Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
108
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Facebook, İspanya merkezli bulut tabanlı oyun servisi PlayGiga’yı satın aldı
Z
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Video oyunları pazarında daha fazla söz sahibi olmak isteyen sosyal medya platformu Facebook, bulut tabanlı oyun sektöründe uzmanlaşmış PlayGiga isimli şirketi saflarına kattı.



Ayrıca Bkz.280Hz tazeleme hızlarına ulaşan Asus TUF Gaming VG279QM monitör tanıtıldı



2013 yılında Madrid’de faaliyetlerine başlayan İspanyol PlayGiga, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarında etkili olmaya çalışmış ancak beklediğini pek de bulamamıştı. İspanyol gazetesi Cinco Dias’da çıkan haberlerin ardından doğrulanan satın alma faaliyetinin Facebook’a maliyetinin 70 milyon Avro olduğu ifade ediliyor.



https://twitter.com/FacebookGaming/status/1207431167927967744



Facebook Gaming isimli Twitter hesabından da duyurulan satın almayla ilgili paylaşımda, “PlayGigaOficial’ın Facebook Gaming takımına dâhil olmasından dolayı oldukça heyecanlıyız. Şuan için başka yorum yok!” açıklaması yapılmış.





PlayGiga’nın kendi sitesi üzerinde yaptığı açıklamada ise satın almayla ilgili daha net ipuçları var. Şirketin bu kapsamda yaptığı açıklamada, “Bulut tabanlı oyun faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ancak artık yeni bir görevimiz var.” ifadelerine yer verildiği görülüyor.



Söz konusu paylaşımlardan Faceebook’un da bulut tabanlı oyun sektörüne girmeye hazırlandığını söylemek yanlış olmayacakmış gibi duruyor. Google Stadia platformunun potansiyelini gören şirket böyle bir adım atmış olabilir. Hatırlanacağı üzere 2016 yılında Facebook,  HTML5 tabanlı oyunların oynanmasına olanak veren Instant Games adlı uygulamayı hayata geçirmişti.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

S
6 yıl
Yüzbaşı

O zaman bulut tabanlı oyun savaşları başlasın !




M
6 yıl
Yarbay

Stadia'nın tutacağı ortada. Kimse günlerce bir oyunun inmesini, bunun içini kotasını çöpe atmayı ve bir oyun oynamak için cebinden 10+20 bin liraları harcamayı ve sürekli donanım ve konsol savaşları ile uğraşmayı istemiyor ve istemeyecek de. Madem bütün video ve haberleri internetten izliyor o zaman oyunlarını da internet üzerinden oynaması kadar mantıklı bir açıklama olamaz. Umarım tez zamanda olur ve şu oyun oynamanın getirdiği dayanılmaz fakir kalmaktan kurtuluruz.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.