Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
354
Cevap
70392
Tıklama
350
Öne Çıkarma
Eski Starbucks Çalışanının İtirafları
A
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

müşteriye nasıl davranıyorsa çalışanına tam tersi o kadar kötü davranan şirket. bu şirkette tam 1 yıl çalıştım.

şimdi bu şirketten neden kahve içmemeniz gerektiğini anlatacağım:

- kasada partnerin size sorduğu ''yumuşak içimli'' muhabbettiğini sormadığımızda veya sorduk diyelim müşteri bunu almadı. satamadığımızda mağaza müdürü ve vardiya müdürü tarafından işten çıkarılmakla tehdit edilmek, kötü shift yazılacağı yönünde tehdit edilmek. bu yüzden çok kez müşteriye almadığı halde yumuşak içimli ücreti kestiğimizi biliyorum. eğer fişi almazsa bunu anlamıyor, o yüzden fişinizi alın.

- gizli müşteri muhabbeti. mağazaya şirket tarafından bir tane gizli müşteri gönderiliyor. standartlara uygun davranılıyor mu ona bakıyor. 100 üzerinden puan veriliyor. eğer ki kötü puan aldınız. evinize en uzak mağazaya gönderiyorlar ve istifaya zorluyorlar.

- size karşı sürekli iyimser davranan ve sürekli gülen baristaların aslında arka planda ne kadar mutsuz olduğu. arkadaşlar havalimanında 3 vardiya çalışırdım. 07.30-16.00(açılış), 15.30-00.00(kapanış), 23.30-08.00(gece).. çoğu kez müdürle tartıştığım için vardiyalarımı çok kötü yazıyorlardı. mesela bugün kapanış vardiyasındayım yarına da beni açılışa yazıyordu. yani gece 00.00'da çıkıp servisle 02.00'da anca evime girdiğimde sabah 07.30'da tekrar vardiyaya girmek zorundaydım ve 2-3 saatlik uykuyla çalışmak zorunda bırakılıyorduk. (şuan hala öyle çalışıyor baristalar)

- gece vardiyasından ekstra mesai ücreti vermemek için 23.30'da vardiyaya giriyorduk. ekstra mesai ücreti vermediği gibi sabah 08.00'da vardiyamız bittiğinde o gün izinli sayılıyorduk. ve bir sonraki gün açılış vardiyasına geliyorduk.

- eğer vardiyanıza 5 dakika geç kalırsanız size inanılmaz kötü shiftler yazarlar. yarım saat geç çıktığınızda ise sorun yoktur.

- iş sözleşmesinde çalıştığımız her ekstra 1 saat için bize 1 buçuk saat vermek zorundalar (mesai ücreti vermediği için) fakat nedense hep 1 saat için 1 saat aldık bazense hiç alamadık.

- eğer ki bir müşteri ile tartıştınız. bu müşteri de sizi şikayet etti. haklı olsanız bile şirket gözünüzün yaşına bakmadan sizi işten çıkarıyor. çıkarırken de tazminat vermemek için bilmem kaçıncı maddeden sözleşmeyi tek taraflı fesh ediyor. o yüzden sürekli her istediğinizi yapan baristalar görüyorsunuz.

- bu şirket için tüm bunları yapmışken sırf ofise geçtiğim için 30 sn. telefona baktım diye beni istifaya zorlamak için evimden 4 vesait uzaklıkta bir mağazaya göndermeye çalıştılar ve başardılar. geçen gün istifamı verip çıktım. ve hiçbir şekilde hakkımı da helal etmiyorum oradaki yöneticilere de şirkete de.

bu şirketten kahve almayın aldırmayın. eğer bir şey yapılması gerekiyorsa avukat arkadaşlardan yardım bekliyorum.



https://eksisozluk.com/starbucks--85715?p=447





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 5 Mart 2018; 15:24:49 >

Disiplin ayrı tehtit apayrı sen iyi bir kahve içiceksin diye orda çalışan insanların ağlamasına ezilmesine göz yumacaksan o senin AYIBIN.


Parasal durumunu bilmiyorum belki zenginsin belki daha ailenin parasıyla geçinen bir çocuksun ama iki durumdada yarın birgün orda senin veya çocuklarının,kardeşlerinin geçmeyeceğini hiçbir zaman garanti edemezsin.


