Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
216
Cevap
101558
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Emin Otomotiv Sistemi Nasıl Güvenlimidir? (11. sayfa)
A
7 yıl
Er

arkadaşlar cidden çok mutluyum çünkü emün evim sisttemine kaydolmuştum 1.5 yılda evim çıktı artık bende ev sahibi oldum çok mutluyum 6.5 yıl daha taksit ödeyeceğim ama 1100 tl başkasının evine kira ödemeyecim çok şanslıyım ve çok mutluyum teslimat sıkıntm var diyen arkadaşa sesleniyorum bende neden senin dediğin hiç bir sıkıntı olmadı bence çok güvenilir çok saygılı insanlar çok büyük bir ayrıcalık TEŞEKKÜRLER EMİN EVİİİİİMMMMMMM :)



K
6 yıl
Yüzbaşı

Up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
6 yıl
Yarbay

Tabi canın faizsiz, kar payı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yüzbaşı

Faize karşı geliştirilen her türlü sistem desteklenmeli, sıkı kontrol edilmeli elbette.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechultipo -- 29 Ağustos 2018; 19:51:10 >

M
6 yıl
Yarbay

Sebep?

Neden güncellendi konu?



Güvenilir mi diye soruyorsanız, BATANA KADAR GÜVENİLİR.

Ben toki olmasa girmeyi düşündüm bir ara ama çok şükür toki oldu da gerek kalmadı. Ama arkadaşım ve abim yazıldı, kardeşim de düşünüyor halen. Abim parasını alıp evini satın aldı ama vade ortası kurasız sabit ödemeli sistemden, arkadaş da araba için kuralı sisteme girdi ve ilk iki kurada çıkmadı, üçüncüyü bekliyor.

batana kadar güvenilir şirket, batarsa geçmiş olsun. Paranızı geri veremez. Uzun yıllardır yapıyor bu işi, ve güven kazanmış biraz. Risk alır giren.

Banka faizinden daha az fark alıyor ama sorun parayı sonra vermesi, parayı alana kadar gelen zam. Yine de faize bulaşmak istemeyen için toki ile birlikte en ideal çözüm gibi duruyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @koc28
T
5 yıl
Yüzbaşı

Bugün internet te gezinirken reklamını gördüm inceledim. Firma ismi önemli değil ama ben Fuzul oto yu inceledim.
Adamlar yüzde 5 ile 8 arası komisyon talep ediyorlar ve buda vade süresine göre değişiyor.
Faizin tanımıda zaten paranın kiraya verilmesi değil mi? Yani vadeye göre değişmesi.
Adamlar şunu deseydi; Kaç yıl taksit ödeyeceğiniz, ne kadar para ödeyeceğiniz bizim için mühim değil, sisteme giren herkesten 5.000 lira hizmet bedeli alıyoruz deselerdi bu faiz olmazdı. Ama vadeye ve paranın miktarına göre yüzde 5 ile 8 arası diyince faizin tanımı yapılmış oluyor.
Ben bunlardan alacağıma bir hesap açarım, her ay onlara ödeyeceğim parayı altın olarak hesabıma yatırırım, param birikincede hiçbir değer kaybı yaşamadan belki kar bile ederek arabamı alırdım.
Ben din konusunda uzman biri değilim, ama iktisat bilirim, neyin faiz neyin birikim olduğunu az çok anlarım.
Yazdıklarım kendi şahsi düşümcelerim olup, kendiniz düşünüp karar verin. < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
5 yıl
Yüzbaşı

Para biriktiremeyen için iyi.
aldığı para dükkanı çevirmek için ve kâr etmek için haliyle.
aldığı para faiz olur mu bilemem ama değildir gibi geliyor.
batar mı şimdiye kadar batmadı, ama batabilir yada batmaz kimse bilemez.
devlet garantisinde mi. hayır.
güven işi araştırıp soruşturup bakmalı



T
13 yıl
Çavuş

Bu başlıkta yazılan bütün yorumların benzerini daha önce duymuştum. Ben 6 yıldır çalıştığım halde parayı biriktiremeyen biriyim :) Para bankada dururken dayanamıyorum ve harcıyorum. Nekadr savruk bir insansam da ben de birçok kişi gibi banka faizine haram olduğu gerekçesiyle karşıyım. Bu durumda ev yada araba almak benim için hayal çünkü peşin param hiç olmuyor :) Ancak çok güzel borç ödeme alışkanlığım var. Gününde ve zamanında tıkır tıkır. Emin otomotivi duyunca çok sevinmiştim. Ancak beraberinde türlü çeşit soru kafamı kurcaladı. Katılayım mı katılmayayım mı derken peugeot da çalışan bir yakınımın eminotomotivin hesaplarına para aktarmasıyla (52 bin tl falandı yanlış hatırlamıyorsam) bir müşterilerinin araba aldığını söylediğinin ertesi günü gidip üye oldum. Üye oldum ama tabi kuşkular hala kafamda. Her ay ödüyorum ve internet üzerinden ödediğim mikatr ve kalan borcumu görüntüleyebiliyorum. Şu an kafam karışık. Bu mesajı şunun için yazıyorum. Bu sürece girmiş ve sonucunun ne olacaksa onu yaşayan birinin halinin diğer insanlara ibret olmasını istiyorum. Ben gözümü karattım. Sistemi deniyorum. 15 bin peşinatla 130 bin tl için sisteme her ay 1750 tl ödüyorum. Dini sitelerden birinden Emin otomotivin sisteminin faiz olmadığı teyitini de aldığımı belirteyim. Henüz çok zaman var. Ancak elime zaman zaman toplu para geçiyor. Benim dahil olduğum sistem kuralı sistem olmadığından yatırdığım fazladan para teslimat sürecini kısaltıyor. Kuralı sistemde bu yok. Kurada ne çıkarsa teslimat ozaman oluyor. Politik anlamda hükümete güveniyorum. Banka mağdurlarının bile zararlarını kapatmaya çalışan bir hükümetin böyle bir sistemin iflasında olası mağdurlara sahip çıkacağını düşünüyorum. Ama elbette sahip çıkmayabilir ve avucumu da yalayabilirim :) bilmiyorum.. güvenmek istediğim için güvendim belkide.. bu site ve diğer biçok forum sitesinde olumlu olumsuz yazıları okuduğum halde hala para ödüyorum. Belkide şu ana kadar yatırdığım paralar sebebiyle güvenmek istiyorumdur :) İşte size sürecini izleyebileceğiniz kafası karışık bir müşteri :) Zaman zaman durumun gidişatı hakkında sizleri bilgilendireceğim.. taaa ki teslimat gününe kadar. İnşallah sonuç iyi olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
11 yıl
Yüzbaşı

