısını görünce tamam işte aradığımı buldum dedim. İncelemelerim sonucu hem ihtiyaçlarıma hem de bütçeme hitap eden 1.6 trend X 4 Kapı modeli olduğuna karar verdim. Şu an elimde 25000TL lik bir bütçe mevcut ve arabanın ücreti 48.435TL.. (24 aylık süreçte ödeyeceğim taksitler beni zorlamayacak)
Yarın gidip arabayı görmeyi ve test sürüşü yapmayı planlıyorum.
Model olarak kafamda bir soru işareti yok. İç mekanının dar olduğunu bunun dışında pek bir olumsuz yönünün olmadığını okudum kullanıcılarından ya da inceleyenlerden.
Tasarımı benim o kadar çok hoşuma gidiyorki bu olumsuzluğu göz ardı ediyorum. Çünkü başka bir araç alsam biliyorum ki aklımda hep focus kalacak ve her gördüğümde içim cız edecek.
Benim sizlere sormak ve sizlerden öğrenmek istediğim liste fiyatından pazarlık yapma şansımız olur mu acaba ya da aracın yanında bazı hediyeler istesem kabul görür mü? (park sensörü gibi mesela)
Bununla birlikte sizin bana yapmamı tavsiye ettiğiniz, dikkat etmem gereken bir şey var mı?
İlk defa araç alacağım için her türlü önerileriniz benim için çok faydalı olacaktır.
Düzenleme: İyi bir kampanya yakaladığımdan dolayı aynı aracın style donanımının siparişini verdim..
(Son Durum) Düzenleme 2: Sipariş verdiğim aracımın gelmesi gecikti ve kampanyalı kredinin 2014 yılı itibariyle bitecek olması sebebiyle hali hazırda gümrükte bekleyen style donanım otomatik vites gümüş gri renkli araç için anlaştık. 31 Aralık itibariyle proforma fatura kesildi. Teslimat 2 hafta içerisinde..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmltnman -- 1 Ocak 2014; 17:59:29 >