Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
15385
Cevap
1633440
Tıklama
13
Öne Çıkarma
Cevap: EVİNİZDE HANGİ MARKA ÇAMAŞIR MAKİNESİ VAR VE MEMNUNMUSUNUZ (129. sayfa)
B
14 yıl
Teğmen

Birazda bizim makine geçmişimizden bahsedeyim Annem evlendiğinde babaannemle yaşamaya başlamışlar 80'de. Babannemin lavalux'ü vardı.(bir yerde yıkayıp biryerde sıkandan).83de benim doğdum sene babaanemin kardeşi almanyadan zanker diye bir makina geririyor.sonra biz 90da kendi evimiz alıncada annemleraeg 2803 l eko lavamat diye makine alıyorlar.Bu makina çok güzeldi sıcak su alma tuşu bile vardı ve sıkmaya birden geçiyordu en sevdiğim özelliği buydu.İçinde annemin yün yorgan yıkamışlığı bile vardır hani.Sonra yazlığa götürdük.Orda bozuldu.Candoğanın tavsiyesiyle V 468 aldım oda bozuldu.Duman dumana gitti.Oraya boschun 600 devirli bi modelini aldık.Köydeki evimizde de arçelik annemin diretmesi üzerine babam yoksa regal alıyordu.regalci babamın arkadaşıydı.5063 f aldık oda çok güzel ist evimizde de baş belası vestel var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ber11 -- 19 Ağustos 2010; 15:10:23 >

K
14 yıl
Er

sayın candogan62 forumda yeniyim. gördüğüm kadarıyla bu konuda uzman kişisiniz. bana da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
ihtiyacım olan şey kurutmalı bir çamaşır makinası. Tercihim tek makina almak. Ayrı ayrı alırsam üst üste koyma şansımda var.
istediğim yıkama+kurutma+havalandırma yani airwash dedikleri şey. bu sadece samsung ve lg de var diyorlar. Acaba sadece kurutma makinası olan markalarda kurutma makinasında bu özellik var mı mesela bosch, miele, siemens veya başka iyi bir markada. çünkü bu durumda 2 ayrı makina da alabilirim. fiyat max 2500-300 tl düşünüyorum ama hem yıkama hem kurutma ve sıkma için enerji tasarrufu çok iyi olan ve airwash olan bir ürün bulabilirsem fiyat konusunda biraz daha çıkabilirim. sonuçta uzun dönemde memnun olmak lazım.
kurutma ile ilgilide kıyafetlere zarar verdiği söyleniyor. bu konuda bilginiz var mı?
cevap için şimdiden teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Hayırlı olsun, değiştirebilmenize çok sevindim. Yeni cihazınız da LG üretimi olduğundan sorun yaşama ihtimaliniz oldukça az, dilerim yenisinden çok memnun kalırsınız.

quote:

Evet bu makineleri ben de hatırlamıyorum çevremde hiç kimsede yoktu dediğim gibi.TOÇ un en gelişmiş modeli 850 devir ve 6 kilo yıkıyor.Acaba bu makineler kim tarafından üretildi.Arçelik üretmiş olamaz ya.


Ben bu makineleri Hollanda lisanslı olarak biliyorum. Kazanları da emaye kazan. Ancak üstten kumandalı toç berbat bir üründü. Annem 1986'da evlendiğinde 2. el olarak almış, yaşamadığı problem kalmamış. Arçelik'in yürüyen ve evi gezen meşhur modelleri bunlardır. Bir de AEG'nin 1984'te çıkardığı Lavamat 550 vardı ki harika bir cihazdı, anneannem 1986'te almıştı. Bende kullanma kılavuzu var.


tesekkr ederim candoğan hocam. difüzyon modelinden kurtuldum.umarım bunu 10 15 sene kadar kullanırız.duyduğum kadarıyla LG sadece direct driver motora sadece 10 yıl garanti veriyormuş.biz sadece komple 7 yıl garantı yaptık. hayırlısı ya. resim ve videoları paylaşırım ilerleyen zamanlarda en azından makine alacak olanlara fikir olmuş olur.hayırlı ramazanlar



