Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
4849
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Eski bir laptop var hangi windows'u yüklemeliyim?
T
5 yıl (12359 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Selamlar herkese
Evde dolapta atılı bir şekilde duran eski bir laptop mevcut. Kondisyon olarak temiz, herhangi bir oyun amacım yok. En azından internette video izlemeye yetecek şekilde ayarlayıp kardeşime vermeyi düşünüyorum. Malum dersler hep uzaktan oluyor, laptop daha kullanışlı olur.

Şuan windows 7 yüklü; fakat bir önceki formattan sonra çok kasmaya başladı. Yüklenmeyen driver vs mi var anlamadım.

PC'nin özellikleri şunlar:

AMD E-300 HD Graphics 1.30 GHz
2 gb ram
32bit

AMD ATOMBIOS 8BIT


Sizce buna hangi windows / linux yüklemeliyim ve yükledikten sonra hangi işlemleri yapmalıyım? (hız açısından, en azından internette 3-4 sekmede rahatlıkla sörf yapılabilsin)

ve o windows'u nerden indirebilirim?

Not: Eğer ciddi ciddi çok fark olur derseniz linux yükleyebilirim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 1 Kasım 2020; 13:15:59 >

S
5 yıl (417 mesaj)
Yüzbaşı

Windows 8.1 9600 iş görür. Windows 7 de tabi bir seçenek. Bilgisayara SSD takviyesi yapabilirsin 120 GB lık. Çok yardımcı olur. Benimde eski pc'imde Windows 8.1 kullanıyorum memnunum. Linux olarak da Lubuntu kullanabilirsin veya xfce arayüzü kullanan bir işletim sistemi işini görecektir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

E
5 yıl (3695 mesaj)
Binbaşı

SSD her zaman çok fark yapar ama +150 masraf :(( Eğer w7 kurup sonra üzerine linux sürümlerde birini kurarsan çok daha mantıklı. Açılışta seçim yaparsın. Web ve full HD film için linux kesin gerekli ( 32 bit sürümler )



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
5 yıl (13 mesaj)
Er

Ekran kartı driverini sitesinden veya programlar ile driverlarını güncelle ama en iyisi tek tek elinle kurman bunun için aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları olacak onu açın ve bir şey daha gelecek ona çift tıkla üst sekmeden sürücüye bas ve sürücüyü güncelleştire bas sonra Güncel Sürücü Yazılımını Otomatik Taraya bas bilgisayar otomatik driver günceller ekran kartını güncellerken pc yeniden başlarsa korkma bir şey olmaz.



V
5 yıl (75 mesaj)
Çavuş

Win 7 Starter. veya Lubuntu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl (3695 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: valvedelisi

Win 7 Starter. veya Lubuntu.
Zaten aynı anda da kurabilir :))

W7 kur üzerine linux



V
5 yıl (75 mesaj)
Çavuş

kaç gb hdd var?



K
5 yıl (2508 mesaj)
Yarbay

10 veya 8.1. ikisini de dene, hangisi daha iyi çalışırsa onu kullan. bilgisayara göre değişiyor, bazıları 10'u daha iyi çalıştırıyor bazıları 8 i.

driver'ları kurmak biraz uğraştırabilir. uyumluluk moduyla kurmak lazım.

windows 7 çok eski, o yüzden daha verimsiz çalışıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl (3695 mesaj)
Binbaşı

W7 nin eski olması değil de. Bu donanım eski :))

İşletim sistemi ile alakası yok :)) w7 + linux kuracak KURTULACAK


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kuasudba
K
5 yıl (2508 mesaj)
Yarbay

2009'da çıkmış bir os eski tabiki.
çoğu operasyonlar iyileştirildi 8 ve 10 da.
hızlı başlatma, disk birleştirme, sfc ve dism komutlarıyla sistem onarımı, superfetch prefetch vs. hepsi windows 10 ve 8 de daha iyi.

7 amele işi gibi geliyor bana.
iso bağlamak için bile program yüklemen lazım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eg2077
B
5 yıl (34 mesaj)
Onbaşı

kasma donma vs. olmaz ise win10 yada 8 olabilir



E
5 yıl (3695 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kuasudba

2009'da çıkmış bir os eski tabiki.
çoğu operasyonlar iyileştirildi 8 ve 10 da.
hızlı başlatma, disk birleştirme, sfc ve dism komutlarıyla sistem onarımı, superfetch prefetch vs. hepsi windows 10 ve 8 de daha iyi.

7 amele işi gibi geliyor bana.
iso bağlamak için bile program yüklemen lazım.
Farklı insanlar için dedikleriniz bazen olmuyor işte :)) pratikte öyle değil,

Zaten üst üste işletim sistemi kurma imkanı olduğu için w7 eski w10 yeni demekte gereksiz.

Ben hem w7 kullanıyorum hem de herkese bu işletim sistemini kuruyorum. W10 kurulu HDD de var onu da donanım testi için hızlı kontrol amaçlı yedekte tutuyorum. Elimdeki laptoplar da ise hep w7+ linux kurulu,

Bu konudaki donanım a w10 örneğin bence de gereksiz. Herkes özgür.



