Boya konusunda benim de sorularım var. Aracımın 2 farklı küçük kazada önce sağ iki yıl sonrada sol çamurluğu yetkili serviste değişti. Kaput ucunda küçük tırnak kadar boya kalkması olduğu için o da boyandı. Aracı takasa vermek istediğimde galerinin biri bel altı boya var diyor, hemen uzaklaştım ortamdan haliyle adamlara laf anlatacak halim yok. Ama Pazar günü biraz daha esnafa benzeyen başka galerici boya farkı olmasın diye servislerin ön kapılarıda kısmen boyadığını söyledi. O da ön kapıların ön kısımlarında boya var diğer bölgelerde yok dedi gelde şimdi millete anlat. Gerçekten ön kapılarda da boya varmıdır? aracımın kapılarında hasar veya başka sıkıntı olmadı ki.
Sağ-sol çamurluk değişmiş-kaput- kapılar boyalı deseniz millet ürker halbuki aracım gayet temiz ve severek kullanıyorum servis dışında da işlem görmedi. Araca yapılan her işin faturası kaydı var. Ama iş satmaya gelince millet piyasa düşürmek için olmadık şeyler söylüyor. Aracımı bagajı küçük geldiği için değiştirmek istiyorum fakat bu saçma muhabbetler yüzünden vazgeçip aracımı 1-2 yıl daha kullansam mı diye düşünmeye başladım.
Başka memlekette değişeni olan mübahtır bizde yamulmuş yumulmuş parça tüm paslanmaz galvaniz özelliği kaybettirilerek çekiçlenerek düzeltilip boya atılıyor bizim milletimiz bunu seviyor..Galerici bile biliyor eğer iç kısımda oynama yoksa boyalı araçtan değişeni olmuş araç daha iyidir ama halkıma satamıyor işte..Mesela bende 2008 cordoba alırken önden komple değişeni var biliyordum.Ustaya gösterince sol önden bir değişeni olmuş diyordu.Anlayamıyor bile.İç şaside filan hiçbişey yoktu klasik kasko muhabbeti ki buradaki seat serviste de değişenlerini gördüm sistemde.e nooldu sorunsuz 3 senedir biniyorum cillop gibi araç. 93 model şahinde değişeni varmı boyası varmı diye soran zihniyetten ne beklersinizki? Şahsen ben alacak olsam taklalı olmadığı müddetçe şahinin doğanın tempranın komple boyalısını alırdım.90 model aracın orjinal boyasından ne bekliyebilirsinizki?
Başka memlekette değişeni olan mübahtır bizde yamulmuş yumulmuş parça tüm paslanmaz galvaniz özelliği kaybettirilerek çekiçlenerek düzeltilip boya atılıyor bizim milletimiz bunu seviyor..
Dediğiniz çok doğru. Bizim değişen takıntılı milletimiz, bir kaza sonucu hasar alan kapı ya da çamurluğun nasıl düzeltildiğini kaportacıda izleseler anlarlar ne olduğunu.
Aradım ama böyle bir konu bulamadım. 2004 Vectra'm, fabrika çıkışı çift kat boyalıydı. Alırken bunu biliyordum ki aracın kapısındaki bilgilerde de bu yazıyordu. Satarken de sıkıntı çekmedim, Opis'teki ustalar da bu durumu kapıdan teyit ettiler de alıcı problem çıkarmadan almıştı. Ancak araç bendeyken hiç huzurlu değildim yine de...
Şimdi de 2008 Civic almak üzereyim, araca yarın bakacağım ancak bu araçta da aynı problem varmış. Honda Efe'den alınan ekspertiz raporu varmış ve raporda boya, değişen, çalışmayan elektronik parça vb. hiçbir problem yokmuş ancak boya değerleri yüksek çıkıyormuş.
Sağ-sol çamurluk değişmiş-kaput- kapılar boyalı deseniz millet ürker halbuki aracım gayet temiz ve severek kullanıyorum servis dışında da işlem görmedi. Araca yapılan her işin faturası kaydı var. Ama iş satmaya gelince millet piyasa düşürmek için olmadık şeyler söylüyor. Aracımı bagajı küçük geldiği için değiştirmek istiyorum fakat bu saçma muhabbetler yüzünden vazgeçip aracımı 1-2 yıl daha kullansam mı diye düşünmeye başladım.