2. el kısa vadeli araç alımları için ideal olabilir, bir şirkettirler tabiki bir gelirleri olmalı, o da müşterilerden aldıkları hizmet bedelidir (hizmet bedeli bence yüksek). Faizli bankalardan ne farkı derseniz farkı yok o da bir ince husus yüzünden. Katılım bankalarının bile diğer bankalardan farkı yok. Arabayı bizzat şirket üzerine alıp sonra size araça hipotek koymaksızın satsa sorun kalmayacak ama onuda yapmazlar çünkü karları düşecek ek maliyet doğacak onlara. Yinede bankaya faiz ödeyeceğinize bunlarla iş yapın daha iyi. Tercih para sahibinindir. Sıfır araç alacaklara tavsiye etmem yarın ödeyeceğiniz ne kadar farklılaşır önceden hesabı yok. Bu şirket ile arabasını evini alan da çok tanıdığım var, yöntem içinize siner veya sinmez ama güvenilir olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.



N
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vezveldek

İşkembe-i kübra'dan sallamaya başlamadan önce bir deyin bakalım, bir tane adam var mı "Ben bu firmaya bu kadar para ödedim bana evimi almadı arabamı almadı" diyen.



Sormaya gerek yok bu ve buna benzer grupların kazığını çok yedi bu millet,bu grup alemi cihan olsada farketmez değeri sıfırdır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Ersin Özbükey

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Saygılar.

Hizmet satarken hangi ürün ortaya çıkıyormuş?

Bankalar da her türlü işlemi hizmet olarak gösterip, faiz yok diyebilirler. Demiyorlar, en azından dürüstçe soyuyoruz sizi diyorlar. Geçiniz bu vade farkı masallarını.

Size göre masal olabilir. Ancak mevzu ciddi ve laf sokma çabalarına kurban edilemeyecek kadar da önemli.

Banka size kredi verirken zaten kullandirma ücreti alıyor. Almasa bile altında sukadar faiz yazan bir belgeyi aklama gibi şansları yok.

Ancak esnaf sattığı malı ister 3 taksitle satar ister 5. Bu konuda dinen cevaz verilmiş ve vade farkı istememenin daha güzel olduğu ogutlenmis.

Merak ediyorsanız google önünüzde araştırın bu masalı(!) Direk alimlerden öğrenin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
10 yıl
Yarbay

Faiz haram deyip emekli maaşı yemek. Herkese her anlayışa saygım var ama faiz neden haram bana bunu bir Allahın kulu açıklayamadı ya ona yanıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Binbaşı

Google alimlerinden öğrenecek bir şeyim yok benim. Hizmet satarken ortaya çıkan ürünü sordum, masal anlatmaya devam ettiniz. Google alimliğiyle bu kadar oluyormuş demek ki.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @synthesizer
U
11 yıl
Binbaşı

Madem senin kabul ettiğin sözleşmede yoktu bunlar dava açacak mahkeme mi bulamadın da buraya yazıyorsun?Dava açtıysan sonucunu belgeleriyle paylaş.Yoksa söylediklerin kafa karıştırmaya çalışmaktan öteye gidemez.
Millet şirketin aldığı katkı payına takmış kafayı.Varmı verdiği paranın faizini istemek dışında, dosya masrafı cart curt istemeyen banka?Otomobil alacak meblalardan bahsediyorum.
Bunlar hala seksenlerde yaşıyor.At yalanı izi kalsın...Herkezi kendileri gibi cahil sanıyorlar.
Şirketi tanımam etmem.Araştımak için girdiğimde yukarıdaki mesajları okudum.Sistem hakkında tam bir fikir oluşmadı okuduklarımdan.Ama milletin boş atıp dolu tutma taktiğiyle karalamaya çalıştıkları hakkında şüphem kalmadı forumdaki bazı ufaklıkların


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

mantık : faize bulaşmak istemeyenler için oluşturulmuş bir sistemdi, tutuldu ve hala devam ediyor

faiz yok vade farkı var
neticede adı ne olursa olsun cebinden ekstra para çıkıyor
millette allaha bin şükür harama bulaşmadım diye kalbini rahatlatıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
10 yıl
Yarbay

yapmayın etneyin kardeşim saadet zinciri gibi bir uzantı bu,yarın öbürgün ihlas gibi bir gümler bizim gibi parayı almak için 25 sene beklersiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
14 yıl
Binbaşı

Yüzde yüz güvenilir bir şirkettir tavsiye ederim.

ben 20.000 tl lik bi arabaya yazıldım vadesi geldiğinde para olarak almak istediğimi bildirdim ve tam vadesinde paramı aldım şimdi taksitleri ödemeye devam ediyorum.

Soruların varsa cevaplayabilirim.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.