G
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kite1
sayın candogan62 forumda yeniyim. gördüğüm kadarıyla bu konuda uzman kişisiniz. bana da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
ihtiyacım olan şey kurutmalı bir çamaşır makinası. Tercihim tek makina almak. Ayrı ayrı alırsam üst üste koyma şansımda var.
istediğim yıkama+kurutma+havalandırma yani airwash dedikleri şey. bu sadece samsung ve lg de var diyorlar. Acaba sadece kurutma makinası olan markalarda kurutma makinasında bu özellik var mı mesela bosch, miele, siemens veya başka iyi bir markada. çünkü bu durumda 2 ayrı makina da alabilirim. fiyat max 2500-3000 tl düşünüyorum ama hem yıkama hem kurutma ve sıkma için enerji tasarrufu çok iyi olan ve airwash olan bir ürün bulabilirsem fiyat konusunda biraz daha çıkabilirim. sonuçta uzun dönemde memnun olmak lazım.
kurutma ile ilgilide kıyafetlere zarar verdiği söyleniyor. bu konuda bilginiz var mı?
cevap için şimdiden teşekkürler.

Havalandırma her Kurutma Makinesinde var senin kastettiğin Buharlı Tazeleme-Havalandırma ise Bosch-Siemens-Electrolux ürünlerinde böyle modeller var.
Bosch;WTS86512TR
Siemens;WT86S512TR
Electrolux;İron Aid-İron Aid2 ve Yeni İron+ Plus3
Bu 3 Markanın ürünlerine bakabilirsin ama Tavsiyem Electrolüx bu tür makineleri daha önce çıkarttığı için Tabiki Electrolüx acelen yoksa İron+ Plus3 modelini bekle eğer acelen varsa İron Aid2 alabilirsin.
Sana Önerim Çamaşır ve Kurutma Makineni ayrı-ayrı al.Kurutmalı Çamaşır Makineleri tek-tek aldığınız makinelere göre daha fazla Elektrik ve Su harcıyor.
Çamaşır makinesi ise Electrolux;YENİ EWF127570W Steam Modeli Tam istediğiniz gibi Buharlı yıkama-Anti Alerjik yıkama-Buharlı Tazeleme/Havalandırma gibi programları var.1250TL Detaylı Bilgi için PM Atabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ber11

Evet babaanneme sorduğumda bizim üst komşuda varmış tabi onlar taşınmışlar hiç kullanamdaı derdi.Bu makineler bir yerden ithal edimiştir yani demek hollandadan.Toçların en güzel modeli 850 devir olanı herhalde.Lavamat 800 de dayımlarda vardı.Halada köydeki evlerinde kullanıyorlar.Diğer dayımda arçelik 3340 S vardı lastik teli çıkmış ve ordan su kaçırıp motoru yakmış yeni almışar beko 2012 cxy galiba.Güzel makina şahsen kullandım ama 3340s s de buda ara sıkmalarda sudlock yapıyorlar.

Ben şu Vestel'leri bi türlü sevemedim yaa. Nedendir bilmem Vestel'in makinalarına bi türlü ısınamadım. Yıllar önce babam bi Vestel müzik seti almıştı sene 1991,çift kaset çalar,tek CD li falan. O günden beri evimize bi daha vestel almadık. Bunda tabi yönetim kurulu başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun da payı var. Ne kadar soğuk bi adam yaa. Saygılar.



K
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cool-jojuk


quote:

Orijinalden alıntı: cool-jojuk


quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat


quote:

Orijinalden alıntı: cool-jojuk

Bir makine,köpürünce neden altından su sızdırır ve o suda elektrik akımı olur ?

Çok teknik bi soru sormuşsun abicim yaa. bilen biri bunu bi cevaplardırırsa iyi olur. Saygılar.


Evet..artık evden şikayet duymaktan bıktım. her gün yeni bi şikayet. servisi aramaktan bıktım.bitmiyor hocam sorunlar yani bi bulaştık kurtulamıyoruz daha.maksadım markayı kötülemek değil elimde bir sürü serviş fişleri var.ama ne zaman bir sorunu çözülse başka bir sorun çıkıyor.bu forumu tesadüfen gördüm.bilgili kişilerin fikirlerini almak önemli benim için.eskittiğim beko ile bir kez olsun sorun yaşamamışken hatta 3 ev değiştirmeme rağmen bunda yakamızı kurtaramadık. en sonunda verdiğim para başımın gözümün sadakası olsun dyp makineyi vereceğim hurdaya yani o noktaya gelmiş durumdayım


