Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1370
Cevap
359845
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: EminEvim (12. sayfa)
L
12 yıl
Binbaşı

ben cevap verdim yukarda.firma temsilcisi yok bu forumda.vardı sanırım kendi iş yoğunluğundan giremiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

ben cevap verdim yukarda.firma temsilcisi yok bu forumda.vardı sanırım kendi iş yoğunluğundan giremiyor

Aracı kısa sürede almalıyım, o yüzden sormuştum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
12 yıl
Yarbay

@diabolical emeğine sağlık güzel bi yazı olmuş. işime yaradı sağol



K
12 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Sahibinden.com'da bir araç beğendim ve bu sistemle almak istiyorum, araç 27.000 TL. Banka kredisine girersem ayda 900 tl'den fazla ödeyemem ve bu ödeme için en az 45 ay ödeme yapmam gerekiyor, faiz oranı 1.55!!! Geri ödemem 40.500, elime geçen para 27.273.40 lira, yazık günah. 44 milyara jetta satılıyor.

Ancak sahibinden.com malum, ikinci el araçlar eğer ki temizse anında satılıyor. Ben şimdi bu olaya girsem kaç ay sonra çıkacağı belli değil. Ancak bu sürede araç %100 satılır.

Böyle durumlar için çözüm var mı?

Evet firma temsilcisi arkadaş yok mu, soruma cevap alamadım henüz...

sayın robotica eminevimin tek dejavantajı parayı hemen vermemesi. yaa çekilişli sisteme girip ya nasip deyip gireceksiniz ve 1. çıkması için dua edeceksiniz. yada SABIR edeceksiniz ve acele etmeyeceksiniz. Yukarda banka faizinden bahsetmişsiniz. Üstadım bence bu zamana kadar nasıl arabasız durdu iseniz biraz daha sabır gösterin hem dünya hem ahirette kar edin. Hakkınızda hayırlısı


not: Firma temsilcisi DEĞİLİM. Bireysel Müşteri Temsilcisiyim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Onbaşı

Soru: Emin Evim veya Emin Otomotiv’den ev veya araç almakta bir sakınca var mıdır? Bu sistem faizli midir?
Cevap:

15 Aralık 2010 Çarşamba günü Emin Evim/Otomotiv yetkilileri ile vakfımızda bir görüşme yaptık. Bu görüşmede şirket yetkililerinin Peşinatlı Erken Teslim, Vade Ortası Teslim ve Çekilişli Sistem hakkında verdiği bilgilere göre bu üç sistemin de faizle bir alakası olmadığı anlaşılmıştır. Bu sistemden herhangi biriyle ev veya araç sahibi olmanızda bir sakınca yoktur.

Emin Otomotiv’in “organizasyon ücreti” adı altında talep ettiği para yaptığı hizmetin bedeli olup caizdir.

Sistemlerden birinin çekilişli olmasının da bir sakıncası yoktur.
http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/emin-evim-emin-otomotiv%E2%80%99den-ev-arac-almakta-bir-sakinca-var-midir.html

Eminoto veya eminevim gibi organizasyonlara dahil olmak caiz midir? Sistemden çıkınca verdiğimiz taksitler geri verilmekle beraber organizasyon ücreti geri ödenmiyor. Kurada ilk /son çıkan kişi daireye farklı ücret ödüyor.
Yazar: Sorularla İslamiyet 2010-04-29

Cevap 1:

Bu işlerin detaylarında İslam’a aykırı başka unsurlar yoksa, beyan ettiğiniz hususlarda bir sakınca görülmemektedir. “Organizasyon ücreti” o işi yürütenlerin, yaptıkları iş karşılığında aldığı bir ücret, bir komisyondur. Bunun geri verilmemesi normaldir ve bu faiz sayılmaz.

Bütün evlerin bir anda hazırlanması mümkün olmadığına göre, kura usulü âdil bir ölçüdür. Yeter ki dairelerin bedeli ilk başta belirlenmiş olsun.

Ayrıca “Sistemden çıkmak için” bunu işin başında konuşmak gerekir. İmam Azam ve İmam Şafiye göre, böyle bir şart (hıyaru’ş-şart) ancak üç gün için geçerli olur. Daha fazla bir süre için geçerli değildir. Böyle bir şart koşulduğu takdirde sözleşme fasit olur.

Bununla beraber, İmam Ebu Yusuf ve İmama Muhammed’e göre, ihtiyaç olması durumunda “hıyaru’ş-şart” yani “sonradan vazgeçebilirim” kaydını koymak, aylarca sonrası için de caizdir. Fakat, böyle bir şartın / cayma süresinin mutlaka belli olması -Malikîler dışındaki üç mezhebe göre- şarttır.(bk. V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 4/254-257).

