Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
541
Cevap
32721
Tıklama
15
Öne Çıkarma
Cevap: emeklilik yaşı 72 oluyor (5. sayfa)
H
7 yıl
Yarbay

Liboş tavırları bırakıp, sağlık sektöründe paracı tavrı rafa kaldırsınlar, aile hekimlerini "önleyici/erken teşhis sağlık personeli" kalitesine çıkarsınlar, bir yandan yasakçı zihniyetten uzak durarak sigara tüketimini azaltmayı becersinler, halkın beslenme bozukluluklarına çare arasınlar, halka sağlıklı beslenmeyi yaysınlar, halkın düzenli spor yapar hale gelmesi sağlasınlar, eğitim sistemini buna göre organize etsinler, zamanla ortalama ömür 90 yılı devirecektir. O zaman isterlerse 75'de emekli etsinler.

Ancak hem bunları yapma, hem çalışanın yüksek çalışma saatleri, yüksek riskler ile sömürülmesine sessiz kal (bir nebze zorunlu, ekonomi bozulması diye. Düşün ne kadar tırt bir ekonomimiz var). Hem de emekliliği 75'e çıkar.

Aslında bu millete az bile. Vur sopayı sırtına. Akıllanana kadar vur. Bana ne emeklilik yaşından düşününce? Ben sömürülen tarafta değilim ki? İstediğim an sömürebilecek taraftayım. Cücük kadar emeklilik maaşına mı bakıyorum? Kaldı ki 65'te emeklilik kanununa bile girmedim ben. Öncesinde işe girişim var. Sonrakiler düşünsün. Çoluğum çocuğum desek, onlar da cücük kadar emeklilik maaşına mı bakacak? Ayda 1500 lira, 2000 lira. Ben vereyim devlet-ül alamızın muhterem hümayunlarına ayda 1500-2000, öte dursunlar, ilişmesinler. Kaçırmadığım elektrik için bana dava açan elektrik kurumuna da aynı ödemeleri gösterip, "Ben öte git vergimi ödüyorum kardeşim, öte git." derim. Kafam rahat olur.

Fırtınada kopan bir dal saati kırmış. Her ay saati okuyan görevlinin işi ne ise, bunu kayıt altına almamış. Elektrik tüketmeyen, şalterleri inik, terk edilmiş haldeki evde elektrik kaçırıyormuşuz. Savcılık olduk. "Saati değiştirirseniz şikayeti geri çekelim" dediler. Saati söküp üyeliği iptal ettik. Bir de sana para vereceğim ha? Bak bunu gördün mü? Göremezsin. Burası forum. Çizerler adamı. Ama anladın sen.

Emeklilik süper bişiy bu arada. Emekli ikramiyesini yanlış hesaplayan devlet kayın valideme bugünün parası ile 80-100TL fazla ödeme yapmış. Sonra 30 yıldır aynı evde, 40 yıldır aynı telefon numarası ile yaşayan (tabi eskiden 1 ile başlardı numaralar, o 4 oldu ) kadına "ulaşamadığı" için üstüne kayıtlı araca haciz koymuş. Gittik ödedik paramızı haczi kaldırdık. bu noktada "İki katını ödeyeyim ..... git, bir daha bana ilişme" diye bir seçenek olmalı. 30 yıllık çift ihtisaslı hekime cücük kadar maaş veriyon zaten.



B
7 yıl
Yarbay

Emekliliği kökten kaldırsınlar geberene kadar çalış


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
7 yıl
Yüzbaşı

Gelişmiş ülkelerde 72 diyor ya çıldırıyorum. Adı üstünde gelişmiş ülkelerde 72, yol köprü yapınca gelişmiş ülke mi olunuyor?



H
7 yıl
Binbaşı

45 yaşındayım 26 senedir cam işindeyim gerçekten işimiz ağır ben hayal edemiyorum bırak 70i 55ten sonra bu tempoda çalışılmaz.



K
7 yıl
Yarbay

72 az 80 olmalı en az. Bu millet 15 yıldır destekliyor bu ideolojiyi, herkes memnun. 72 olursa bile ses çıkmaz. =)



V
7 yıl
Binbaşı

Oecd ülkerinde sadece bir ülke 72 üstü emeklilik var o da kore, hayatları manipülasyon

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 29 Mayıs 2017; 23:06:31 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Kuzen Larry Balki

Inşallah en kısa zamanda yasalaşır. Bu ülkenin üretime, iş gücüne ihtiyacı var yan gelip.yatmaya değil! Olmadı birkaç nesil feragat edecek hayatlarından! Benim isim nispeten rahat. Her gün küfür edip başlık açtığınız maaş almasınlar yazın dediginiz meslektenim Ben. Anladiniz siz onu! Oy veren arkadaslar da oyle içi kof particilik yapıp reisi savunacagina çalışsın! Sevgilerini oyle gosterecekler! Belki torunlarımızın çocukları rahat eder!