Evet.makinenin değişim talebi onaylandı.bölge müdürlüğünden gelip kontrol ettiler kendi ağızlarıyla baya bi parça değişimi yapılmış dediler.altından sızan suyu da kontrol ederken iyide bi çarpıldılar sanırım etkili bi sebep oldu elektrik çarpması. istediğim model BKY 3018A modeli ile eski makinemin arasında 220 lira fark ödedim bugün getirip kuracaklar.umarım bundan memnun kalırız. ama yine de bosch u tek geçerim.bizzat kardeşimin makinesini inceledim(was 20762TR) mükemmel bir makine. bütün adımlarını bildiriyor size yanlış yapma ihtimali de yok.program bitiminde sesle uyarı verip çamaşırları boşaltın vb.. ikazlar vermesi hoşuma gitti..Almanlar yapıyor ya

220 TL fark ödemen sorun olmasın. Yeterki sen makinadan memnun kal. O verdiğin 220 TL aklına gelmeyecektir. Güle güle kullan. Saygılar.



K
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: BuZZLuCK


quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat


quote:

Orijinalden alıntı: BuZZLuCK

800TL'ye kadar camasir makinasi dusunuyorum, 2-3 model arasinda kaldim, hangisi sizce?

ELECTROLUX EWF 10470 W
http://www.electrolux.com.tr/node35.asp?ProdID=38862

AEG ELECTROLUX L50840
http://www.aeg.electrolux.com.tr/node146.asp?ProdID=22386

PROFILO CM0800BTR
http://www.profilo.com.tr/CM0800BTR.html?source=search

Benim tercihimde Electroluks'ten yana. Yerli tercih edersen ben Arçelik'i öneririm. Keza benim evimde Arçelik var. Bende var diye söylemiyorum, sadece yerli malı kullanmaya özen gösterdiğim için. Saygılar.


bu fiyat seviyesinde hangi arcelik'i onerirsin?

Bu fiyata haliyle çok fazla özellik bulamazsın. Çamaşır yıkasın yeter diyosan(bize yetiyo-bi kaç program dışında çok program kullanmıyoruz zaten) seni idare eder. Valla senin için en uygunu 5063 F modeli,5 kilo kapasiteli. devri biraz düşük 600 d/d. Fiyatı 834 TL. Beko düşünürsen 2012 CXY modeli var. Arçelik ile aynı özellikler sahip. Onun da fiyatı 819 TL. Saygılar.



K
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: batu25

sizin dediklerinizi son cümlesine kadar gayet güzel anladım fakat siz konuyu saptırmada çok başarılısınız gördüğüm kadarıyla benim sözlerimle tekrar bana cevap yazmışsınız bunu da neden böyle yaptığınızı anlamıyorum burada önemli olan çok yakın bir dostunuzun evindeki miele değil sizin evinizde kullandığınız mieledir ve artık kesin emin oldum evinizde miele yok miele kusursuz değil bunu kabul edin üstelik sesi de sıkma aşamasında çok yüksek bunu da belirteyim o makine 21 senelikse babannemin aegsi de 18 senelik ve halen tıkır tıkır çalışıyor en ufak bir arızası olmadı üstelik sesi de miele gibi yüksek değil harika bir makine yani sadece miele uzun yıllar boyunca servis görmeden çalışmıyormuş bakın aeg de öyleymiş ayrıca verdiğiniz örnek de çok saçma olmuş demekki siz kücükken okulda öyleydiniz ki byle bir bağlantı kurmuşsunuz artık yazdıklarınıza cewap vermicem bunu da bildireyim snra kendi kendinize sewinmeyn daha cewap wermiyor da demekki beni haklı buldu diye byle bişey yok sizinle gecen bu konuşmaların çok saçma ve gereksiz olduğunun farkına vardım

Ya ben diyorum Miele kusursuz değil diye zaten. Bas bas bağırıyorum. Hiç bişey kusursuz olamaz. Öle bi makine yok. Biraz şanlıysanız iyi bi makine denk gelmiştir servis görmeden uzun yıllar kullanırsınız. Elektronik eşya biraz şans işidir bence. robotica'da tutturmuş bi miele diye. Nedir bu Miele hastalığı anlamadım. İyi makinedir eyvallah ta bu kadar abartmasın kimse. Hem fiyatları da çok uçuk. Türkiye'de bi çok insan alamaz o makinayı. Saygılar.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
K
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cool-jojuk


quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat


quote:

Orijinalden alıntı: ber11

Arkadaşlar arçeğinin TOÇ modelli çamaşır makineleri mieleye benziyor.

Af buyurursan TOÇ nedir ben anlamadım?? Arçelik'in hangi modeli oluyo?