Cevap 2:

İslam hukukunda alış-verişin geçerli olması için satışa konu olan malın var olması ya da tesliminin mümkün olması gerekir. Zira olmayan bir şeyin satımı batıldır. Ayrıca satış bedelinin de belirlenmesi gerekir. Şayet satış vadeli ise ayrıca vade süresinin de belirlenmesi gerekir.

Bahse konu olan sistemde ürünün bedeli ve "vade"nin süresi de açık ve belli olmalıdır.

Eğer sözü edilen firma, yukarıdaki belirsizlikleri ortadan kaldırarak ev veya araba alımı konusunda katılımcılara yardımcı oluyor, onları bir araya getiriyor ve sağladığı bu organizasyon karşılığında makul bir komisyon veya organizasyon ücreti alıyorsa, alınan bu ücret faiz değildir. Uygulaması bu şekilde olan bir firmadan da ev alınabilir.

Cevap 3:

Tellallık, simsarlık ya da komisyonculuk denilen hukuk kurumu; bir muamelede veya bir satış akdinde aracı olan kişinin yaptığı iştir. Bu işi yapana dellal (Türkçede tellal diye telaffuz edilir), yaptığı işe dellallık (delil olma, yol gösterme) ve yapılan bu iş için alınan ücrete de dellaliye denilir.

Bir malın veya hizmetin satımında aracı olunması karşılığında alıcı veya satıcıdan yahut her ikisinden aralarında tespit edilen oranda ücret (komisyon) alınması, tarafların aldatılması gibi İslam'ın yasakladığı bir durum söz konusu olmadıkça helaldir.

Buna göre emlakçıların yaptıkları iş karşılığında, mevzuatla belirlenen oranda komisyon almaları caizdir. Ancak kiracı-emlakçı veya müşteri-emlakçi sözleşmesinde alınan kaporanın, sözleşmenin bozulması veya işin tamamlanmaması halinde, iade edilmesi gerekir. Çünkü yapılan bu aracılık hizmeti bir hizmet akdi olup bu kişi işini yapıp başarabilmesi yani kiracının bu yeri tutması veya gayri menkulü satın alması halinde ücrete hak kazanacaktır.

Müteahhide ev yaptırmak ise, istisna' akdine girer. İstisna' akdi istihsanen meşru görülen bir akiddir.

İstisna' akdinde taraflar, işin başında yapılacak olan eşyanın tarif ve tavsifini yapıp (örneğin, yapılması planlanan evin aralarında ihtilaf çıkmayacak şekilde en ince ayrıntısına kadar özelliklerini belirleyip) malum hale getirmek mecburiyetindedirler.

Masnu'un (siparişi verilen malın, örneğin evin) bedeli peşin veya veresiye olarak ödenebilir. Masnu' (siparişi verilen mal, örneğin ev), tarif ve tavsiyeye uygun olarak imal edilmemişse/yapılmamışsa, mustasnı' (işi yaptıran, siparişi veren), onu kabul veya red hususunda muhayyerdir. İsterse kabul eder, isterse reddeder.
http://www.sorularlaislamiyet.com/article/12750/eminoto-veya-eminevim-gibi-organizasyonlara-dahil-olmak-caiz-midir-sistemden-cikinca-verdigimiz-taksitler-geri-verilmekle-beraber-organizasyon-ucreti-geri-odenmiyor-kurada-ilk-son-cikan-kisi-daireye-farkli-ucret-oduyor.html



O
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: aliass

Bende bu sistemi araştırıyorum fakat şu mantıklı gelmıyor bana.Simdi diyelim 100.000 TL lik ev alcam. 100 ay vadeli ödüycem.ve sistemlerden orta vadeli sistemi seçcem. ilk 50 ay 1.000 tl ödedim.. 50 ninci ayda 100.000 tl aldım.50 ay sonraki ev fiyatları ile şimdiki ev fiyatları aynı olmuycakki.50 ay sonra alacağım 100.000 tl nin üstüne belki 30.000 tl daha eklemem lazımki bir ev alayım.Zaten bu sisteme dahil olduğum için aylık 1.000 tl ödemem var.Ben 30.000 tl havadan bulamayacağım için gidip özel bi bankadan 30.000 tl kredi çekeceğim.bide ona faiz ödeyip bide onun aylık taksitlerini ödeyeceğim.Nasıl ödüyeceğim olmazki.Bu sistem çok saçma oluyor.Desemki 50. ay sonunda bana 100.000 tl değil 50 ay sonunda oluşacak enflasyon oranına bağlı olarak 130.000 Tl verecekler tamam derim.Ama şuanki ev fiyatları ile 50 ay sonraki ev fiyatları aynı değilki.Mantıklı değilmiyim arkadaşlar?