öğretmen olmuş konuşuyor çocukları akşama kadar azarlayıp duruyorsunuz bu verdiğiniz eğitim işte yeni neslin hali ortada birde konuşuyor işci ol da konuş bakayım memur olmuş bütün haklara sahip öğretmen dediğin yatıyor zaten tahtaya 2 şey yazdın diye incilerin mi düştü gel işci ol bakalım sonra yasalaşsın diyecek misin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay

devletin parasını saraylara özel uçaklara milyonluk makam araçlarına ver ve suriyelileri milyarlar harca sonra emekliye para kalmadı de.

akp bir dahaki seçimde yüzde 72 oy alır artık. bu millet öpülmeyi seviyor.



A
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: asderty

"gelişmiş ülkelerde" demiş, biz niye üstümüze alındık ki?

İşine gelince öyle diyor.

İşine gelmeyince de Avrupa bizi kıskanıyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

İ
7 yıl
Çavuş

Yürü be size bi daha evet diyicem ki bu milleti iyi düdükleyin.İşimiz siyasetçiere kaldıysa böyle belamızı bellerler.Bunlardan başka yönetim yok mu var ama halk kabul ediyor bunları siyasi sistem kokuştu halk kendi sistemini oluşturmalı



B
7 yıl
Binbaşı

Bu kadar işsiz insan varken emeklilik yaşının düşürülmesi gerekken bizim ülkemizde istikrarlı bir şekilde yükseliyor.
Bu ölene kadar çalışma sistemi olursa işsiz gençlerin sayısı daha da artar.
Kaldı ki bizim ülkemizde ortalama yaşam ömrü 60-65 yaş arasıdır.
70 yaşındaki adamın çalıştığını düşünemiyorum.Artık tekerlekli sandalyeyle felan gelir.Adamın kendine hayrı olmaz ki başkasına olsun.



W
7 yıl
Yüzbaşı

Gelişmiş ülkeler 72 ise bizim ortalama 80 olması lazım avrupa bizi kıskansın. Kıdem tazminatınında kaldırılması gerek. Kdv %25 iyidir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
Bu millet sömürülmeye layıktır bunu 16 nisanda gösterdi.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

V
7 yıl
Yarbay

40-45 yaşında emekli olanlar bunun sorumlusuymuş, onlar yüzünden bu sisteme ağır maddi yük biniyormuş, bu düzenleme onun içinmiş miş miş miş miş..

Ya kardeş suriyelilerin , bu ülkeye verdiği maddi yük 25 MİLYAR dolar (şimdilik), bu parayla hepimizin 7 sülalesini emekli ederiz vesselam.

Edit imla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 29 Mayıs 2017; 1:21:7 >

R
7 yıl
Yarbay

Az bile bu halka,



Y
7 yıl
Yarbay

Gelişmiş ülkeler hah :D

72 az 172 yapın bence. Biz daha da gelişmiş olalım ultra gelişmiş köle sistemi.



X
7 yıl
Yarbay

Yok kıdem tazminatı alamayanlar var. Yok işçi mağdur. Madem tamamen işçi odaklıydı da işçi sendikaları neden kabul etmiyor geçelim bunları. Yok Almanya da şu yaş tartışılıyor. Dünyada vatandaşını vergi ile sömüren başka devlet yoktur herhalde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
7 yıl
Binbaşı

gelişmiş ülkelerde ,haftalık çalışma 45 saati geçmiyor .
maden gibi işlerde ise çok daha az ve işçiler yüksek ücretle çalıştırılıyor ,
bizdeki durum ise vahim , en az 55 saat çalışılıyor haftada ,
bakan ilk önce 2 yılda emeklı olan milletvekıllerın durumunu değiştirsin ,72
yaşında emeklı olsunlar daha sonra işçilere baksın
birde hangi işveren 65 yaşından büyük işçi çalıştıracakmış ,
yazıklar olsun ,kendilerine kaynak yaratmak için ne yapacaklarını şaşırdılar



D
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: JhonyS.

Kesinlikle destekliyorum bu değişikliği şöyle bir örnek veriyim annemin bir arkadaşı vardı bu kadın 45-50 yaşlarında bişey ve emekli bu kadın 20 yaşında işe başlasa 25 sene falan çalışmış oluyor 80 yaşındada ölmüş olsa 35 sene bedavadan maaş almış olacak devletten sizce bu adil mi 25 sene çalışıp 35 sene sadece yatarak maaş almak bu işin sadece devlete değil tüm türkiyeye zararı olduğunu düşünüyorum

Rahatsız mısınız siz? Niye bedavadan maaş alsın kadın 25 sene çalışmış primini ödemiş maaşını alacak tabii ister 35 sene alır ister 50 sene ne kadar ömrü varsa. Devlet vatandaşa hizmet için refahı için vardır. İstetseniz 25 sene çalışıp emekli olanları direk öldürelim hiç masraf çıkarmasınlar devlete.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
7 yıl
Yarbay

Bazıları devletin neden var olduğunu tam anlayamıyor. Şirket yönetmeyle devlet yönetmeyi bir görüyor.

Madem öyle emeklilik yaşı 72 olsun, 75'i dolduran da sınır dışı edilsin. Malum devlete zarar. Hastalanacak, bakımı falan olacak çok uzun iş.