E
5 yıl (3695 mesaj)
Binbaşı

Bu arada bu bahsettiğiniz şeyleri hiç kullanmayan birisiyim. Hiç ihtiyacım olmadı .

Kişisel tercih ve birşey diyemem.




Bu mesajda bahsedilenler: @kuasudba
R
5 yıl (1285 mesaj)
Yüzbaşı

Bende Sony A VGN-A617S vardı. Efsane bir dock ünitesi vardır. 3.1 ses sistemi tv olabilme özelliği vs. 512 mb rami vardı. Xp yüküydü. LCD görüntü kalitesi şuanki laptoplardan iyiydi.

Bilgisayarcıya verdim. Ram ve ssd takıldı. Ayrıca win 7 kurdu. Bir kamera ve kablosuz mause ekleyip bir arkadaşa hediye ettim. Ebys için çocuklar kullansın diye.

Ne kadar format da atsam yeni işletim de kursam bilgisayarı hızlandıramadım. Ama ssd gerçekten fark yaratıyor.

Aynı şekilde eski bir kasa bilgisayar buldum masa üstü. Bununda ram ve ssd ekledim. Windows 10 kurdum. İkinci El bir ekran kartı aldım, ekran kartı çift dvi çıkışlı. Logitec mk240 kablosuz klavye seti ekledim. Buna lenovo 4:3 kare banka monitörü aldım iki adet. Monitörler 19 inç ama şimdi çift monitör le yan yana 38 inç oldu. Bunu iş yerimde kullanıyorum. 8:3 oranında çok şık ve kullanışlı oluyor. "Lenovo thinkvision 6135" bundan eskiden bankalarda çok vardı. İkiz olarak bulabiliyorsunuz sakın kaçırmayın hatta şimdi üçlü yapmayı düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl (1217 mesaj)
Yüzbaşı

Bu sistemin hızlı çalışması için gerekli olan işletim sistemleri bunlar:
Win 8.1
Zorin os lite(linux)
Chrome os ( Android)
Bliss os (Android)
Seçim sana kalmış





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B72EA89 -- 13 Mart 2021; 23:46:45 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl (3695 mesaj)
Binbaşı

Wrz de 11/2020 W7 lite var,

Kısa sürede bir cok farklı cihaza kurdum ve hic sorun yaşamadım,

Bunu kurup , yanına mint - lubuntu - xubuntu kurmakta iyi olur.

Wrz hatta 2021/Subat W8.1 bile paylaştı :)) Pardus 19.5 ' de gecen hafta yayınlandı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Taha Çerkez
G
5 yıl (1217 mesaj)
Yüzbaşı

Ms tarafından yapılmayan Windows sürümleri nasıldır bilmem ama ben w8.1 kullanıyorum boşta 800 mb ram kullanıyor ve olduğunca hızlı .
Windows un yanına linux kurmak güzel olabilir ama yeni hdd gerekebilir daha rahat olabilmesi için .
Pardus aslında debian gibi ama denemek lazım güzel duruyor .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eg2077
E
5 yıl (3695 mesaj)
Binbaşı

W7/W10 kurulum olarak bill gates ' e baya zarar vermisimdir :))

Hem ikinci el ürünleri test amacli , hem de satarken çok fazla windows kuruyorum, internete baglı oldukca yapacak birsey yok ama ben memnunum.

Ayni hdd ye linux özellikle netbooklarda cok yüklüyorum. Elimde laptop, pc ve hdd cok olunca kur sil & sil kur yapıyorum sürekli.

Uzun zaman xp ve w7 kullandim hatta , hic sorun olmadı.

Denemen lazım ki ! Deneyim ve bilgin olsun , yoksa sorunlara çözüm bulamazsın ve uzaktan yardım yapamazsın baskasına.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Taha Çerkez
G
5 yıl (1217 mesaj)
Yüzbaşı

Netbook cihazlarda linux olmasi genellikle daha iyi performans veriyor cihaz hem eski olunca canlanmış oluyor birden.
XP suan yüklenmez ama 7 yüklenebilir .
10 u kullanmıştım ama yavaşlığından dolayı w8.1 e geçmiştim daha iyi hdd ler için .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eg2077
E
5 yıl (3695 mesaj)
Binbaşı

Linux deyince bana da hızlı açılma , kapanma , coklu uygulama acma ve hic bir üçüncü parti uygulama , driver kurmama geliyor.

Daha önce usb 3.0 64 gb bellege android kurdum ama performans alamadım.

Android box kutu ve yeni çıkan mi sticklere bakınca ( tivo 4k popüler dh de biraz ) laptop donanımı özellikle video ve ses codeclerin de bu tarz durumlarda yetersiz kalıyor. Linux bir nebze bunu kapatıyor gibi,

1 GB ram android boxlar 4k oynatabiliyorken ( yada dx 12 low profil ekran kartları ) laptop bazen yarı yolda bırakabiliyor.

Bazen wifi ve bluetooth kulaklık baglantı sorunlarıda olabiliyor donanıma göre , ben bu nedenle elimdeki her cihaza tüm islemtim sistemlerimi kurup test ediyorum , hataları ezberlemeye çalışıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Taha Çerkez