Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6424
Cevap
476734
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (14. sayfa)
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: bthnymnc

Merhabalar, öncelikle siteye yeni üye oldum ama yaklaşık 3 aydır epson L1300 yazıcı kullanıyorum. Orjinal mürekkeplerini hiç kullanmadım. İş gereği aldım ve sürekli kuşe mürekkebinde kullanıyorum. Her gün çıktı alacak kadar iş yaptığım için mürekkepte donma yaşamadım. Tek yaşadığım sıkıntı aldığım mürekkepte siyahların tam siyah olmaması. Ayrıca meslek olarak grafikerim. Konya'da büyük bir matbaada çalışıyorum 3-4 yıldır. Ama siyah boyası sarımsı bir renk. içerisine magenta ve cyan damlatarak koyulaştırdım biraz ama yinede işimi görmüyor. Kuşe mürekkebi olarak siyahları tam alabileceğim bir marka yada alabileceğim bir yer önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim...
Epson bahsettiğiniz siyah renk için ayrı bir fotoğraf siyahı içeren 5 renkli yeni modellerini çıkardı ( L7160 ve L7180) fakat kuşe mürekkebi konusunda ben de tecrübe sahibi değilim. Bu yazıcılar konusunda uzman olan arkadaşla görüşmenizi öneriyorum. Konuşanservis sitesine bakarsanız iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz, Yunus Avcı Bey.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hepsiburada ne zaman fiyat değiştirir belli olmaz, yazılım da aynen dediğiniz gibi yeni olduğu için...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @facepunchS
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Aradaki en ciddi fark L3070 de küçük bir ekran olması. Eğer ekran şart değilse, yeni seriden USB bağlantılı model L3111 i veya kablosuz bağlantılı model L3151 i önerebilirim. (Bu yazıcıları düzenli kullanmak gerekir, uzun aralar verilmemelidir.)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @egeares
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Düğün salonlarında, hatta bazı fotoğrafçılarda 6 renkli L8xx serisi yazıcılar kullanılıyor uzun süredir. Bunlar A4 çıktı verebilir, A3 vermez, fiyatları 2500 TL civarındadır.

Öncelik fotoğrafsa Çok uzatmadan L7160 veL7180 modellerine bakmalısınız. En güncel modeller bunlar. Bu yazıcılarda fotoğrafa özel ayrı bir siyah mürekkep daha var ki bu çok önemli. Ayrıca bu modellerin mürekkepleri için de Epson 250 yıl gibi uzun bir solmamazlık süresi iddia ediyor. Fiyatlar ne yazık ki şu an yüksek, Epson arada bir indirim yapıyor, yakın bir zamanda L7160modeli 3000 TL nin altında bir fiyata satıldı.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @burakyolcu
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.

L3151 şu an için ideal bir tercih olur, doğru bir seçim yapmışsınız.

Yanılmıyorsam, güncel modeller içinde çekmeceli olan yazıcılar L61.. modelleridir. Ayrıca henüz satışa çıkmayan M11xx, M21xx, M31xx (siyah-beyaz)modellerinde de çekmece olacak.

Kenarlıksız fotoğraf baskısı desteği var ama o model elimde olmadığı için ebatları hakkında net bilgim yok, kullanan arkadaşlar paylaşırlarsa memnun olurum.

Kullanım klavuzundaki bilgilere göre mürekkep saklama için -20 ile +40 derece aralığı uygundur. Mürekkeplerin donma noktası -15 derece olup, donmuş mürekkep +25 derecede 2 saat bekledikten sonra çözünür ve kullanılabilir. Ayrıca mürekkepler 40 derece sıcaklıkta 1 ay saklanabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @drerdogan
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Epson L3111 yazıcı 679 TL. Visa kartını kaydedene 50 TL indirim ve 25 TL de World puan fırsatı var.
https://www.hepsiburada.com/epson-ecotank-l3111-tarayici-fotokopi-murekkep-puskurtmeli-tankli-yazici-p-HBV00000FNMNJ?magaza=Hepsiburada



M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: hckr

Epson L3111 kullanıyorum. Yazıcıyı araçla şehirler arası taşımam gerekecek.
ftp://download.epson-europe.com/pub/download/6305/epson630567eu.pdfftp://download.epson-europe.com/pub/download/6306/epson630637eu.pdf

Kılavuza göre tank kapaklarının takılı durumda olması yeterli gibi, ama altta yazıcıyı taşırken sarsmayın, tutun diye not var. Yazıcıyı araçla taşırken ne yapmak lazım?

