Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
1325
Tıklama
0
Öne Çıkarma
EN çok uygulamaya sahip linux dağılımı hangisi?
M
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

core2duo 2 gb ramli laptobumda korsan karsı oldugum ve linuxu sevdiğim için linux yükledim. mandrake den beri ara ara yükler bakarım. En son ubuntu yüklemiştim 2008-2009 da. o günden sonra ne var ne yok derken geçenlerde chip in önerisi ile zorin os yükledim. arayüz güzel lakin dvd film izleyeceğim taktım tv actım hop oynatmıyor. hayda :S Evde internetim de yok. Bana ihtiyac duyulacak tüm programları içine koyulmus bir distro lazım ne tavsiye edersiniz?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



K
11 yıl
Yarbay

Linux Mint'i tavsiye edebilirim. Video ve ses çözücüleri, flash player, java vb. eklentiler kurulu geliyor.
Linux Mint 16 Mate sürümü kurabilirsiniz.

İndirme Bağlantısı

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=145

Kurulum Rehberi

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=4.0

Türkçe kullanım kılavuzu

http://www.linuxmint.com/documentation/user-guide/turkish_13.0.pdf

İnternet olmadığı için Türkçe dil paketleri indirilemeyecektir. Eğer bu sürüm hoşunuza giderse, İnternet bağlantısı olmadan Türkçe paketlerin kurulumu konusunda yardımcı olabilirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 12 Şubat 2014; 10:25:16 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
11 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

quote:

Orijinalden alıntı: orsimsek


quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

ubuntu kurdum denedim acıkcası sevmedim. 3. parti gerekli yazılımlar yükle seçeneğini de seçtim lakin hala video player gelmemişti. ubuntunun unity menüsü ilk basta kullanışlı gibi geldi sonradan tüm programları bulamamamdan sevmedim sonra wine ile itunes kurmaya calısırken işletim sistemi mındar oldu.
Linux mint kurdum. zorun os,elementary,ubuntu,linux mint. bunların kurulumları da aynı. sanki süreklide aynı linuxu kullanıyor gibiydi. Sadece tema değişiyor gibiydi. biraz daha eski zamanlarda acıkcası mandrakeden redhat a geçince baya bir değişik gelirdi.

Zaman içinde steam ile linux oyun sorunu çözülmüştü. Görsellikte son derece kullanışlı. aslında ben mac e efektleri ve kullanımı ile benzeyen bir dağılım arıyorum su an var mı böyle?

hocam bende bu aralar tekrar linux a sardım
ilk kullanmaya başladığımda bende mandrake, redhat, suse ve gelecek linux ( o zamanlar linux cd leri satan gelecek aş. isminde bir firma vardı ) kullandım. o zamanlar masaustu olarak kde, gnome ve enlightenment vardı.
sonradan en çok destek ubuntuya olunca onu denedim ve ara arada mint.
şu son haftalarda mint 16, fedora 20, manjaro, netrunner, solydk, pardus, elementryOS ve pclinuxOS denedim,
win8 ile beraber kullanacağım için mecburen uefi sorunu olmayan mint ve ubuntu ile yola devam ediyorum
ubuntu gnome version kurdum ve yazılım yöneticisinden xfce masaüstü kurdum.
değişik değişik kullanıyorum.


gelecek aş :D harbiden demi. hey gidi günler.
ben sahsen uefi ile kullanmyacağıom direk birincil işletim sistemi olacak. mint güzel aslında lakin bu kurduklarınız içnde mint dne daha güzel dediğiniz bir şey varsa denemek isterim. ubuntuyu ben ücretsiz evime kadar 8. sürümünde iken dvd gönderdiği için çok sevmiştim lakin son versiyonu bana kullanışlı gelmedi. mint güzel ama hazır yalama olmusken basla şeyler de kurabiliirim

hocam bende değişiklik olsun ve hemde farklı dağıtımlar görme açısından bir çok sürüm denedim.
ama sonunda hep mint e döndüm ve şu an mint mate x64 kullanıyorum
birazda sizin hangi masaüstü yöneticisini sevdiğinizlede alakalı
mesela KDE seviyorsanız Kubuntu, netrunner ( 2013 kde sürümleri arasında testlerde en iyi performansa sahip görünüyor link:http://mylinuxexplore.blogspot.com.tr/2013/12/best-kde-distro-of-2013-comparison-of.html) ve solydK.
fedora sade ve stabil bir dağıtım, manjaro arch tabanlı ve gerçekten iyi bir türkçe forum sayfası var, elementryOS biraz görsellik olarak macOSX' i andırıyor, pardus yerli işletim sistemimiz ve oda iyi bir desteğe sahip
dediğim gibi hocam hangi masaüstü yöneticisini tercih ettiğinizde önemli
dediğim gibi benim tercihim mint mate edition x64 oldu, sebebide ubuntu tabanlı ve gördüğüm kadarı ile en fazla dökümana, desteğe sahip dağıtım. cinnamon ve xfce arayüzlerinide kurdum, istediğim masaüstü yöneticisi ile açarak kullanıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
11 yıl
Onbaşı

Ubuntu 12.04'te tüm programlara tek yerden ulaşmak için (Windows başlat menüsü özelliği) "ClassicMenu Indicator" programını yükleyebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mahoni_38
M
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: ehodja

Ubuntu 12.04'te tüm programlara tek yerden ulaşmak için (Windows başlat menüsü özelliği) "ClassicMenu Indicator" programını yükleyebilirsiniz.

işte bu iyiymiş :) Teşekkür ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.