Sanırım tam otomatik çamaşır makinesi demek istedi.arçeliğin son çıkardığı autologıc modeli var ya LCD ekranlı o modeli kastetti sanırım arkadaş

Bende farklı özelliği olan bi makine zannetmiştim yaa. Hay Allah



G
14 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat
Ya ben diyorum Miele kusursuz değil diye zaten. Bas bas bağırıyorum. Hiç bişey kusursuz olamaz. Öle bi makine yok. Biraz şanlıysanız iyi bi makine denk gelmiştir servis görmeden uzun yıllar kullanırsınız. Elektronik eşya biraz şans işidir bence. robotica'da tutturmuş bi miele diye. Nedir bu Miele hastalığı anlamadım. İyi makinedir eyvallah ta bu kadar abartmasın kimse. Hem fiyatları da çok uçuk. Türkiye'de bi çok insan alamaz o makinayı. Saygılar.

Miele kusursuzdur, ancak o kusuru meydana getiren kimler; anlamadan her tuşuna basanlar,makineyi deli gibi doldurup sonra niye temiz yıkamıyo-sıkmıyo diyenler, Yanlış doldurmayla makineyi gezintiye çıkaranlar, deterjan vs. çok koyup makinenin mekanik parçalarına zarar verenler, Kireç önleyici kullanmayıp makineyi Servislik hatta hurdalık yolcusu edenler; Bizleriz, Daha sayayımmı?Bilinçsiz şekilde kullanmaktan makinelerin ömrü kısalıyor normalde 8-15yıl önrü olan makine 3-5yılda Mort, 20-25Yıl ömrü olan makineda aynı şekilde İnşallah anlatabilmişimdir, eğer anlamadıysan Doktora görünmende fayda var gibime geliyor


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat


quote:

Orijinalden alıntı: batu25

sizin dediklerinizi son cümlesine kadar gayet güzel anladım fakat siz konuyu saptırmada çok başarılısınız gördüğüm kadarıyla benim sözlerimle tekrar bana cevap yazmışsınız bunu da neden böyle yaptığınızı anlamıyorum burada önemli olan çok yakın bir dostunuzun evindeki miele değil sizin evinizde kullandığınız mieledir ve artık kesin emin oldum evinizde miele yok miele kusursuz değil bunu kabul edin üstelik sesi de sıkma aşamasında çok yüksek bunu da belirteyim o makine 21 senelikse babannemin aegsi de 18 senelik ve halen tıkır tıkır çalışıyor en ufak bir arızası olmadı üstelik sesi de miele gibi yüksek değil harika bir makine yani sadece miele uzun yıllar boyunca servis görmeden çalışmıyormuş bakın aeg de öyleymiş ayrıca verdiğiniz örnek de çok saçma olmuş demekki siz kücükken okulda öyleydiniz ki byle bir bağlantı kurmuşsunuz artık yazdıklarınıza cewap vermicem bunu da bildireyim snra kendi kendinize sewinmeyn daha cewap wermiyor da demekki beni haklı buldu diye byle bişey yok sizinle gecen bu konuşmaların çok saçma ve gereksiz olduğunun farkına vardım

Ya ben diyorum Miele kusursuz değil diye zaten. Bas bas bağırıyorum. Hiç bişey kusursuz olamaz. Öle bi makine yok. Biraz şanlıysanız iyi bi makine denk gelmiştir servis görmeden uzun yıllar kullanırsınız. Elektronik eşya biraz şans işidir bence. robotica'da tutturmuş bi miele diye. Nedir bu Miele hastalığı anlamadım. İyi makinedir eyvallah ta bu kadar abartmasın kimse. Hem fiyatları da çok uçuk. Türkiye'de bi çok insan alamaz o makinayı. Saygılar.

ben de miele ve hiçbir makina kusursuz değildir diye bas bas bağırıyorum fakat arkadaşlar tutturmuşlar bir miele gidiyor



B
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: gökoş


quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat
Ya ben diyorum Miele kusursuz değil diye zaten. Bas bas bağırıyorum. Hiç bişey kusursuz olamaz. Öle bi makine yok. Biraz şanlıysanız iyi bi makine denk gelmiştir servis görmeden uzun yıllar kullanırsınız. Elektronik eşya biraz şans işidir bence. robotica'da tutturmuş bi miele diye. Nedir bu Miele hastalığı anlamadım. İyi makinedir eyvallah ta bu kadar abartmasın kimse. Hem fiyatları da çok uçuk. Türkiye'de bi çok insan alamaz o makinayı. Saygılar.