Bazılarına nasihat bazılarına müsibet yarar demişler yarın birgün sende oraya düştüğünde tam anlarsın ciğeri beş para etmez adamın biri verdiği üç kuruşa güvenerek gelip kahveyi düzgün yap sana şöyle yaparım böyle yaparım diye hakaret eziyet ettiğinde umarım sende müşteri memnuniyetini düşünürsün
Yoruma Git
Yorumun Devamı emrehan09 - 8 yıl +259
Bana zaten hep yapmacık gözüktüğü için ne zaman gitsem elinde aldığı kahveyle kasıntı kasıntı dolaşan tipler kahveyle selfie yapacak kapasitede insanlar olduğu için gitmi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı emrehan09 - 8 yıl +118
"- iş sözleşmesinde çalıştığımız her ekstra 1 saat için bize 1 buçuk saat vermek zorundalar (mesai ücreti vermediği için) fakat nedense hep 1 saat için 1 saat a...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Rektangular - 8 yıl +46
H
8 yıl
Binbaşı

Çok üzüldüm bende işe kabulümü almıştım,aksilik oldu girmedim ama girmediğim iyi olmuş.



Piyasaya göre şartları güzel ama. Etkiliyor yani.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl
Binbaşı

caramel macchiatoya neden carameli az sıkıyorsunuz ? onu fazla sıkıncada kızıyorlar mı ? çünkü çok sefer sıkıntı yaşadım tekrardan verip biraz artırmasını istiyorum


Bu mesaja 4 cevap geldi.
E
8 yıl
Yarbay

Amerikan şirketlerinin alayı öyle.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
J
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

caramel macchiatoya neden carameli az sıkıyorsunuz ? onu fazla sıkıncada kızıyorlar mı ? çünkü çok sefer sıkıntı yaşadım tekrardan verip biraz artırmasını istiyorum

Caramel



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Çavuş

starbucks ne abi al nescafeni evinde otur iç



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 5 cevap geldi.
C
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: NasyonalSosyalist


quote:

Orijinalden alıntı: SlayerCarlion

caramel macchiatoya neden carameli az sıkıyorsunuz ? onu fazla sıkıncada kızıyorlar mı ? çünkü çok sefer sıkıntı yaşadım tekrardan verip biraz artırmasını istiyorum

Caramel

CARAMEL



D
8 yıl
Onbaşı

maaliyeti 75 kuruş olan şeyden 13,75 almaya utanmıyolar ben starbucksa gidiyorum beleş wifiya bağlanıyorum bişey yiyip içmeden oturuyorum kızları kesiyorum


Bu mesaja 3 cevap geldi.
K
8 yıl
Yarbay

Bir müşteri olarak benim hoşuma gitti .En azından çalışanların işini iyi yapmasını sağlıyorlar.


Edit
Şu yorumu nasıl bu kadar yanlış okuyup yorumlayan insan var.Türkiye'deki okuduklarını anlayamayanların bir özeti.Bir müşteri olarak benim hoşuma giden diye belirtmeme rağmen şu alıntı yazıp cevap atanlar acaba burda hoşuna giden ne ? Neden işini iyi yapmasını sağlıyor sorularını düşünüp cevabı bulmak yerine Tehidit edliyor ,köle gibi çalıştırılıyor ,10 liraya adam mı oluyorsnuz vs yazmışlar okurken iyi güldüm.

Müşteri olarak beni arkadaşın mobbing görmesi patronun ile ilişkisi , vardiya saatleri beni müşteriyi ilgilendirmez.Kanuna ayrı olay varsa ilgili şirekte ve bakanlığa şikayetini yazar hakkını arar.Beni müşteriyi ilgilendiren batistanın benimle ilgilenmesi sorularıma düzgün cevaplar vermesi,güler yüzlü olması ,tartışmaya girmemesi gayet makul güzel şeyler.Anlamayanlara hoşuma giden kısım bu.Yok bunlar hoşunuza gitmiyorsa devlet kurumlarında çalışan doktor,memur vs şeyleri şikayet edip konu açmayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuklacini -- 4 Mart 2018; 20:54:11 >
Bu mesaja 9 cevap geldi.
T
8 yıl
Çavuş

Calismasinlar kimse kimseyi zorla calistirmiyor. Kusura bakmasinlar. Islerini iyi yapsin herkes tum turkiye icin gecerli.



