Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
134
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fare türleri ve farkları
K
2 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bluetooth ile Bluetooth+ 2.4 arasında ne gark var daha da önemlisi B2.4 ile Wi-fi fareler arasında ne fark var. Wireless fare nedir? Micro usb ile usb arasındaki fark?

Bunca yıldır tek bildiğim kablolu fare. Tak çalışıyor. Yeni model bir Kablosuz Fare almak istiyorum. Performansı iyi olacak, pili uzun gidecek bir de tık sesi olmayacak. Kablosuz almak istiyorum ama bunlar da aralarında ayrılıyor sanırım. Kısa ve öz açıklayabilecek var mı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 ay
Yüzbaşı

2.4 dediklerinde bilgisayara bir usb takıyorsunuz ve 2.4ghz hızında pc ile iletişim kuruyor. Performans istiyorsanız 2.4 almanız gerekiyor. Ama batarya ömrü uzun olsun diyorsanız da bluetooth bağlantı kullanmanız lazım. Bluetooth ile bağlantı kurunca usb kullanmanıza da gerek kalmıyor. Bazı farelerde iki bağlantı şekli de oluyor. Normal kullanımda bt ile bağlayıp oyun oynarken 2.4 bağlantıya çevirebilirsiniz en azından performans da olsun, pil ömrü de kısa olmasın derseniz.

Sessiz fareleri oyun için önermem bu arada. Tıklama hassasiyetini düşürüyor bence. Logitech’in sessiz bir faresini kullanıyordum. Artık sağ tuş tam tıklamamaya başladı. Ofis için Logitech, oyun için Razer kullanıyorum şu an. Razer’ı çok beğendim ama bt ile kullanımda pcyi her açtığımda fareyi bir kapat aç yapmam gerekiyor. Logitech’de öyle bir sıkıntı yaşamıyorum. O yüzden pil performansını düşünmüyorum, sürekli 2.4 modunda kullanıyorum Razer’ı.

Bu arada bir dipnot düşeyim. Bluetooth ile bağlantı kuran klavye ve fareleri bios ekranında kullanamazsınız.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

kablosuz olmalı klavye yani. Peki bu wifi mouse işe bluetooth farkı nedir



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trkgncr
T
2 ay
Yüzbaşı

Wifi genel bir tanım, kablosuz demek. Bazı satıcılar wifi diyip geçiyor dikkat etmek lazım. Kablosuz ama bağlantı türü Bluetooth mu, yoksa usb ile 2.4 mü diye bakmak lazım. Klavye için de şöyle diyim eğer laptop için almıyorsanız mutlaka usb alıcısı olsun ki olur da biosa girmeniz gerekirse kullanabilesiniz diye. Ben klavye olarak sadece Bluetooth bağlantılı bir klavye kullanıyorum ama biosa girdiğimde mecburen eski klavyemi takıyorum usb ile. Usb ile bağladıktan sonra bios için farketmiyor kablolu ya da kablosuz.




Bu mesajda bahsedilenler: @KristalTürk
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.