Miele kusursuzdur, ancak o kusuru meydana getiren kimler; anlamadan her tuşuna basanlar,makineyi deli gibi doldurup sonra niye temiz yıkamıyo-sıkmıyo diyenler, Yanlış doldurmayla makineyi gezintiye çıkaranlar, deterjan vs. çok koyup makinenin mekanik parçalarına zarar verenler, Kireç önleyici kullanmayıp makineyi Servislik hatta hurdalık yolcusu edenler; Bizleriz, Daha sayayımmı?Bilinçsiz şekilde kullanmaktan makinelerin ömrü kısalıyor normalde 8-15yıl önrü olan makine 3-5yılda Mort, 20-25Yıl ömrü olan makineda aynı şekilde İnşallah anlatabilmişimdir, eğer anlamadıysan Doktora görünmende fayda var gibime geliyor

arkadaşım ozaman tüm makineler kusursuz o makineye sağlam dayanıklı diyebilmek için zor kullanım şartlarına dayanıklı olması gerek ozaman her makine o şekilde kullanılırsa hiçbir arıza vermez biz makineye çamaşır doldururken elimizde tartıyla mı dolaşacağız tartıp da mı koyacaz öamaşırı ben ozaman o makineye makine demem madem miele okadar dayanıklı ozaman bu dediğiniz şartlara da her makine gibi dayanacak
siz diyorsunuzki yıllar öncenin mieleleri hala çalışıyor tıkır tıkır fakat bakarsanız youtube a birsürü başka markaların eski makinelerinin de öalıştığını göreceksiniz eğer ben bir makine alıyorsam onu tıkabasa doldursam bile yerinden oynamıcak ve temiz yıkayacak mesela biz makinei ayda birkere 95 derecede çalıştırırız ve bizim makine halen taş gibi sadece 15.senesinde amortisörleri bozuldu onlar da değişince hiçbir kusuru kalmıyacak yani önemli olna doğru kullanımdaki ömrü değil yanlı kullanımdaki ömrü ve yıkama performansı


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
14 yıl
Binbaşı

Eski Makineler çok dayanıklıydı.Ben İlk okula yeni başlarken 2200 vardı bizde hala bodrumda duruyor atmadık.Arada bir plaj havlusu yıkıyorum 22-23 seneden beri 1kere servise gitti oda revizyon için 7-8 sene önceydi.Ama şimdi piyasada satılan makineler sizce 20-25yıl hatta 40-50 yıl dayanabilecekmi? Hiç sanmıyorum Piyasadaki çoğu çamaşır makinesinin ağırlığı 60-80kg arası niye içinde plastik malzemeler ağırlıkta Eski makineler öylemi 2200 95-100Kg Miele'nin şuan satışta olduğu modelleri 95-110Kg içinde borulardan başka plastik bulamazsınız Maaşallah demir yığını gibi makine.Miele Makinelerini Extreme koşullarda durmaksızın çalıştırarak Test Ediyor.Nemli ortamda 7 gün durmadan çalışıyor.Böylece 20-25Yıl Çalışma garantisi veriyorlar. Ayrıca 40-60yıl yedek parça bulabilirsiniz.Miele'nin tek bir kusuru var oda servisi pek yaygın değil ama zaten Miele alırsanız Servisle pek alakanız olmazhe olduda Teknik bir sorun oluştu İnsanlık-Makine hali servis çağırırsınız.Hiç bir Makine kusursuz değildir.Bu Miele bile olsa ancak Miele Kusursuzluğa en yakın markadır(Dikkat Ederseniz Kusursuz Demiyorum)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: gökoş


quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat
Ya ben diyorum Miele kusursuz değil diye zaten. Bas bas bağırıyorum. Hiç bişey kusursuz olamaz. Öle bi makine yok. Biraz şanlıysanız iyi bi makine denk gelmiştir servis görmeden uzun yıllar kullanırsınız. Elektronik eşya biraz şans işidir bence. robotica'da tutturmuş bi miele diye. Nedir bu Miele hastalığı anlamadım. İyi makinedir eyvallah ta bu kadar abartmasın kimse. Hem fiyatları da çok uçuk. Türkiye'de bi çok insan alamaz o makinayı. Saygılar.