merhaba sizin konu ile ilgili bir açıklama da ben yapmak isterim.
siz 50 ay sonra değer zararına uğrayacaksiniz. peki şöyle yapalım bir başka alternatif olabilir tabiki banka ya da katılm bankası bunlar ne yapıyo. senin o 100bin lik evi sana alıyo ama karşılığında ise 100 ay için oratama 80bin in üzerinde faiz ve ya kâr payı alıyo. peki senin bu gün aldığın ev 50 ay sonra ya da 100 ay sonra bu para eder mi
yani banka da evin sonra edeceği değerin üzerinde faizi verdikten sonra cebimize bir fayda sağlanıyor.
ama bu sistemde istersen sabit girdiğin ödemesini sen ayarlıyorsun istersen az az artırarak daha erken alabiliyorsun. bu vade ortası sistemi ile.
ben çekiliş sistemine girdim 20 ay da yani geçen hafta teslim aldım. çok memnunum. bu sistemi rabbim korusun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Yüzbaşı

yeni bir kampanya varmış. bilgisi olan var mı?

40 Ay Taksit --------- 3 Ay Sonra Teslim
60 Ay Taksit --------- 5 Ay sonra Teslim
100 Ay Taksit --------- 11 Ay sonra Teslim
120 Ay Taksit --------- 13 Ay sonra Teslim

* 0 PEŞİNAT FIRSATI
* ARA ÖDEMESİZ
* TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ugurgazi

yeni bir kampanya varmış. bilgisi olan var mı?

40 Ay Taksit --------- 3 Ay Sonra Teslim
60 Ay Taksit --------- 5 Ay sonra Teslim
100 Ay Taksit --------- 11 Ay sonra Teslim
120 Ay Taksit --------- 13 Ay sonra Teslim

* 0 PEŞİNAT FIRSATI
* ARA ÖDEMESİZ
* TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN


Nereden buldunuz bu yazıyı



U
12 yıl
Yüzbaşı

web sitesinde



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
12 yıl
Yüzbaşı

araba falan şeytan işi gardalşar bırakın.. deve alın deveyle gidin nereye gitcekseniz peygamber efendimizi örnek alın


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ugurgazi

web sitesinde

Eğer 40 ay için mesela 40 milyar (ayda 1 milyar, faizsiz) + organizasyon ücreti (%6 dan 2400 lira) şeklinde anlaşılıyor ve parayı 3 ay sonra veriyorlarsa gerçekten muhteşem.

Ama kar payı adı altında 40 milyardan daha fazla para alıyorlarsa ı-ıh. (Yani aylık taksitlerimiz 1 milyarı geçiyorsa)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 17 Ocak 2012; 10:00:14 >

E
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: vitor reis

araba falan şeytan işi gardalşar bırakın.. deve alın deveyle gidin nereye gitcekseniz peygamber efendimizi örnek alın

Sen de milli piyango ve bahis oynamayı bırak gardaş


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Yüzbaşı

eminevimi aradım ama yardımcı olamadılar. sistemleri bozulmuş. arayacaklarını söylediler. bekliyoruz bakalım...öğrenince burada aktarırım



H
12 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: bym_tiago

geçmişte titan, saadet zinciri gibi olaylar yaşandı.

eminevim dekilerin kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum ancak denetimi olmayan bir iş. sakat tamamen sakat. 2 kuruş komisyon ödemeyeyim diye girişilen böyle vakaların sonu hep hezimetle bitmiştir.

ayrıca eminevim ile ilgili yürütülen adli bir süreç te mevcut.

umarım kimsenin kaybı olmaz.

senin 2 kuruş komisyon dedigin herhangi bi bankadan 100.000 tl ceksen direk 150 200 bin olarak geri ödüyorsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar azönce bir yetkiliye gerekli soruları sordum.
1. 40 Ay Taksit -- 3 Ay Sonra Teslim, 60 Ay Taksit --5 Ay sonra Teslim kampanyası vs. de eğer evin ücretinin %50 sini peşin verirseniz gerçekleşiyormuş.
2. 100000tl lik eve girdiniz ama 80000 tl lik ev buldunuz. isterseniz 20000 tl lik farkı düşüyorsunuz ya da parayı elinize nakit veriyorlarmış.
3. Evi aldınız ve sonrasında elinize toplam para geçti. Geri kalanı kapatmak istediğinizde kira yardımlı sabitlenen rakamdam değilde ilk ödediğiniz taksit üzerinden borcunuzu kapatabiliyormuşsunuz.
4. Alacağınız evin yaşı önemli değilmiş.
5. 2. taksidiniz ilk taksitten %4.5, sonrakiler %1.1 her ay düşüyor(vadeye göre değişebiliyor)

selamlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
12 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ugurgazi

