Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
56
Cevap
10867
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fluence Bose ses sistemi yetersizliği
M
9 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar renault fluence 2010 105 bg lik privilege modeli var. Aracın kullanım klavuzunda bose ses sistemi kullanım klavuzu olarak geçiyor fakat ses 20 den yukarı çıktığında rock equalizer ayarında basslar çok berbat veriyor.
Bose ses sistemi ise bu kadar berbat ses vermesi normalmidir. Hepsiburada dan jbl gto508c kit aldım gelecek. Geldiğinde bu mid takımını takmak istiyoruf fakat bu sistem tatmin edici olur mu. Çok yüksek abartılmış bir ses sistemi aramıyorum fakat basslar rock müziklerde tatlı versin yeter. Kapıyı söktüğümde fotoğraf çekmiştim. Fotoğrafıda yüklüyorum şimdi.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
9 yıl
Yarbay

Sizlere hayatın bir gerçeği, stok otomobillerdeki x marka ses sistemi aslında x marka değildir.

Bose'un kendi üretim merkezi vardır. Bir de ucuz mallarını ürettirdikleri Çin'liler, Uzakdoğulular vardır. Bütün markalarda durum budur. Otomobil firması Bose'dan sistem istediğinde it ite, it kuyruğuna oluyor.

Firma Bose'a geliyor. Bose araca, akustiğe uyacak en ucuz alternatifi hazırlıyor, uzakdoğuya ürettiriyor. Sonuçta elinizde üzerinde Bose yazan, hafif, kağıt ve plastik bir hoparlör oluyor. Tabii ki orjinalinden iyidir. Ancak o paraya kurulabilecek sistem düşünüldüğünde yazıktır. Yani, Bose'larınız Bose değildir. Çoğu JBL'in JBL olmadığı, çoğu Pioneer'in Pioneer olmadığı gibi...

Bu tarz üzerinde marka olan sistemlerde hep aynı şey geçerlidir: O paraya çok daha iyisi kurulur. BMW, Audi, Merco, RangeRover falan için de geçerlidir bu durum.

13cm komponent hoparlör takımı bakıyorsanız, Focal ile Helix bakın. Hertz'in üst serileri de olur. Ancak 13cm'de bulmak zor olabilir. Mesela:
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-hoparlor-focal-kalitesi-293786540/detay

Bu, bu kadar para etmez. 250'ye zorlanıp alınabilir. 150-200TL'ye alınacak bir amfi ile harika çalar. Amfide boş kalan iki kanal ile bir küçük bas veya arka hoparlörler beslenebilir.

Amfisiz sürecekseniz, güçsüz komponent takımı bakın. Ancak 13cm'de performans beklemeyin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.