Miele kusursuzdur, ancak o kusuru meydana getiren kimler; anlamadan her tuşuna basanlar,makineyi deli gibi doldurup sonra niye temiz yıkamıyo-sıkmıyo diyenler, Yanlış doldurmayla makineyi gezintiye çıkaranlar, deterjan vs. çok koyup makinenin mekanik parçalarına zarar verenler, Kireç önleyici kullanmayıp makineyi Servislik hatta hurdalık yolcusu edenler; Bizleriz, Daha sayayımmı?Bilinçsiz şekilde kullanmaktan makinelerin ömrü kısalıyor normalde 8-15yıl önrü olan makine 3-5yılda Mort, 20-25Yıl ömrü olan makineda aynı şekilde İnşallah anlatabilmişimdir, eğer anlamadıysan Doktora görünmende fayda var gibime geliyor

Ben gayet iyiyim sağol. Doktora görünmesi gerekenler körü körüne marka bağımlısı olanlar. Hem arkadaşım ben kalitesini tartışmıyorum. Eminim kalitelidir sonuçta alman malı. Bu kadar abartmanıza ve bu kadar Alman hayranı olmanıza gerek yok. Benim demek istediğim: Hep söyledim gene söyliyeyim: Bir mal iyidir,harikadır,kalitelidir ama "KUSURSUZ" olamaz. Sonuçta insan yapmıştır o malı. Ama siz ısrarla, inatla özel bi çaba sarf ediyorsunuz sanırım anlamamak için. Saygılar.



K
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

Eski Makineler çok dayanıklıydı.Ben İlk okula yeni başlarken 2200 vardı bizde hala bodrumda duruyor atmadık.Arada bir plaj havlusu yıkıyorum 22-23 seneden beri 1kere servise gitti oda revizyon için 7-8 sene önceydi.Ama şimdi piyasada satılan makineler sizce 20-25yıl hatta 40-50 yıl dayanabilecekmi? Hiç sanmıyorum Piyasadaki çoğu çamaşır makinesinin ağırlığı 60-80kg arası niye içinde plastik malzemeler ağırlıkta Eski makineler öylemi 2200 95-100Kg Miele'nin şuan satışta olduğu modelleri 95-110Kg içinde borulardan başka plastik bulamazsınız Maaşallah demir yığını gibi makine.Miele Makinelerini Extreme koşullarda durmaksızın çalıştırarak Test Ediyor.Nemli ortamda 7 gün durmadan çalışıyor.Böylece 20-25Yıl Çalışma garantisi veriyorlar. Ayrıca 40-60yıl yedek parça bulabilirsiniz.Miele'nin tek bir kusuru var oda servisi pek yaygın değil ama zaten Miele alırsanız Servisle pek alakanız olmazhe olduda Teknik bir sorun oluştu İnsanlık-Makine hali servis çağırırsınız.Hiç bir Makine kusursuz değildir.Bu Miele bile olsa ancak Miele Kusursuzluğa en yakın markadır(Dikkat Ederseniz Kusursuz Demiyorum)

Hele şükür kusursuz değildir diyebilen bi Miele hayranı çıktı. Tebrikler. Bu arada anlamadığım nasıl oluyorda 60 yıl boyunca yedek parça saklayabiliyorlar? Bana pek inandırıcı gelmedi. Çok uzun bi süre Saygılar.



K
14 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: batu25


quote:

Orijinalden alıntı: gökoş


quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat
Ya ben diyorum Miele kusursuz değil diye zaten. Bas bas bağırıyorum. Hiç bişey kusursuz olamaz. Öle bi makine yok. Biraz şanlıysanız iyi bi makine denk gelmiştir servis görmeden uzun yıllar kullanırsınız. Elektronik eşya biraz şans işidir bence. robotica'da tutturmuş bi miele diye. Nedir bu Miele hastalığı anlamadım. İyi makinedir eyvallah ta bu kadar abartmasın kimse. Hem fiyatları da çok uçuk. Türkiye'de bi çok insan alamaz o makinayı. Saygılar.

Miele kusursuzdur, ancak o kusuru meydana getiren kimler; anlamadan her tuşuna basanlar,makineyi deli gibi doldurup sonra niye temiz yıkamıyo-sıkmıyo diyenler, Yanlış doldurmayla makineyi gezintiye çıkaranlar, deterjan vs. çok koyup makinenin mekanik parçalarına zarar verenler, Kireç önleyici kullanmayıp makineyi Servislik hatta hurdalık yolcusu edenler; Bizleriz, Daha sayayımmı?Bilinçsiz şekilde kullanmaktan makinelerin ömrü kısalıyor normalde 8-15yıl önrü olan makine 3-5yılda Mort, 20-25Yıl ömrü olan makineda aynı şekilde İnşallah anlatabilmişimdir, eğer anlamadıysan Doktora görünmende fayda var gibime geliyor