Starbaksi sevmem sevemedim de...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamam peki deki trip -- 5 Mart 2018; 12:48:3 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
8 yıl
Teğmen

Bana zaten hep yapmacık gözüktüğü için ne zaman gitsem elinde aldığı kahveyle kasıntı kasıntı dolaşan tipler kahveyle selfie yapacak kapasitede insanlar olduğu için gitmiyorum.



Bu sorun sadece starbuckta yok tüm Türkiyede var esnaf dükkanından tutun koca koca şirketlerde bile işçiye değer verilmiyor. İşçiye değer verilmeyi bırakın verilen ücrette dünya şartlarında ücret değil kölelik yapıyoru resmen



Çok merak ettiğim birşey var bunu bilen arkadaşlar lütfen cevaplasın; Dünya üzerinde hem bu kadar düşük alım gücü için çalışıp aynı anda adam yerine konmayıp hakarete eziyete maruz kalıp bunun üzerine gık çıkartamayıp aynı zamandada çeyreği dahi etmeyeceğimiz almanya veya devletler hakkında bizleri kıskanıyorlar diyebilecek kapasitede halk şuan veya tarihin herhangi bir sayfasında görüldü mü dünya üzerinde?



Bende size bir itirafta bulunayım;

Şuan dünyada sınıf farkı ve gelir dağılımı adaletsizliği konusunda parmakla gösterilen en çok eleştirilen Amerika bile şuan kıskanılıyoruz denien Türkiyeden bile kat kat ileri seviyede



Kuzey amerika ve avrupanın tamamını Türkiye ile kıyaslarsak onlarca ülkenin içinde sınıf farkı, insanı değer olarak gerçekler bu kadar ACI ve SERT insanın suratına çarpmıyor ülkemiz kadar



İş aramaya gidiyorsun adam kapımda bekleyen binlerce adam var sen gidersin başkası gelir diye köpek çekiyor. İşi aldın diyelim aysonunu getirene kadar akla karayı seçiyorsun bunları geçelim en temel en korunması gereken can güvenliğinde bile insanlar sana ÖL diyor geçen hatırlarsınız 5 kişi tek adama hem silahla vurup hem dövdüler öldüreyise adamlar aynı gün serbest bırakıldı. Sokakta tanımadığı kıza durduk yere yumruk atan döven adamlar serbest geziyor



şu rezil duruma değil benim isyanım benim isyanım insanların bu tepkisizliği sessizliği kendisinin başına gelene kadar susması hergün geçirilen vergilere sessiz kalması ölümlere saçma sapan harcanan devletin yani bizim paralarımıza sessiz kalması



Çok uzattım kardeşim eğer sen sesini çıkartırsan belki Tüm Türkiyeye çare bir ses olur. Sorun olmazsa tam açık olarak söyle herşeyi o şubeleri yöneticileri hem ekşiden hem burdan tepki yağmuruna tutalım her saniye telefonlarını arayıp susturmayalım. Burası bir HUKUK devleti eğer devlet gerekeni yapmıyorsa biz halk olarak tepkimizi gösteririz bu kan emicilere protesto boykot hakkımızı kullanırız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
S
8 yıl
Yarbay

dedıklerınız dogruysa iş davası acın bıkac kişi bir araya gelırsenız daha ıyı olur



E
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: kuklacini

Bir müşteri olarak benim hoşuma gitti .En azından çalışanların işini iyi yapmasını sağlıyorlar.

Disiplin ayrı tehtit apayrı sen iyi bir kahve içiceksin diye orda çalışan insanların ağlamasına ezilmesine göz yumacaksan o senin AYIBIN.



Parasal durumunu bilmiyorum belki zenginsin belki daha ailenin parasıyla geçinen bir çocuksun ama iki durumdada yarın birgün orda senin veya çocuklarının,kardeşlerinin geçmeyeceğini hiçbir zaman garanti edemezsin.



