Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
1020
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Ev sahibi tarafından açılacak kira uyarlama davası (2. sayfa)
K
2 ay
Er

Yüzde 25 ile ne alakası mı var? Konunun esası yüzde 25.Bu uyanık fırsatçı yüzde 25 artırıyorum deyip 1800 lira kira veriyor , ev sahibi de dava açıp 55 günde evi tahliye ettiriyor, konuyu derinliğine falan incelemeye gerek yok.Yüzde 25 artır geç git diyenler bu kafaya devam etsinler bakalım nereye kim evrilecek göreceğiz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bir kelime okuduğunuzu sanmıyorum. Açılan dava ihtiyaca binaen tahliye davası, çıkan karar ev sahibinin ihtiyacı sebepli kiracının tahliyesi.

Bu karar alınırken 1800 tl yatırıyor olması, %25 veya %125 zam yapması, eski kiraları, artış oranları vs bakılmıyor, bu değişkenler tamamen alakasız. Eğer bu kiracı 50bin tl kira yatırıyor olsaydı veya tüik enflasyonununun 2 katı kadar zam da yapsaydı veya çevredeki emsal kiraların 3 katı kadar kira da verseydi, bu şekilde ilerlerdi dava ve yine aynı sürede aynı karar çıkardı (kiranın fazla olması sebebiyle istinaf yolunun açılması sebepli gecikme dışında). Dolayısıyla neymiş, %25 ile alakasız bir habermiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 20 Mayıs 2024; 19:39:45 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.