arkadaşlar azönce bir yetkiliye gerekli soruları sordum.
1. 40 Ay Taksit -- 3 Ay Sonra Teslim, 60 Ay Taksit --5 Ay sonra Teslim kampanyası vs. de eğer evin ücretinin %50 sini peşin verirseniz gerçekleşiyormuş.
2. 100000tl lik eve girdiniz ama 80000 tl lik ev buldunuz. isterseniz 20000 tl lik farkı düşüyorsunuz ya da parayı elinize nakit veriyorlarmış.
3. Evi aldınız ve sonrasında elinize toplam para geçti. Geri kalanı kapatmak istediğinizde kira yardımlı sabitlenen rakamdam değilde ilk ödediğiniz taksit üzerinden borcunuzu kapatabiliyormuşsunuz.
4. Alacağınız evin yaşı önemli değilmiş.
5. 2. taksidiniz ilk taksitten %4.5, sonrakiler %1.1 her ay düşüyor(vadeye göre değişebiliyor)

selamlar


Sitede peşinatsız yazıyordu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
12 yıl
Yüzbaşı

peşinatsız olayı ile o kampanya ayrı. diğer ödeme şekillerinde peşinatsız başlayabiliyorsun. 60 aylık sisteme girdiysen normalde kura ne zaman çıktıysa veya en geç 22.ay paranı veriyorlar(normalde 30.ay veriyorlardı. 8 ay beriye çekmişler).
herkes parasını en geç 22. ay alıyorsa biz kime kira yardımı yapıyoruz çünkü ödemeniz sabitleniyor diye sorarsanız cevabı ise şu: şirketin kendisini güvenceye alması ve diğer oluşturulan grupların parasını sübvanse etmesi. yani anlatmak istediğim şu: şirket kendi öz sermayesini böylece güvenceye almış oluyor, böylece paranızı erkenden veriyorlar. bankaya nazaran parasal yönden daha karlı. ama ayrıntılarını bilmeniz gerekir tabi. Şirketin aldığı para= toplam paranın % 8(net bilmiyorum)+aslında olmayan kişilere kira yardımı.
Bu sistemde ilk size çıkarsa aldığınız paradan 20-30 bin tl fazla ödeme yapıyorsunuz. vade ve miktar ne kadar az olursa şirketin aldığı gelir daha az oluyor otomatikman. neticesinde adamlar bu işi ticaret için yapıyorlar. o ayrı bir konu.
neticesinde cebinizdeki para, ödeyebileceğiniz para ve evin fiyatına göre oturun hesabınızı yapın. bankalarla karşılaştırın. aklınıza yatarsa girin. bu kadar basit:)



K
12 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ugurgazi

yeni bir kampanya varmış. bilgisi olan var mı?

40 Ay Taksit --------- 3 Ay Sonra Teslim
60 Ay Taksit --------- 5 Ay sonra Teslim
100 Ay Taksit --------- 11 Ay sonra Teslim
120 Ay Taksit --------- 13 Ay sonra Teslim

* 0 PEŞİNAT FIRSATI
* ARA ÖDEMESİZ
* TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN


uğur bey beni de satış temsilcisi aradı dediğiniz şekilde değişik kampanyaları olduğunu söyledi. tabi burda net rakam vermek zor. malum kişinin alacağı konut veya araba miktarına ve taksidine göre değişiyor. teslimat. fakat ilgilenen veya sisteme girmeyi düşünen arkadaşlara söyleceğim. ocak ayında kampanyayla birlikte çekilişli ve peşinatlı sistemlerde TESLİMAT tarihlerini normalden daha geriye çekmişler. mesala 120 aylık grupta 1-60 ay arası çekilişe girip en geç 61. ayda alınırken ocak ayında 1-43 ay arası çekiliş ve engeç 44. ayda teslim. nerdeyse bir buçuk sene öne çekmişler. bu da çok güzel. tabi dediğim gibi kişiye göre hesaplamalar ve teslimat değişebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Onbaşı

selam arkadaşlar, belki konu farklı olacak ama eminevimde BİREYSEL MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ olup da pirim kazana arkadaşlar var mı bu forumda.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
12 yıl
Onbaşı

Dostlar, ben de yazıldım. 13 ay çekiliş süreli, 80 ay vadeli. 110.000 TL için. Ben bayağı bilgilendim en güzeli yüzyüze görüşmek telefonda olmuyor. Ben gidince ikna oldum. Detaylı bilgi almak isteyen çekinmeden Hasan Beyi arayabilir. 0541 858 1826 Ankara Şubesinde. Ancak şunu bilmenizi isterim totalde (geri ödenen toplam miktar açısından) bankadan pek farkı yok. Taksit dondurma olayı cazip kılıyor. Merak ettikleriniz olursa bana da sorabilirsiniz.www.serdaruzun.com


Bu mesaja 3 cevap geldi.