Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1143
Tıklama
0
Öne Çıkarma
fan takarken anakarta tornavida düştü
E
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Gece gece fan takarken anakarta tornavida düştü :) dünya kadar kart söküp takmışımdır başıma ilk defa geldi milli olduk :). O an kabaca baktım bir sıkıntı yoktu. Hatta wolfenstein the new order oynadım. Bilgisayarı kapattım yattım.
Dün akşam eve geldim pc yi açtım ses gitti, sonra geldi. Daha sonra hoparlörden bir parça ısınıp patlayacakmış gibi ses geldi, ses tamamen gitti. Ara ara gidip geliyor. Bazen uzun süre gelmiyor. Gelsede kesik kesik oluyor.

İlk başta yazılımsaldır diye driver güncelleme vs.. bios ayarları. 2 ses sistemi taktım aynı.

Sonra anakartı inlemeye karar verdim. bir parça sıkıntılı gibi fotoğrafını çektim galiba minik cmd condansator. üzerinde hiçbir numara, işaret vs.. yok, kutuplumu değilmi yönlerini belirten değer belirten bilgi yok. Etrafında bord üzerinde bu parçayla ilgili kod vs. yok (benzer parçalardada bir şey yok).Bilenler ve anlayanlardan fikir bekliyorum. Birde anakartın şematiğini nasıl bulurum? Reisim ekledim.

Parçayı yarın değiştirmeyi düşünüyorum (eğer o parçaysa) arkadaşta üflemeli havya ve büyüteç var. Başka anakarttan doğru parçayı söküp takmak istiyorum. O yüzden şematik lazım yada bilen arkadaşlardan parça konusunda yardım
bekliyorum.

Önemli not: Pc de sesten başka bi problem gözükmüyor. Şu an o pcden yazıyorum. Bu parça dolayısıyla yada sorun neyse başka bir arızaya yol açarmı?

Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
< Resime gitmek için tıklayın >



R
10 yıl
Yüzbaşı

B
10 yıl
Binbaşı

umarım birşey olmamıştır. ama benim başıma birkez geldi.Daha çaylağım okulda tamir dersinde çalışır halde bilgisayarın iöine tornavidayı düşürmemle coss diye bir ses ve ardından gelen dumanlar.sonra ne mi oldu o dersten çakıldım.



E
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Haklısınız unutmuşum. gigabyte ep45t-ud3p


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @3DG
E
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

valla gözüm kararmaya başladı büyteç olsa hemen sökecem normal havyayla. Bi sıkıntı olur diye korkuyorum havyanın ucu çok ince değil. Elimde bozuk bi anakart var benzer bi parça taksam ne olurki.
Sadece condansatorün yönü hakkında tereddütteyim. Acaba yönü yokda o yüzdenmi bir bilgi yazmamışlar veya bir değer yada iz yok. Forumda kendi kendime konuşuyorum galiba
Notebook var ses var ama ben bu pc yi kullanmak istiyorum of bee



R
10 yıl
Yüzbaşı

Benim temel elektronik bilgim kotu ya zaten kondansatör sorularını da yapamamıştım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sonuç:
Biraz geç yazdım bugün yarın derken kaldı. Aynı gece dayanamadım evde kendim yaptım. Parça kutupsuzmuş (yani yönü yok nötr) evde bozuk bir anakart vardı, gözümü kararttım o karttan benzer bir smd condansator
söktüm taktım canavar gibi oldu eski halinde sorunsuz kullanıyorum. Neredeyse optik çıkış yüzünden ses kartı alacaktım bi dünya para verip hi gerek kalmadı

Büyüteç yerinede telefon kamerası kullandım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.