Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
194
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fabrikalar Telekom Felan Derken Ufaktan Sıranın Hastanelere Geldiği Gerçeği..
D
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Hissetmiyorsanız sorun sizdedir dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık ücretsiz değil. Devlet yakında ufaktan ufaktan özelleştirmelere başlayacaktır diye tahmin ediyorum..



S
4 hafta
Yarbay

quote:

dünyanın hiçbir ülkesinde sağlık ücretsiz değil

düpedüz yalan bilgi



Y
4 hafta
Er

konu sahibi özel hastane sahibi herhalde sürekli hastaneler özelleştirilsin diye konu açıyor



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 hafta
Yarbay

Doktorlar kaçırılmaya devam ederse yakında hastane açacak doktor kalmayacak, onu da ithal edecekler. İthal doktorlar da bizi laboratuvar faresi olarak kullanmaya başlayacaklar.



M
4 hafta
Binbaşı

Ücretsiz derken? Nasıl yani ücretsiz? Çalışan bir insanla kapitalist ABD'nin homelessını bir mi tutuyorsunuz?

ABD'de de çalışıyorsan sigortan var. Burada da. Ücretsiz olan hastane bana ücretsiz değil sınırdan sallana sallana geçene ücretsiz. Bi devlet hastanesinin yeni doğan bölümüne gidin bakın. Her 3 bebekten 1 tanesinin ebeveyni suriyeli. İşte ona ücretsiz yoksa ben her ay maaşımdan ücret ödüyorum.

Ayrıca insanların bildiğinin aksine ambulans gibi servisler yalnızca kalp krizi, trafik kazası gibi acil durumlarda ücretsiz. Kolunu bacağını evde düşüp kırana yine ücretli. Bu yurtdışında da aynı.

Ben tüm bunlar için de ayrıca para veriyorum. Devlet maaşımdan kesiyor bunları ve üstüne bu kesintilerin haricinde çalıştığım kurum özel sağlık sigortası yaptığı için devlet hastanesinde 2 ay sıra beklemek yerine özele gidiyorum. Çevremde özelde çalışan pek çok arkadaşın da ayrıca özel sağlık sigortası var. Yani yararlanmadığım hizmet için para verdiğim kurumlar buna rağmen özelleşecek ve zaten ücretli olan bu hizmet maaş kesintisi haricinde vezneli muhasebeli şekilde ekstra paralı mı olacak?

Vallahi amerikaya kapitazmi tekrardan öğretirsiniz.



2
4 hafta
Yarbay

belçika nın sağlık sistemine yaklaşmak için en az 2 asırın geçmesi lazım. Türkiye de hastaneler iyi diyen birisi resmen yalan söylüyor.
Türkiye de doktorunu anca 1 dk görebiliyordun sonra tahliller için seni hastanenin başka bölümlerine yolluyor. Bu bazen 1 hafta sürüyor. Bazende 6 ay.
Belçika da doktora gidiyorsun yarım saat seninle ilgileniyor. Kardiologsa seni ekg, gerekli ise bisiklete bindiriyor. Sonrada senin kalbine ultrason ile kalbinin durumuna bakıyor. Sonrada gerekli ilaçları veriyor. Toplam 1 saat seninle ilgileniliyor. Tutarı 150 euro. Bunun yüzde 10 unu senden alıyorlar.
Prostat için kaç kere dottora gittim Türkiue de sadece ilaç değiştirdi, beni dinlemedi bile doktori
belçika da önce tuvalete gidip idrarını yapıyorsun. O idrar senin doktora sıran gelene kadar içindeki her şey inceleniyor. İdrarındaki protein, böbrek değerleri. idrarında mikrop var mı. her şey inceleniyor. Doktor seni çağırıyor seni yatağa yatırıp ultrason lar prostatını kontrol ediyor. Prostatta bir şey görüyor seni hemen başka bir odaya alıp sondla prostat inip daha yakından inceliyorlar. Bende kanser varmiş. Hemen buldular. haftayada ameliyat edip beni bu dertten kurtardılar. Türkiye de hala ilaç değiştirmekle uğraşacaktık.
Son olarak Türkiye de kolum kırıldı. 2019 da. Ameliyat oldum. Ama takılan protezin kalitesizlipğinden bütün vidalar çıkmiş az daha koluma kaybedecektim. Berlçika da sadece güldüler bu ameliyatı kim yaptı diye. bu 3 konu benim başımdan geçen hastalıklar ve 2 ülkenin sağlık sistemi. Yani şaşırıyorum. Türkiye de sağlık sisteminin en iyisi diyenlere. Türkiye de maalesef hastanelerin imkanı yok. Para yok. Doktor yok.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.