Şimdiden teşekkürler.
Yazıcıyı çok fazla eğmedikten ve ters çevirmedikten sonra araçta taşımadan kaynaklanan ufak sarsıntılardan bir sorun çıkmaz.



M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: erdote

bugun sipariş verdiğim avanses firması, ürünü teslim edecekti,bir gün önce konuştum yarın teslim edilir dediler,ürünleri kargo değil kendileri teslim ediyor.
saat 15,00 gibi aradım nerede ürün diye,çünkü bugün teslim alacağım ve iş yerine kuracağım diye gitmiştim başka işlerimi erteleyip.
dediler yarına kaldı, neden sözünüzde durmuyorsunuz dedim,başka birim beni aradı kusura bakmayın dedi,bende kusura bakmıyorum icraate bakarim ben dedim ve iptal ettim siparişi.
o kadar rahatlarki ,sen kimsin kardeşim bize trip atıyorsun der gibi hemen kabul ettiler. zaten etmeselerde ben yine ettirecektim, konuşmamdan anladılar sanırım zor müşteri olduğumu.
avenses firmasını tercih ederken aceleniz yok ise , kargo konusunda çok geniş iseniz tercih edin.

böylece epson yazıcı başlamadan bitti,duruma sinirlendiğim için epson dan da vazgeçtim.
canon mg5751 modeli bitmeyen kartuş firmasından 399 tl ye sipariş ettim. üstelik bu alışveriş değişikliğinden 500tl gibi karım oldu.
derler ya vardır her şeyde bir hayır diye,bugün bu geldi başımıza.

bu başlıkta öncelikle murat kardeşime konuyu takibi ve herkese mükemmel bir yardımlaşma ile yanaştığı için çok teşekkür ederim,
epson almaya karar vermeme neden olmuştu ama yine canona devam edeceğiz. yardımlaşan bütün arkadaşlara teşekkür ederim..
İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.
Avansas firmasından genellikle kağıt alıyorum, kağıtta kargo bedava olması, bazen fiyat avantajı ve indirim kodu fırsatı tercih sebebim oluyor. Çoğu zaman aynı gün kargo yapıyorlar. Yaşadığınız sorunda önceden konuştuğunuz için haklısınız, daha profesyonel çalışmaları gerekiyor.
Bu arada yazıcınız da hayırlı olsun.



R
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: menaban

Murat Bey fotoğraf baskısı için Epson L850 mı L7160 mı daha iyidir sizce? L7160 5 kartuşlu ama sanırım yeni bir teknoloji 6 kartuşlu L850 ile arassında fotoğraf basımında fark var mıdır?
Ben bu noktada L8xx diyorum.. epsonun 7xx serisinin daha iyi fotoğraf başlığına dair bir ibaresi yok....



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: lSunTzu

Hocam renkli olmalı eğer renksiz alırsam 2. El 295tl civarında 3 taksitle hp p2015 ve samsung 2851 nd var aklımda toz tonerli olarak. Başka önerileriniz varsa onlarada açığım tarayıcı ve fotokopi olmasada olur ekrandan vazgeçersem hangi modeli önerirsiniz L4160 hoşuma gitti dublex baskıda kağıdın ikinci yüzüne baskı yapmak için kağıdı kendi çekip ters çevirip baskı yapıp kendisi bırakıyor dışarıdan müdahale gerekmiyor. Herhangi bir tıkanma olmaması için her gün cıktı almak gereklimi L4160 1350tl sıfırı L6160 2000tl arasında tercih yapacak olsak baskı hızından başka fark gormedim ben sin olarak ne dersiniz.

Alıntıları Göster
Siyah-beyaz düşünenlere lazer tavsiye etmeyişimin nedeni (çok çıktı alanları kastediyorum) muadil mürekkeple çıktı maliyetinin lazerle karşılaştırılamayacak kadar düşük olmasıdır.


Renkli çıktıya gelince, L61xx serisinin farkı baskı kafasıdır, kalite farkı bir yana hız ve ekran açısından L61xx önerdim. Eğer hız çok önemli değilse herhangi bir L31xx sersi yazıcı da alabilirsiniz. Çift taraflı baskı olayına gelince bence tek taraflı baskı daha hızlı çünkü yazıcı her kağıdı geri çekmek için zaman kaybetmeden seri bir şekilde yazdırıyor zaten. Az çıktı alıp yazıcı uzakta ise yerinden kalmak istemeyenler için çift taraflı baskı iyi olabilir. Çok sayıda çıktı alanlar kitap bile olsa rahatlıkla elle çift taraflı yazdırabiliyorlar zaten. Yazıcı önce 1,3,5,7... sayfaları yazıyor, kağıdın sırasını değiştirmeden yeniden yazıcıya yerleştirince 2,4,6,8... sayfaları yazdırıyor, zor değil.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

Bende de aynısı oldu teslimat mağaza seçin dedi üşenmedim tüm Türkiye mağazalarında baktım yok. Muhtemelen teşhir ürün aynı benim geçen gördüğüm gibi ama neredeyse yarı fiyatı, muhtemelen 1-2 mağazada vardı ve oda fiyat düşer düşmez satıldı sanırım çünkü teşhir için bile çok iyi fiyat.



M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Piyasada yaygın olan iki model L3111 ve L3151. L3111' de USB bağlantı seçeneği varken L3151 de wi-fi ve wi-fi direct bağlantı seçenekleri var. L3111' in tarama çözünürlüğü 600x1200 iken L3151' inki 1200x2400, belge yazdıracaklar bunu farketmezler zaten. L3111 ile L3110 'in teknik özellikler aynı sanırım güç düğmesinin ışığının rengi farklı.

Yazıcı alırken satıcının orijinal mürekkep mi yoksa muadil mürekkep mi gönderdiğine dikkat edin. Birkaç mesaj önce yaptığım açıklamayı okuyunuz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gulumy
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İyi fiyata almışsınız, hayırlı olsun, düzenli kullandıktan sonra sorun yaşamazsınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @gulumy
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: drerdogan

6160 la aranız nasıl sayın @shafter?

61** li serilerde bulunan PrecisionCore™ Baskı Kafası (https://www.epson.com.tr/verticals/precisioncore) ile 31** li serilerde bulunan Micro Piezo™ baskı kafası (https://www.epson.com.tr/innovative-technologies/micro-piezo-technology) arasındaki farkları detaylı bilen, anlayan varmı?

Damlacık boyutu aynı, hız farkı var biraz, başka?
https://www.epson.com.tr/verticals/precisioncore burda PrecisionCore™ Baskı Kafasının artıları yazıyor. Normal baskı kafasına göre daha büyük olduğu için hızlı yazmayı sağlıyor, klasik Epson piezo baskı kafalarına göre üç kata kadar daha fazla nozül yoğunluğuna sahip olduğu için daha keskin metinler yazabiliyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

L3151'in mürekkeplerinin hepsi diye iken L4150 ve L4160'ın siyahı pigment diğer renkleri dye. (Pigment daha kaliteli, suya dayanıklı vs.)

L4160'da otomatik dubleks baskı,ekran ve hafıza kartı kullanabilme var.


Bence de manuel çift taraflı baskı daha hızlı, özellikle aynı belgeden çok sayıda yazdırılıyorsa.


Fiyat Performans yönünden L3151 işinizi görür.




Bu mesajda bahsedilenler: @undo_control
M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: drbaba

merhabalar epson l386 kullanıcısıyım işyerim için bir epson alacağım (tarayıcı ve fotokopili) önerebileceğiniz modeller konusunda tavsiyeye ihtiyacım var birkaç model incelemesi yaptım ama kararsızım

Epson Ecotank L3111 + Tarayıcı + Fotokopi + Mürekkep Püskürtmeli Tanklı Yazıcı 799tl
Epson Ecotank L3151 Tarayıcı + Fotokopi + WiFi- Direct Mürekkep Püskürtmeli Tanklı Yazıcı 949tl
Epson L3060 Tarayıcı + Fotokopi + Wi-Fi Mürekkep Tanklı Yazıcı 990tl
Epson L3050 Tarayıcı + Fotokopi + Wi-Fi Mürekkep Tanklı Yazıcı + Bitmeyen Kartuş Sistemi İthalatçı Garantili 795tl
Epson L382 Tanklı Süblimasyon Mürekkepli Yazıcı 4 Renk 979tl

yazıcıların bazıları orjinal mürekkep vermiyor bu sıkıntı yaratırmı?
şimdiden teşekkürler...
Daha hızlı ve özellikli model alarak bütçeyi fazla aşmak istemiyorsanız bu modellerden L3111'i( USB Bağlantılı) veya L3151'i (wi-fi bağlantılı) tercih etmelisiniz.

Epson "orijinal mürekkep kullanmazsanız cihazınız garanti dışı kalır" diyor. Yazıcıda bir sorun olması durumunda servis sıkıntı çıkarabilir.



M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Önemli değil, yardımcı olabildiğime sevindim. Ben de 12 saat ara tavsiyesini okuduğumu hatırlıyorum. 2-3 kafa temizleme ile düzelmeyen durumlarda ara vermek işe yarıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @celutska
S
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: undo_control

Ben de aranıza L6160 siparişi vererek katılmış bulunuyorum. Bu modeli seçmemde @murat3807'nin verdiği bilgiler etkili oldu. Baskı hızının diğer alt serilerden iyi oluşu, çift taraflı otomatik baskı ve kağıtların tozlanmasının önüne geçecek olan 150 sayfalık tepsisi en önemli artıları sanırım.

Şimdi bu yazıcı ile kullanmak için kağıt siparişi vereceğim. Double A ve Navigator var aklımda. Ayrıca fotoğraf kağıdı (10x15 ve A4) almak istiyorum. Kağıt konusunda bana tavsiyede bulunabilir misiniz?
Merhaba, hocam hayırlısı olsun yazıcınız güle güle kullanın. Kağıt olarak en kalitelisi navigatör dür.Bilgilerinize.Son yıllarda fiyat olarak rekabet edebilmek için ve-ge copier bond bile kaliteyi düşürmüştür...Saygılarımla...



M
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: undo_control

Ben de aranıza L6160 siparişi vererek katılmış bulunuyorum. Bu modeli seçmemde @murat3807'nin verdiği bilgiler etkili oldu. Baskı hızının diğer alt serilerden iyi oluşu, çift taraflı otomatik baskı ve kağıtların tozlanmasının önüne geçecek olan 150 sayfalık tepsisi en önemli artıları sanırım.

Şimdi bu yazıcı ile kullanmak için kağıt siparişi vereceğim. Double A ve Navigator var aklımda. Ayrıca fotoğraf kağıdı (10x15 ve A4) almak istiyorum. Kağıt konusunda bana tavsiyede bulunabilir misiniz?
Yazıcınız hayırlı olsun. İsim olarak 20 civarında farklı kağıt kullanmışımdır. Mopak dışında neredeyse hiç bir kağıtta sorun yaşamadım. Double A, Navigatör en iyileri. Copier Bond çok satsa da kaliteyi düşürdüğü bence de doğru. Fotoğraf işiyle pek uğraşmıyorum ama kullananlar fiyat performans olarak Rovi Premium İnci mat kağıt öneriyorlar. Epson marka kağıtlar da var ama fiyatı yüksek olabilir.