arkadaşım ozaman tüm makineler kusursuz o makineye sağlam dayanıklı diyebilmek için zor kullanım şartlarına dayanıklı olması gerek ozaman her makine o şekilde kullanılırsa hiçbir arıza vermez biz makineye çamaşır doldururken elimizde tartıyla mı dolaşacağız tartıp da mı koyacaz öamaşırı ben ozaman o makineye makine demem madem miele okadar dayanıklı ozaman bu dediğiniz şartlara da her makine gibi dayanacak
siz diyorsunuzki yıllar öncenin mieleleri hala çalışıyor tıkır tıkır fakat bakarsanız youtube a birsürü başka markaların eski makinelerinin de öalıştığını göreceksiniz eğer ben bir makine alıyorsam onu tıkabasa doldursam bile yerinden oynamıcak ve temiz yıkayacak mesela biz makinei ayda birkere 95 derecede çalıştırırız ve bizim makine halen taş gibi sadece 15.senesinde amortisörleri bozuldu onlar da değişince hiçbir kusuru kalmıyacak yani önemli olna doğru kullanımdaki ömrü değil yanlı kullanımdaki ömrü ve yıkama performansı

Haklısın Düzgün kullanırsan her makina bayağı bi uzun süre dayanır. Saygılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

Eski Makineler çok dayanıklıydı.Ben İlk okula yeni başlarken 2200 vardı bizde hala bodrumda duruyor atmadık.Arada bir plaj havlusu yıkıyorum 22-23 seneden beri 1kere servise gitti oda revizyon için 7-8 sene önceydi.Ama şimdi piyasada satılan makineler sizce 20-25yıl hatta 40-50 yıl dayanabilecekmi? Hiç sanmıyorum Piyasadaki çoğu çamaşır makinesinin ağırlığı 60-80kg arası niye içinde plastik malzemeler ağırlıkta Eski makineler öylemi 2200 95-100Kg Miele'nin şuan satışta olduğu modelleri 95-110Kg içinde borulardan başka plastik bulamazsınız Maaşallah demir yığını gibi makine.Miele Makinelerini Extreme koşullarda durmaksızın çalıştırarak Test Ediyor.Nemli ortamda 7 gün durmadan çalışıyor.Böylece 20-25Yıl Çalışma garantisi veriyorlar. Ayrıca 40-60yıl yedek parça bulabilirsiniz.Miele'nin tek bir kusuru var oda servisi pek yaygın değil ama zaten Miele alırsanız Servisle pek alakanız olmazhe olduda Teknik bir sorun oluştu İnsanlık-Makine hali servis çağırırsınız.Hiç bir Makine kusursuz değildir.Bu Miele bile olsa ancak Miele Kusursuzluğa en yakın markadır(Dikkat Ederseniz Kusursuz Demiyorum)

sonunda kusursuz demekten vazgeçtiniz



B
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat


quote:

Orijinalden alıntı: batu25


quote:

Orijinalden alıntı: gökoş


quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat
Ya ben diyorum Miele kusursuz değil diye zaten. Bas bas bağırıyorum. Hiç bişey kusursuz olamaz. Öle bi makine yok. Biraz şanlıysanız iyi bi makine denk gelmiştir servis görmeden uzun yıllar kullanırsınız. Elektronik eşya biraz şans işidir bence. robotica'da tutturmuş bi miele diye. Nedir bu Miele hastalığı anlamadım. İyi makinedir eyvallah ta bu kadar abartmasın kimse. Hem fiyatları da çok uçuk. Türkiye'de bi çok insan alamaz o makinayı. Saygılar.

Miele kusursuzdur, ancak o kusuru meydana getiren kimler; anlamadan her tuşuna basanlar,makineyi deli gibi doldurup sonra niye temiz yıkamıyo-sıkmıyo diyenler, Yanlış doldurmayla makineyi gezintiye çıkaranlar, deterjan vs. çok koyup makinenin mekanik parçalarına zarar verenler, Kireç önleyici kullanmayıp makineyi Servislik hatta hurdalık yolcusu edenler; Bizleriz, Daha sayayımmı?Bilinçsiz şekilde kullanmaktan makinelerin ömrü kısalıyor normalde 8-15yıl önrü olan makine 3-5yılda Mort, 20-25Yıl ömrü olan makineda aynı şekilde İnşallah anlatabilmişimdir, eğer anlamadıysan Doktora görünmende fayda var gibime geliyor