Bazılarına nasihat bazılarına müsibet yarar demişler yarın birgün sende oraya düştüğünde tam anlarsın ciğeri beş para etmez adamın biri verdiği üç kuruşa güvenerek gelip kahveyi düzgün yap sana şöyle yaparım böyle yaparım diye hakaret eziyet ettiğinde umarım sende müşteri memnuniyetini düşünürsün



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
8 yıl
Teğmen

Zorla çalışmıyor ya kimse. Şartlar kötüyse çıkar başka işe girersin. Ki yazanın abarttığını düşünüyorum. O zaman herkes bırakır, bıraktırılırdı adam bulamazlardı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay

Ya bizim bu kendini bilmez müdür ve müdür yardımcılarından çektiğimiz ne arkadaş bi çacıktan anladıklarıda yok. Ben adamları iğnelemekten bıktım adamlarda utanmada yok malesef hocam yaptıkları işte bu kadar bilgisiz olup bu konumlara nasıl geliyorlar aklımda almıyor. En iyisi kendini geliştirip kendi işini yapmak. Hiç yoktan sadece müşteri ile uğraşırsın üstünde adam olduğunda dayanılmaz oluyor.



T
8 yıl
Binbaşı

bi kahveye 15 tl verecek kadar zengin değilim. başı kıçı 1-2 tl maliyeti. yumuşak içim ne la başka bi geçirme taktiğimi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Teğmen

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazozu kaşıkla açan adam -- 4 Mart 2018; 17:52:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 4 cevap geldi.
R
8 yıl
Yarbay

"- iş sözleşmesinde çalıştığımız her ekstra 1 saat için bize 1 buçuk saat vermek zorundalar (mesai ücreti vermediği için) fakat nedense hep 1 saat için 1 saat aldık bazense hiç alamadık."
iş hukukuna aykırıdır. gerekli yerlere şikayet edilmeli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
8 yıl
Yüzbaşı

Hocam bence bi düzen yapabiilirsiniz ilk mesaja.

Hemen sizin bizlere illetiginiz yazının hemen bir altındaki entry'i copy paste yapıyorum:

bu şirketten kahve alın.yukarıdaki arkadaşın söyledikleri en azından istanbuldaki şubeleri için yalan.havaalanı şubesinin işletici firması diğer şubelerde oldupu gibi shaya değil.bahsettiği durumlar bu yüzden oluyodur.ben de 1 sene çalıştım ve bahsettiğini şeylerin hiçbirinin yaşandığını görmedim.asla kimse kovulmakla ya da gönderilmekle tehdit edilmedi.yarım saat geç kalanlara bile anlayışla yaklaşıldı ve o bahsedilen yumuşak içimli seçeneği için bir hedef vardı evet ama ulaşılamadığında neden ulaşamadığınızı değerlendirirdik.yani başka firmanın işlettiği bir şube için yüzlerce şubeyi kötülemek art niyettir.

edit: yalnızca sabiha gökçen dediğim gibi farklı bir şirkete aitmiş.bahsedilen şube yine shaya'nın bünyesindeymiş.ama diğer dediklerim hala geçerli.birden fazla şubede bulundum ve diğer şube çalışanlarıyla da bir araya geldim.arkadaşın dediklerinin %95 i genel olarak tam tersi olarak yaşanıyor.tek şubeden dolayı diğer onlarca şubedeki iyi şeyleri kötülemek yanlış.
https://eksisozluk.com/starbucks--85715?p=447&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber


keza bu konuda baya bi cevap verilmiş diyebilirim ön yargılı arkadaşlar incelesinler: https://forum.donanimhaber.com/starbucks-da-calisiyorum-sorularinizi-alabilirim--85418884

sturbucksta oturup da bi 10 tl nin verilmelerinden bi sebebi konuyu inceleyiniz anlayabilirsiniz: https://forum.donanimhaber.com/starbucks-da-kimse-kalk-demedigi-icin-8-saattir-oturuyoruz--130838139

bu konuda da bazı insanların ne amaçla (tam olarak o haz,işlevsellik olmasada su götürmez tr de en iyilerden oldugundan) gidillme sebebleri bknz:https://forum.donanimhaber.com/gercek-kahve-keyfi--52382437

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 27alperen27 -- 4 Mart 2018; 1:9:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Dominator1088

maaliyeti 75 kuruş olan şeyden 13,75 almaya utanmıyolar ben starbucksa gidiyorum beleş wifiya bağlanıyorum bişey yiyip içmeden oturuyorum kızları kesiyorum

İçtiğin '3'ü 1'de" isimli kimyasal karışım yakında sağlık problemleri olarak döner.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.