Asgari ücret alan bir vatandaş sokağa çıkarsa 3 bin tl ceza ödüyor. Milyonlar ile oynayan insanlar da sokağa çıkarsa 3 bin tl ceza ödüyor. Kazançları eşit değil ise sorumsuzluklarının bedeli neden eşit ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
O açıdan bakacaksak asgari ücret alanda 15000 bedelli ödedi, yılda milyonlarca dolar alan futbolcuda aynı parayı verdi. Eşitlik denen bir şey yok, dünyada yok
sadece örnek olsun diye onu yazdım kanka yoksa dediğin gibi örnekler dolu. Asgari ücretli ile geliri yüksek kişilerin marketlerde bile aynı şeylere verdikleri paranın eşit olması saçma.
ünlem, emoji vs. koymadığın için troll mü ciddi mi yazdın anlamadım. Ama bu eşitlik halka zarar bir eşitlik yani iyi bir şey yok ortada. Sen ihtiyaçlarından keserek o parayı 2-3 ayda çıkarırsın o adam 2-3 saniyede kazanır o parayı.
Fazla uzun sürebileceğini düşünmüyorum çünkü baronlar var para baronları. Bezos, gates, buffet ve daha nicesi. ABD de seçimlerde trump a rakip birisi vardı adını hatırlamıyorum vergilerde servet vergisi alınacağını yüzde olarak hesaplanacağını söylüyordu. Peki ne oldu ? Ses yok seda yok. Gerçek eşitlik sağlanırsa, insanlar gelirlerine göre belirli oranda vergi verirse, fiyatlandırma yapılırsa o isimler en başta istemezler bunu. Kim 100 milyar servetinin sadece minnacık %1 olan 1.000.000.000 ceza ödemek ister ki ? bunun %10 olduğunu düşünemiyorum bile.
Milyonlar ile oynayan insanlar da sokağa çıkarsa 3 bin tl ceza ödüyor.
Kazançları eşit değil ise sorumsuzluklarının bedeli neden eşit ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >