Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
3261
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Erken Sevk Hk.
G
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, temmuz sonunda mezun oldum. Şuan tecilimin bitmesine 1 yil 6 ay var. Şubat celbi ile askere gitmek istiyorum ama onun için son başvuru tarihi 30 kasım imiş. En Yakın hangi tarihte askere gidebilirim? İkinci sorum ise erken sevk dilekçesi veya başka şekilde gitmem mümkün olursa er olarak mı askerlik yaparım?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAB572173 -- 7 Ocak 2024; 5:6:13 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
geçen yıl
Yarbay

Erken sevk durumu, daha önceden sınıflandırması belli olmuş ama bir sebepten tecilli olduğu için askere gitmemişler için geçerli.

Sınıflandırmanın yapılabilmesi için de bir kişinin sağlık yönünden askerliğe elverişli olduğunun aile hekimi / doktor / sağlık kurulu tarafından raporlanması lazım.

Daha önce yoklama yaptırmadıysanız (aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmadıysanız) en erken mayıs 2024 celbiyle gidebilirsiniz. 28/29 şubata kadar yoklama ve hizmet tercihi işlemlerini tamamlayınız.

Mayıs 2024 celbi dediğim mayıs-haziran-temmuz aylarını kapsayan bir süreç. Sınıflandırma sonucunda temmuz ayına da (3. gruba) çıkabilirsiniz. 2024 yılı sevk takvimini aşağıda bıraktım.

< Resime gitmek için tıklayın >
https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/asal/2024_Siniflandirma_Faaliyet_Takvimi.pdf

Yalnız şu ihtimal de var. Özellikle pandemi döneminden beri görülüyor. Eğer Msb'nin ihtiyacının üstünde mayıs celbi başvurusu olursa, MSB ihtiyaç fazlası adayı bir sonraki ağustos celbine kaydırabilir, yani en az 3 ay daha bekleme durumu olabilir. Haberiniz olsun. Kesin olacak demiyorum, ama ihtimal var.

1-10 mart arası nitelik güncellemesi denen bir olay var. Askerlik durum belgenizdeki tarihi kontrol edersiniz. Süreç sonunda mayıs 2024te kalırsa mayıs celbiyle ağustos 2024te kalırsa ağustos celbine askere gidersiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.