Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
7047
Cevap
331123
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: Elden Ring & Shadow of the Erdtree (21.06.2024) [PS ANA KONU] (30. sayfa)
B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

....





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 23 Eylül 2021; 15:30:57 >

H
3 yıl
Onbaşı

Her from software oyununda olduğu gibi bu oyunda da türkçe dil desteği olmayacak. Anlıyorum ticari sebebleri vardır lakin tayca, lehçe gibi dillerin olması beni bu firmaya karşı soğutuyor. Bu dilleri konuşan sayısı türkçe konuşanlara oranla daha az. Bu açıdan bakınca türkçede destek verilmesi gereken diller arasında. Lehçe 50 milyon, tayca 70 milyon, türkçe 250 milyon diyorlar lakin orta asya türkleri rusçayı kendi dillerinden daha iyi biliyorlar ve Türkiye türkçesini çok çok az anlarlar. Azerbeycan ve Türkiye'yi sayarsak türkçeyi 92 milyon konuşan var diyebiliriz. Rakamlar böyle iken destek vermemesi neden acaba...

Mesela sekiro için bu forumda yama çıkardılar. Türkçe yama sayesinde oyundan aldığım haz inanılmazdı. Sırf türkçe yama çıktığı için oyunu almıştım. Oyundaki konuşmaları, metinleri, malzemelerin neye yaradığını veya yarayacağını anlayarak oynamak nerede, yarım yamalak veya sıfır ingilizceyle ne olduğunu, detaylarını anlamadan pata küte anlamsızca ilerlemek nerede.

Umarım bu oyun için forumdan birkaç babayiğit çıkıp türkçe yama yapar. Bu insanlar olmazsa bu tür oyunları hayatta oynamam aşırı derecede sevsemde. Çeviri yapacak olan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. Böyle durumlarda şeytan aklıma giriyor kendi kendime ''indir ulan diyorum korsanı, oyun parasınıda çevirmenlere bağış yap'' ama emeğe saygımdan kendimi frenliyorum. Beni oyunun çıkışından daha çok heycanlandıracak olan şey tükçe yamanın çıkacağı tarihtir. Türkçe oynadığım zaman anlarım meyvenin içinden ne çıkacak.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
3 yıl
Yarbay

Oyun neden hala ön siparişe açılmadı? Ertelenmez umarım



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
3 yıl
Yarbay

Bir de şu at mevzusu hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar souls oyunuyla bi türlü bağdaştıramıyorum nasıl olacak acaba :)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı

Bloodborne'da türkçe vardı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hrngns
B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

250 milyon Türkçe konuşan var diyorsun, bilmiyorum ne kadar doğru ama zaten önemli de değil. Önemli olan kaç tanesi oyun satın alıyor. GoW 3 Türkçe olmasına rağmen 100k zor sattı bu ülkede, satış fiyatı 129 TL iken.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hrngns
B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Orada Sony devreye giriyor. Aslında temelde yapımcının işi bu, stüdyo bu tür konularda pek söz hakkı yoktur.




Bu mesajda bahsedilenler: @auslaender
M
3 yıl
Yarbay

Dili konuşandan çok ne kadar oyun satılmış o önemli.

Ülkemizdeki çalışanların yüzde 42 si asgari ücretle çalışıyor. Bu oran yunanistanda yüzde 6. Polonya romanya bizden daha zengin, onlarda oyun daha çok satıyordur. Yani dil ekleme olayı tamamen satış oranlarıyla alakalı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Onbaşı

Türkiye Türkçesini varsayarsak 92 milyon diyebiliriz. Lehçe dili 50 milyon tayca 62 milyon. Bu ülkelerin nüfusları göz önüne alındığında oyunun satış rakamları Türkiye'den üç aşağı beş yukarı aynı olur diye düşünüyorum. 2017 verilerine göre Polonya ve Tayland'ı geçerek oyunlara en çok harcama yapan ülkeyiz. Son yıllarda dolarda meydana gelen rekor yükselmeye bu rakamlar baya değişmiştir. Tayca ve lehçe destek görürken Türkçe için altyazı ve menü desteği vermemesi neden... hâlbuki şirketin tek masrafı çeviri şirketi ile anlaşmak. Bu masrafı çıkartacak kadarda satar muhtemelen. Daha fazlasınıda elde edeceğini tahmin ediyorum.
Türkçe destek gelse alım oranı artacaktır diye düşünüyorum. Sizce Cyberpunk 2077 Türkçe dil desteği için çeviri maliyeti dışında başka ne maliyeti olmuştur. Belki büyük rakamlar kazanmamıştır ancak Türk oyuncuların sempatisini kazanmıştır. Ben bazı firmaların yüksek kazançları düşünerek veya ideolojik sebeblerinden dolayı dil desteği vermediğini düşünmeye başlıyorum artık. Rdr 2 gibi oyunları bedava verseler dahi oynamam. Hikâyeyi, akışı, mantığını okuyup anlayamadıktan sonra neye yarar ki oynamak.
Elden ring türkçe olmayacak. O halde ingilizce bilmeyen veya az bilenler neden oynasın ki.... İyi ingilizce bilenler dışında kimse anlamayacak ki oyunun hikayesini, akışını, mantığını.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @broodofqueen
H
3 yıl
Onbaşı