arkadaşım ozaman tüm makineler kusursuz o makineye sağlam dayanıklı diyebilmek için zor kullanım şartlarına dayanıklı olması gerek ozaman her makine o şekilde kullanılırsa hiçbir arıza vermez biz makineye çamaşır doldururken elimizde tartıyla mı dolaşacağız tartıp da mı koyacaz öamaşırı ben ozaman o makineye makine demem madem miele okadar dayanıklı ozaman bu dediğiniz şartlara da her makine gibi dayanacak
siz diyorsunuzki yıllar öncenin mieleleri hala çalışıyor tıkır tıkır fakat bakarsanız youtube a birsürü başka markaların eski makinelerinin de öalıştığını göreceksiniz eğer ben bir makine alıyorsam onu tıkabasa doldursam bile yerinden oynamıcak ve temiz yıkayacak mesela biz makinei ayda birkere 95 derecede çalıştırırız ve bizim makine halen taş gibi sadece 15.senesinde amortisörleri bozuldu onlar da değişince hiçbir kusuru kalmıyacak yani önemli olna doğru kullanımdaki ömrü değil yanlı kullanımdaki ömrü ve yıkama performansı

Haklısın Düzgün kullanırsan her makina bayağı bi uzun süre dayanır. Saygılar.

sağol kaedeşim bu arada sonunda mielenin ve hiçbir markanın kususrsuz olamıyacağına ikna edebildik arkadaşlarımız


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
14 yıl
Yüzbaşı

Zor oldu biraz. Ama sonunda başardık. Saygılar.



R
14 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: kptsedat


quote:

Orijinalden alıntı: batu25

sizin dediklerinizi son cümlesine kadar gayet güzel anladım fakat siz konuyu saptırmada çok başarılısınız gördüğüm kadarıyla benim sözlerimle tekrar bana cevap yazmışsınız bunu da neden böyle yaptığınızı anlamıyorum burada önemli olan çok yakın bir dostunuzun evindeki miele değil sizin evinizde kullandığınız mieledir ve artık kesin emin oldum evinizde miele yok miele kusursuz değil bunu kabul edin üstelik sesi de sıkma aşamasında çok yüksek bunu da belirteyim o makine 21 senelikse babannemin aegsi de 18 senelik ve halen tıkır tıkır çalışıyor en ufak bir arızası olmadı üstelik sesi de miele gibi yüksek değil harika bir makine yani sadece miele uzun yıllar boyunca servis görmeden çalışmıyormuş bakın aeg de öyleymiş ayrıca verdiğiniz örnek de çok saçma olmuş demekki siz kücükken okulda öyleydiniz ki byle bir bağlantı kurmuşsunuz artık yazdıklarınıza cewap vermicem bunu da bildireyim snra kendi kendinize sewinmeyn daha cewap wermiyor da demekki beni haklı buldu diye byle bişey yok sizinle gecen bu konuşmaların çok saçma ve gereksiz olduğunun farkına vardım

Ya ben diyorum Miele kusursuz değil diye zaten. Bas bas bağırıyorum. Hiç bişey kusursuz olamaz. Öle bi makine yok. Biraz şanlıysanız iyi bi makine denk gelmiştir servis görmeden uzun yıllar kullanırsınız. Elektronik eşya biraz şans işidir bence. robotica'da tutturmuş bi miele diye. Nedir bu Miele hastalığı anlamadım. İyi makinedir eyvallah ta bu kadar abartmasın kimse. Hem fiyatları da çok uçuk. Türkiye'de bi çok insan alamaz o makinayı. Saygılar.


Biraz girmedik, konuşulanlara bak

Ya arkadaş ben Miele diye tutturmuyorum, yazdığım mesajlara göz atarsanız pek çok markanın modelini tavsiye etmişim diyorum. Siz de Miele pahalıdır yargısından kurtulun lütfen, 1800 liraya makinesi var bu markanın.
Miele çalışanı değilim. Neden miele diye tutturduğumu sorarsanız anlatayım, evimizde 17 senelik bir makine yeni arıza verdi, ailem küplere bindi bu makine neden arızalandı çok mu doldurdunuz diye. Ben şimdi herhangi bir markanın modelini alsam ve 1 sene sonra bozulsa bizimkilerin lafından duramam, o yüzden almışken en iyisini almak isterim.

Bu konuda da bir daha konuşmayacağım. Saygılar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 21 Ağustos 2010; 12:26:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.