Arkadaşım yunanistan, romanya ne alaka... Tayca( Tayland), lehçe (Polonya) dilleri için konuştum. Alım gücünde Polonya'dan geri Tayland'dan ilerideyiz. Konu bu değil Türkçe dil desteği gelse bu ülkelerden üç aşağı beş yukarı aynı satış rakamlarına ulaşırız diye fikir beyan ettim. Peki neden Türkçe dil desteği vermiyor. Hâlbuki tek masrafı çeviri ücreti...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @speedycruiser
B
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Oyunlarda en çok para harcayan kısmında ufak bir trick var hocam, mobil oyunlarda çok harcıyoruz, video oyunlarında değil.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hrngns
M
3 yıl
Yarbay

Azınlıktayız oyuncular olarak. Burada yazanlar bile az. Kardeşlik yapıyor herkes. Kardeşlikle bir oyunu kaç kişi oynuyor. Bizim ülkemiz Türkiye haricinde kardeşlik hesap alım satımı yok. Kardeşlik yapmayan çok az insandır onlarda azınlıkta. Alim gücümüz paramizin değeri çok düştü mevcut iktidarın paraları bola savurmasından. Birde ıstatistik verdim. Çalışanların yüzde 42si asgari ücretle çalışıyor. 2500tl neye yeter. Yunanistanda en adi işler için olan bu ücreti sadece yüzde 6 kazanıyor orada. Diğerleri daha yüksek. Bizde iki kişiden biri.

Buradan çıkan sonuç. Satışlar az. Satışın az olduğu yere ilgi göstermez yapımcılar.

Size şunu söyliyim bir zamanlar bizden geride olan asya ve doğu avrupa ülkeleri bizi geçtiler. Bizi yöneten zihniyetin beton sevdası yüzünden.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 29 Eylül 2021; 20:10:0 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
3 yıl
Yarbay

@hrngns Cevap çok basit. @broodofqueen 'in de dediği gibi Türk oyuncular paralarını mobil oyunlara yatırıyorlar. Öyle böyle de değil yüklü paralar verenler var. Biz oyunların çokça konuşulduğu bir foruma üye olduğumuz için etrafımızdaki kişilerde oyunlarla alakalı ve genel olarak herkes oyunları satın alıyor. Hal böyle olunca size Türk oyuncu sayısı yüksekmiş gibi gelebilir ama aynı zevki paylaştığımız forumdaşlar burada olduğu için yani aynı şeyi tüketen kişilerin buluştuğu yer olduğu için size Türk oyuncu sayısı yüksekmiş gibi gelebilir ama maalesef hiç de yüksek bir sayımız yok. Tabii ki eskisine nazaran daha da fazlayız ama hâlen yetersiz.

Türkçe dil desteği eklemek isteseler maksimum 5-10k$ tutar maliyeti ki bu da son derece profesyonel bir çeviri için verilecek olan tutardır. Yapımcılar diyor ki 10k$ gömdük ama 2k kazanırız bunlar oyunu almıyor diyor. Yani çeviri maliyetini bile karşılayamayız diye düşünüyorlar. Witcher 3 Türkiye de 10k sattı diye plaket yolladı adamlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hrngns , @broodofqueen
Y
3 yıl
Yarbay

Hala ön siparişe açılmaması korkutuyor umarım ertelenmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Yarbay

Ben de böyle düşünüyorum :/ ön sipariş kontrol ediyorum her gün ama yok



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yûnus
B
3 yıl
Yarbay

Yakın zamanda bir oyun gösterimi etkinliği olacak mı acaba o zaman mı açacaklar siparişi?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
3 yıl
Yarbay

valla bende bekliyorum ama ses seda yok halen. ben ekim sonu gibi açılacağını düşünüyorum eğer kasıma sarkarsa ozaman ertelenmeyi düşünebiliriz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
3 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcy123 -- 29 Eylül 2021; 21:39:25 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Master Willem